رفتن به مطلب

Paranoid personality شخصیت شکاک


ارسال های توصیه شده

ممکن است با فردی که چنین ویژگی هائی دارد برخورد داشته باشید :

 

شکاک در مورد وفاداری شما ! دائما اندازه وفاداری شما را چک میکند .

از دادن اطلاعات درست به شما پرهیز میکند از ترس اینکه نکند علیه او استفاده کنید .

دائما دل نگران است که شما او را فریب میدهید یا علیه او دست به توطئه میزنید!

هر سخنی که به زبان بیاورید در حالت عادی نوعی تهدید ، تمسخر یا فریب تلقی میشود .

امنیت او دائما در خطر است و …..

 

اگر با فردی با این ویژگی ها برخورد داشته اید او احتمالا دارای شخصیت پارانوئید ( شکاک ) است.

 

 

پارانوئید را در مورد افراد بدبین ، مشکوک ، محتاط به کار میبرند. چنین فردی دائما نگران آسیب از محیط خارجی است . این دسته از افراد نمیپذیرند که این حس ترس و گزند مربوط به دنیای خودشان است و آن را به جهان بیرون نسبت میدهند.

این افراد اغلب متخاصم ، تحریک پذیر و پرخاشگر هستند . آنها در موارد خاصی متعصب اند ، شکایات متعددی در زمینه سوء ظن از طرف خانواده مخصوصا همسر و فرزندانشان دریافت میشود. این افراد برای محافظت از خود دائما در پی جمع کردن مدرک و سند می باشند تا در مواقع مورد نیاز از آن استفاده کنند.

اعتماد کردن بزرگترین دل نگرانی این افراد است . دفاع مورد استفاده شخصیت پارانویا فرافکنی می باشد . یعنی تکانه ها و افکاری که خود صاحب آن هستند را به دیگران نسبت می دهند. معمولا به طور منطقی این انتساب صورت میگیرد اما در مواقع بحرانی این انتساب ها بی منطق و بی پایه و اساس است.

آنها احساسات خود را برونسازی میکنند. احساس شرم ویژگی بارز این شخصیت می باشد . ایجاد رابطه عاطفی نزدیک و هیجانات در این افراد به طور قابل توجه کمتر از سایرین است همچنین این افراد دارای افکار دو قطبی می باشند.

چنین فردی دائما درگیر ذهنیات :

 

 

  • دیگران فریبکار هستند
  • همه اگر فرصت آسیب رساندن به من را داشته باشند از فرصت خود استفاده میکنند .
  • به کسی اعتماد نداشته باش.

 

 

 

میزان شیوع این اختلال ۵/۰ تا ۵/۲ درصد است . در صورتی که در بستگان او فردی اسکیزوفرنیک باشد احتمال ابتلاء بیشتر می شود.این اختلال در بین ناشنوایان و گروه های مهاجر اقلیت و در بین مردان بیشتر از زنان است.

درمان پیشنهادی این اختلال روان درمانی است . درمانگر در برخورد با چنین مراجعانی باید صریح و روراست باشد.

 

پارانوئید در کودکی فردی تنها ، حساس ، با روحیه ای عجیب و غریب دیده می شود . معمولا در میان خاطرات کودکی او طرد و تمسخر از طرف همسالان دیده می شود. حداقل یکی از والدین چنین فردی سخت گیر ، بی عاطفه و تحقیر کننده بوده .

افرادی که در مرحله سادیسم دهانی ( آزارگری یا پرخاشگری دهانی ) تثبیت شوند نیز در بزرگسالی مستعد بدبینی و پرخاشگری مفرط می شوند .در نتیجه این فرایند کودک برای اولین بار مادر را علاوه بر موضوع عشق مورد نفرت هم میپندارد. چرا که این مرحله با رویش دردناک دندانها و به تعویق انداختن نیازهای کودک از سوی مادر ( از شیر گرفتن) دچار اضطراب و ناکامی می شوند.

فرد پارانوئید به عنوان شریک زندگی :

 

او به عنوان شریک زندگی فردی شکاک و دردسر ساز شناخته می شود . احساسات او به شدت تاثیر پذیر از افکار بدبینانه او می باشد . او فاقد حس شوخ طبعی و ایجاد ارتباط عاطفی صمیمی است . غالبا به ا یجاد رابطه عاطفی شدید و ناخوشایند روی می آورد.

ممکن است در زندگی مشترک از طرف شریک بدبین خود رفتارهای کنایه زدن ، لجاجت و تمایل به کنترل دیگران را ببینید.

در صورتی که در یک رابطه عاشقانه او را ترک کنید باید نگران ضربه و انتقام از طرف او باشید. او به شدت مستعد است که عشق زندگی اش را به خیانت متهم کند.

گاهی بعضی از ما جذب چنین افرادی می شویم . بعضی به این دلیل به چنین فردی نزدیک میشوند ، زیرا دائما به دنبال حمایت از افراد زخم خورده و آسیب دیده می باشند . باید در این گونه موارد از خودتان سوال کنید که چرا من نیاز دارم از فردی بدبین و فحاش مراقبت کنم ؟ آیا یکی از والدین من شبیه به چنین فردی بوده است ؟ شاید شخصیت او برای شما آشنا باشد ؟

حال اگر در رابطه صمیمی با چنین فردی باشیم چه کنیم ؟ بهترین راه رابطه مسالمت آمیز است .نباید با چنین فردی رک و مستقیم و مقابله ای برخورد کنیم .مشاجره در مورد جزئیات بدترین روش برخورد با بدبین ها می باشد.

 

نکته مهمی که این روزها لازم است به آن توجه داشته باشید این است که این اختلال شخصیت در میان افرادی که مصرف کننده مواد محرک شیشه هستند نیز دیده می شود.

مشاوره و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دید نو

  • Like 4
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...