رفتن به مطلب

چين ظرفيت جذب تمام كالاهاي صادراتي ايران را دارد


ارسال های توصیه شده

22.5.91- کارپتور

 

اگر وزارت بازرگاني و صنايع ما يك اولويت خاص در جهت صادرات به چين مدنظر قرار دهند بازار چين مي‌تواند ما را به اندازه تمام بازارهاي‌مان در صادرات اشباع كند.

 

به گزارش ايسنا مهدي صفري، سفير ايران در پكن گفت: جمعيت چين يك ميليارد و 357 ميليون نفر است. تقريبا دولت چين از 30 سال قبل كه اصلاحات اقتصادي را شروع كرد در آن زمان صادرات كشور حدود 60 ميليارد بود، پارسال صادرات واردات كشور به 3750 ميليارد دلار رسيد. صادراتش نسبت به وارداتش حدود 250 هزار دلار تفاوت دارد؛ يعني بالانس آنها بالانس مثبتي است.

 

وي افزود: زماني كه اين حركت را شروع كردند حدود يك ميليارد روستانشين داشتند و مابقي جمعيت در شهرها بودند. امروز بيش از 800 ميليون نفر شهرنشين هستند و مابقي در روستاها هستند و پيش‌بيني مي‌كنند تا پنج سال ديگر شمار شهرنشينان به بيش از يك ميليارد برسد. از 800 ميليون نفر بيش از250 ميليون نفر قدرت خريد بالايي دارند و مي‌توان گفت كه تا پنج سال آينده به 300 ميليون نفر خواهد رسيد.

 

سفير ايران در چين خاطر نشان كرد: در دنيا معروف است تعداد آليگارشي‌ها، تعداد كساني كه قدرت خريد و ثروت‌شان بالاست، در چين تعداد آليگارشي‌ها بيش از 50 هزار نفر و ميليونرهايشان بيش از 500 هزار نفر شده است، اين مسائل مي‌تواند نشان دهد كه در چين چه بازاري مي‌تواند وجود داشته باشد.

 

صفري همچنين گفت: در زمينه صادرات از جمله در زمينه فرش، صنايع دستي، گياهان دارويي، جواهرآلات، مواد غذايي، اگر تمركز كنيم و وزارت بازرگاني و صنايع ما يك اولويت خاص در جهت صادرات به چين مدنظر قرار دهند مي‌تواند ما را به اندازه تمام بازارهاي‌مان در صادرات اشباع كند؛ به خصوص در زمينه فرش، ما پيشرفت 200 درصدي در دو سال گذشته كه اين كار شروع شده داشته‌ايم، در زمينه جواهرآلات، ميوه‌جات و صنايع دستي فضا بسيار فضاي خوبي است.

 

چين آمادگي زيادي براي سرمايه‌گذاري مستقيم دارد. در دو سال گذشته از 120 ميليون دلار سرمايه‌گذاري به 650 ميليون دلار رسيده است. به ويژه در زمينه معادن، ماشين‌آلات و زمينه‌هاي مختلف.

 

وي افزود: داروهاي گياهي به خاطر تأكيد اين كشور بر روي طب سنتي مصرف بالايي دارد و بازار يك ميليارد دو ميلياردي دارد. بنابراين مسئولان بايد تمركزشان را بگذارند بر روي صادرات در زمينه صنايعي كه توان صادراتشان را داريم، موضوع ديگر در زمينه سرمايه‌گذاري است. با تقويت پول چين آمادگي زيادي براي سرمايه‌گذاري مستقيم دارند. در دو سال گذشته از 120 ميليون دلار سرمايه‌گذاري به 650 ميليون دلار رسيده است. به ويژه در زمينه معادن، ماشين‌آلات و زمينه‌هاي مختلف.

 

صفري خاطر نشان كرد: ‌از لحاظ فرهنگي در مورد مسائل دانشجويي طبق توافق انجام شده قرار شد در پنج سال آينده حدود 1000 نفر تبادل شود، ما به خاطر افزايش روابط تجاري با چين به اين دانشجويان احتياج داريم. در سال 2009 روابط تجاري حدود 20 ميليارد دلار بوده، در 2010 حدود 30 ميليارد دلار، در 2011 حدود 45 ميليارد دلار و برنامه داريم كه تا پنج سال آينده روابط تجاري‌مان را به بيش از 60 تا 70 ميليارد دلار برسانيم. در اين زمينه به كساني نياز داريم كه زبان چيني بدانند. كساني كه با حقوق و فرهنگ و قوانين چين آشنا باشند.

 

وي افزود: به همين دليل به تبادل دانشجو نياز است تا بتوانيم دانشجو در رشته‌هاي مختلف اعزام كنيم تا با تكنولوژي و فرهنگ و زبان چين آشنا شوند. طبق توافق انجام شده به زودي نماينده وزارت علوم براي اعزام دانشجويان بورسيه به چين اعزام خواهد شد و اخيرا در روزنامه‌ها اعلام شد كساني كه نتوانسته‌اند در رشته دانشگاهي فوق ليسانس و دكتري قبول شوند مي‌توانند براي ادامه تحصيل در چين ثبت‌نام كنند. كشورهاي ديگر از 30 هزار تا 50 هزار تا دانشجو در چين دارند و ما به خاطر مسائل فرهنگي، سياسي و اقتصادي لازم داريم در زمينه دانشجويي يك حركت وسيعي را انجام دهيم.

 

سفير ايران در چين در بخش ديگري از اظهاراتش گفت: چين پارسال بيش از 60 درصد اجناس لوكس دنيا را خريداري كرده است و توان قدرت خريد بالايي دارد. در زمينه صنايع دستي، جواهرآلات و فرش، در دو سال گذشته بيش از 11 تا 12 نمايشگاه داشتيم و تجار ما با اينجا آشنا شدند. در زمينه جواهرآلات دو نمايشگاه داشتيم و در زمينه علوم داروهاي گياهي هم اين بازاريابي انجام شده است. همه تصور مي‌كردند كه با وجود صنايع دستي چين، علاقه‌اي به صنايع دستي ايران وجود نداشته باشد، اما آنها واقعا به صنايع دستي ايران علاقمند هستند.

 

صفري همچنين خاطر نشان كرد: خوشبختانه پارسال، بين دو مؤسسه استاندارد كشور تفاهم‌نامه و قرارداد استاندارد امضا شده و از اواسط تابستان اين كار شروع شده است. حدود 600 امضا تاييد شد و هيچ كانتينر و جنسي بدون استاندارد از چين مستقيم به ايران نخواهد رفت. اما مي‌بينيد كه جنسي از كشور ثالث وارد ايران مي‌شود. نكته دوم تاجري كه جنس بي‌كيفيت سفارش مي‌دهد. از پارسال اين اجناس به طور مستقيم نمي‌توانند وارد شوند. ولي به هر صورت بايد مرزها و گمرك ما به شكلي فعاليت كنند كه اين اجناس بي‌كيفيت وارد كشور نشود.

 

وي در بخش ديگري از اظهارات خود با رد اين كه چين نفت ايران را به قيمت ارزان مي‌خرد گفت: چين به نفت ما نياز دارد. تقريبا بين 10 تا 12 درصد نفت خود را از ما تهيه مي‌كند. قراردادهاي پنج ساله وهفت ساله با چين داريم و اميدواريم با تلاش‌هايي كه مي‌شود بتوانيم اين فضا را گسترده‌تر كنيم. قيمت‌ها استاندارد است و اين سياست وزارت نفت است.

 

سفير ايران در چين همچنين با اشاره به رشد سريع بازار مصرف در اين كشور گفت: بازرگانان ايراني بايد سهم صادرات خود را به بازار چين افزايش دهند.

 

وي با اشاره به اينكه چين به عنوان بزرگترين اقتصاد دنيا در سال هاي آينده به عظيم ترين وارد كننده نيز تبديل خواهد شد، تاكيد كرد: با توجه به بازار مصرف يك ميليارد و 375 ميليوني نفري چين ،ما نيز بايستي با بهره گيري از اين فرصت سهم خود را در اين بازار افزايش دهيم.

 

وي خطاب به تجار ايراني افزود: ما بايد تلاش كنيم از ظرفيت هاي موجود در چين براي منافع كشورمان حداكثر بهره برداري را انجام دهيم و در اين ميان نقش تجار و بازرگانان ايراني در اين شرايط مي تواند بسيار مهم باشد.

 

صفري با اشاره به اينكه يكي از مسايل اساسي كه ما در روابط تجاري با چين مواجه هستيم، نگاه واردات محور فعالين اقتصادي و برخي مسوولان دولتي ايران به اين كشور است، تاكيد كرد: مهمترين كار ما در زمان حاضر ايجاد اين باور در ميان بازرگانان ايراني است كه مي توانند به بازار چين صادرات نيز داشته باشند.

 

سفير ايران تصريح كرد: تبليغات گذشته اين گونه القا كرده كه از چين فقط مي توان واردات كالا داشت و اصلاح اين فرآيند مستلزم ايجاد يك عزم ملي است كه سازمان هاي دولتي و رسانه هاي جمعي بايستي بستر آن را ايجاد كنند.

 

وي در ادامه اين نشست به روابط رو به گسترش ايران و چين از جمله در بخش اقتصادي اشاره كرد و افزود: مبادلات دو كشور در زمينه نفت و انرژي نيز طبق روال عادي در حال انجام است و هيچ مشكلي در اين زمينه وجود ندارد.

 

‏حجم تجارت جمهوري اسلامي ايران با چين در سال 2011 با 55 درصد رشد نسبت به سال قبل از آن به 45 ميليارد دلار رسيد و در همين مدت، صادرات ايران به چين نيز با 66 درصد رشد از مرز 30 ميليارد دلار گذشت و كل واردات چين در سال 2011 نزديك به 1800 ميليارد دلار بود.

 

باتوجه به كاهش تقاضا براي كالاهاي چيني در اروپا و آمريكا به دنبال بحران‌هاي اقتصادي در اين مناطق و به منظور جبران كاهش سهم صادرات در رشد توليد ناخالص داخلي، دولت چين به شدت در حال ترويج مصرف‌گرايي در ميان مردم خود مي‌باشد.

 

به عبارتي دولت چين كه در گذشته بر افزايش صادرات تمركز داشت، سياست افزايش واردات را نيز به عنوان استراتژي رسمي در دوازدهمين برنامه پنج ساله برگزيده است.

 

كارشناسان معتقدند، اتخاذ اين رويكرد جديد توسط دولت چين، فرصت خوبي براي توسعه صادرات ايران به اين كشور فراهم ساخته است.

 

‏در اين رابطه رئيس كل سازمان توسعه تجارت ايران در دومين همايش فرصت‌هاي بازرگاني و سرمايه گذاري ايران و چين راهكارهاي توسعه صادرات به اين كشور و مديريت واردات كالاهاي چيني را تبيين کرد.

 

حميد صافدل گفت: چين گرچه در رده كشورهاي در حال توسعه يا اقتصادهاي در حال ظهور است، اما عموماً به واسطه اقتصاد با رشد پرشتاب و فراگير و نفوذ تاثيرگذار بر امور جهاني و منطقه‌اي به ويژه در دو دهه اخير از ديگر كشورها متمايز مي‌شود.وي جمعيت مسلمانان اين كشور را قابل توجه دانست و افزود: مسلمانان و پراكندگي سکونت آنها در سراسر چين مي‌تواند به عنوان يكي از نقاط قوت در روابط تجاري با چين مد نظر قرار گيرد.

 

رئيس كل سازمان توسعه تجارت با اشاره به نرخ رشد 2/9 درصدي توليد ناخالص ملي در چين از اين كشور به عنوان لكوموتيو اقتصاد جهان و منطقه ياد كرد و افزود: اين كشور با برنامه‌ريزي و فراهم کردن زيرساخت‌هاي تجاري و بازرگاني، تراز تجاري خود از مثبت 32 ميليارد دلار در سال 2004 ميلادي را به مثبت 156 ميليارد دلار در سال 2011 افزايش داده است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...