Ssara 14641 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 شهریور، ۱۳۹۱ محققان برای نخستین بار حرکات یک ماده سرطان زای شناخته شده موجود در گوشت پخته را در تاثیرات پیچیده بیولوژیکی ای که بر روی میکرو آر.ان.آ (micoRNA) و سلول های بنیادی سرطان دارد، زیر نظر گرفتند.microRNA مولکول هایی در بدن هستند که نحوه بیان بسیاری از ژن ها را تنظیم و تعیین می کنند.یافته های به دست آمده، از آگاهی رو به رشد بشر درباره نقش دانش اپی ژنتیک در شناخت و درمان سرطان حکایت دارند. اپی ژنتیک (Epigenetic) دانشی است که به کشف علل موثر بر سیستم وراثتی در فرآیند بروز بیماری ها و اختلالات پیچیده می پردازد.علاوه بر این، هر چند اطلاعات توالی دی ان ای (DNA) تغییر نمی کند، اما یافته های اخیر به ما کمک می کنند تا روش هایی را بیشتر بشناسیم که به ما می گویند کدام بیان ژنی یا رفتار سلولی قابل تغییر است. محققان دریافته اند که مصرف اسفناج می تواند تا حدودی اثرات مخرب عوامل سرطان زا را جبران کند. در مطالعاتی که روی حیوانات آزمایشگاهی صورت گرفت، مصرف این ماده غذایی بروز تومور روده بزرگ را از ۵۸ درصد به ۳۲ درصد (به عبارتی تقریبا به نصف) کاهش داد. سرطان ها در پی وقوع تغییراتی در توالی زنجیره DNA یا جهش های ژنتیکی ای به وجود می آیند که باعث غیر قابل کنترل شدن فرآیند رشد سلول می شوند. این روزها جامعه علم به نقش اپی ژنتیک در شناخت و درمان انواع سرطان توجه خاصی نشان می دهد.به باور اپی ژنتیکی، در روبرویی با بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی – عروقی، دیابت و اختلالات عصبی، عواملی از قبیل رژیم غذایی، سموم محیطی و سبک زندگی بر نحوه بیان ژن ها بسیار تعیین کننده و تاثیر گذار خواهند بود. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده