رفتن به مطلب

راه طولانی اختلاف نسل ها، از پدرسالار تا امروز ....

ارسال های توصیه شده

من هم با این که بچه ها خیلی سرکش شدن موافقم

اما به نظرت وقتی با یه آدم دیکتاتور حرف حرف خود که به خودش اجازه می ده برای دیگران تصمیم بگیره باید چی کار کرد؟

از همه مهم تر هم این که منطقش رو برای پذیرش حرف دیگران از دست داده باشه و نتونی در آرامش باهاش صحبت کنی؟

کلا به صرف این که بزرگ خانواده یا خاندانیه باید به خواسته اش تن داد ؟

البته منظورم این نیست که بهشون بی احترامی بشه و .... اما اون ها هم باید درک کنن که خیلی چیزا از دوره خودشون تا دوره ما عوض شده

اما در مورد این که بی غیرتی مردا !

راستش من شخصا نه سخت گیری مردای اون دوره رو قبول دارم که زنا رو توی خونه زنجیر می کردن و نه رفتار امروزی رو که شعار اکثرا شده "ما به حقوق همدیگه احترام می ذاریم و قرار نیست چون ازدواج کردیم دست و پای همدیگه رو ببندیم و ......"

به نظر من این مشکل بیشتر نشات گرفته از همون توهم روشن فکری و پیروی از فرهنگ غربیه

و این که نسل ما چرا مرداش بی غیرت شدن و به اصل خانواده توجه نمی کنن ، به نظرم به این خاطره که کلا برای پسرای این دوره مردنگی اشتباه تعریف شده و اساس مردی رو عوض کردن

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 85
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

* خاطرات بسیار خوبی از «پدر‌سالار» دارم....

یه آدمی که به همه چی تسلط داشت در عین غرورش همه رو دوست داشت...نمیخندید اما دلش خندون بود...

یه عروسی داشت به اسم کمند امیرسلیمانی هنوزم تو هر فیلمی که میبینمش ازش متنفرم :banel_smiley_4:

73943_655.jpg

اما چرا این تاپیک رو زدم

دیدید بچه ها دیگه واسه پدر مادراشون که هیچ واسه پدر بزرگاو مادر بزرگاشونم ارزشی قائل نیستن دیدید زیر لب بگن پیرمرد خرفت پیرزن خنگ:sad0:

خداییش این آدمارو که میبینم خونم به جوش میاد...

یه سری زن ها رو دیدین که مرداشون هیچ تسلطی روشون ندارن هرچی میخوان میپوشن هر جا میخوان میرن مرد هم جرات نداره چیزی ازشون بپرسه؟؟

به نظرتون چه عواملی باعث شده که این احساس ها به این جور افراد دست بده...چرا نسل من مرداش دارن سیب زمینی میشن چرا این چیزا داره میشه روشن فکری؟؟ :ws38:چرا نسل من مرداش بیغیرت شدن به اصل خانواده اصلا اهمیتی نمیدن؟؟

به نظر من مردی که خودش ریگی به کفششه خیلی بیخیال تره نسبت به این مسائل تا اونی که اول غیرت رو تو خودش میبینه بعد از زن و بچش توقع میکنه

نسل قبل کمتر دنبال این رفتارها بود شاید این دلیل داره باعث میشه که بی غیرتی مد شه بی غیرتی به نداشتن رگ نیست به نذاشتن احترام برای بزرگتر هاست به نداشتن اعتماده به خود و دیگریه.....به اینه که خودت نمیخوای کسی ازت چیزی بپرسه واسه همینم سوالی از کسی نمیپرسی که چرا زن تا این موقع کجا بودی با کی بودی آبجی دختر حتی مادر من و تو هم فرشته ام که باشن بازهم نیاز دارن واسه خنده ام شده ازشون بپرسی کجا بودی نه اینکه کلا بیخیال شی:icon_razz:

73944_139.jpg

در سریال قدیمی پدرسالار، پدر (با بازی محمدعلی کشاورز) شخصیتی مستبد و خودخواه تصویر شده است. او استقلال فرزندانش را به رسمیت نمی شناسد و می خواهد ناظر و آگاه بر همه امور جزئی خانواده اش باشد.عروسی که میل شدید به استقلال دارد و نمی خواهد زیر سایه اسدالله زندگی کند، مقابل پدرشوهر مستبد ایستادگی می کند. این اثر در دهه ۷۰ روانه آنتن شد و اولین سریالی بود که قصه اختلاف نسل ها را به دنیای سریال های تلویزیونی کشاند. عروس کوچک خانواده (با بازی کمند امیرسلیمانی) نماینده نسل جوانی بود که زیر بار حرف زور نمی رفت و می خواست جنس دیگری از زندگی کردن را تجربه کند.خانه قدیمی پدرسالار در آن سریال، نماد سنت هایی بود که اسدالله بر آن تاکید داشت. در پایان داستان دو طرف ماجرا به همدیگر نزدیک شدند و راه سومی را برای زندگی انتخاب کردند. اعضای خانه همه در یک آپارتمان جمع شدند تا هم عروس خانواده به آرزویش برسد و هم به نظام ارزشی پدر خدشه ای وارد نشود.الگوی پدر مستبد بعدها در سریال ستایش نیز در قالب شخصیت حشمت فردوس (با بازی داریوش ارجمند) تکرار شد. جالب آن که هر دو سریال قصه شان را در بستر اتفاقات دهه ۶۰ روایت می کردند و در هر دو مردان نسل قدیم شخصیت پردازی شبیه به هم داشتند.در تمام سریال های مورد اشاره اختلاف نسل ها بین پدر و فرزندانش (چه دختر و چه پسر) تصویر شده است و هیچ اثری تاکنون این موضوع را بین مادران و فرزندان واکاوی نکرده است. در بیشتر سریال ها مادران نقش میانجی دارند که می خواهند بین دو طرف صلح و آشتی برقرار کنند. از طرف دیگر هر چه سریال ها امروزی تر می شوند، دامنه موضوعات مورد اختلاف بین دو نسل تنوع و گستردگی بیشتری پیدا می کند. اگر اختلاف اسدالله و عروسش بر سر سکونت در یک خانه بود، امروز با شخصیت هایی از دو نسل مواجه هستیم که بر سر جزئی ترین مسائل زندگی همچون نوع تفریح، پوشش، کسب و کار، دخل و خرج و... با هم اختلاف نظر دارند.

اینها همش بر میگرده به اینکه ما الان تو عصر از بین رفتن حرمت ها زندگی نیکنیم و هر کی بهتر حرمت شکنی کنه بالاتر و مقبول تره:ws3:
  • Like 2
لینک به دیدگاه
خب من اگه زنم یا دخترم یا خواهرم یا دوستم یا اصلا دختر خالم با پوشش بد بره بیرون پوششی که زننده باشه نه معمولی وقتی داره میره بشینم نیگاش کنم بگم عزیزم چه خوشگل شدی این میشه سیب زمینی بودن من جون منم حتما تا اون بره بیرون میرم سراغ زن دیگه ای عمل من عکس عملش اینه که نتونم سوال یا اعتراضی داشته باشم ولی قدیمیا اینحوری نبودن:sigh:مرد تو خونه بود کسی جرات نداشت بخنده...هی چه دوران خوبی بود:w02:

برعکسش باشه حکمش چیه دقیقا؟! :ws38:

خوشم میاد اول و اخر ذهنت اینه که صاحب زنهایین شما مردا! یه مردی هم بخواد انسانی رفتار کنه و از این مالکیت خواهی دست بکشه اسمش میشه بی غیرت! :w02:

• Like 7
لینک به دیدگاه
نگفتم که کلا با نظر مخالفم. گفتم با اون نظر قبلیه در حالت کلی که تعریف کردی مخالفم:w02:

پاسخ منطقی چیه بابا

خواستم فقط علاوه بر مثال پست اول، نظرتو درباره انواع دیگه تعریف این کلمه بدونم:w16:

مرسی که نظرتو گفتی:icon_gol::ws37:

منم خودم یه تعریف به نظرات قبلیم اضافه میکنم :دی

غیرت یعنی زن مورد علاقه ت هرگز احساس تنهایی و بی پناهی نکنه...

نه عزیزم غیرت یعنی اینکه مرد خیالش راحت باشه زن دربست مال خودشه و برای حفظ این موضوع و صد البته راحتی خیال خودش دست به هر کار و اقدام زورگویانه ای میزنه :w02:

• Like 5
لینک به دیدگاه

یه سری زن ها رو دیدین که مرداشون هیچ تسلطی روشون ندارن هرچی میخوان میپوشن هر جا میخوان میرن مرد هم جرات نداره چیزی ازشون بپرسه؟؟

برای اینکه اون زن ها همانند مردها انسان اند بزرگ شدن و بچه نیستن و نیازی هم ندارن که کسی بهشون تسلط داشته باشه:banel_smiley_4:

• Like 7
لینک به دیدگاه
خوب اینکه مردا بی غیرت شدن رو تا حدودی موافقم

با این جربان روشنفکری هم اصلا موافق نیستم

قرار نیست هر آزادی که به دیگران داده میشه رووش اتیکتِ "روشنفکری چسبوند"

مثلا به بابایی میگی دخترت تا این وقت شب کجاست...میگه چیکارش داری بزار خوش باشه..جوونه!

مسلما به این نمیگن روشنفکری چون علاوه بر آزادیِ بیش از حدی که به اون دختر 12 13 ساله داده میشه که اصلا نیازی بهش نداره، ممکنه عواقب بدتری در پی داشته باشه....

چرا..شده منو خواهرامو جوونای فامیل(دختر عمه عمو پسر خاله پسر عمو) رفتیم بیرون و تا دیر وقت هم بیرون بودیم کسی هم چیزی بهمون نگفته....چون همونا هم که باهامون هستن مامان باباهه خیالش راحتِ که مرد باهاشون هست.

هر آزادی سنِ خودشو میطلبه....مطمئنا آزادی یه دختر 12 ساله با یه دختر 25 26 ساله زمین تا اسمون تفاوت داره

پدرِ من و مادرِ من ، آزادی رو میدن...میتونی بری بیرون با دوستات خوش هم باشی...اما تا یه ساعت معین دیگه بــــاید خونه باشی...

اما غیرتِ بیش از حد که چرا تارِ موتو مرد نامحرم دیده و چرا دماغت بیرونه و چرا میخندی و نیشتو ببندو ....اینا رو اصلا قبول ندارم....غیرت تا زمانی باشه که به ظرف آسیبی نرسه...اینجوری دیگه بهش نمیگن غیرت..میگن محدودیتِ بیش از حد!

اینجوری اون دختر سر خورده که میشه هیچ، جایی بره که آزادی رو حس کنه ممکنه اصن از دست بره!چیزی که همین الان هم شاهدش هستیم..

دختر رو محدود میکنن توو خونه...حجابتو رعایت کن فلان کن...پاش که میرسه دانشگاه شهری دیگه کن فیکن میشه اصن.

نه به اون شوری شور..نه به این بی نمکیش...

تعادل!

گشت ارشادم به نظرم فقط بقیه رو توو پوشش هاشون حریص میکنه...تا موقعی که باشن ملت رعایت میکنن...اما وقتی هم نباشن باز همون اشه و همون کاسه

چقد حرف زدم:ws3:

شما همین نظر و کنترل در مورد پسرها هم دارید که از چه ساعتی بیرون باشن یا نه

• Like 2
لینک به دیدگاه
برعکسش باشه حکمش چیه دقیقا؟! :ws38:

خوشم میاد اول و اخر ذهنت اینه که صاحب زنهایین شما مردا! یه مردی هم بخواد انسانی رفتار کنه و از این مالکیت خواهی دست بکشه اسمش میشه بی غیرت! :w02:

خوشم میاد وسط ذهنمو نمیتونی بخونی اول و آخرش و خوندی:w02:

الان به نظرت انسانیه یه دختر یا زن با وضع ناجور بره بیرون و همه بشینن نیگاش کنن:ws38:باید بصورت انسانی بزنی تو دهن اون دختر:w58:از من بعید بود:ws3:این جمله رو بگی زدم ترکوندمت فروخ:w000:

• Like 3
لینک به دیدگاه
شما همین نظر و کنترل در مورد پسرها هم دارید که از چه ساعتی بیرون باشن یا نه

پسر میتونه از خودش دفاع کنه بعد در ضمن نصف شب 4 تا زن نمیوفتن دنبال پسر که؟؟ ولی دنبال دختر میوفتن این تفاوت تونه حس میکنید این فرق رو؟؟

:w58:

• Like 2
لینک به دیدگاه
برای اینکه اون زن ها همانند مردها انسان اند بزرگ شدن و بچه نیستن و نیازی هم ندارن که کسی بهشون تسلط داشته باشه:banel_smiley_4:

ولی من این نیازو تو تک تک دختران حس میکنم....:w16:

• Like 1
لینک به دیدگاه
خوشم میاد وسط ذهنمو نمیتونی بخونی اول و آخرش و خوندی:w02:

الان به نظرت انسانیه یه دختر یا زن با وضع ناجور بره بیرون و همه بشینن نیگاش کنن:ws38:باید بصورت انسانی بزنی تو دهن اون دختر:w58:از من بعید بود:ws3:این جمله رو بگی زدم ترکوندمت فروخ:w000:

اون زن و دختر به خودش مربوطه که چجوری بگرده، همون طور که یه پسر و یا مرد به خودش مربوطه چجوری بره بیرون البته اگه انسانی بخوای به قضیه نگاه کنی! به صورت اسلامی/ایرانی بخوای نگاه کنی مرد هر غلطی خواست میتونه بکنه ولی زن اختیارش دست مرده :w02:

نه اصلنم ازت بعید نبود! غیر از این فک کنی تعجب میکنیم :w16:

• Like 5
لینک به دیدگاه
اون زن و دختر به خودش مربوطه که چجوری بگرده، همون طور که یه پسر و یا مرد به خودش مربوطه چجوری بره بیرون البته اگه انسانی بخوای به قضیه نگاه کنی! به صورت اسلامی/ایرانی بخوای نگاه کنی مرد هر غلطی خواست میتونه بکنه ولی زن اختیارش دست مرده :w02:

نه اصلنم ازت بعید نبود! غیر از این فک کنی تعجب میکنیم :w16:

:ws3:شما فرهنگ غرب مغزت و پوک کرده :vahidrk:باز آرمانی در نظر میگیری :banel_smiley_4:وضعیت الان و ببین که اگه بیخیال باشی میشی نمیشه چرا؟چون تو میای میگی من انسانم دوست دارم با دامن آزاد بچرخم چرخش تو باعث میشه ....ولش کن تو بچرخ میبینم شوهرت رو بالاخره:w02:

من هیچ مشکلی نه با حجاب دارم نه پوشش حرف من اینه که نسل من بیغه:ws3:

• Like 3
لینک به دیدگاه
پسر میتونه از خودش دفاع کنه بعد در ضمن نصف شب 4 تا زن نمیوفتن دنبال پسر که؟؟ ولی دنبال دختر میوفتن این تفاوت تونه حس میکنید این فرق رو؟؟

:w58:

کم نبودن پسرایی که نصف شب فنا شدن :banel_smiley_4:

اگه خونواده ها جای محدود کردن دخترا پسراشونو درست تربیت کنن این اتفاقات برای دختر و پسر نصف شب نمیوفته

• Like 4
لینک به دیدگاه
با چه دخترایی هم در ارتباط بوده که آبروی هر چی دختر برده بودن :w58:

آخی بمیرم واسه شما ها که اصلا با پسری در ارتباط نبودین یا حتما اون پسری که باهاش بودین پسر نیوده احتمالا مشکل داشته که همچین فکری رو داده به شما که بتونید هروقت میخوایین بیایین خونه یا هر وقت خواستین برین بیرون:w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه
کم نبودن پسرایی که نصف شب فنا شدن :banel_smiley_4:

اگه خونواده ها جای محدود کردن دخترا پسراشونو درست تربیت کنن این اتفاقات برای دختر و پسر نصف شب نمیوفته

ولی زیاد بودن دخترایی که نصفه شبا فنا شدن تموم شدن:w02:

• Like 1
لینک به دیدگاه
آخی بمیرم واسه شما ها که اصلا با پسری در ارتباط نبودین یا حتما اون پسری که باهاش بودین پسر نیوده احتمالا مشکل داشته که همچین فکری رو داده به شما که بتونید هروقت میخوایین بیایین خونه یا هر وقت خواستین برین بیرون:w16:

نه نبودم :ws37:

خوشبختانه تا الان کسی نتونسته بهم بگه کی برم بیرون و کی نرم و کی برگردم چنین اجازه ای به هیچ کسی ندادم حتی پدرم:ws37: به فنا هم نرفتم :ws37:

• Like 3
لینک به دیدگاه

باید این مسائل جامعمون از ریشه درست بشه اینی که ما جلو دختر و پسر رو بگیریم یا گشت ارشاد بزاریم و...... فایده نداره

باید از اول آموزش رو در خانواده ها شروع کنیم تربیت درست فرزندان در محیط خانواده و بعد هم اجتماع....

من خودم خواهر دارم تو خیابون هیچ موقع متلک و ازین قبیل حرکات انجام ندادم هر موقع یه دختری میبینم یادم میوفته که خودم هم خواهر دارم اگر من چیزی بهش بگم پس فردا یکی هم به خواهرم میگه در مورد پوشش هم من هیچ چی بهش نمیگم فقط گاهش بهش میگم که اگر اینجوری باشی بهتره و این پوشش به درد این مجلس یا... نمیخوره خودش هم عقل داره گاهی قبول می کنه گاهی هم میگه من دوست دارم اینو بپوشم و غر میزنه ولی بعدش میبینم همون که من گفتم و می پوشخه دلیلش و که می پرسم میگه دیدم راست میگی این بهتره....

در مورد پدر بزرگا و مادر بزرگا من فقط پدر بزرگ و مادربزرگ مادریم زنده هستن که خارج شهر زندگی می کنن من هم هر هفته میرم بهشون سر میزنم خیلی هم دوسشون دارم خود مادربزرگم میگه هر جا پیری نیست نوری نیست واقعا راست میگه اونا رو بهونه می کنیم و همهدور هم جمع میشیم .

آتروس قاطی شده یه خورده بحث چند تا موضوع رو گفتی:ws3:

• Like 9
لینک به دیدگاه
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.

• اضافه کردن...