رفتن به مطلب

راه طولانی اختلاف نسل ها، از پدرسالار تا امروز ....

ارسال های توصیه شده

* خاطرات بسیار خوبی از «پدر‌سالار» دارم....

یه آدمی که به همه چی تسلط داشت در عین غرورش همه رو دوست داشت...نمیخندید اما دلش خندون بود...

یه عروسی داشت به اسم کمند امیرسلیمانی هنوزم تو هر فیلمی که میبینمش ازش متنفرم :banel_smiley_4:

73943_655.jpg

اما چرا این تاپیک رو زدم

دیدید بچه ها دیگه واسه پدر مادراشون که هیچ واسه پدر بزرگاو مادر بزرگاشونم ارزشی قائل نیستن دیدید زیر لب بگن پیرمرد خرفت پیرزن خنگ:sad0:

خداییش این آدمارو که میبینم خونم به جوش میاد...

یه سری زن ها رو دیدین که مرداشون هیچ تسلطی روشون ندارن هرچی میخوان میپوشن هر جا میخوان میرن مرد هم جرات نداره چیزی ازشون بپرسه؟؟

به نظرتون چه عواملی باعث شده که این احساس ها به این جور افراد دست بده...چرا نسل من مرداش دارن سیب زمینی میشن چرا این چیزا داره میشه روشن فکری؟؟ :ws38:چرا نسل من مرداش بیغیرت شدن به اصل خانواده اصلا اهمیتی نمیدن؟؟

به نظر من مردی که خودش ریگی به کفششه خیلی بیخیال تره نسبت به این مسائل تا اونی که اول غیرت رو تو خودش میبینه بعد از زن و بچش توقع میکنه

نسل قبل کمتر دنبال این رفتارها بود شاید این دلیل داره باعث میشه که بی غیرتی مد شه بی غیرتی به نداشتن رگ نیست به نذاشتن احترام برای بزرگتر هاست به نداشتن اعتماده به خود و دیگریه.....به اینه که خودت نمیخوای کسی ازت چیزی بپرسه واسه همینم سوالی از کسی نمیپرسی که چرا زن تا این موقع کجا بودی با کی بودی آبجی دختر حتی مادر من و تو هم فرشته ام که باشن بازهم نیاز دارن واسه خنده ام شده ازشون بپرسی کجا بودی نه اینکه کلا بیخیال شی:icon_razz:

73944_139.jpg

در سریال قدیمی پدرسالار، پدر (با بازی محمدعلی کشاورز) شخصیتی مستبد و خودخواه تصویر شده است. او استقلال فرزندانش را به رسمیت نمی شناسد و می خواهد ناظر و آگاه بر همه امور جزئی خانواده اش باشد.عروسی که میل شدید به استقلال دارد و نمی خواهد زیر سایه اسدالله زندگی کند، مقابل پدرشوهر مستبد ایستادگی می کند. این اثر در دهه ۷۰ روانه آنتن شد و اولین سریالی بود که قصه اختلاف نسل ها را به دنیای سریال های تلویزیونی کشاند. عروس کوچک خانواده (با بازی کمند امیرسلیمانی) نماینده نسل جوانی بود که زیر بار حرف زور نمی رفت و می خواست جنس دیگری از زندگی کردن را تجربه کند.خانه قدیمی پدرسالار در آن سریال، نماد سنت هایی بود که اسدالله بر آن تاکید داشت. در پایان داستان دو طرف ماجرا به همدیگر نزدیک شدند و راه سومی را برای زندگی انتخاب کردند. اعضای خانه همه در یک آپارتمان جمع شدند تا هم عروس خانواده به آرزویش برسد و هم به نظام ارزشی پدر خدشه ای وارد نشود.الگوی پدر مستبد بعدها در سریال ستایش نیز در قالب شخصیت حشمت فردوس (با بازی داریوش ارجمند) تکرار شد. جالب آن که هر دو سریال قصه شان را در بستر اتفاقات دهه ۶۰ روایت می کردند و در هر دو مردان نسل قدیم شخصیت پردازی شبیه به هم داشتند.در تمام سریال های مورد اشاره اختلاف نسل ها بین پدر و فرزندانش (چه دختر و چه پسر) تصویر شده است و هیچ اثری تاکنون این موضوع را بین مادران و فرزندان واکاوی نکرده است. در بیشتر سریال ها مادران نقش میانجی دارند که می خواهند بین دو طرف صلح و آشتی برقرار کنند. از طرف دیگر هر چه سریال ها امروزی تر می شوند، دامنه موضوعات مورد اختلاف بین دو نسل تنوع و گستردگی بیشتری پیدا می کند. اگر اختلاف اسدالله و عروسش بر سر سکونت در یک خانه بود، امروز با شخصیت هایی از دو نسل مواجه هستیم که بر سر جزئی ترین مسائل زندگی همچون نوع تفریح، پوشش، کسب و کار، دخل و خرج و... با هم اختلاف نظر دارند.

• Like 37
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 85
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

آخی یاد این سریاله به خیر. من دوبار بغدا تکرارشم دیدم. 268919_joytears.gif

یه سری زن ها رو دیدین که مرداشون هیچ تسلطی روشون ندارن هرچی میخوان میپوشن هر جا میخوان میرن مرد هم جرات نداره چیزی ازشون بپرسه؟؟

به نظرتون چه عواملی باعث شده که این احساس ها به این جور افراد دست بده...چرا نسل من مرداش دارن سیب زمینی میشن چرا این چیزا داره میشه روشن فکری؟؟ :ws38:چرا نسل من مرداش بیغیرت شدن به اصل خانواده اصلا اهمیتی نمیدن؟؟

یکم سوالت برام گنگ بود. چن تا مطلب با هم بود انگار308519_huhsmileyf3.gif

سیب زمینی شدن نسل مردای تو به تسلط مردا رو پوشش زنا چه ربطی داره؟ یعنی اگه تسلط داشته باشن مشکل سیب زمینیه دیگه حله؟ 308519_huhsmileyf3.gif

• Like 13
لینک به دیدگاه

مرسی از تاپیکت:a030:

من که پدر بزرگام زنده نیستن:sad0: ولی به مادر بزرگ هام خیلی علاقه دارم و همیشه گفتم تو جمع که اینا مرکز وحدت همه ی بچه های فامیل هستن و باید قدرشونا بدونیم که شاید اگه از دستشون بدیم دیگه با این مشغله ای که هر خانواده ای داره شاید نشه به راحتی دور هم جمع شد . پس حضور فیزیکشیون واقعا نعمته .مثل تجربه ای که دارن و خیلی چیزا...

خدا همه پدربزرگا .و مادربزرگا را حفظ کنه اگه نیستن بیامورزه:hanghead:

• Like 11
لینک به دیدگاه
آخی یاد این سریاله به خیر. من دوبار بغدا تکرارشم دیدم. 268919_joytears.gif

یکم سوالت برام گنگ بود. چن تا مطلب با هم بود انگار308519_huhsmileyf3.gif

سیب زمینی شدن نسل مردای تو به تسلط مردا رو پوشش زنا چه ربطی داره؟ یعنی اگه تسلط داشته باشن مشکل سیب زمینیه دیگه حله؟ 308519_huhsmileyf3.gif

خب من اگه زنم یا دخترم یا خواهرم یا دوستم یا اصلا دختر خالم با پوشش بد بره بیرون پوششی که زننده باشه نه معمولی وقتی داره میره بشینم نیگاش کنم بگم عزیزم چه خوشگل شدی این میشه سیب زمینی بودن من جون منم حتما تا اون بره بیرون میرم سراغ زن دیگه ای عمل من عکس عملش اینه که نتونم سوال یا اعتراضی داشته باشم ولی قدیمیا اینحوری نبودن:sigh:مرد تو خونه بود کسی جرات نداشت بخنده...هی چه دوران خوبی بود:w02:

• Like 11
لینک به دیدگاه
مرسی از تاپیکت:a030:

من که پدر بزرگام زنده نیستن:sad0: ولی به مادر بزرگ هام خیلی علاقه دارم و همیشه گفتم تو جمع که اینا مرکز وحدت همه ی بچه های فامیل هستن و باید قدرشونا بدونیم که شاید اگه از دستشون بدیم دیگه با این مشغله ای که هر خانواده ای داره شاید نشه به راحتی دور هم جمع شد . پس حضور فیزیکشیون واقعا نعمته .مثل تجربه ای که دارن و خیلی چیزا...

خدا همه پدربزرگا .و مادربزرگا را حفظ کنه اگه نیستن بیامورزه:hanghead:

:icon_gol:تو یه مرد واقعی منم مادر بزرگم پیشمونه شاید هزار تا کار کنم که به نظر اون اشتباه باشه و سرم قر بزنه ولی بازم من میپرستمش از سر تا پاشو هروقت بخوام ماچ میکنم و همیشه همه جا نوکریشونو میکنم:ws37:

اگه اون نباشه نه داییام میان پیشمون نه خالم اینا میان ولی کمتر اما به بهونه مادر بزرگم هرروز کنار همیم بخاطر اون و پدر بزرگ خدا بیامرزم دقیقا خونه ما شبیه پدر سالاره همه داییهام و خاله هام تو یه ساختمونیم با این تفاوت که آپارتمانه به جا خونه حیاط دار:w16::a030::icon_gol:

• Like 9
لینک به دیدگاه

:ws3:

اِ هم ...اِ هم.....

باهات موافقم شدییییید:w16:

منم از اینکه مردا اینقدر بی ابهت شدن شوکه شدم....مرد باید یه عظمتی تو خونه داشته باشه مثلا مرده خیر سرش:icon_razz:

راستش از نظر من این اتفاقات به خاطر به ظاهر روشن فکر نشون دادنه خودشونه از نظر من این یه بیماریه که سطح کشورمونو پر کرده (روشن فکری) توی زمینه های مختلف

افراط و تفریط معضل بزرگ ما ایرانی هاست...ما باید به مردم کشورمون تعادل رو یاد بدیم:w16:

اگه تعادل توی همه خانواده ها باشه دیگه مجبور نیستیم بشینیم و سیب زمینی شدن مردا رو نظاره کنیم:5c6ipag2mnshmsf5ju3

• Like 9
لینک به دیدگاه
پوشش بد چيه؟

فعلا كه به لطف نظام مقدس اسلامي حتي هوا هم نميتونه روزنه اي پيدا كنه چه برسه به نگاه ادما:banel_smiley_4:

به نظر من این پوشش زیر الان ظرفیت ایران رو نداره...

اگر ندیدید که هیچ

:sigh:

2916_4018.jpg

• Like 6
لینک به دیدگاه

اگر ندیدید که هیچ

2916_4018.jpg

اره واقعا:banel_smiley_4: مگه خیابون مجلس زنونه است:banel_smiley_4:

• Like 5
لینک به دیدگاه

اگر ندیدید که هیچ

2916_4018.jpg

نگران نباشين گشت ارشاد انقدر ما رو ترسونده كه خيلي ها حتي اگه بخوان هم دل نميكنن بپوشن:ws37:

بلايي سرمون آوردن كه كم كم داريم گوني پوش ميشيم:4564:

تاپيكتون را خراب نكنم

بدروود:icon_gol:

• Like 7
لینک به دیدگاه
نگران نباشين گشت ارشاد انقدر ما رو ترسونده كه خيلي ها حتي اگه بخوان هم دل نميكنن بپوشن:ws37:

تاپيكتون را خراب نكنم

من که تاثیری تو نظارت گشت ارشاد تو سطح شهر ندیدم هیچ بدتر هم شده:hanghead:

• Like 7
لینک به دیدگاه
:ws3:

اِ هم ...اِ هم.....

باهات موافقم شدییییید:w16:

منم از اینکه مردا اینقدر بی ابهت شدن شوکه شدم....مرد باید یه عظمتی تو خونه داشته باشه مثلا مرده خیر سرش:icon_razz:

راستش از نظر من این اتفاقات به خاطر به ظاهر روشن فکر نشون دادنه خودشونه از نظر من این یه بیماریه که سطح کشورمونو پر کرده (روشن فکری) توی زمینه های مختلف

افراط و تفریط معضل بزرگ ما ایرانی هاست...ما باید به مردم کشورمون تعادل رو یاد بدیم:w16:

اگه تعادل توی همه خانواده ها باشه دیگه مجبور نیستیم بشینیم و سیب زمینی شدن مردا رو نظاره کنیم:5c6ipag2mnshmsf5ju3

ابهت که هیچی باباهه زنگ میزنه به دختره ساعت 12 شب دختره میگه به تو چه باز گیر دادی

آره افراط و تفریط بده یکی اینقدر گیر میده به دخترش که تو 5 دقیقه که بیرونه 60 دفعه عین این دیوونه ها زنگ میزنه ،یکی هم کلا بیخیاله ،میگه من اعتماد دارم ماهی یه بار زنگ میزنم و دختره ام هرشب پارتیه جواب اعتمادشونو میده

چند شب پیش با دوستم تو پارک بودیم ساعت 12 بود ...یعنی یه مادره افتاده بود دنبال دخترش که عزیزم بیا بریم خونه دیگه آخه شبه دختره هم هی میگفت به تو چه ولم کن میخوام بچرخم اینقدر دور پارک مادره دنبالش چرخید دیگه از نفس افتاد زد مادره زیر گریه دختره ام عین خیالش نبود دخترورو صدا کردم میگم چرا اینقدر مادر تو اذیت میکنی بعدا حسرتشو میخوری :sad0:

دختره برگشت گفت با زیدم قرار دارم دختر 12 ساله.........من فکم افتاد :w58:

یه خانم دیگه ای هم اومد فکر کنم روانشناس بود با مادر حرف زد و دختره دردش این بود که تو خونه حوصلش سر میره خانمه گفت خب خودتو سرگرم کن فیلم ببین کلاس برو..دختره برگشت گفت همه فیلمام صحنه داره:icon_pf (34):

من دیگه زدم تو سرم به مادره گفتم این بابا یا داداشی نداره؟؟

گفت باباش که یه زن دیگه گرقته مارو ول کرده داداشم با نامزدش کرجه:banel_smiley_4:

• Like 12
لینک به دیدگاه

تاپيكتون را خراب نكنم

اتفاقا تاپیک درباره همین موضوعه مخالف 100 در 100 گشت ارشادم شاید اگه اونا نباشن این چیزا عادی شه شما حساب کن پوشش عمومی جامعه چادر و یا مانتو شلوار لیه یهو یکی با پوششی نامتعارف ظاهر شه خواه نا خواه خیلی نگاهها شدید تر و تیکه های زننده تر و بدتری نثار این افراد میشه زن و مردش فرقی نداره:w16:

• Like 9
لینک به دیدگاه
ابهت که هیچی باباهه زنگ میزنه به دختره ساعت 12 شب دختره میگه به تو چه باز گیر دادی

آره افراط و تفریط بده یکی اینقدر گیر میده به دخترش که تو 5 دقیقه که بیرونه 60 دفعه عین این دیوونه ها زنگ میزنه ،یکی هم کلا بیخیاله ،میگه من اعتماد دارم ماهی یه بار زنگ میزنم و دختره ام هرشب پارتیه جواب اعتمادشونو میده

چند شب پیش با دوستم تو پارک بودیم ساعت 12 بود ...یعنی یه مادره افتاده بود دنبال دخترش که عزیزم بیا بریم خونه دیگه آخه شبه دختره هم هی میگفت به تو چه ولم کن میخوام بچرخم اینقدر دور پارک مادره دنبالش چرخید دیگه از نفس افتاد زد مادره زیر گریه دختره ام عین خیالش نبود دخترورو صدا کردم میگم چرا اینقدر مادر تو اذیت میکنی بعدا حسرتشو میخوری :sad0:

دختره برگشت گفت با زیدم قرار دارم دختر 12 ساله.........من فکم افتاد :w58:

یه خانم دیگه ای هم اومد فکر کنم روانشناس بود با مادر حرف زد و دختره دردش این بود که تو خونه حوصلش سر میره خانمه گفت خب خودتو سرگرم کن فیلم ببین کلاس برو..دختره برگشت گفت همه فیلمام صحنه داره:icon_pf (34):

من دیگه زدم تو سرم به مادره گفتم این بابا یا داداشی نداره؟؟

گفت باباش که یه زن دیگه گرقته مارو ول کرده داداشم با نامزدش کرجه:banel_smiley_4:

اکثر مشکلات جوونای جامعه ما از خانواده های نادرست آب میخوره ولی اینم بگم هستن کسایی که توی خانواده هایی بزرگ شدن که نمیشه اسمشو خانواده گذاشت ولی پاک بزرگ شدن

یکی از بچه های دوران پیش دانشگاهی میگفت تو محل ما یه خونه هست که پاتوق معتادهاست....شده شیره کش خونه

ولی تو همین خونه که آدم حتی حالش بهم میخوره در و دیوارشو نگاه کنه یه دختری بزرگ شده که آدم کیف میکنه ببینتش از همه لحاظ ایمان، تحصیلات و...

نمیشه اینا رو هم نادیده گرفت

ولی مشکل عمده خانواده ها هستن...راستش من با کمی سختگیری هم موافقم .....اینجوری دختر و پسر میفهمن که خانواده واسه خودش قانون داره و باید بهش احترام بزارن

• Like 7
لینک به دیدگاه
اتفاقا تاپیک درباره همین موضوعه مخالف 100 در 100 گشت ارشادم شاید اگه اونا نباشن این چیزا عادی شه شما حساب کن پوشش عمومی جامعه چادر و یا مانتو شلوار لیه یهو یکی با پوششی نامتعارف ظاهر شه خواه نا خواه خیلی نگاهها شدید تر و تیکه های زننده تر و بدتری نثار این افراد میشه زن و مردش فرقی نداره:w16:

منم با گشت ارشاد مخالفم

وقتی همه میدونن قانون ما ایرانی ها اینه که اگه از چیزی منع بشیم بهش حریص تر میشیم وجود گشت ارشاد بی معنیه

اگه واقعا به فکر حجاب هستن این حجاب باید نهادینه بشه باید با زبون خوش از دوران طفولیت رو بچه ها کار بشه:w16:

• Like 8
لینک به دیدگاه

خوب اینکه مردا بی غیرت شدن رو تا حدودی موافقم

با این جربان روشنفکری هم اصلا موافق نیستم

قرار نیست هر آزادی که به دیگران داده میشه رووش اتیکتِ "روشنفکری چسبوند"

مثلا به بابایی میگی دخترت تا این وقت شب کجاست...میگه چیکارش داری بزار خوش باشه..جوونه!

مسلما به این نمیگن روشنفکری چون علاوه بر آزادیِ بیش از حدی که به اون دختر 12 13 ساله داده میشه که اصلا نیازی بهش نداره، ممکنه عواقب بدتری در پی داشته باشه....

چرا..شده منو خواهرامو جوونای فامیل(دختر عمه عمو پسر خاله پسر عمو) رفتیم بیرون و تا دیر وقت هم بیرون بودیم کسی هم چیزی بهمون نگفته....چون همونا هم که باهامون هستن مامان باباهه خیالش راحتِ که مرد باهاشون هست.

هر آزادی سنِ خودشو میطلبه....مطمئنا آزادی یه دختر 12 ساله با یه دختر 25 26 ساله زمین تا اسمون تفاوت داره

پدرِ من و مادرِ من ، آزادی رو میدن...میتونی بری بیرون با دوستات خوش هم باشی...اما تا یه ساعت معین دیگه بــــاید خونه باشی...

اما غیرتِ بیش از حد که چرا تارِ موتو مرد نامحرم دیده و چرا دماغت بیرونه و چرا میخندی و نیشتو ببندو ....اینا رو اصلا قبول ندارم....غیرت تا زمانی باشه که به ظرف آسیبی نرسه...اینجوری دیگه بهش نمیگن غیرت..میگن محدودیتِ بیش از حد!

اینجوری اون دختر سر خورده که میشه هیچ، جایی بره که آزادی رو حس کنه ممکنه اصن از دست بره!چیزی که همین الان هم شاهدش هستیم..

دختر رو محدود میکنن توو خونه...حجابتو رعایت کن فلان کن...پاش که میرسه دانشگاه شهری دیگه کن فیکن میشه اصن.

نه به اون شوری شور..نه به این بی نمکیش...

تعادل!

گشت ارشادم به نظرم فقط بقیه رو توو پوشش هاشون حریص میکنه...تا موقعی که باشن ملت رعایت میکنن...اما وقتی هم نباشن باز همون اشه و همون کاسه

چقد حرف زدم:ws3:

• Like 13
لینک به دیدگاه
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.

• اضافه کردن...