رفتن به مطلب

نحوه کار گیت های منطقی

ارسال های توصیه شده

• 2 ماه بعد...

با تشکر اگه میشه توضیح بدید در حالت nand وقتی هر دو ورودی قطع هست چطور لامپ روشن میشود منظورم حالان اول خست که a, و b هر دو صفر هست.

• Like 2
لینک به دیدگاه
با تشکر اگه میشه توضیح بدید در حالت nand وقتی هر دو ورودی قطع هست چطور لامپ روشن میشود منظورم حالان اول خست که a, و b هر دو صفر هست.

اگه بخوای مدار کلیدیشو بکشی باید یه or بکشی ولی با این تفاوت که کنتاکت های کلید بسته هستند نه باز...

میشه گفت nand همان or هست که نات شده...به همین دلیل اگه حتی یکی از ورودی ها صفر باشند باز هم خروجی یک داریم...

• Like 2
لینک به دیدگاه

اگه اشتباه نکنم nand همان and هست که نات شده .لی سوال من اینه در حالتی که هر دو ورودی ولتاژ قطع هستند لامپ چطود و با چه ولتاژی قطع میشه؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
اگه اشتباه نکنم nand همان and هست که نات شده .لی سوال من اینه در حالتی که هر دو ورودی ولتاژ قطع هستند لامپ چطود و با چه ولتاژی قطع میشه؟

این نمایش تنها نحوه کار این گیت رو نشون میده و برای شبیه سازی برای درک بهتر این مساله از لامپ استفاده شده مدارات دیجیتال فقط تولید صفر و یک میکنند و به عنوان مدار فرمان در کنار دیگر مدارات به کار میرن. مثلا برای روشن کردن یک لامپ 5ولتی می بایست خروجی گیت به بیس یک ترانزیستور وصل شده که با یک شدن خروجی گیت ترانزیستور رو روشن میکنه . با روشن شدن ترانزیستور ولتاژی که بر روی کلکتورقرار داره (5ولت) بر روی امیتر قرار میگیره

• Like 4
لینک به دیدگاه

با عرض معذرت باید بگم که دقیقا اشتباه میکنید:w16:..nanad همون or هست که نات شده...:w16:

اینم جدول صحتش...:a030:

8pma77hh1t3ct4hlqjg.jpg

بقیه جواب رو هم که مهندس عارف لطف کردن و پاسخ دادن...

• Like 4
لینک به دیدگاه

خروجی گیت and در صورتی یک هست که همه ورودی هاش یک باشد در غیر این صورت خروجی اون صفر هست.

ولی خروجی گیت nand در صورتی صفر هست که تمام ورودی هاش ثفر باشند در غیر این صورت خروجی اون یک هست .

حالا چرا شما میگید nand نات and نیست من نمیدونم ؟!:ws52:

• Like 1
لینک به دیدگاه
این نمایش تنها نحوه کار این گیت رو نشون میده و برای شبیه سازی برای درک بهتر این مساله از لامپ استفاده شده مدارات دیجیتال فقط تولید صفر و یک میکنند و به عنوان مدار فرمان در کنار دیگر مدارات به کار میرن. مثلا برای روشن کردن یک لامپ 5ولتی می بایست خروجی گیت به بیس یک ترانزیستور وصل شده که با یک شدن خروجی گیت ترانزیستور رو روشن میکنه . با روشن شدن ترانزیستور ولتاژی که بر روی کلکتورقرار داره (5ولت) بر روی امیتر قرار میگیره

اوکی:a030:

تا حدودی متوجه شدم.

• Like 2
لینک به دیدگاه
خروجی گیت and در صورتی یک هست که همه ورودی هاش یک باشد در غیر این صورت خروجی اون صفر هست.

ولی خروجی گیت nand در صورتی صفر هست که تمام ورودی هاش یک باشند در غیر این صورت خروجی اون یک هست .

تصحیح کردم.

• Like 2
لینک به دیدگاه

ولی خروجی گیت nand در صورتی صفر هست که تمام ورودی هاش ثفر باشند در غیر این صورت خروجی اون یک هست .

بزار با یه مثال بگم:

فرض کنیم که یه دروازه 4 ورودی دارم....این دروازه ما اسمش or هست....که همه ورودی های ما صفر هستند...اگه ما یکی را یک بدهیم در خروجی یک خواهیم داشت...

حال اگه این دروازه ما nand باشه....برای اینکه خروجی یک داشته باشیم فقط نیاز دارد که یکی از ورودی ها صفر باشد....در واقع اگر شمای کلیدی رو بخوای بکشی باید 4 تا کلید که با هم موازی هستند بکشی ولی از نوع نات باشه...

نمیدونم تونستم منظور رو رسونده باشم یا نه....

اگه تونستم شمای کلیدی رو میکشم میزارم اینجا...اینجوری فک میکنم بهتر قابل درک باشه...

:a030:

• Like 2
لینک به دیدگاه
بزار با یه مثال بگم:

فرض کنیم که یه دروازه 4 ورودی دارم....این دروازه ما اسمش or هست....که همه ورودی های ما صفر هستند...اگه ما یکی را یک بدهیم در خروجی یک خواهیم داشت...

حال اگه این دروازه ما nand باشه....برای اینکه خروجی یک داشته باشیم فقط نیاز دارد که یکی از ورودی ها صفر باشد....در واقع اگر شمای کلیدی رو بخوای بکشی باید 4 تا کلید که با هم موازی هستند بکشی ولی از نوع نات باشه...

نمیدونم تونستم منظور رو رسونده باشم یا نه....

اگه تونستم شمای کلیدی رو میکشم میزارم اینجا...اینجوری فک میکنم بهتر قابل درک باشه...

ولی ببخشید مهندس من اینحوری شنیدم که برای or حد اقل یک ورودی بایذ یک باشه تا خروجی یک بده

و برای nand نباید حداقل یکی از ورودی ها نباید بک باشه تا خروچی یک بده. که این باعث نمیشه این دو گیت عکس هم باشن.

• Like 3
لینک به دیدگاه
اینم اضافه کنم که دروازه and 4 تا کلید سری هست در حالی که nand 4 تا کلید موازی هست(در مورد همون مثالی که زدم)

شاید مشکل اینجاس که من با دروازه ها به این شکلی که شما میگید کار نکردم.

• Like 3
لینک به دیدگاه

در لینک زیر فایل فلشی هست که به خوبی گیتهای منطقی رو براتون تشریح کرده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

باید بگم که گیت OR و NAND شاید تشابهی در جدول صحت خودشون داشته باشند اما کاملا یکسان نیستند و نمیشه این دو گیت منطقی رو یکی دونست

6g853kv7f3wq0svoqr6_thumb.jpg

3yutivelanosyvenno_thumb.jpg

NAND همونطور که دوستمون اشاره کرد یک گیت شدی هست که خروجی اون NOT شده

درمورد اینکه چرا هنگامی که ورودی های گیت صفر هست ،خروجی بابر یک میشه و لامپ رو روشن میکنه باید در نظر داشت که گیتهای منطقی در اصل اتصالات نیمه های متعدد در قالب یک مدار مجتمع هست که برای راه اندازی اون نیازه که بایاس بشه ،یک منطقی در اصل ولتاژبایاس و صفر منطقی زمین مدار هست هنگامی که در جدول صحت هم میبینیم که این گیت هنگامی که ورودی هاش صفر باشه خروجی برابر یک داره پس در اون زمان که ورودی هاش برابر صفر هست خروجی برابر ولتاژ کار مدار میشه و لامپ رو روشن میکنه :a030:

• Like 5
لینک به دیدگاه
در لینک زیر فایل فلشی هست که به خوبی گیتهای منطقی رو براتون تشریح کرده

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

باید بگم که گیت OR و NAND شاید تشابهی در جدول صحت خودشون داشته باشند اما کاملا یکسان نیستند و نمیشه این دو گیت منطقی رو یکی دونست

6g853kv7f3wq0svoqr6_thumb.jpg

3yutivelanosyvenno_thumb.jpg

NAND همونطور که دوستمون اشاره کرد یک گیت شدی هست که خروجی اون NOT شده

درمورد اینکه چرا هنگامی که ورودی های گیت صفر هست ،خروجی بابر یک میشه و لامپ رو روشن میکنه باید در نظر داشت که گیتهای منطقی در اصل اتصالات نیمه های متعدد در قالب یک مدار مجتمع هست که برای راه اندازی اون نیازه که بایاس بشه ،یک منطقی در اصل ولتاژبایاس و صفر منطقی زمین مدار هست هنگامی که در جدول صحت هم میبینیم که این گیت هنگامی که ورودی هاش صفر باشه خروجی برابر یک داره پس در اون زمان که ورودی هاش برابر صفر هست خروجی برابر ولتاژ کار مدار میشه و لامپ رو روشن میکنه :a030:

ممنون پیمان جان...

یعنی شما هم میگید که nand همون and می باشد که نات شده؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
ممنون پیمان جان...

"شدی" همون and میشه با تایپ انگلیسی :w16:

ممنون پیمان اطاعات خوبی دادی تشکر :icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه
ممنون پیمان جان...

کاملا :coffee:

تو شکل که جدول صحت هردو رو گذاشتم :banel_smiley_4:

در مواردی که ورودیها یکسان نیست مثل هم عمل میکنند اما وقتی ورودیها یکسان ،صفر یا یک ،میشه عکس هم عمل میکنند پس نمیشه گیتهای NAND و OR رو یکی دونست

"شدی" همون and میشه با تایپ انگلیسی :w16:

ممنون پیمان اطاعات خوبی دادی تشکر :icon_gol:

حوصله ویرایش نداشتم:4chsmu1:

ممنونم..اگه کمک دیگه ای از دستم برمیاد در خدمتم

• Like 4
لینک به دیدگاه
کاملا :coffee:

تو شکل که جدول صحت هردو رو گذاشتم :banel_smiley_4:

در مواردی که ورودیها یکسان نیست مثل هم عمل میکنند اما وقتی ورودیها یکسان ،صفر یا یک ،میشه عکس هم عمل میکنند پس نمیشه گیتهای NAND و OR رو یکی دونست

حوصله ویرایش نداشتم:4chsmu1:

ممنونم..اگه کمک دیگه ای از دستم برمیاد در خدمتم

الان کاملا قانع شدم...:icon_pf (34)::a030:

ولی در حالت کلی من خودم چون با این گیتا خیلی سر و کار دارم واسه راحتی کارم و محاسباتم اینجوری باهاشون رفتار میکنم....:ws3:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...