mim-shimi 25686 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 فروردین، ۱۳۸۹ بطوركلي كودهاي ازته پس ازمصرف درخاك ، توانائي نگهداري ماده مغذي نيتروژن محتوي درخود را نداشته و به سادگي از بين مي روند. عواملي كه باعث از بين رفتن ماده مغذي مي شوند، عبارتند از: 1- شستشوي نيتروژن توسط آب ( Leaching ) كه در اين حالت نيترات آماده جذب توسط آب به نقاط غير قابل دسترس ريشه منتقل مي شود. 2- پديده دي نيتريفيكاسيون(Denitrification ) كه توسط نوعي باكتري به نام (Denitrifying ) صورت مي گيرد . اين باكتري نيتروژن يونيزه (يعني نيتريت و نيترات) كه بهترين شكل قابل جذب براي گياه است را تبديل به گاز ازت (N2 ) مي كند كه به سرعت خاك را ترك نموده و از دست مي رود . 3- تبخير (Volatilization ) كه در خاكهايي با pH بالا و آب و هواي گرم آمونيوم به آمونياك گازي تبديل و از محيط خارج مي شود. 4- اكسيداسيون و احياء كه تحت شرايط مناسب يونهاي آماده جذب گياه در اثر اكسيداسيون و احياء از محيط خارج مي شوند. همچنين اشكال تركيبي نيتروژن مثل اوره توسط آنزيم اوره آز (Urease )، باكتري هاي موجود در خاك و همينطور توسط آب هيدروليز شده و به نيتروژن آمونياكي تبديل مي شوند . نيتروژن آمونياكي توسط نوع ديگري باكتري بنام نيتروزموناس ( Nitrosomonas ) و نيتروباكتر (Nitrobacter ) به شكل يونيزه تبديل مي گردد كه آنهم تحت فرآيند دي نيتريفيكاسيون تلف مي شود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده