spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 28 مرداد، ۱۳۹۱ سلام تو این تاپیک قصد داریم با کمک شما دوستان کتابهایی برای خواندن معرفی بشه کتابهایی که خودتان خوانده اید ویا شرح وتوصیف ان کتابهارا شنیده اید کتابهایی که واقعا ارزش وقت گذاشتن واضافه کردن به بایگانی ذهن وارشیو کتابخانه ما را دارند این شما واین هم کتابهایی برای خواندن 4 لینک به دیدگاه
spow 44197 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 28 مرداد، ۱۳۹۱ دیشب با اینکه چندین سوژه آیتی برای نوشتن داشتم، ترجیح دادم سه ساعتی از وقت خود را صرف معرفی کتابهایی کنم که تازه دیدهام. مدت زیادی از آخرین باری که کتاب در این وبلاگ معرفی کرده بودم، میگذرد و راستاش دچار عذاب وجدان شده بودم. گاهی وقتی به کتابهای ارزشمندی که ناشر و مترجم با زحمت فراوان منتشر میکنند و برای ما دریچهای برای کشف دنیایی جدید و نگرشی جدید به زندگی هستند، نگاه میکنم، از خودم میپرسم که مترجم یا نویسنده عزیز، با چه انگیزه و محرکی در ایرانی که اینقدر قدرناشناس به ادبیات است، کتابهایی با شمارگان بسیاری پایین وارد بازار کتاب میکند. من شمارگان هر ده کتابی را که در این پست معرفی کردم، مرور کردم: ۱۱۰۰ نسخه، ۱۰۰۰ نسخه … در نهایت ۲۵۰۰ نسخه. در گسترهای به بزرگی ایران گویا دیگر کمتر کسی پیدا میشود که کتابی در دست بگیرد. این روزها حتی کتاب خواندن، به قصدی به جز شرکت در آزمونهای مختلف تحصیلی، نوعی ضد ارزش پنهان شده است. یک بار برای یک از دوستان تعریف کردم که حتی اگر فرصتاش هم باشد و کتاب کوچکی در دسترس داشته باشم، کمتر رغبت میکنم که در محیط کار چند صفحهای از آن را بخوانم، چون بازخورد به کتابخوانی در نهایت تعجب، بسیار عجیب و بیرحمانه شده است. والهها و شیداهای کتابها -چه کاغذی و چه ایبوک- را در متروهای ژاپن پیش چشم میآورم … بر ما چه رفته است که این طور نگاه کاسبکارانه به کتاب و ادبیات و تخیل پیدا کردهایم؟ به هر ترتیب در این نوشته میتوانید، معرفی کوتاه ده کتاب را بخوانید. سعی کردهام کتابهایی را از ژانرهای مختلف در این پست در کنار هم قرار دهم. امیدوارم خوانندگانی پیدا شوند که با خواندن این پست، مشتاق به تهیه بعضی از آنها شوند. ۱- گلهایی به یاد آلجرنون: دنیل کیز Daniel Keyes متولد نهم آگوست ۱۹۲۷ در بروکلین نیویورک است. او تحصیلات خود را در بروکلین به پایان رساند. پس از پایان تحصیلات به عنوان ویراستار در مجله علمی -تخیلی مارول ساینس فیکشن، به فعالیت پرداخت. گلهایی یه یاد آلجرنون، معروفترین و پرفروشترین رمان اوست که در سال ۱۹۵۹ منتشر و در پنجاه سال اخیر به کرات تجدید چاپ شده است. دنیل کیز به خاطر اندیشه و پردازش شیوا و گیرای داستان بارها و بارها مورد تحسین قرار گرفته است و جوایز ادبی متعددی را به خود اختصاص داده است. این کتاب به بیش از پنجاه زبان رایج دنیا ترجمه شده و به شکل نمایشنامه، فیلم سینمایی و سریال بارها به نمایش در آمده است. در حقیقت تا کنون کمتر پیش آمده که داستانی تا این اندازه مورد توجه دستاندرکاران صنعت فیلم و نمایش و همین طور تماشاگران قرار گرفته باشد. بخش اول این کتاب به سالهای جوانی خود وی اشاره دارد. دورانی که با فشار والدین و بر خلاف علاقه شخصی به تحصیل در رشته پزشکی مشغول بود. به دلیل فقر، مجبور به کار کردن همزمان، تحصیل و البته ادامه حرفه مورد علاقهاش، یعنی نویسندگی بود. انجام همزمان این سه کار و همین طور اجبار والدینش بر ادامه تحصیل وی در رشته پزشکی موجب بروز مشکلات و فشارهای زیادی شد، همین فشارها او را به سوی دو اندیشه عمیق سوق داد: - تحصیلات موجب شکاف بین او آدمهایی شد که دوستشان میداشت. - اگر امکان افزایش هوش و استعداد وجود داشت، چه اتفاقی میافتاد؟ این اندیشه موجب خلق شخصیت داستانی شد که چنانچه اشاره شد، طی پنج دهه، بارها و بارها به گونههای مختلف مورد توجه ملیتها گوناگون قرار گرفته است. نویسنده با تبحر و هوشیاری زیاد، بیشتر صحنههای داستان را از زندگی واقعی و مشاهدات خود، اقتباس کرده و به گونهای ماهرانه کاملا طبیعی، کنار هم چیده و کتابی عرضه داشته که بیگمان یکی از داستانهای همهجانبه و فراموشنشدنی هر خوانندهای خواهد بود. این کتاب را انتشارات معین با ترجمه مهرداد بازیاری در ۳۶۸ صفحه و به قیمت ۴۷۰۰ تومان منتشر کرده است. قطعهای از داستان: «- پروفسور عزیز، مشکل این است که تو کسی را میخواهی که از لحاظ هوش ترقی کند، ولی همچنان در قفست زندانی بماند تا هر زمان که برای کسب افتخار لازم بدانی، او را به نمایش بگذاری. ولی مشکل اینجاست که من یک انسان هستم. عصبانی بود. میدیدم که با خودش در ستیز است. نمیدانست به دعوا خاتمه دهد یا سعی کند یک بار دیگر سرکوبم نماید. - مثل همیشه غیرمنصفانه حرف میزنی. میدانی که ما همیشه رفتار خوبی با تو داشتهایم و هر کاری توانستهایم برایت انجام دادهایم. -هر کاری به غیر از رفتار کردن مثل یک انسان. بارها و بارها اشاره کردی که قبل از این آزمایش هیچ چیز نبودم. دلیلش را میدانم. اگر در آن زمان هیچچیز نبوده باشم، آن مسئولیت خلق من به عهدهی تو خواهد بود و این موضوع تو را به عنوان مخلوق من جلوه خواهد داد. از این که ساعت به ساعت قدرشناسیام را نسبت به تو نشان نمیدهم، از من متنفری. بسیار خوب. باوری کنی یا نکنی، من سپاسگزارم. ولی میخواهم بپرسم برای من چه کار کردهای. هر کار فوقالعادهای که انجام داده باشی، به تو حق نمیدهم با من مثل یک حیوان آزمایشگاهی رفتار کنی. در حال حاضر، یک آدم هستم. چارلی قبل از این که پایش را درون آزمایشگاه بگذارد، یک آدم بود. به نظر میرسد انتظارش را نداشتی! بله، ناگهان به این نتیجه رسیدم که من همیشه یک انسان بودهام. حتا قبل از آن عمل جراحی و این برخلاف اعتقادات و باورهای توست که یک نفر با ضریب هوشی پایینتر از صد حق توجه و تأمل داشته باشد. پروفسور نمور، فکر میکنم وقتی به من نگاه میکنی، وجدانت آزارت میدهد.» ۲- هنر همیشه بر حق بودن: آرتور شوپنهاور، فیلسوف نامدار آلمانی، در این کتاب، که اثری منحصر به فرد در مجموعه آثار اوست، رهنمودهایی برای غلبه بر حریف در بحث و مجادله بیان میکند. در این رهنمودها به ظاهر آنچه اصل است، غلبه بر حریف به هر تدبیری است و غالبا مطالبی آمده است که جنبه جدلی دارد، نه استدلالی. با این حال از منظری دیگر، خواننده با برخی آفات بحث و استدلال آشنا میشود، آفاتی که به کرات در گفتگوها و بحثهای روزمره نیز رخ مینمایند. این کتاب ۱۳۶ صفحهای با ترجمه عرفان ثابتی، توسط انتشارات ققنوس چاپ شده است. مروری بر شیوههایی که این کتاب توصیه میکند، بسیار جالب است. البته برای فهم هر تکنیک، باید خود کتاب را بخوانید! ۱- گستره مصداق را بسط بده ۲- از مشترکهای لفظی استفاده کن. ۳- گزارههای خاص خصمت را تعمیم بده. ۴- دستت را رو نکن. ۵- به مقدمات کاذب متوسل شو. ۶- چیزی را که باید به اثبات برسد، مسلم فرض کن. ۷- با سؤالپیچ کردن، اقرار بگیر. ۸- خصمت را عصبانی کن. ۹- سؤالهای انحرافی مطرح کن. ۱۰- کسی را که به سؤالهایت جواب منفی میدهد، گول بزن. ۱۱- قبول موارد خاص را تعمیم بده. ۱۲- استعارههایی مناسب قضیهات انتخاب کن. ۱۳- با رد دلیل نقض موافقت کن. ۱۴- به رغم شکست، مدعی پیروز شو. ۱۵- قضیههای ظاهرا بیمعنی به کار ببر. ۱۶- از آرای خصمت استفاده کن. ۱۷- به وسیله وجه فارغ ظریفی از خودت دفاع کن. ۱۸- حرفش را قطع کن، توی حرفش بدو، بحث را منحرف کن. ۱۹- موضوع را تعمیم بده، سپس علیه آن سخن بگو. ۲۰- خودت نتیجهگیری کن. ۲۱- با استدلالی به بدی استدلال خودش با او مقابله کن. ۲۲- مصادره به مطلوب کن. ۲۳- او را وادار به اغراق کن. ۲۴- قیاس نادرستی مطرح کن. ۲۵- مثال نقض پیدا کن. ۲۶- اوضاع را به سود خودت عوض کن. ۲۷- عصبانیت نشانه ضعف است. ۲۸- حضار را متقاعد کن، نه خشم را. ۲۹- مسیر بحث را عوض کن. ۳- به جای دلیل به مرجع متوسل شو ۳۱- این حرف از سطح درک من بالاتر است. ۳۲- برنهادش را در مقوله نفرتانگیزی طبقهبندی کن. ۳۳- در حرف صادق است، نه در عمل. ۳۴- اجازه نده از مخمصه فرار کند. ۳۵- اراده از عقل و هوش مؤثرتر است. ۳۶- خصمت را گیج کن. ۳۷- یک دلیل نادرست کل موضعش را رد میکند. ۳۸- به بحث جنبه شخصی بده، توهین و بددهنی کن. در هر مورد نویسنده، بعد از شرح تکنیک، مثالهایی برای ملموس شدن و درک آن زده است. اگر ذاتا آدمی هستید که در بحثها و گفتگوها کم میآورد، این کتاب ۱۳۶ صفحهای -البته با شیوهای ماکیاولیستی- از شما یک مبارز موفق جدالهای کلامی میسازد. صد البته، تیزهوشی و ممارست لازم دارید! ۳- خاطرات کاناپه فروید: در مورد فروید کتابهای زیادی به زبان فارسی وجود دارد، اما من مشخصا کتاب خاطرات کاناپه فروید را به شما توصیه میکنم. کتاب ۱۴۳ صفحه بیشتر ندارد، اما در همین صفحات ظاهرا اندک با زبانی بسیار ساده از قول کاناپه معروف فروید، چیزهای زیادی در مورد او فرامیگیرید. این کتاب را نشر حوض نقره با ترجمه ناثر غیاثی با بهای ۲۸۰۰ تومان منتشر کرده است. «من یک کاناپه معمولی هستم. نهخیر، شکستهنفسی نمیکنم. از چی درست شدم؟ از کمی چوب، چند تا فنر، کمی موی اسب و مختصری پارچه. حالا خواهید گفت: «اما این دروغ محض است. هرچه باشد، بالاخره تو آن کاناپه معروفی.» خب بله. درست است. وقتی نزدیک به نیم قرن جزو وسایل درمان یک روانکاو کار کرده باشی، یک چیزهایی هم به تو اضافه میشود: خون، عرق و اشک. اشک خاطرات و عرق کار سخت ذهنی. قضیه خون یک مورد خاص بود. بعدا بیشتر دربارهاش خواهم گفت و وقتی این روانکاو نه یکی از این روانکاوان معمولی، بلکه زیگموند فروید باشد، در اینصورت شاید هم واقعا کاناپه، یک کاناپه معمولی نباشد. موافقم، اسمم را بگذارید: کاناپه معروف. در کمال تواضع و فروتنی البته و حالا که اینقدر دوستانه میپرسید، بله، میتوانم یک چیزهایی درباره استاد تعریف کنم. میخواهید بشنوید؟ پس بفرمایید بنشینید و راحت باشید.» ۴- سرنوشت تلخ بشر، جستارهایی در تاریخ اندیشهها: آیزا برلین از برجستهترین اندیشمندان و بزرگترین منادیان آزادی فردی و جمعی و انواع کثرتگرایی (سیاسی و فرهنگی) است. او اعتقاد دارد که دوران آرمانشهرجویی به سرآمده و جستجوی راه حلی برای سامان دادن جوامع بیهوده است. برلین در این کتاب پیوندهای میان اندیشههای گذشته و آشوبهای و وقایع اجتماعی و سیاسی این روزگار را آشکار میکند: پیوندی میان اعتقاد افلاطونی به حقیقت مطلق و دام اقتدارگرایی، پیوند میان ژورف دو مستر ایدئولوگ ارتجاعی قرن هجدهم و فاشیسم قرن بیستم، پیوند میان رمانتیسیسم شیلر و بایرون و ملیگرایی جنگطلبانه که جهان امروز را برمیآشوبد. این کتاب با ترجمه لیلا سازگار توسط نشر ققنوس در ۳۷۴ صفحه، به قیمت ۵۲۰۰ تومان منتشر شده است. ۵- دفترچه ممنوع، اثر آلبا دسس پهدس: والریا زنی میانسال است که در کنار اشتغال باید کارهای مربوط به خانه را انجام دهد. میشل همسر او و دو فرزند آنها خانواده ای کوچک و از نظر اقتصادی متوسط رو به پایین را تشکیل می دهند. بحران اقتصادی بعد از جنگ فشار مضاعفی را بر انها تحمیل کرده و افراد خانواده را هر روز به خاطر این مشکل از هم دور می کند. اما خرید یک دفترچه یادداشت در یک روز تعطیل زندگی والریا را دگرگون می کند. او که عادت کرده است مشکلات و نیازهای خود را نادیده بگیرد با شروع نگارش خاطرات روزانه خود در این دفترچه به این نتیجه می رسد که سالیان متمادی زندگی خود را بیهوده صرف روزمرگی زندگی و خدمت به کسانی کرده که قدر او را نمی دانند و هیچ وقت به فکر خود نبوده است. این کتاب را نشر بدیهه در ۳۵۱ صفحه با ترجمه بهمن فرزانه منتشر کرده است. ۶- تونل از ارنستو ساباتو: ارنستو ساباتو چند وقت پیش در ۹۹ سالگی درگذشت. متأسفانه در وبلاگستان شاهد پستهایی به این مناسبت نبودیم و جستجویی در اینترنت نشان میدهد که مطالب خوبی در مورد این نویسنده بزرگ نوشته نشده است. این نویسنده و تحصیلکرده رشته فیزیک اتمی که بیشتر با همین رمان تونل و همچنین قهرمان و گورها شناخته شده است، در تونل به سبک فلشبک داستان عشق یک نقاش آشفتهحال را به زنی روایت میکند. تونل رمان کوتاهی است، بیش از ۱۷۴ صفحه ندارد. این کتاب را انتشارات نیلوفر با قیمت ۳۰۰۰ تومان منتشر کرده است. ۷- بیوگرافی فیدل کاسترو: برای دوستداران خواندن شرح حال آدمهای مشهور، یکی از بهترین کتابهای این دسته، در سال اخیر، همین کتاب فیدل کاسترو است که انتشارات اطلاعات در ۶۸۲ صفحه منتشر کرده است. کاسترو را برخی مانند قهرمانی که هیچ لکهای در کارنامه سفید خود ندارد، میستایند و برخی هم او را یک دیکتاتور تمامعیار میدانند، اما مثل خیلی از رهبران سیاسی و بزرگان اجتماعی، شخصیت و کردار او خاکستری بوده است. مطالعه این کتاب میتواند این خاکستریبینی را در شما القا کند. کتاب حاوی اطلاعات جالبی درباره مسائل مناقشهبرانگیزی همچون جنگ خلیج خوکها، بحران موشکی کوبا و کشته شدن چه گوارا است. این کتاب ۶۲۰۰ تومان قیمت دارد. ۸- گریز دلپذیر: این رمان کمحجم اما خواندنی، حکایت سفر چهار خواهر و برادر به مدت چند ساعت، به دنیا کودکیشان است. «چیزی شبیه یک روز مرخصی اضافی حین خدمت، کمی مهلت، فاصله بین دو پرانتز، یک لحظه لطافت، چند ساعتی که از دیگران ربوده بودیم…» این کتاب را نشر قطره در ۱۴۶ صفحه و به قیمت ۳۵۰۰ تومان منتشر کرده است. ۹- حالا بیحساب شدیم: اگر به طنزهای سبک وودی الن علاقه دارید، حتما این کتاب را تهیه کنید و بخوانید. کتاب، مجموعهای از داستانهای کوتاه است . این کتاب را نشر بیدگل در ۱۶۷ صفحه و به قیمت ۳۰۰۰ تومان منتشر کرده است. ۱۰- اقیانوس، دریا: این کتاب بیشتر شبیه یک سفر بلند است تا یک حکایت. این کتاب را الساندرو بریکو نوشته است و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. کتاب مملو از استعاره و نمادهای اسطورهای و فلسفی است و در آن هتلی در ساحل دریا به تصویر کشیده شده است که به وسیله کودکان فرشتهمانند اداره میشود. این کتاب ۱۹۴ صفحه دارد و قیمتاش ۲۷۰۰ تومان است. منبع این مطلب وبسایت یک پزشک میباشد 6 لینک به دیدگاه
seyed mehdi hoseyni 27119 اشتراک گذاری ارسال شده در 9 آبان، ۱۳۹۵ آپ البته شاید بشه با تاپیک کتابایی ک حیف نخونیم ادغام بشه 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده