Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ كافئين، عملكرد نوعي پيامرسان شيميايي (نوروترانسميتر) بهنام آدنوزين را مهار ميكند. آدنوزين باعث القاء خواب در فرد ميشود و به همين دليل، مصرف كافئين خواب را از سر شما ميپراند. علاوه بر اين، كافئين با كاهش زمان عكسالعمل و افزايش توانايي تمركز بر روي يك موضوع خاص، هوشياري شما را بيشتر ميكند. به تازگي پژوهشگران دانشگاه هاروارد در بررسيهاي خود بر روي افرادي كه براي مدتي از خواب محروم شده بودند، دريافتند كه مصرف تنها 20 ميليگرم كافئين (كه در60 گرم قهوه وجود دارد) باعث ميشود كه آنها در تستهاي شناختي نتايج بهتري كسب كنند. ارتباط كافئين با اضطراب اكثر متخصصان با اين موضوع موافقند كه مصرف كافئين در اول صبح مشكلي ايجاد نميكند مگر اينكه بخواهيد دائم مصرف آن را ادامه دهيد. به تازگي پژوهشگران انگليسي نشان دادهاند كه مصرف 200 ميليگرم كافئين (تقريبا معادل 2/5 فنجان قهوه) باعث افزايش استرس افراد و كاهش اعتماد به نفس آنها در برخورد با وضعيتهاي مختلف ميشود. علاوه بر اين، مطالعات ديگر نشان دادهاند كه مصرف كافئين باعث افزايش تدريجي فشارخون و تشديد اضطراب ميشود. اين وضعيت به ويژه در افرادي كه دچار اختلالات اضطرابي هستند و نيز بيماران قلبي كه داروهاي گروه مثل ايندرال يا همان پروپرانولول) را مصرف ميكنند، اهميت بيشتري دارد، زيرا كافئين تاثير اين داروها را از بين ميبرد. از طرف ديگر، كافئين قادر است بيش از هفت ساعت در بدن باقي بماند و به همين دليل منجر به ايجاد اختلالات اضطرابي در افراد مستعد ميشود. اگر شما شبها مشكل خواب داريد، به مقدار كافئين مصرفي خود بيشتر توجه كنيد و سعي كنيد مقدار آن را تا 300 ميليگرم در روز يا حتي كمتر كاهش دهيد. علاوه بر اين، توصيه ميكنيم از مصرف كافئين پس از ساعت 3 بعد از ظهر اجتناب كنيد تا دچار بيخوابي نشويد. ورزشكاران كافئين بخورند كافئين در ورزشكاران حرفهاي اثرات هورمون آدرنالين را تشديد ميكند، ولي در ورزشكاران معمولي تاثيرات خوبي دارد. به همين دليل، توصيه ميكنند كه ورزشكاران حدود يك ساعت قبل از ورزش، يك فنجان بزرگ قهوه را مصرف كنند كه تقريبا معادل 100 ميليگرم كافئين دارد. البته بايد مراقب ضربان قلب خود در طي ورزش باشيد. رابطه قهوه با چاقي برخي از نوشيدنيهاي كافئيندار بر تلاش شما براي كاهش وزنتان، تاثيرات منفي دارند. نتايج يك مطالعه جديد نشان داده است زناني كه نوشيدنيهاي كافئيندار مصرف ميكنند، روزانه 206 كالري بيشتر از بقيه انرژي دريافت ميكنند. براي حل اين مشكل ميتوانيد به هنگام مصرف قهوه از شيرهاي كمچرب يا شير سويا بهجاي شير پرچرب استفاده كنيد. در ضمن به تدريج مصرف شكر را هم كاهش دهيد، چرا كه هر قاشق شكر 50 كالري اضافي به بدن شما ميرساند. اصولا توصيه ميكنيم كالري، هر چه در روز ميخوريد را محاسبه كنيد و جمع بزنيد تا كالري بيش از حد به بدن شما نرسد و چاق نشويد. كافئين بهعنوان مسكن كافئين يك تنگ كننده عروق است، بنابراين ميتواند عروق گشاد شده را (كه عامل اصلي ايجاد اغلب سردردها هستند) به اندازه طبيعيشان بازگرداند؛ به همين دليل در ساخت برخي از مسكنها از كافئين استفاده ميشود و در ضمن كافئين ميتواند در بهبود بعضي از انواع سردردهاي ميگرني هم موثر باشد. حتي برخي متخصصان معتقدند كه يك عامل شروع حملات ميگرني، نوسان سطح كافئين در بدن است. تحقيقات نشان داده است كه كافئين ميتواند اثر آسپرين و استامينوفن را تا 40 درصد افزايش دهد. وابستگي به كافئين مصرف مداوم كافئين ميتواند باعث وابستگي فيزيكي فرد به كافئين شود اما منجر به اعتياد نميشود. به همين دليل اگر شما دائما قهوه مصرف كنيد، يك روز كه قهوه نميخوريد دچارسردرد ميشويد. ساير علائم كه بهدنبال 12 تا 24 ساعت عدم مصرف كافئين ايجاد ميشوند، عبارتند از: تحريكپذيري، اختلال در تمركز، خستگي و حتي تهوع و استفراغ و دردها يا گرفتگيهاي عضلاني. بهطور كلي علائم محروميت از كافئين در كساني ديده ميشود كه مقادير زيادي از اين ماده را در روز مصرف ميكنند. هر چند بروز اين علائم در افرادي كه تنها 100 گرم كافئين در روز دريافت ميكردهاند هم ديده شده است. اگر شما قصد داريد مقدار كافئين مصرفي خود را كاهش دهيد، توصيه ميكنيم به تدريج و در هر هفته 10 درصد مصرف خود را كم كنيد تا عوارض آن در شما ايجاد نشود. پيشگيري از بيماريها تا به حال ثابت نشده كه كافئين به تنهايي ميتواند از ابتلا به بيماريهاي مزمن جلوگيري كند ولي بسياري از نوشيدنيهاي حاوي كافئين، چنين اثراتي دارند. به گفته محققان، مواد آنتياكسيدان موجود در يك ليوان چاي سبز يا سياه، اثرات بهتري از ميوه و سبزيجات در برابر راديكالهايآزاددارند. راديكالهاي آزاد مواد مضري هستند كه در اثر واكنشهاي شيميايي درون بدن ايجاد ميشوند و سرطانزايي آنها به اثبات رسيده است. تحقيقات نشان داده است كه نوشيدن چاي سياه باعث كاهش خطر ابتلا به حمله قلبي يا سكته مغزي ميشود و مصرف چاي سبز و سفيد هم خطر ابتلا به سرطان را كاهش ميدهند. مطالعات متعدد نشان دادهاند كه قهوه هم همان اثرات مفيد چاي را دارد. طبق مطالعهاي كه نتيجه آن در مجله انجمن پزشكي امريكا (جاما) به چاپ رسيده، مصرف قهوه باعث افزايش حساسيت بدن به انسولين و در نتيجه كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع 2 ميشود. تحقيقات ديگر هم حاكي از اين هستند كه ميزان ابتلا به بيماري پاركينسون و سرطان روده بزرگ در افراد مصرف كننده كافئين، كمتر است. قهوه و بيماري قلبي در مورد ارتباط بين مصرف قهوه و ابتلا به بيماريهاي قلبي ابهاماتي وجود دارد. برخي پژوهشگران معتقدند كه بين مصرف قهوه و ابتلا به فشارخون بالا رابطه اي وجود دارد اما اين ارتباط تنها در جوانان سياهپوست اثبات شده است. با اين وجود تحقيقات اخير نشان دادهاند كه بين مصرف قهوه و كاهش انعطافپذيري عروق ارتباطي وجود دارد. كاهش انعطافپذيري عروق از عوامل خطر مهم در ابتلا به بيماريهاي قلبي است. از سوي ديگر شواهد محكمي در مورد ارتباط مصرف قهوه با پوكي استخوان وجود ندارد. اگر چه كافئين باعث ميشود كلسيم بيشتري از طريق ادرار دفع شود، ولي مقدار اندك كلسيم دفع شده با افزودن 2 قاشق شير به قهوه قابل جبران است. مورد ديگر مربوط به مصرف قهوه در خانمهاي باردار است. در گذشته به خانمهاي باردار توصيه ميشد براي كاهش خطر نقايص جنيني، از مصرف كافئين خودداري كنند ولي امروزه معلوم شده است كه حتي مصرف بيش از 200 ميليگرم كافئين در روز، بعيد است خطري براي جنين آنها داشته باشد منبع: طعام سرا 2 لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ ولی رو من که شبای امتحان میخورم اثری نداره:ydm47612zsesgift969 اون تیکه اضطراب و بیماریای قلبیشو درست میگه 1 لینک به دیدگاه
vergil 11695 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ چشمای بعضیا خودش کافئین داره ! 2 لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ چشمای بعضیا خودش کافئین داره ! عجب جمله پر مغزی! ایول خوشم اومد 1 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ ولی رو من که شبای امتحان میخورم اثری نداره:ydm47612zsesgift969اون تیکه اضطراب و بیماریای قلبیشو درست میگه توپ تانک فشفشه تئین کافئین نیکوتین بر آدم خوابالو هرگز اثر ندارد لینک به دیدگاه
Neutron 60966 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 مرداد، ۱۳۹۱ مضرات کافئین با آنكه خو گرفتن به عادات بد آسان ميباشد اما ترك كردن آنها دشــوار است. مـصرف كـافئـين يـكي از آن عـادات بــد ميباشد كه آهسته اما پيوسته بدرون سيستم بـدن شما نفوذ ميكند. با يك فنـجان قـهوه شـروع ميكنيد سـپس يـك فـنـجان قــهوه به 2و 3 و ..فنجان تبديل شـده و بـه هـميـن ترتيب تبديل به يك اعتياد ميگردد. اگر تصور مي كـنـيـد كـه منظور از كافئين تنها قهوه ميباشد با آنكه غلظت كافئـيــن در قهوه زياد است اما كافئين در اقلام زير نيز وجود دارد: 1- چاي 2-كاكائو و شير كاكائو 3-شكلات و كيكهاي شكلاتي 4-نوشابه هاي غير الكلي مانند كوكاكولا و پپسي. آيا ميدانستيد كه كافئين قادر است سيستم بدن شما را ويران كند؟ 1- فشار خون: اين مطلب ممكن است شما را شوكه كند اما در واقع ظـرف 2 سـاعـت پس از مصرف كافئين بهر شكل فـشار خون بالا رفته و تقريبا تا 3 ساعت پايين نمي آيد. و اگر عادت داريد كه هر 4-3 ساعت يكبار قهوه بنوشيد بنابراين فشار خون شما همواره بالا ميباشد! اكنون بايد متوجه شده باشيد كه چرا دائما مظطرب و عصبي هستيد. 2- سيستم عصبي: هنگامي كه شما كافئين مصرف مي كنيد انـرژي فراواني بسمت مغز شما سرازير ميگردد بنابراين احساس بيداري، طراوت و انرژي سرشار مي كنيد. اما همچنـين احـساسات نـاخـوشايـنـدي را نـيـز در كـنـار آنـها تجربه خواهيد كرد كه شامل: بي قراري، حساس بودن، بي خوابي ، اضطراب و عصبي بودن مي باشند. 3- قلب: فشار خون بالا قطعا بروي عملكرد قلب تاثير مي گذارد. ثـابـت شـده اسـت كه افرادي كه روزانه 6 فنجان قهوه مينوشند 2 برابر بيشتر در معرض سكته قلبي قرار دارند. انتخاب با شماست! 4- سيستم گوارش: كافئين سـوء هـاضـمه و زخم معده را افزايش مي دهد. بـنابرايـن بار ديگر كه دچار سوزش معده شديد تـعداد فنـجـان چـاي و يا قهوه اي كه نوشيده ايد را بخاطر بياوريد! 5- الگوي خواب: آيا يكي از دلايلي كه شما قهوه مي خـوريد دور كردن خواب و بيداري نميباشد؟ شما مي خواهيد مدت بيشتري را بيدار بمانيد تا كـارهـاي نيمه تمام و عقب افـتاده خود را به پايان برسانيد. اما در حقيقت شما درخـواهيد يـافـت زمـانـي كـه واقـعـا ميخواهيد بخواب برويد نيز قادر به انجام آن نميباشيد. اين نتيجه عمل كافئين است كــه در تمام جريان خون شما جريان يافته است. آماده ايد آن را ترك كنيد؟ همانند ديگر اعتيادها ترك آسان نمي باشد. شـما ممـكن اسـت دچـار عـلائم محروميت مانند سردرد و بي حالي گرديد و هوس كنيد دوباره قهوه بنوشيد ويا زودرنج و كـج خـلق شويد. راه حـل آن اسـت كـه ذهـن خـود را از قـهوه منحرف كرده و سرگرم فعاليت ديگري گردانيد. مثلا براي دويدن به پارك برويد و يا ورزش كنيد. انـتظار مـعـجزه نداشته باشيد به خودتان زمان بدهيد و اعتقاد راسخ خود را ازدست نداده و تسليم نگرديد. توليد قهوه بدون كافئين بااستفاده از فنون مهندسي ژنتيك متخصصان مهندسی ژنتیك موفق به تولید قهوه بدون كافئین شدند. Hiroshi Sano و همكارانش در موسسه علم و تكنولوژی NARA در ژاپن، روشی به نام تداخل RNA برای خاموش سازی یك ژن كلیدی درگیاه قهوه به كار گرفتند كه مسئول ساختن كافئین است. دستاورد این تیم حاصل هفت سال كار روی رقم Coffea canephora می باشد. این روش جدید، قادر است كافئین را در گیاهان جوان تا میزان 70 درصد كاهش دهد. این محققان امیدوارند كه بتوانند این فناوری را در مورد پرطرفدارترین قهوه دنیا نیز به كار گیرند. آنها اظهار می دارند كه تقاضا برای قهوه بدون كافئین به علت ترس مصرف كنندگان از آثار احتمالی محصولات تراریخته، به آرامی افزایش می یابد ولی خریداران به دلیل تراریخته بودن این قهوه از خرید آن منصرف نخواهند شد، زیرا این قهوه محصولی بسیار مناسب برای بیمارانی می باشد كه به جهت كافئین بالای قهوه از نوشیدن آن منع شده اند، زیرا كافئین موجود در قهوه می تواند باعث افزایش فشار خون شود.در حال حاضر قیمت گران این قهوه به خاطر پرهزینه بودن فرایند استخراج كافئین از دانه های قهوه و همچنین جداسازی طعم ها و مزه های دیگری است كه با مزه اصلی، تركیب شده اند اما قرار است كه در آینده قیمت آن كاهش یابد. كافئین در سلول های گیاه قهوه از یك ماده شیمیایی طبیعی به نام Xanthosia و در سه مرحله تولید می شود كه هر مرحله شامل یك فرایند متیلاسیون می باشد. این گروه تاكنون موفق شده است تا دومین ژن درگیر در این فرایند را خاموش سازد كه در این صورت تولید كافئین متوقف می شود. در روش RNAI، در اثر تداخل یك قطعه كوچك مكمل RNA با mRNA فرایند ترجمه مختل شده و دو مولكول RNA یكدیگر را از بین می برند. با توجه به اظهارات Sano به نظر می آید كه روش RNAI نسبت به روش Antisense كه در سال 1998در دانشگاه هاوایی برای تولید قهوه بدون كافئین استفاده شده است، كارایی بیشتری داشته باشد. 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده