رفتن به مطلب

تلاش محققان نانو در كاهش اتلاف غذايي با پوست انار


ارسال های توصیه شده

» سرویس: علمي و فناوري - فناوري

 

کد خبر: 91042917657

 

پنجشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۱ -

 

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

محققان به منظور كاهش اتلاف غذايي، در حال بررسي پوست انار براي استفاده به عنوان عامل کاهنده در توليد نانوذرات نقره هستند.

به گزارش سرويس فناوري ايسنا، تلفات غذايي يکي از مشکلات رو‌ به رشد در بسياري از نقاط جهان بشمار مي‌رود، اما بنا بر تحقيقي که در «International Journal of Nanoparticles» منتشر شده است، مي‌توان از پوست کنده شده انار در زمينه فناوري نانو بخوبي استفاده کرد.

انار ميوه بومي شمال هندوستان بوده و از زمان‌هاي بسيار قديم در تمام منطقه مديترانه گسترده شده است. عصاره اين ميوه منبع غني آنتي‌اکسيدان‌هاي بسيار قوي بشمار مي‌رود.

«ناهيد احمد»، گياه‌شناس دانشگاه پاتنا و همکار وي «سيما شرما»، فيزيکدان کالج AN (پاتنا، هند) در حال بررسي پوست انار براي استفاده بعنوان عامل کاهنده در توليد نانوذرات نقره هستند.

بنابر گفته اين گروه تحقيقاتي، اين راهکار براي توليد نانوذرات نقره نسبت به استفاده از کاهنده‌هاي شيميايي و حلال‌هاي صنعتي زيست‌سازگاري بالاتري دارد. همچنين در اين روش نيازي به گرم کردن مخلوط واکنش وجود ندارد، زيرا فرايند در دماي محيط انجام مي‌گيرد.

اين پژوهشگران گمان مي‌کنند که فاکتورهاي زيستي موجود در پوست انار به عنوان جايگزيني براي عوامل شيميايي معمول عمل مي‌کنند که در توليد نانوذرات نقره از نيترات نقره به عنوان ماده اوليه مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

آنها از طيف‌سنجي ماوراي بنفش - مرئي، ميکروسکوپي الکتروني عبوري، پراش الکتروني ناحيه منتخب، پراش اشعه ايکس (XRD) و طيف‌سنجي مادون قرمز تبديل فوريه (FTIR) براي آناليز نانوذرات توليد شده با اين روش استفاده کردند. قطر نانوذرات توليد شده حدود پنج نانومتر بود.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...