رفتن به مطلب

چطور از نمک در کارهای خانه استفاده کنیم؟


ارسال های توصیه شده

- تمیز کردن فلز زیر اتو

 

حتما برای شما هم پیش آمده که علی‌رغم میزان دقت شما هنگام اتو زدن، در اثر حرارت زیاد قسمتی از لباس به اتو چسبیده و به خاطر سفت شدن جدا کردن آن از اتو مشکل بوده است. کریستال‌های نمک چاره این کارند. اتو را به برق زده، روی حرارت زیاد قرار دهید. مقداری نمک آشپزخانه روی روزنامه بریزید. اتوی داغ را روی آن بمالید تا تمیز شود.

 

- جذب سریع چربی

 

هنگام صرف غذا در رستوران در صورت ریختن سس سالاد روی لباس، مقداری نمک روی قسمت لک‌شده بریزید تا چربی را جذب کند و پس از رسیدن به خانه آن را طبق معمول بشویید.

 

 

- از بین بردن زردی عرق

 

در مورد کسانی که زیاد عرق می‌کنند، استفاده از نمک راز خلاص شدن از لکه‌های زرد از روی لباس آن‌هاست. 4 قاشق غذاخوری نمک را داخل 1 لیتر آب داغ حل کنید. تا زمان از بین رفتن لکه با استفاده از اسفنج روی لباس بمالید.

 

- تثبیت رنگ حوله

 

در 2 یا 3 بار اولی که حوله‌های رنگی جدید را می‌شویید، یک پیمانه نمک به آب اضافه کنید. نمک موجب تثبیت رنگ شده حوله شما براق باقی می‌ماند.

 

- از بین بردن بوی سطل زباله

بوی نامطبوع زباله را با نمک از بین ببرید. ½ پیمانه نمک را داخل آب سرد حل کنید و داخل سطل بریزید. نمک به گرفتن و خنثی کردن بو کمک می‌کند.

 

 

- کندن غذای چسبیده به تابه و قابلمه

 

جدا کردن غذای ته گرفته از روی ظروف با استفاده از نمک آسان است. کافیست قبل از شستشو مقداری نمک روی آن بریزید. داخل ظرف را خیس کنید و تا جدا شدن خرده‌های غذا صبر کنید. سپس به طور معمول شستشو را انجام دهید.

 

 

- برق انداختن ظروف بلور

 

در صورتی که ماشین ظرفشویی نتواند لکه‌های ظروف شیشه‌ای و بلور را تمیز کند و با شستشو با دست هم تمیز نشوند، مقداری نمک را با ¼ پیمانه سرکه ترکیب کنید و ظرف بلور را یک شب داخل آن خیس کنید. صبح روز بعد براق بودن آن را مشاهده کنید.

 

- از بین بردن چربی مانده در پشت تابه

 

معمولا به مرور زمان چربی‌ها به دلیل حل نشدن در آب، پشت تابه را بدرنگ می‌کنند. برای حل این مشکل، قبل از شستن تابه مقداری نمک روی آن بپاشید تا چربی را به خود جذب کند. نمک را از روی آن پاک و شستشوی معمولی را انجام دهید.

 

 

- پاک کردن رژ لب از روی لیوان

 

تمیز کردن رژ لب از روی لیوان حتی با گذاشتن آن‌ها داخل ماشین ظرفشویی کار سختی است. دلیل آن نیز مرطوب‌کننده‌هایی است که به ماندگاری رژ لب کمک می‌کنند و روی سطح لیوان باقی می‌مانند. قبل از شستن ظرف، لبه آن را با مقداری نمک پاک کنید.

 

- تمیز کردن شیر ته‌گرفته از داخل شیرجوش

 

یکی از مواردی که پاک کردن آن دشوار است، شیر چسبیده به ظرف است. اما نمک کار را خیلی آسان می‌کند. ظرف را خیس کرده، داخل آن نمک بپاشید. 10 دقیقه صبر کنید سپس شیردوش را بشویید. نمک همچنین بوی نامطبوع شیر سوخته را جذب می‌کند.

 

 

- از بین بردن جرم‌های تخته گوشت

 

تخته گوشت یا تخته نان را با آب و مایع‌ظرفشویی بشویید. برای آن که رنگ تخته روشن‌تر و براق‌تر شود، یک دستمال را که قبلا داخل آب‌نمک گذاشته‌اید، کمی فشار داده، روی آن بمالید.

 

- تمیز کردن یخچال

 

برای تمیز کردن یخچال نیازی به مواد شیمیایی و بوگیرها نیست. مواد غذایی و طبقات یخچال را بیرون آورید. مقداری نمک را داخل تقریبا 4 لیتر آب گرم حل کنید و با استفاده از یک اسفنج داخل یخچال را تمیز کنید. نگران خط افتادن یخچال نباشید چون این محلول ساینده نخواهد بود.

 

 

- جلوگیری از پاشیدن روغن هنگام سرخ کردن

 

چند بار تا حالا هنگام سرخ کردن به خاطر پریدن روغن سوخته‌اید؟ این بار با پاشیدن کمی نمک قبل از داغ شدن روغن در داخل تابه، آشپزی راحتی داشته باشید. ضمن آن که روغنی پاشیده نخواهد شد که مجبور شوید آن را از روی گاز تمیز کنید.

 

 

- راحت پوست کندن تخم‌مرغ آب‌پز

 

اگر می‌خواهید پوست تخم‌مرغ آب‌پز به‌راحتی بدون خرد شدن، کنده شود، قبل از به جوش‌آمدن آب، یک قاشق چای‌خوری نمک به آن اضافه کنید.

 

 

- اطمینان از تازه بودن تخم‌مرغ

 

اگر در مورد تازه بودن تخم‌مرغ شک دارید، 2 قاشق چای‌خوری نمک به 1 پیمانه آب اضافه کنید و تخم‌مرغ را به آرامی داخل آن قرار دهید. تخم‌مرغ تازه ته‌نشین شده و تخم‌مرغ مانده روی آب شناور می‌ماند.

 

 

- تسریع زمان پخت

 

در صورتی که برای پخت غذا عجله دارید، کمی نمک داخل آب غذای در حال جوش بریزید. این کار باعث می‌شود درجه حرارت بالا رفته، غذا در مدت زمان کم‌تری پخته شود. به یاد داشته باشید ریختن نمک از ابتدا و قبل از به جوش آمدن آب باعث دیرتر به جوش آمدن آن می‌شود.

 

 

- تازه نگه داشتن شیر و خامه

 

با اضافه کردن یک ذره نمک به شیر یا خامه، آن‌ها را مدت بیش‌تری تازه نگه دارید.

 

- جلوگیری از کپک زدن پنیر

 

امروزه پنیر آن قدر گران شده است که کسی دوست ندارد به خاطر کپک زدن آن را دور بریزد. برای جلوگیری از کپک زدن پنیر قبل از گذاشتن داخل یخچال، آن را داخل دستمال تمیز آغشته به آب‌نمک بپیچید.

 

- تازه شدن پوست پلاسیده سیب

 

سیب‌های پلاسیده را داخل آب‌نمک رقیق بگذارید تا تازه شوند.

 

- راحت شستن اسفناج

 

شستن برگ‌های تازه اسفناج به دلیل خاکی که بین برگ‌های آن جمع می‌شود کار سختی است. با شستن اسفناج داخل آب‌نمک، گل‌ها از آن راحت جدا شده، و دفعات شستشو کاهش می‌یابد.

 

 

- تازه ماندن سالاد

اگر مجبورید سالاد را برای میهمانی از قبل آماده کنید، کمی نمک به آن اضافه کنید تا برای چند ساعت تازه بماند.

 

- راحت پوست کندن گردو

 

شکستن گردو و سالم درآوردن مغز آن کمی سخت است. گردو را چند ساعت داخل آب‌نمک بگذارید تا شکستن و در آوردن آن آسان شود.

 

- از بین بردن لکه‌ چای و قهوه

چای و قهوه داخل قوری و قهوه‌جوش از خود لکه بر جا می‌گذارند. مقداری نمک روی اسفنج بریزید و به صورت دورانی روی لکه‌ها بمالید. در صورت نرفتن لکه‌ها، از مقدار مساوی نمک و سرکه سفید استفاده کنید و آن‌ها را با اسفنج روی لکه بمالید.

 

 

- برق انداختن قوری

 

لکه‌های آب به جا مانده روی قوری را با نمک از بین ببرید و آن را مانند قبل براق کنید. برای این منظور قوری را یک شب یا حداقل چند ساعت داخل آب نمک بگذارید. روی قوری آب‌جوش بریزید. در صورت به جا ماندن لکه‌ها، یک پنبه آغشته به نمک را روی آن بمالید.

 

 

همشهری آنلاین

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...