رفتن به مطلب

اپلیکیشن های ایرانی


spow

ارسال های توصیه شده

پرده اول: اعتیاد

 

اعتیاد بیماریست یا جرم؟مماشات با اپیدمی خانمانسوز ایرانی تا کی؟منفعت برای چه کسانی است؟

 

حمید صارمی، معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته سن اعتیاد از ۲۳ به ۱۵ سال کاهش یافته و طبق آمار اخیر، نزدیک به ۱۲ ميليون تن در ایران در معرض تهدیدات اجتماعی و اعتیاد قرار دارند.

 

آقای صارمی روز سه شنبه (۲۳ خردادماه ) گفت: «بر اساس آمار سال های اخیر، دو ميليون معتاد قطعی در کشور وجود دارد و از آنجايی که ۶۰ درصد اين افراد متاهل هستند و هر کدام ۵ تا ۶ فرزند دارند بدين ترتيب پيش بينی می شود که ۱۲ ميليون نفر از خانواده و افراد جامعه در معرض تهديدات اجتماعی بگیرند.»

 

وی افزود: «بايد در حوزه پيشگيری اجتماعی به توسعه فراگير اجتماعی اقدام کرد و تصدی گری دولتی را کاهش داده و تمامی افراد را وارد جنبش فراگير پيشگيری کنيم.»

 

معاون فرهنگی و پيشگيری ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته است: «اقدامات پيشگيرانه نيازمند توسعه خدمات پيشگيری اجتماعی است به طوری که تاکنون در اين حوزه بسيار ضعيف بوده ايم.»

 

حمید صارمی افزود: «نيازمند علم سازمان يافته در زمينه پيشگيری هستيم و به يک سرمايه گذاری جدی نيز در اين زمينه نياز داريم.»

 

وی گفته است: « در گذشته تصور می شد که افراد مجرد در معرض اعتياد قرار دارند اما تحقيقات نشان می دهد که ۶۰ درصد معتادان را افراد متاهل تشکيل می دهند.»

  • Like 4
لینک به دیدگاه

(حق با ماست)

 

از پله های مطب خصوصی که پایین می آمدیم دوستم هنوز داشت به منشی بداخلاق دکتر خصوصی فحش می داد من هم جوش آورده بودم. بعد از 200 کیلومتر طی مسافت از شهرستان تا شیراز و چند ساعت معطل شدن توی مطب دکتر تازه آقای منشی به ما گفت وقت نداریم؛ هرچی هم اصرار کردم که: «آقا، کلی راه از شهرستان آمده ایم و دوستم حال خوشی ندارد» توی کتش نرفت که نرفت! از آن طرف خانمی که معلوم نبود وقت گرفته است یا نه درِ گوش منشی چیزی گفت. منشی هم خانم را فرستاد پیش دکتر. بعد هم باکمال پررویی به ما گفت: «من به پرسنل خودمونم وقت ندادم، شما که دیگه هیچ!» دوستم که از این حرف خیلی عصبانی شده بود به من گفت : «می بینی سروش؟ این برای پرسنلش هم وقت نداره ما که دیگه هیـــــــــــــــــــــــ ــــــــــــچ!» و من هم در جوابش گفتم: «توی این مملکت همیشه ما هیچ بودیم رفیق! منتها خوشگلا همه جای دنیا مزایایی دارن و به نظر من حقشون هم هست! بالاخره هرچی باشه اللهُ جمیل و یحب الجمال» و همزمان به خانمی که از مطب دکتر بیرون می آمد اشاره کردم! منشی هم که با این حرف به شدت احساس کرد حسابی به شخصیتش ریده شده است نگهبان را صدا زد. نگهبان که نمی توانست کاری بکند!ُ اصلا حق نداشت ما را بیندازد بیرون حتی وقتی قضیه را به او گفتیم کمی هم طرف ما را گرفت اما چه می شود کرد منشی همکاری او بود و حتما روزی یک چایی را حداقل کنار هم می خوردند... این بود که ترجیح دادیم به همان فحش هایی که رفیقم توی راه پله نثار منشی می کرد بسنده کنیم.

 

در پیاده رو روبروی در ورودی بیمارستان نشستیم هنوز از آن اتفاق اعصابم خورد بود که یک اطلاعیه را روی دیوار دیدم که بیشتر مرا به هم ریخت!

 

فروش کلیه، گروه خونی +b

 

همراه:.............0917

 

در همین احوالات یک گدا با کلاه سبز هم آمد دامن گیرمان شد که: «الهی خیر از جونیتون ببینید به سید اولاد پیغمبر کمک کنید و...» وقتی هم دید آبی از ما گرم نمی شود کلی نفرین و لعنت نثار ما و تمام جوانان میهن اسلامی کرد و رفت. یکی هم نیست به اینها بفهماند اگر دعای تو مستجاب می شد که نمی آمدی گدایی بکنی!

 

آمدیم توی ترمینال یکی از کارکنان با یک پسر 17-18 ساله پیچیده بودند به هم و مدام خواهر و مادر همدیگر را به رخ می کشیدند آخر هم تصمیم گرفتند با مشت و لگد و صندلی کار را تمام کنند کارمند ترمینال که هم سنش بیشتر بود و هم ورزیده تر مرتب از خجالت آن پسر لاغرمردنی در آمد ملت هم مثل برج میلاد، راست ایستاده بودند و نگاه می کردند... بلیت گرفیتم و منتظر اتوبوس شدیم که قرار بود ساعت 8:30 شب حرکت کند، توی حیاط ترمینال دعوای دیگری شروع شد. مردی که به نظرم کمتر از 25 سال داشت و احتمالا معتاد هم بود آمده بود سروقت آشغال های توی سطل، هیچکس حتی نیم نگاهی هم به او نمی کرد گویی که اصلا آن مرد وجود ندارد، اما به یکباره داد و هوار رفتگر ترمینال که آن مرد را هل داد و نقش بر زمین کرد، همه ی چشم ها و گردن ها را مثل پیرابین زیر دریایی به سمت مردمعتاد چرخاند... آه کتک خوردن به خاطر یک مشت آشغال.

 

حالا بگذریم که اتوبوس به جای ساعت 8:30 ساعت 9:30 حرکت کرد و راه دو ساعت و نیمه ی شیراز تا نی ریز را بیش سه ساعت و نیم طول داد و من را بیشتر به یاد سرعت اینترنت ایران انداخت... حالا بگذریم که چون تاکسی توی ترمینال دختری را سوار کرده بود به ما اعتنایی نکرد و مجبور شدیم پیاده با چندتا ساک سنگین از اول شهر برویم وسط شهر... اصلا بگذریم این چیزها که مهم نیست حق همیشه با ماست حق همیشه با دوغ...

 

سروش محمدی

  • Like 1
لینک به دیدگاه

الکل!

 

در حالی که آمار استفاده از مشروبات الکلی در کشور در حال افزایش است، خبرها حاکی از مرگ هفت تن و مسمومیت ۱۷ تن در کشور تنها ۱۱ روز اخیر در اثر استفاده از مشروبات الکلی بوده است.

 

بر اساس قانون خرید و فروش و استفاده از مشروبات الکلی غیرقانونی و پیگرد قضایی در بر دارد. این در حالی است که هفته گذشته، راهنمایی و رانندگی اعلام کرد یک چهارم از تست های الکل در جاده ها مثبت بوده است.

در همین زمینه، علیرضا مصداقی نیا معاون وزیر بهداشت در گفت‌وگو با ایسنا گفته است: متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش برخی رفتارهای نابهنجار مثل مصرف الکل در جامعه هستیم. اگرچه این رفتارها در هر جامعه‌ای وجود دارد اما در کشور ما بروز آن به دلیل موانع شرعی و اخلاقی ممنوع و حرام است و هر چه قدر این رفتارها اتفاق بیفتد ناهنجاری در جامعه محسوب می‌شود و آثار بسیار مخربی دارد.

زنگ خطر مصرف مشروبات الکلی در حالی از سوی وزارت بهداشت نواخته شد که با تدوین «سند نقشه راه پیشگیری از سوء مصرف مواد» به مقابله با این مهم تاکید کرده است.

باقر لاریجانی رییس شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت نیز دراین باره می‌گوید: « یکی از مسائل خوبی که در این نقشه مطرح شده، مبارزه با اعتیاد به الکل است. باید به صورت جدی وارد این عرصه شویم، زیرا نمی‌توان درباره فروش اینگونه مواد که هم‌اکنون در برخی از فروشگاه‌ها هم انجام می‌شود بی‌تفاوت بود.

وی با تأکید بر اینکه آمار سوء مصرف الکل در برخی مناطق کشور بالاست و به این مسأله کمتر توجه شده است، می‌افزاید: باید نسبت به این قضیه حساس باشیم و حتی بیشتر از امراضی چون دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی به آن توجه کنیم.»

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...