رفتن به مطلب

اغاز برنامه جهانی جایگزینی ipv4 و استفاده از آدرسهای اینترنتی ورژن 6 از دیروز


ارسال های توصیه شده

%20IPv6.png?1339077067

 

 

IP یا همان آدرس های اینترنتی، عددی است یکتا که برای دسترسی به اینترنت از آن استفاده می شود. این آدرس که از ۴ بخش عددی تشکیل شده، بر روی هر یک از دستگاه های متصل به اینترنت قرار می گیرد و شبکه جهانی اینترنت را تشکیل می دهد.

 

فرمت فعلی آدرس های اینترنتی به شکل a.b.c.d می باشد، که هر کدام از این جایگاه ها می تواند عددی بین ۰ تا ۲۵۵ باشد. با این حساب، اگر آدرس های غیر قابل استفاده و آدرسهای جدا شده در استانداردهای RFC را از این تعداد کم کنیم، چیزی حدود 4.3 میلیارد آدرس آی پی خواهیم داشت.

 

در سال ۱۹۸۳ زمانی که اولین استانداردهای آی پی ورژن ۴ تهیه می شد کسی حتی فکرش را نمی کرد که این آدرسها روزی به پایان برسند. اما در اواخر سال ۲۰۱۰ بود که آدرسها رو به پایانی گذاشت و جامعه جهانی خود را برای انتقال به آی-پی های ورژن جدیدتر یا همان IPv6 آماده کرد.

 

روز گذشته به طور رسمی استفاده از آدرس آی پی ورژن شش یا IPv6 در دنیا آغاز شد. به همین بهانه نگاهی کوتاه به تاریخچه آن خواهیم داشت.

 

پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

شاید با خود بگویید که این تعداد کاربر اینترنتی که وجود ندارد که این 4‪.‬3 میلیارد آدرس پایان یافتنی باشند. اما مساله اینجاست که دنیا با داشتن 2‪.‬5 میلیارد کاربر اینترنتی هم اکنون بیش از ۱۱ میلیارد دستگاه متصل به اینترنت دارد. این روزها همه چیز به اینترنت وصل می شود، از کامپیوتر و لپ تاپ و گوشی موبایل گرفته تا یخچال و ماشین و ساعت های مچی.

 

در نمودار زیر می توانید تعداد کاربران اینترنت و دستگاه های متصل به اینترنت را مشاهده کنید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

مصداق همین موضوع را می توان در سیستم شماره تلفن های شهر تهران یافت. چند سال پیش به سبب اینکه تعداد شماره های در دسترس برای تلفن های ۷ رقمی، تعداد محدودی بود، شرکت مخابرات استان تهران مجبور به افزایش تعداد ارقام شماره های تلفن به ۸ رقم شد.

[h=3]چه تعداد آدرس در IPv6 در دسترس خواهد بود ؟[/h]

شاید اعلام کردن و یا خواندن این عدد سخت باشد، ولی بهتر است مقایسه کنید که تعداد آدرسهای در دسترس برای IPv4 و IPv6 چقدر با هم متفاوت است !

IPv4 : 4,300,000,000

IPv6 : 340,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000

همانطور که می بینید فعلا می توانیم بر روی آدرسهای جدید حساب باز کنیم، البته به شرطی که سالهای آینده پای سیارات دیگر و موجودات ساکن آنها به میان نیاید !

[h=3]چه زمانی به آدرسهای جدید منتقل می شویم ؟[/h]

دیروز که ششم ژوئن سال ۲۰۱۲ بود، دنیا تصمیم گرفت تا به سمت آدرس های جدید حرکت کند و گوگل، فیسبوک، یوتوب، یاهو و دیگر شرکت های بزرگ سرورهای خود را به آدرس های جدید منتقل کردند. البته شایان ذکر است که انتقال به آدرس های جدید چند سالی زمان می برد، زیرا هنوز تعداد زیادی از دستگاه ها با آدرس های ورژن ۴ کار می کنند و بعضی ها هم کلا از سیستم جدید آدرس دهی پشتیبانی نمی کند.

 

همچنین ۱۰۰ شرکت تولید کننده تجهیزات شبکه از این به بعد ورژن جدید IP را به عنوان یک جز همیشگی دستگاه هایشان به حساب میاورند.

[h=3]IPv6[/h]

توضیح اینکه آدرس های ورژن ششم چگونه کار می کنند و از چه ساختاری استفاده می کنند، در قالب یک مطلب نمی گنجد و شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید :

[url=

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
][/url]
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

فقط بدانید که از به بعد به جای دیدن آدرس هایی به شکل قدیم، آدرس ها را اینگونه خواهید دید:

2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334

 

 

 

منبع :http://narenji.ir/4677

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...