رفتن به مطلب

مطالب جالب علمی


ارسال های توصیه شده

بقایای قرون وسطایی دو انسان خون آشام‌نما در نزدیک صومعه‌ای در بلغارستان کشف شد. میله‌هایی آهنین در قسمت سینۀ این اجساد یافت شده که نشان می‌دهد 800 سال پیش این انسانها به شیوه کشتن خون آشامان از پای در آمده‌اند. این روش در آن زمان برای کشتن دشمنان، قاتلین، مردمان خطرناک و یا کسانی که از بیماری‌های عجیب جان می‌باختند، مرسوم بود تا از بازگشت آنان بصورت خون آشام جلوگیری شود.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

آیا زمانی را به یاد می‌آورید که به زحمت چند عکس دیجیتالی را روی یک حافظه‌ی فلش جای می‌دادید؟ بزودی دیگر حتی نیازی به یک حافظه‌ی فیزیکی برای ذخیره و جابجایی اطلاعات دیجیتالی خود نخواهیم داشت، بلکه از بخار استفاده خواهیم کرد. این روش جدیدِ ذخیرۀ تصاویر، می‌تواند گام بلندی در محاسبات کوانتومی و ارتباطات باشد. محققان یک مرکز پژوهش کوانتومی، برای نخستین بار فریمهایی از یک فیلم کوتاه را در اتم‌های گازی ذخیره کردند. پژوهشگران برای اینکار، دو تصویر دیجیتالی که حروف n و t بر آنها نقش بسته بود را بر فوتون‌هایی رمز‌گذاری کرده و این فوتون‌ها را بدرون سلول کوچکی حاوی گاز روبیدیم تزریق کردند. هنگامی که این سلول در میدان مغناطیسی قرار گیرد، این تصاویر جذب میدان مغناطیسی می‌شوند. با قطع میدان مغناطیسی، اطلاعات فوتونها بنمایش در خواهد آمد.

لینک به دیدگاه

تخریب زیست‌بوم، تغییرات آب و هوایی و حشره‌کش‌ها، می‌توانند موجب مرگ خفاش‌ها، زنبورها و غورباقه‌ها شوند. بیماریهای قارچی، پوست جاندارانی مانند خفاش و غورباقه را دچار عفونت کرده و از بین می‌برد. گر چه محافظان محیط زیست در تلاشند محیط زیست سالمی برای این جانداران تدارک ببینند، اما این عفونتهای قارچی در سالیان اخیر، جمعیت خفاشان و زنبورها و دوزیستان را بشدت مورد حمله قرار داده و اکنون زیست‌شناسان بر این باورند که عوامل مشترک ایجاد این بیماری، می‌تواند گونه‌های جانوری بیشتری را تهدید کند. نوعی از بیماری قارچی به نام سندروم بینی سفید، این اواخر حتی تا صد درصد جمعیت خفاش‌های یک منطقه را تحت تاثیر قرار داده است.

لینک به دیدگاه

این خبر از همه جالب تره :w14:

 

نخستین اتوموبیل‌های خود‌هدایتگر در بزرگراه‌های اسپانیا به راه افتادند. این اتوموبیل‌های ولوو با استفاده از دوربین، رادار و حسگرهای لیزری، قادر به هدایت خود هستند.

لینک به دیدگاه

همۀ تقصیر‌ها را به گردن خود نیاندازید. پژوهشها نشان می‌دهد احتمالا قطع ارتباط میان دو ناحیه از مفز که با احساس گناه سر و کار دارند، سبب افسردگی انسان می‌شود. شاید به این دلیل باشد که انسان‌ها، مدام خود را شکست‌خورده تلقی می‌کنند. غشاءِ میانی مغز و ناحیه مجاور آن، با احساس گناه سر و کار دارند. انسان‌های مستعد افسردگی شاید در سازماندهی احساسات مربوط به اشتباه و گناه دچار مشکل باشند. پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد اگر ما دچار افسردگی و حس شکست هستیم، شاید به دلیل عدم ارتباط صحیح دو بخش از مغز ماست که مسئولیت تحلیل احساسات ما را بر عهده دارند.

لینک به دیدگاه

فسیل تازه کشف شده‌ای در میانمار، می‌تواند دیرین‌ترین جد کنونی انسانها، شمپانزه‌ها و میمون‌ها باشد. این سنگواره که افریشیا نامیده شده، با همتای افریقایی خود شباهت‌های بسیار دارد اما کهن تر از آن است. این یافته، گمان اینکه میمون‌های انسان‌نمای اولیه، خواستگاه آسیایی داشته‌اند را تقویت می‌کند. بنظر می‌رسد افریشیا حدود 37 میلیون سال پیش از آسیا به آفریقا مهاجرت کرده باشد. بقایای این جاندار نشان می‌دهد که وی نیای مشترک انسان‌ها، میمون‌ها و شمپانزه‌ها بوده است.

لینک به دیدگاه

دایناسورها از چیزی که می‌پنداشتیم، لاغر‌تر بوده‌اند. یک روشِ تازۀ اندازه‌گیری فسیلها، نشان می‌دهد وزن دایناسورها کمتر از یک سوم چیزی بوده است که امروزه می‌پنداریم.

لینک به دیدگاه
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
فکر می‌کنید قلب چه کسی سالم‌تر است: یک قهرمان رقص حرفه‌ای، یک رقاص معمولی،یک ورزشکار معمولی یا همسایه شما که روزی بیست دقیقه سگش را به گردش می‌برد؟ برخی پژوهشگران می‌گویند احتمالا همسایۀ شما. متخصصان می‌گویند اکثر مردم فکر می‌کنند با افزایش تمرینات ورزشی، وضع سلامتی آنها هم بهتر خواهد شد. اما تمریناتِ زیاد برای برخی از مردم زیان‌بار است. در حقیقت روزی بیست تا سی دقیقه پیاده‌روی، یا هفته‌ای دو تا سه بار به اندازه 4 -5 کیلومتر دویدن، به همراه کمی ورزش‌های قدرتی و یوگا، می‌تواند برای سلامتی بسیاری از مردم کافی باشد.
لینک به دیدگاه
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
از بزرگترین صفحه‌ی نمایش منعطف دنیا رونمایی شد. این صفحه‌ی نمایش انعطاف‌پذیر، نشان می دهد که می‌توان صفحات نمایش با دوام‌تری نسبت به شیشه، برای وسایل الکترونیکی ساخت. این صفحه، نتیجه پروژه‌ای در وزارت دفاع امریکاست که مایل بود از صفحات نمایش قابل انطاف در میادین نبرد استفاده کند. این صفحه OLED نامیده می‌شود و اندازه آن 7.4 اینچ است.
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...