رفتن به مطلب

كشف كم‌نورترين كهكشان دور جهان


ارسال های توصیه شده

ستاره‌شناسان دانشگاه آريزونا موفق به شناسايي يكي از كم‌نورترين كهكشانهاي دور در جهان شده‌اند كه حدود 800 ميليون سال پس از آغاز جهان بوجود آمده است.

 

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين كهكشان كه جزء 10 كهكشان بسيار دور در فضا قرار دارد، در پي اسكن يك بخش از آسمان به اندازه ماه با تلسكوپهاي ماگلان رصدخانه لاس كامپاناس در شيلي شناسايي شده است.

 

داده‌هاي رصد نشان‌دهنده يك کهکشان نوزاد کم نور در فاصله 13 ميليارد سال نوري بوده و آنچه امروز به چشم ستاره‌شناسان آمده در واقع تصويري از گذشته بسيار دور اين كهكشان است.

 

به گفته محققان اين تصوير در زماني ثبت شده كه جهان تنها از پنج درصد سن كنوني خود برخوردار بوده، از اين رو بررسي آن مي‌تواند به درك بهتر چگونگي شكل‌گيري و رشد كهكشانها كمك كند.

 

كهكشان laej095950.99+021219.1 ابتدا در تابستان 2011 كشف شد. اين اكتشاف يك نمونه نادر از كهكشاني از اين دوران اولیه است.

 

اين كهكشان بسيار كم نور بوده و توسط نورهاي منتشر شده از هيدروژن يونيزه شده، شناسايي شده است. در اين تحقيق يك شيوه منحصربفرد بكاربرده شده كه از *****هاي نوار باريك ويژه با قابليت عبور محدوده كوچكي از طول موج نوراستفاده مي‌كند.

 

براي شناسايي اين اجسام بسيار دور كه در نزديكي آغاز جهان شكل گرفته‌اند، ستاره‌شناسان به بررسي منابعي مي‌پردازند كه از تغييرات قرمز بسيار بالايي برخوردارند. آنها با عددي موسوم به تغيير قرمز به فاصله اين اجسام اشاره مي‌كنند كه با ميزان كشيده شدن نور آن در طول موجهاي طولاني‌تر و قرمزتر بر اساس انبساط جهاني ارتباط دارد.

 

اجسام داراي تغييرات قرمز بزرگتر از مسافت بيشتري برخوردار هستند. تغيير قرمز laej095950.99+021219.1 هفت بوده و تنها تعداد انگشت‌شماري از كهكشانها از اين ويژگي برخوردارند. اين در حاليست كه اين كهكشان كم‌نورترين جسم كشف شده تاكنون نام گرفته است.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...