پسری از بابلسر 1800 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 خرداد، ۱۳۹۱ مواد لازم:ماهی قزل آلا به تعداد نفرات روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری مرزه خرد شده 3 قاشق غذا خوری سیر 3 حبه پودر زنجبیل یک دوم قاشق چای خوری پوست رنده شده لیمو ترش یک عدد نمک ، فلفل و آب لیمو به مقدار لازم طرز تهیه:ماهی ها را پس از تمیز کردن به طور کامل شستشو دهید. در روی شکم ماهی به طور طولی شکاف ایجاد کنید. پس از خالی کردن شکم ماهی آن را به طور کامل شستشو داده و آب آن را تخلیه کنید.سپس به طور عرضی و مورب با یک چاقوی تیز در روی ماهی چند شکاف ایجاد کنید. سپس در ظرفی روغن زیتون، مرزه، سیر، زنجبیل، نمک ، فلفل، پوست لیمو و مقداری آب لیمو ریخته و به طور کامل مخلوط کنید. مواد آماده شده را روی ماهی بریزید و به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید.پس از گذشت نیم ساعت ماهی را روی کاغذ آلومینیوم گذاشته و در فر 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.در صورت تمایل و برای پخت بهتر ماهی می توانید روی آن را با یک ورق کاغذ آلومینیوم بپوشایند و بعد از پخت ماهی، کاغذ آلومینیوم را برداشته و با حرارت قسمت بالای فر( گریل ) آن را به صورت برشته درآورید.مدت زمان پخت ماهی به اندازه آن بستگی دارد. به طور معمول یک عدد ماهی قزل آلای متوسط به مدت 25-20 دقیقه آماده می شود.نکات تغذیه ای :این غذای کم چرب برای افراد با کلسترول و فشار خون بالا مناسب است. همچنین خوشمزه و سرشار از املاح معدنی و ویتامین هاست که برای کودکان و سالمندان غذای سالم و مفیدی است.در ضمن افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، از افزودن نمک به این غذا خودداری کنند؛ چون دارای سایر طعم دهنده ها می باشد.- لینک به دیدگاه
پسری از بابلسر 1800 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 7 خرداد، ۱۳۹۱ .------------------------------------------------------------------------خوراک مرغ مخصوص بیماران دیابتی مواد لازم:آرد یک چهارم فنجان سینه مرغ ( فاقد پوست و استخوان ) دو تکه روغن زیتون یک قاشق غذاخوری کره یک قاشق غذاخوری قارچ ورقه شده دو فنجان نمک و فلفل به مقدار کافی ریحان کمی خشک شده آویشن کمی در صورت تمایل طرزتهیه:1- آرد، فلفل، آویشن و ریحان را با هم مخلوط کنید.2- سینه های مرغ را شسته، خشک کنید و روی هر کدام مقداری از مخلوط آرد و سبزیجات معطر را بریزید.3- داخل ماهیتابه تفلون، روغن زیتون را ریخته و سینه ها را در آن تفت دهید.توجه داشته باشید که شعله کم باشد به طوری که سینه ها در مدت پانزده دقیقه برشته شوند.4- در ظرفی جداگانه قارچ ها را با کمی کره تفت دهید و در صورت تمایل چند قطره آب لیمو ترش تازه به همراه کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید.5- پس از آماده شدن قارچ ها کمی از مخلوط آرد و سبزیجات معطر را روی قارچ ها ریخته و حرارت دهید تا به غلظت قارچ و مخلوط درون ماهیتابه افزوده شود.سپس مخلوط حاوی قارچ را روی سینه های مرغ ریخته و سرو کنید.نکات تغذیه ای :این غذا دارای مواد مغذی به شرح زیر است:- 333 کالری- 1/9 چربی- 1/9 کربوهیدرات- 106 میلی گرم سدیم- 21 گرم پروتئین------------------------------------------------------------------------سالادی برای نقرسی ها مواد لازم:سیب زمینی 5عدد لبو 2عدد كرفس 2الی 3ساقه سفیده تخم مرغ 2عدد جوانه ماش نصف بسته یا 2 فنجان ذرت 1فنجان سیب 3عدد طرز تهیه :سیب زمینی، لبو، تخم مرغ و ذرت را جداگانه بپزید و همه را خرد كنید. تخم مرغ باید سفت شود و فقط از سفیده آن استفاده كنید. ذرت را هم بپزید و سپس از ساقه جدا كنید. هرگز از كنسرو ذرت استفاده نكنید.كرفس را خیلی ریز ساطوری كرده و سیب را با پوست خرد كنید. تمام مواد را با هم مخلوط كنید و جوانه ماش را نیز به آنها بیفزایید.كمی هم نمك و فلفل به سالاد اضافه كنید. برای تهیه سس می توان از مقداری آب پرتقال و آب نارنج استفاده كرد. كمی روغن زیتون نیز می توانید به آن اضافه كنید. سپس به مدت 10 دقیقه در یخچال قرار دهید. بعد از این مدت سالاد آماده سرو است.نكات تغذیه ای :در بیماری نقرس مقدار اسید اوریك خون بالا می رود. تغذیه در این بیماری بسیار مهم است و باید غذاهایی مصرف شوند كه اسیداوریك را بالا نبرند.بیماران نقرسی باید از خوردن این غذاها كاملاً پرهیز كنند:مارچوبه، كله ماهی، گوشت قرمز، آب گوشت، سوسیس ، كالباس، انواع ساردین، كنسروها، بادنجان، قارچ ، دل، جگر، قلوه ، غذاهای سرخ شده، آجیل بو داده و خشكبار، غذاهای سنگین و چرب، سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، حبوبات به خصوص عدس و ماهی.این بیماران باید سعی كنند غذاهایی را كه مصرف می كنند به شكل بخارپز یا كبابی و یا در فر پخته شده باشد. همچنین از خوردن سیب غافل نشوند.-----------------------------------------------------------------------------------------------------كوكوی سبزیجات برای افراد با كلسترول بالا(غذای رژیمی و كم روغن)مواد لازم:پیازخردشده و تفت داده شده 2 فنجان بادنجان خردشده و تفت داده شده 2 فنجان قارچ خرد شده و تفت داده شده 2 فنجان جعفری 1 قاشق مرباخوری نعنا 1 قاشق مرباخوری تخم مرغ 6 عدد ( در صورت رژیم 6 سفیده)آرد 3 قاشق غذاخوری بیكینگ پودر 1 قاشق مرباخوری نمك و فلفل به مقدار كافی طرز تهیه:بادنجان را پس از پوست كندن مانند خیار خرد كرده و در آب نمك خیس كنید. بعد از 15 دقیقه آبكش كرده و كمی آب روی آن بگیرید تا شوری نمك از بین رود. سپس آن را در یك قاشق روغن زیتون تفت دهید. همین عمل را با پیاز و قارچ انجام دهید، البته هر كدام را به طور مجزا و در همان ظرفی كه قبلاً استفاده كرده اید و حاوی كمی روغن است، تفت دهید. تمام مواد را با هم مخلوط كرده و تخم مرغ های زده شده را به آن اضافه كنید. كم كم مایع كوكو برای پخت آماده می شود. برای مصرف كمتر روغن حتماً باید مواد مخلوط شده را در پلوپز آماده كنید، به این طریق كه 1 قاشق روغن در پلوپز ریخته و بعد مایع را درون آن بریزید و در پلوپز را همراه با دم كنی ببندید. بعد از10 دقیقه كوكو را وارونه كنید و بگذارید پلوپز كارش را انجام دهد. كوكوی خوشمزه و كم روغن شما بعد از مدت كمی حاضر می شود.نكات تغذیه ای :افرادی كه كلسترول خونشان بالا است:1) می توانند 3-2 عدد تخم مرغ كامل ( همراه با زرده) را مصرف كنند، زیرا حذف كلی كلسترول از رژیم غذایی ، تولید داخلی آن را در بدن افزایش می دهد.2) با هرغذا حتماً سالاد پر از سبزی های سبز رنگ مثل كاهو یا كلم بروكلی یا جعفری و... و یا سبزی خوردن به میزان زیاد میل كنند كه باعث كاهش جذب كلسترول و چربی غذا می شود.3) مصرف فیبر محلول در كاهش كلسترول بسیار موثر است، از این رو به میزان 5 عدد در روز، پس از غذا یا بین وعده های غذایی، از میوه هایی چون سیب، گلابی، توت فرنگی، مركبات و هویج( در سالاد) استفاده كنند و حتماً از نانهای سبوس دار استفاده كنند.4) مصرف روزانه 8 لیوان آب بسیار مفید خواهد بود.5) طبق توصیه انجمن قلب آمریكا مصرف ماهی به مقدار هفته ای 180 گرم ( دو بار درهفته و هر بار 90 گرم)، به علت داشتن اسیدهای چرب امگا-3 باعث كاهش كلسترول خون شده و احتمال ابتلا به سكته های قلبی را كاهش می دهد.------------------------------------------------------------------------------------نان گوجه فرنگی( برای افرادی که رژیم کم چربی دارند )مواد لازم:آرد ساده 225 گرم نمک نصف قاشق مرباخوری پودر خمیر ترش نصف قاشق سوپ خوری عسل یک قاشق مرباخوری روغن زیتون یک قاشق مرباخوری آب گرم دو سوم لیوان گوجه فرنگی 6 برش طرز تهیه:از قبل گوجه فرنگی های خشک را به قطعات ریز خرد کرده و مدتی در روغن زیتون می گذاریم. سپس در صافی می ریزیم. آرد را با نمک و پودر خمیر ترش مخلوط می کنیم. عسل و روغن زیتون را اضافه کرده و هم می زنیم. سپس آب را می افزاییم تا خمیر حالت چسبندگی پیدا کند ( گاهی تمام آب لازم نیست).گوجه های "از پیش آماده شده" را در این مرحله اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم . سپس در یک کاسه ی چرب شده قرار می دهیم. آن گاه به مدت 10 دقیقه کنار می گذاریم.فر را در درجه حرارت 190 درجه سانتیگراد روشن می کنیم. خمیر را به 16 تکه تقسیم کرده و هر تکه را به طول 28 سانتی متر در می آوریم و در قالب چرب شده گذاشته و به مدت 15 دقیقه در جای گرمی می گذاریم.روی خمیر را به شیر آغشته می کنیم و زیره و کنجد روی آن می پاشیم. آن گاه در فری که از پیش گرم شده، به مدت 30 دقیقه می پزیم.همچنین می توانیم داخل خمیر کمی زیره هم اضافه کنیم-------------------------------------------------------------------------------------------کتلت تن ماهی و ذرت (مخصوص افراد دارای کلسترول بالا)مواد لازم:سیب زمینی 2عدد بزرگ کنسرو تن ماهی 200گرم کنسرو ذرت سه چهارم پیمانه پودر نان خشک حدود 1پیمانه جعفری خرد شده 3قاشق غذاخوری نمک و فلفل به میزان لازم طرز تهیه:سیب زمینی پخته شده را پوست بگیرید و بعد از اینکه خوب خنک شد، رنده کنید. سپس تن ماهی را (که به طور کامل روغن آن را گرفته اید) به همراه ذرت ، جعفری، نمک و فلفل در ظرف مناسبی بریزید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. آنگاه از مواد گلوله هایی (به اندازه یک گردو) بردارید و در دست گرد کنید. در این زمان، در پودر نان بغلتانید، و با کف دست گلوله را فرم دهید و سپس روی سینی فر بچینید و در فری که از قبل با حرارت 175درجه ی سانتی گراد یا 350 درجه ی فارنهایت گرم کرده اید، در طبقه ی وسط قرار دهید، تا زمانی که کتلت ها ترد و طلایی رنگ شوند. این غذا را به همراه سبزیجات تازه سرو کنید--------------------------------------------------------------------------------------------------مواد لازم:برای سس قارچ: یک پیمانه آب گوشت - یک قاشق سوپ خوری آرد سفید - 50 گرم کره - 250 گرم قارچ تازه - یک پیمانه شیر - نمک و فلفل به اندازه کافی برای استیک: 3 قطعه گوشت فیله یا راسته به وزن تقریبی 250 گرم برای هر قطعه - دو عدد سیب زمینی متوسط - 100 گرم نخود فرنگی - شش عدد هویج کوچک - 150 گرم کره - نمک و فلفل به اندازه کافی طرز تهیه:استیک را باید در تابه چدنی سرخ کرد و در هر نوبت یک استیک را در تابه قرار داد. قطعات گوشت را کمی میکوبیم. دو طرف هر قطعه را به نمک و فلفل آغشته میکنیم. هر قطعه گوشت را بطور جداگانه در روغن سرخ میکنیم. سیب زمینیها را پوست کنده و بصورت خلال در میآوریم. سیب زمینیها را تا زمان سرخ شدن در ظرفی حاوی آب نگه دارید تا در مجاورت هوا سیاه نشود. همزمان با سرخ شدن استیکها اما در تابه ای جداگانه، سیب زمینیها را هم سرخ نمائید. نخود فرنگی و هویج را هم در ظرفی جداگانه میپزیم.برای تهیه سس قارج ابتدا کره را در تابه کوچکی روی حرارت ملایم آب میکنیم. سپس آرد را بدان افزوده و آنرا کمی سرخ میکنیم. آب گوشت را به آرامی داخل آرد میریزیم و همچنان هم میزنیم. آنقدر این کار را ادامه میدهیم تا سس نرمی بدست آید. سپس شیر بدان افزوده و هم میزنیم. قارچها را شسته و در اندازه های متوسط خرد میکنیم. بعد آنرا در کره سرخ مینمائیم و داخل سس میریزیم و هم میزنیم.حال استیکها در ظرف گذاشته و روی آنها سس قارچ میریزیم و با سیب زمینی، (نخود فرنگی و هویج پخته) تزئین میکنیم. ---------------------------------------------------------------------------------------------همبرگر مواد لازم:نیم کیلو گوشت چرخ کرده بدون چربی - دو عدد پیاز متوسط - یک قاشق مربا خوری نمک - نصف قاشق مربا خوری فلفل طرز تهیه:ابتدا پیاز را نرم رنده میکنیم. گوشت و پیاز و نمک و فلفل را مخلوط میکینم تا به حالت چسبندگی برسد. از این مخلوط میتوان چهار همبرگر درست کرد. برای سرخ کردن همبرگرها حتما از تابه چدنی استفاده کنید و تابه را قبل از مصرف روی حرارت داغ کنید. همبرگرها را یکی یکی سرخ کنید. دو یا چند همبرگر را با هم در تابه نیاندازید. اول یک طرف همبرگر را سرخ کرده و بعد طرف دیگر آنرا سرخ کنید. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ساندویچ چیکن سالاد مواد لازم:نصف قاشق سوپ خوري سس مایونز، کمی نمك و فلفل سياه، 12 برش نان سفيد، نصف فنجان كرفس خرد شده، 1 قاشق سوپ خوري آبليموي تازه، 12 برگ كاهو، دو قاشق پياز قرمز خرد شده، 12 حلقه گوجه فرنگي، 3 فنجان مرغ پخته خرد شده طرز تهیه:مرغ را پخته سپس استخوانهای آنرا گرفته به همراه سس مايونز، كرفس، پياز، آبليمو، نمك و فلفل سياه در ظرفي بريزيد و مخلوط كنيد.بر روي یک تكه نان، 1 برش كاهو و 1 برش گوجه فرنگي را قراردهيد و بر روي آنها سالاد مرغ را بريزيد. روي تكه بالايي هم برش كاهو و گوجه فرنگي باقي مانده را قرار دهيد. حالا دو تكه را روي هم گذاشته و به اندازه دلخواه برش دهيد و ميل كنيد. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------ساندویچ مغز مواد لازم:2 عدد مغز گوسفند یا 1 عدد مغز گوساله - 1 عدد پیاز - کمی جعفری خرد شده - 2 تا 3 قاشق سوپخوری آب لیمو - نمک و فلفل به مقدار کافی طرز تهیه:مغز دارای پوست و رگ و ریشه میباشد. باید آنها را پاک کنیم. برای اینکار، مغز را در آب سرد قرار میدهیم. حال میتوانیم آنرا پاک کنیم. سپس آنرا با کمی جعفری و یک عدد پیاز و کمی نمک و فلفل با یک لیوان آب در ظرفی ریخته و ظرف را روی حرارت میگذاریم تا حدود نیم ساعت بپزد. مغز را بیرون آورده و در صافی میگذاریم تا آب آن کاملا برود.میتوانید مغز را بعد از سرد شدن با چنگال له کرده و با جعفری خرد شده و نمک و فلفل و آب لیمو مخلوط کرده و از آن ساندویچ درست کنید.میتوانید مغز را به همراه کمی روغن یا کره در تابه به سرعت تفت داده و از آن ساندویچ درست کنید.انتخاب هر یک از این دو روش به سلیقه شما بستگی دارد ------------------------------------------------------------------------------------------------------------پيتزاي سبزي مواد لازم پياز كوچك 1 عدد ، قارچ 4عدد ، فلفل سبزكوچك 1 عدد ، گوجه فرنگي1 عدد ، پنير پيتزاي رنده شده سه چهارم ليوان ، خميرنان سفيد به ميزان لازم سس پيتزا :مرزن جوش و يا اورگانو يك دوم قاشق غذاخوري ، پودر سير يك سوم قاشق چايخوري ، روغن زيتون يك دوم قاشق غذاخوري ، پودر فلفل و نمك به مقدار كم ، سس گوجه فرنگي يك دوم فنجان طرز تهیه:ابتدا كليه مواد سس را مخلوط كنيد و كنار بگذاريد ( توجه داشته باشيد چنانچه سس گوجه فرنگي شور بود، نمك را از مخلوط فوق حذف كنيد). سپس پياز، قارچ، فلفل سبز و گوجه فرنگي را خرد كرده، كنار بگذاريد. خمير پيتزا را روي تخته باز كنيد. براي جلوگيري از چسبندگي خمير ، قدري آرد روي تخته بپاشيد. سپس سس را روي خمير بماليد و پنير پيتزا را روي آن بريزيد. سبزي هاي خرد شده( پياز ، فلفل سبز و...) را روي آن بپاشيد. در فر به مدت 25-20 در دماي F ْ450 قرار دهيد. مدت طبخ اين غذا، 40 دقيقه است. __________________----------------------------------------------------------------------------------------------شنیتسل مرغ مواد لازم سینه مرغ: به تعداد افراد ، تخم مرغ: برای هر 2 سینه 1عدد ، آرد سوخاری: به مقدار لازم ، نمك: به مقدار لازم ، روغن: برای سرخ كردن طرز تهیه:برای تهیه شنیسل مرغ باید از سینه مرغ استفاده كرد، سینه مرغ را از استخوان طوری جدا می كنیم كه انتهای بال باقی بماند و پوست سینه را می كنیم، از هر سینه مرغ دو عدد شنیسل می توان تهیه كرد، چون سینه از وسط نصف می شود، پس از این كه استخوان سینه جدا شد، طوری كه انتهای بال به آن متصل است به آن نمك زده و با استیك كوب می كوبیم، طوری كه له نشود، اما پهن و به نسبت نازك شود، سپس تخم مرغ را شكسته و با كمی نمك با چنگال هم می زنیم، قطعات سینه را ابتدا در آرد سوخاری می زنیم، سپس در تخم مرغ می غلتانیم و دوباره در آرد سوخاری و بعد در ظرف آن را در روغن با حرارت ملایم به حدی سرخ می كنیم كه طلایی شود، دقت كنید هنگام سرخ كردن اجازه دهید یك طرف كاملا" سرخ شود و بعد طرف دیگر را سرخ كنید. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------استیک جگر مواد لازم :جگر سياه :: 500 گرم پياز :: 2 عدد متوسط رنده شده كره :: 10 گرم نمك و فلفل :: به مقدار لازم جعفري و ليموترش :: براي تزئين پوره سيب زميني :: 1 ليوان مواد لازم براي پوره سيب زميني: سيب زميني متوسط :: 2عدد شير :: 1 ليوان كره :: 90 گرم نمك :: به مقدار لازم طرز تهيه : جگر را به شكل ورقه هاي استيك مي بريم. به طوري كه كمي پهن و كلفت باشد تابه چدني را با مقداري كره چرب مي كنيم پياز رنده شده را پس از گرفتن آب آن در تابه چدني مي ريزيم. جگر را روي پيازها قرار مي دهيم و روي آن نمك و فلفل مي پاشيم. دو طرف جگر را با حرارت ملايم و بدون در پوش سرخ مي كنيم. استيك را با پوره ي سيب زميني، ليمو ترش و جعفري تزيين و سرو مي كنيم . طرز تهيه پوره سيب زميني :سيب زميني ها را پخته، چرخ كرده و با شير، كره و مقداري نمك كاملا مخلوط مي كنيم . --------------------------------------------------------------------------------------------------استيک با آوکادو مواد لازم براي براي 4 نفر:2 فنجان آب، 1 فنجان برنج نپخته، حدود نيم کيلو لوبيا پخته و له شده و در روغن سرخ شده، نمک و پودر سير به ميزان دلخواه، 1 ق.س روغن زيتون، 2 عدد پياز کوچک، 4 قطعه استيک گوساله، 2 عدد آوکادو ورقه شده طرز تهيه: گريل را روشن کرده ، برنج را در آب در ظرف در بسته به مدت 20 دقيقه بجوشانيد تا آرام بپزد. لوبيا پخته و سرخ شده را روي حرارت ملايم گذاشته و نمک و پودر سير زده بگذاريد آهسته گرم شود و گهگاهي هم بزنيد. پياز را سرخ کنيد تا ترد و قهوه اي شود. استيک ها را بين 10 دقيقه روي گريل بپزيد. استيک هاي آماده شده را به همراه لوبيا در ظرف گذاشته رويش را با ورقه هاي پياز و آوکادو تزئين کنيد و روي برنج سرو کنيد.-------------------------------------------------------------------------------------------------استیک کوردون بلو مواد لازم: فیلۀ گوساله: 8 تکه؛ کالباس تنوری مرغ: 4 ورقه؛ پنیر گودا: 4 ورقه؛ آرد سفید: به میزان لازم؛ تخم مرغ: 2 عدد؛ آرد سوخاری درشت: به میزان لازم؛ آرد سوخاری ریز: به میزان لازم؛ روغن مایع و کره: به میزان لازم. طرز تهیه: فیله های گوساله را درون یک کیسه فریزر بگذارید و با استیک کوب (گوشت کوب مخصوص استیک) روی گوشت ها بکوبید. دقت کنید که گوشت ها سوراخ نشوند. یک تکه کالباس و دو تکه پنیر گودا را کوچک تر از اندازۀ گوشت ها برش دهید، طوری که لبه های گوشت یک تا دو سانتیمتر فاصله داشته باشند و لبه های گوشت روی هم قرار گیرند و بینشان فاصله نماند. کالباس را بین دو قطعه پنری بگذارید و بین دو تکه فیلۀ گوشت قرار دهید و در آرد سفید بغلتانید و بعد در تخم مرغی که با چنگال زده اید بزنید و در آخر، در مخلوط آرد سوخاری ریز و درشت بغلتانید. ماهیتابه ای را گرم کنید و روغن و کره را در آن بریزید. وقتی گرم شد، استیک ها را با حرارت ملایم در آن سرخ کنید. غذا آماده است و می توانید آن را با سبزیجات پخته شده سرو کنید. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------استیک ماهی با سس لیمو و شوید با ایران شف مواد لازم ماهی شیر یا ماهی تن یا ماهی سالمون 400 گرم آب لیمو 3 قاشق سوپخوری روغن مایع یا روغن زیتون 3 قاشق سوپخوری نمک و فلفل به میزان دلخواه مواد لازم برای سس کره 25 گرم آرد 25 گرم شیر یک پیمانه شوید تازه و خرد شده 2 قاشق سوپخوری آب لیمو 2 قاشق سوپخوری نمک و فلفل به میزان دلخواه طرز تهیه : ابتدا ماهی را برش استیکی ( برشی که ضخامت ماهی در آن به اندازه حداقل یک و نیم سانتیمتر باشد ) می زنیم و سپس آب لیمو ، نمک و فلفل را باهم مخلوط می کنیم و ماهی را 30 دقیقه در آن می خوابانیم . بعد از این مدت ، روغن مایع را به آن می افزاییم و اجازه می دهیم نیم ساعت دیگر مارینه ( طعم دار ) شود . ماهی را با کاغذ خشک کن خشک می کنیم . یک تابه چدنی را روی حرارت قرار می دهیم تا کاملا" داغ شود و ماهی را با مقدار کمی روغن در تابه قرار می دهیم و اجازه می دهیم یک طرف آن کامل بپزد و سپس آن را بر می گردانیم تا روی دیگر نیز بپزد ( هر طرف 3 دقیقه ).طرز تهیه سس :ابتدا در ظرفی لعابی کره را آب کرده و سپس آرد را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود . سپس شیر را به آن می افزاییم و روی حرارت ملایم هم می زنیم تا کمی غلیظ شود . بعد شوید ، آب لیمو ، نمک و فلفل را به آن اضافه می کنیم و وقتی سس کمی غلیظ شد از روی حرارت بر می داریم .ماهی را با این سس و برش های لیموترش و سبزیجات سرو می کنیم -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------استیک چیست؟ تعریف استیک، تکه بزرگی از گوشت (معمولاً گوشت گاو) است. البته گاهی به تکه بزرگی از گوشت ماهی آزاد هم استیک می گویند. بر خلاف فیله که برای تهیه آن، گوشت را به موازات بافت ماهیچه برش می زنند، برای تهیه استیک، گوشت را در خلاف جهت بافت ماهیچه برش می دهند. معمولاً استیک ها را کبابی نموده و با انواع سس مصرف می نمایند. انواع استیک عبارتست از: ـ استیک دنده ـ استیک دنده بدون استخوان ـ استیک گرد ـ استیک سالیسبری، تهیه شده از گوشت چرخ کرده به همراه پیاز و گاهی قارچ ـ استیک راسته ـ استیک مغز ران، نوعی استیک بدون استخوان که به استیک فیله شبیه است. استیک نوعی کباب فرنگی محسوب می شود که معمولاً هر تکه ی آن 150 تا 200 گرم وزن دارد و دارای قطری به اندازه 2 تا 4 سانتی متر می باشد. فرنگی ها نوع نیم پز استیک را بیشتر می پسندند و اعتقاد دارند هر چه قطر استیک زیادتر باشد, مرغوب تر خواهد بود. البته روش نیم پز با ذائقه ی ما ایرانی ها جور نیست و نوع مغزپخت طرفداران بیشتری دارد. مدت طبخ استیک با توجه به نوع ذائقه متفاوت است. ولی معمولاً به سه صورت می توان آن را تهیه کرد: خون دار یا نیمه خام که در این حالت هر طرف استیک تنها 1 دقیقه روی حرارت طبخ می شود. در حالت متوسط هر طرف استیک به مدت 2 تا 3 دقیقه روی حرارت می ماند. در حالت مغز پخت نیز هر طرف استیک به مدت 8 تا 10 دقیقه روی حرارت می ماند. البته هر کدام از این زمان ها با توجه به نوع گوشت (از لحاظ جوان یا پیر بودن دام) و ضخامت و نوع برش (راسته, ران یا فیله ) متاوت است. این خوراک، در زمان جان مونتاگو، ارل چهارم، به نام ساندویچ درآمد. گرچه بعید است که مونتاگو خود، ساندویچ را اختراع کرده باشد. گفته شده که او این فرم غذا را به این دلیل دوست داشت که می توانست ضمن غذا خوردن، قمار هم بازی کند. البته امروزه برخی انواع ساندویچ را اصلا نمی توان در دست گرفت؛ چون کاملا باز هستند. بنابراین ایده مونتاگو با شکست مواجه شده است. اینگونه ساندویچ ها را یا باید با کمک وسائل غذاخوری و یا حداقل با استفاده از هر دو دست خورد. در برخی کشورها، طریقه خوردن ساندویچ را تنها با استفاده از وسائل غذاخوری، صحیح می دانند. در پیک نیک ها و گردش ها، معمولاً با خود ساندویچ می برند. در محل کار، مدرسه و جاهای دیگر، برای ناهار ساندویچ می خورند. البته به خاطر داشته باشیم که اگر دقت لازم صورت نگیرد، محتویات ساندویچ به سادگی فاسد می شوند. انواع ساندویچ ها ساندویچ ها از نظر شکل ظاهری، طرز پیچیدن و مواد داخلشان با هم بسیار تفاوت دارند. هر شکلی از ساندویچ را نمی شود با هر ماده دلخواهی پر کرد! مواد داخل ساندویچ ساندویچ تنوری (گوشت ریز شده داخل سس تنوری) مرغ ساندویچ تخم مرغ (سرخ شده، خاگینه با شیر، سالاد تخم مرغ) پنیر کبابی همبرگر هات داگ استیک ساندویچ سبزیجات ساندویچ سبزیجات، یکی از معروف ترین انواع ساندویچ در کشور هند به شمار می رود. این نوع ساندویچ از انواع سبزیجات تهیه می شود. اغلب، گوجه فرنگی ماده اصلی این ساندویچ را تشکیل می دهد. البته سیب زمینی، چغندر و پیاز هم مورد استفاده قرار می گیرد. این ساندویچ را با نان و انواع مواد افزودنی تهیه می کنند. مثلاً ساندویچ تست سبزیجات و ساندویچ پنیری سبزیجات، دو نوع از این ساندویچ می باشند--------------------------------------------------------------- شف استیک مواد لازم :رنده پوست لیمو 1 قاشق چایخوری آب لیمو ترش 2/1 پیمانه نمك و فلفل به میزان لازم گوشت استیك قرمز 4 عدد فلفل قرمز دلمه ای 2 عدد پیاز كوچك 1 عدد فلفل قمی قرمز 2 عدد سیر خرد شده 2 حبه لیمو ترش سبز تعدادی برای سرو طرز تهیه :در یك ظرف رندة پوست لیمو ترش , دو قاشق سوپخوری روغن زیتون و فلفل را مخلوط كنید. استیك ها را در این سس بخوابانید . برای درست كردن پوره فلفل , ابتدا فلفل های دلمه ای را نصف كنید , تخم های آن را خارج كنید و با یك قلم مو, روغن زیتون روی آن بمالید و روی كباب پز قرار دهید تا پوست آن سیاه شود. به همین ترتیب پیاز را نیز كباب كنید وبعد از اینكه پیاز و فلفل ها خنك شد پوست آنها راگرفته , سپس فلفل های كبای , پیاز, فلفل قلمی قرمز , سیر ونمك را داخل مخلوط كن بریزید تا به صورت پوره در آید . آبلیمو و مقداری نمك به استیكها اضافه كنید و بلافاصله استیك ها را از سس خارج كنید و به مدت هشت تا ده دقیقه روی كباب پز قرار دهید تا پخته شود و با پوره فلفل سرو كنید. می توانید برای تزئین از رنده های پوست لیمو ترش و قاچ های لیمو استفاده------------------------------------------------------------------------------------ خمیر پاستری با ایران شف مواد لازم آرد یک و سه چهارم پیمانه کره 155 گرم زرده تخم مرغ 1 عدد آب لیمو 1 قاشق چای خوری مواد لازم برای خمیر پای :آرد 5/1 پیمانه کره 60 گرم آب یک چهارم پیمانه تخم مرغ زده شده 1 عدد خمیر پاستری 2 ورقه مواد لازم برای داخل پای :سیب زمینی متوسط 2 عدد روغن زیتون 2 قاشق سوپ خوری گوشت خرد شده 1 کیلوگرم سیر ریز شده 1 حبه فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری پوره گوجه فرنگی 400 گرم آب 2 پیمانه استیک گوشت 2 عدد گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد طرز تهیه خمیر پاستری :آرد را در ظرفی ریخته و کره را با نوک انگشتان به خورد آن می دهیم. سپس زرده ی تخم مرغ و آب لیمو را به آن افزوده و خوب با هم مخلوط می کنیم تا خمیر لطیفی به دست آید. خمیر را روی سطح صافی قرار داده و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار می دهیم. این خمیر در بیشتر شیرینی ها و غذاها استفاده می شود.طرز تهیه خمیر پای :برای تهیه خمیر پای ، آرد را در ظرفی ریخته و کره را با نوک انگشت به آن اضافه کرده و آب را کم کم می افزاییم. تخم مرغ را به مواد درون ظرف افزوده و خمیر را خوب ورز می دهیم و به صورت یک توپ در می آوریم و در کیسه قرار داده و به مدت 30 دقیقه در یخچال می گذاریم.طرز تهیه مواد داخل پای :در تابه ای روغن زیتون را می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم. سپس گوشت های خرد شده را همراه سیر درون تابه ریخته و به مدت 5 دقیقه آن را تفت می دهیم، در حدی که گوشت کاملاً تغییر رنگ بدهد. سیب زمینی ها را هم خرد می کنیم . سپس سیب زمینی ، فلفل سیاه و پوره ی گوجه فرنگی را اضافه کرده و استیک گوشت و آب را هم زمان به مواد می افزاییم و به مدت یک ساعت به آن زمان پخت می دهیم. در انتهای پخت گوجه فرنگی های خرد شده را به مواد قبلی افزوده و پس از 2 دقیقه تابه را از روی حرارت برمی داریم.طرز تهیه پای سیب زمینی و گوشت :خمیر پای را با وردنه پهن می کنیم و در قالب قرار می دهیم، به صورتی که خمیر از اطراف قالب آویزان باشد.یک کاغذ روغنی روی خمیر پای می گذاریم و روی آن را با لوبیا و نخود پر کرده و به مدت 10 دقیقه در دمای 200 درجه ی سانتی گراد و در طبقه ی وسط فر قرار می دهیم. قالب را از فر بیرون آورده و کاغذ و لوبیا را از روی سطح خمیر برداشته و به مدت 10 دقیقه ی دیگر در فر قرار می دهیم تا قهوه ای رنگ شود. بعد آن را از فر بیرون آورده و پس از خنک شدن، مواد داخل پای را روی خمیر بریزید. سپس خمیر پاستری را که تهیه کرده بودید روی مواد داخل پای قرار دهید. سپس با زرده ی تخم مرغ سطح خمیر را آغشته کرده و در فر به مدت 10 دقیقه قرار می دهیم.منابع . . برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده