peyman sadeghian 30244 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 اردیبهشت، ۱۳۹۱ شیرینی پزی - نکات شیرینی پزی - ریزه کاریهای پخت شیرینی 1. اگر ميخواهيد شيرينيهايي با مقدار زياد بپزيد، فر را روي حرارت متوسط تنظيم کنيد و آنها را در مدتي طولاني بپزيد. اما براي شيرينيهاي ريز و کوچک (مثل شيرينينخودچي)، با حرارت زياد، ميتوانيد در وقتتان صرفهجويي کنيد... . 2. اگر روي شيرينيتان پخته ولي داخل آن خمير مانده، يکي از دلايلش اين است که حرارت فر زياد بوده. يک تکه فويل را چندلايه کنيد، روي شيرينيها بيندازيد و دوباره شيرينيها را در فر بگذاريد. اين کار باعث ميشود خمير وسط شيريني هم پخته شود. 3. نکاتي دربارهي پيمانهها: 1 پيمانه آرد: 100 گرم پيمانهها را هميشه با قاشق پر کنيد و هيچوقت خود پيمانه را در آرد و روغن فرو نکنيد. 1 پيمانه پودر قند: 125 گرم براي خارج شدن هواي آزاد داخل پيمانه، آن را تکان دهيد و روي پيمانه را با پشت قاشق صاف کنيد. 1 پيمانه شکر: 150 گرم 1 پيمانه روغن: 150گرم 4. هميشه قبل از تهيهي شيريني و کيک در منزل، مواد آن را آماده کنيد؛ سپس پخت شيريني را آغاز کنيد. 5. سعي کنيد بهترين مواد اوليه را براي تهيهي شيريني و کيک عيد آماده کنيد و بخريد تا در نهايت، شيرينيهاي مرغوبتر و خوشمزهتري بپزيد. 6. تخممرغ وقتي زده ميشود، قدرت نگهداري هوا را در خود دارد. بنابراين باعث ميشود کيک يا شيريني عيد شما خوب پف کند. بهطور معمول، سفيدهي تخممرغ است که پس از زدن کف ميکند و هوا را درون خود نگه ميدارد، نه زرده. 7. از تخممرغ سردي که توي يخچال بوده استفاده نکنيد، بلکه بگذاريد گرم شود؛ چون در غير اين صورت، مجبوريد زمان طولانيتري مخلوط را هم بزنيد. چه بهتر که از تازهاش استفاده کنيد. 8. هيچگاه در فر را قبل از اينکه سهچهارم از زمان پخت سپري شده باشد، باز نکنيد؛ چون پف کيک ميخوابد. 9. نشانهي کاملا پختهشدن کيک، اين است که روي آن طلايي شده باشد و خوب پف کرده باشد و تا حدودي از دور قالب فاصله گرفته باشد. 10. براي تهيهي شيرينيهاي عيد، نهايت دقت و حوصله را به کار ببريد؛ چون لطف اين شيرينيها به ظرافت و يکشکل بودن و هماندازه بودن آنهاست. 11. قبل از شروع پختن شيريني يا کيک، يک بار دستور پخت را بخوانيد تا در وسط کار که مواد را مخلوط کردهايد، گيج نشويد و مايه و خمير شيريني خراب نشود. 12.پانزده دقيقه قبل از قرار دادن شيرينيها و کيک، فرتان را گرم کنيد. معمولاً كیك و شیرینی هایی كه دارای حجم زیادتری هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زیاد، پخته می شوند. كیك و شیرینی هایی كه ریز و كوچك هستند (به جز شیرینی هایی كه سفیده یا زرده زیاد در آنها به كار رفته) حرارت زیاد و وقت كمتری برای پخت نیاز دارند. اگر حرارت فر برای پخت شیرینی زیاد باشد باعث می شود كه روی آن پخته و وسط خمیر خام بماند، زمانی كه این حالت پیش آمد بهتر است یك تكه كاغذ فویل را چند لایه كرده روی شیرینی بیاندازید به نحوی كه به شیرینی آسیب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهید، در این حالت وسط خمیر نیز پخته خواهد پخت. درجه حرارت فر در فرهای مختلف بر اساس سانتی گراد و فارنهایت است كه با در دست داشتن جدول زیر می توان هر كیك یا شیرینی را در هر فری به راحتی پخت. درجه سانتی گراد درجه فارنهایت 120 250 150 300 160 325 180 350 190 375 200 400 230 450 توجه: با وجود داشتن این جدول، حتماً به دستورالعمل فر نیز توجه كنید. فرهایی كه حداكثر حرارت آنها 500 یا 550 باشد بر اساس فارنهایت تنظیم شده اند. فرهایی كه حداكثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتی گراد تنظیم شده اند. تبدیل درجه های سانتی گراد به فارنهایت یا برژس دارای فرمول است ولی می توان به صورت تقریبی درجه فارنهایت را نصف كرد و درجه سانتی گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روی 400 درجه فارنهایت باشد باید فرهای سانتی گرادی را روی درجه 200 تنظیم كرد. برای طبخ انواع شیرینی یا غذا باید فر را حداقل 30-15 دقیقه قبل از پخت گرم كرد. پیمانه یك، یك دوم، یك سوم و یك چهارم است كه مقدار پیمانه 1 یا كامل از مواد مختلف به قرار زیر می باشد: مواد وزن به گرم 1 پیمانه آرد 100 گرم 1 پیمانه پودر قند 125 گرم 1 پیمانه شكر 150 گرم 1 پیمانه روغن (جامد یا مایع) 150 گرم پیمانه ها را همیشه با قاشق پر كنید و هیچ گاه خود پیمانه را در آرد و روغن فرو نكنید. هوای اضافی داخل مواد جامد را با حركت عمودی قاشق در پیمانه بگیرید و روی پیمانه را با كارد صاف كنید. اندازه تخم مرغ مصرفی در دستورات به مقدار تقریبی 60-50 گرم است كه معادل وزن یك تخم مرغ متوسط با پوست می باشد. اگر در دستور العمل ها مقدار وزنی تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامی هم زده سپس مقدار مورد نیاز را وزن و جدا می كنیم، توجه كنید كه تخم مرغ باعث تغییر طعم شیرینی می شود بنابراین حتماً مقدار ذكر شده باید مصرف شود. هر جا كلمه تخم مرغ به تنهایی ذكر شد منظور یك تخم مرغ كامل است. نكاتی در خصوص تهیه كیك و تزیین آن : قبل از اینكه شروع به پخت و تزیین هر كیكی بكنیم چند نكته ی مهم و در عین حال ساده را باید در نظر داشته باشیم . ۱- همیشه دستور كیكی یا شیرینی را كه تصمیم داریم بپزیم از اول تا آخر كاملا میخوانیم ،مطمئن شویم كه تمام مواد لازم را دراختیار داریم . ۲- هیچگاه سعی نكنیم كه مواد دیگری راجایگزین بعضی از مواد كنیم . ۳- تمام مواد را یك ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه ی مواد هم دما شوند . ۴- مواد را به دقت وزن كنید . ۵- حدود یك ربع قبل از پخت فر را روشن كنیم . ۶- هیچگاه در فر را قبل از اینكه سه چهارم زمان پخت سپری شده باشد باز نكنیم چون پف كیك می خوابد . ۷- یك كیك وقتی كاملا پخته است كه به اندازه ی كافی پف كرده باشد و روی ان طلایی شده باشد و كیك تا حدودی از دور قالب فاصله گرفته باشد. منبع:همشهری آنلاین ویرایش و تلخیص:آکاایران 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده