رفتن به مطلب

نقش شهرداري الکترونيکي در گستردگي شهري با استفاده از داده هاي سنجش از دور و سيستم اطلاعات جغرافيايي


ارسال های توصیه شده

شهر به عنوان ارگانیزم زنده و سیستمی پویا در فرآیند توسعه جوامع بشری به عنوان خواستگاه تحولات علمی در فرآیند رشد خود تغییرات عمده ای متحمل شده است.

امروزه دیدگاه شهر الکترونیک با تکیه بر خلق فضاهای مجازی با بهره مندی از پیشرفت های فناوری اطلاعات و سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) مورد توجه مدیران و نظریه پردازان شهری می باشد. در این بین، نقش شهر الکترونیک و مدیریت گستردگی در بهینه کردن رشد آتی شهر با تلفیق داده های سنجش از دور، از اهمیت زیادی برخوردار است.

با توجه به اینکه در چند دهه اخیر، فرآیند شهرنشینی رشد ارگانیک شهری ایران را تحت تأثیر قرار داده است؛ از این رو برای پی بردن به تغییرات حادث شده منطقه شهری، شهر مرند مورد بررسی قرار می گیرد.

در این مقاله برای ارزیابی گستردگی شهری از روش های آماری و همچنین تبدیلات کاربری از تصاویر ماهواره ای چند زمانه ETM ، TM ، IRS سال های 1368 ، 1379، 1385 استفاده شد و پس از عملیات تصحیح و بازسازی برای کشف تغییرات، از روش های فازی استفاده گردید. همچنین برای پیش بینی روند تغییرات تا سال 1359 از روش ترکیبی مدل زنجیره مارکوف و سلول های خودکار استفاده شده است و برای تبیین مسئله نقش شهر الکترونیک در مدیریت گستردگی شهری مورد ارزیابی قرار گرفت. در انتها نقش ایجاد فضای شهری مجازی در بهینه شدن توسعه و کنترل گستردگی شهری مرند تبیین می شود.

 

کلمات کلیدی: شهر الکترونیک، فضای مجازی، گستردگی شهری، تصاویر ماهواره ای، GIS و شهر مرند

 

نویسندگان: مهدی ملازاده، شهریور روستایی

 

دانلود مقاله

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...