رفتن به مطلب

انسان؛ مختار یا مجبور؟

viviyan

ارسال های توصیه شده

درود دوستان.

همیشه تو کتابای دینی ما خووندیم که انسان مختاره و تنها تفاوت انسان با سایر جانداران قدرت انتخاب و اختیار هست. ولی در عین حال همیشه گفتن که خدا با فرستادن پیامبران حجت را بر انسان تمام کرده و دو راه سعادت و شقاوت رو پیش رویش قرار داده. حالا این سوال پیش میاد که با نشان دادن عاقبت انجام کار آیا قدرت اختیار و اراده انسان سلب نمیشه؟ این چه اختیاری هست که به انسان داده شده و در عین حال بهش گفته شده که از بین این دو راه اگر راستی رو انتخاب کنی میری بهشت و میرسی به حوری و غلمان و رحمت و اگر چپی رو انتخاب کنی به جهنم و آتش و عذاب؟ به نظرتون انسانهای دیندار مجبور نیستند؟

• Like 15
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 41
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

من خیلی مؤمن نیستم....:hanghead:

ولی به خدا و بهشت و جهنمش ایمان دارم

احساس جبر تا حالا نکردم چون این دسته خود منه که بهشت رو انتخاب کنم یا جهنم رو

با این حال پیامبر اسلام شفیع همه مسلمونها شده که برن بهشت و اول و آخر همه بهشتی هستن ولی هر کسی به اندازه گناهی که تو این دنیا کرده باید تو جهنم جواب پس بده و همه حتی آدمای خیلی مؤمن هم از جهنم عبور میکنن ولی اونا رد میشن و امثال من اونجا جا خوش میکنیم:sigh:

فقط کافرین راهی به بهشت ندارن.....:sad0:

• Like 6
لینک به دیدگاه
من خیلی مؤمن نیستم....:hanghead:

ولی به خدا و بهشت و جهنمش ایمان دارم

احساس جبر تا حالا نکردم چون این دسته خود منه که بهشت رو انتخاب کنم یا جهنم رو

با این حال پیامبر اسلام شفیع همه مسلمونها شده که برن بهشت و اول و آخر همه بهشتی هستن ولی هر کسی به اندازه گناهی که تو این دنیا کرده باید تو جهنم جواب پس بده و همه حتی آدمای خیلی مؤمن هم از جهنم عبور میکنن ولی اونا رد میشن و امثال من اونجا جا خوش میکنیم:sigh:

فقط کافرین راهی به بهشت ندارن.....:sad0:

یعنی اگه به شما نگفته بودند که نماز بخوونی میری بهشت و نخوونی میری جهنم، باز نماز میخووندی؟ اگه انسان مختاره چرا الان شما میدونید در صورت کافر شدن میرید جهنم؟ این اجباری ایجاد نمیکنه براتون که یه وقت کفر نورزید؟

• Like 6
لینک به دیدگاه
یعنی اگه به شما نگفته بودند که نماز بخوونی میری بهشت و نخوونی میری جهنم، باز نماز میخووندی؟ اگه انسان مختاره چرا الان شما میدونید در صورت کافر شدن میرید جهنم؟ این اجباری ایجاد نمیکنه براتون که یه وقت کفر نورزید؟

من اینو اجبار نمیدونم....:ws37:

اطلاع رسانی میدونم:a030:

اطرافم پره از آدمایی که اینا رو میدونن باور دارن ولی اهمیت نمیدن و دوس دارن خلافش عمل کنن، این اختیاره دیگه....؟!!!:ws38:

• Like 3
لینک به دیدگاه
من اینو اجبار نمیدونم....:ws37:

اطلاع رسانی میدونم:a030:

اطرافم پره از آدمایی که اینا رو میدونن باور دارن ولی اهمیت نمیدن و دوس دارن خلافش عمل کنن، این اختیاره دیگه....؟!!!:ws38:

عزیزم مثل این میمونه که من بگم شما مختاری از بین این دوتا غذا یکیشو بخوری ولی اگه اینوری رو بخوری میمیری.

• Like 10
لینک به دیدگاه
درود دوستان.

همیشه تو کتابای دینی ما خووندیم که انسان مختاره و تنها تفاوت انسان با سایر جانداران قدرت انتخاب و اختیار هست. ولی در عین حال همیشه گفتن که خدا با فرستادن پیامبران حجت را بر انسان تمام کرده و دو راه سعادت و شقاوت رو پیش رویش قرار داده. حالا این سوال پیش میاد که با نشان دادن عاقبت انجام کار آیا قدرت اختیار و اراده انسان سلب نمیشه؟ این چه اختیاری هست که به انسان داده شده و در عین حال بهش گفته شده که از بین این دو راه اگر راستی رو انتخاب کنی میری بهشت و میرسی به حوری و غلمان و رحمت و اگر چپی رو انتخاب کنی به جهنم و آتش و عذاب؟ به نظرتون انسانهای دیندار مجبور نیستند؟

سرعت سایت افتض..

درود بر شما

چه فرقی هست بین دو حالت زیر:

1-درس بخونی قبولی و درس نخونی رفوزه

2-درس بخونی و نخونی فرق نمیکنه بازم رفوزه؟

پاداش و کیفر برای عدالت هست..

• Like 7
لینک به دیدگاه

وقتی که هدف مشخصه: چپ یا راست

و اینهم گفته شده که همه شما ها آخر میرین بهشت هرچقدر که گناهکار باشین

پس چه انتخابی؟ و چه اطلاع رسانی؟

اینها یعنی اینکه هدف نهایی یکی هست اون هم بهشت.

پس فرقی نمی کنه که مسیر ما از کجا رد میشه مهم اینه که به یکجا ختم میشه.

پس اگر هم انتخابی باشه انتخابه مسیر هست نه سرنوشت و آخر و عاقبت.

• Like 5
لینک به دیدگاه
عزیزم مثل این میمونه که من بگم شما مختاری از بین این دوتا غذا یکیشو بخوری ولی اگه اینوری رو بخوری میمیری.

آفرین گلم:icon_gol:

خودت داری جواب میدی دیگه....:a030:

ما اختیار داریم بین بد(غذایی که مارو میکشه) و خوب(غذایی که ضرر نداره)یکیو انتخاب کنیم.......بین بهشت و جهنم......بین کفر و ایمان...

• Like 3
لینک به دیدگاه
وقتی که هدف مشخصه: چپ یا راست

و اینهم گفته شده که همه شما ها آخر میرین بهشت هرچقدر که گناهکار باشین

پس چه انتخابی؟ و چه اطلاع رسانی؟

اینها یعنی اینکه هدف نهایی یکی هست اون هم بهشت.

پس فرقی نمی کنه که مسیر ما از کجا رد میشه مهم اینه که به یکجا ختم میشه.

پس اگر هم انتخابی باشه انتخابه مسیر هست نه سرنوشت و آخر و عاقبت.

نگفتم که همه میرن بهشت؟!!!:w58:

فرق من گناهکار با کسی که حتی 1ثانیه کمتر از من گناه کرده توی اینه که من بیشتر از اون باید عذاب جهنمو تحمل کنم پس چه بهتر که یه کله برم بهشت....:a030:

این ما هستیم که سرنوشتمون رو تعیین میکنیم با اعمالمون:ws37:

هدف اکثر مسلمونا بهشته و برای رسیدن بهش تلاش میکنن

• Like 4
لینک به دیدگاه
سرعت سایت افتض..

درود بر شما

چه فرقی هست بین دو حالت زیر:

1-درس بخونی قبولی و درس نخونی رفوزه

2-درس بخونی و نخونی فرق نمیکنه بازم رفوزه؟

پاداش و کیفر برای عدالت هست..

معلم میگه اگه درس بخوونی قبول میشی ولی وای به حالت اگه درس نخوونی. بنابراین ما مجبوریم درس بخوونیم.

• Like 8
لینک به دیدگاه

اینکه همه میرن بهشت گفته شما نبود ولی واقعیتی هست که گفته شده

همه اونهایی که میرن جهنم بعد اینکه جزای کارهاشون رو دیدن میرن بهشت ولی در طبقاتی متفاوت با بقیه

ولی سئوال مهم اینه چرا دو هدف بهشت و جهنم؟

و مهمتر از همه اینکه چرا باید همه برای رسیدن به بهشت تلاش کنیم؟

و چرا به شیوه هایی که قابل هضم برای آدم نیست؟

یه سئوال از شما دارم که شاید به این بحث مربوط نباشه ولی برای آگاهی بهتره:

منطق و برهان اینکه بعضی از نمازها رو باید با صدای بلند بخونیم ولی بقیه رو با صدای آروم چیه؟

مگه نماز یکی نیست؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
آفرین گلم:icon_gol:

خودت داری جواب میدی دیگه....:a030:

ما اختیار داریم بین بد(غذایی که مارو میکشه) و خوب(غذایی که ضرر نداره)یکیو انتخاب کنیم.......بین بهشت و جهنم......بین کفر و ایمان...

این چه اختیاریه به نظرت؟ وقتی ما میدونیم اگه بین این دو غذا اینوری رو انتخاب کنیم میمیریم؟ خب مشخصه که ما اونی رو انتخاب میکنیم که باعث مرگمون نمیشه و باز قضیه اجبار پیش میاد. به نظرت اگه واقعا انسان دیندار مختار بود نباید انتخاب راه و روش رو میزاشتن به عهده خودش بدون دادن وعده و وعید؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
این چه اختیاریه به نظرت؟ وقتی ما میدونیم اگه بین این دو غذا اینوری رو انتخاب کنیم میمیریم؟ خب مشخصه که ما اونی رو انتخاب میکنیم که باعث مرگمون نمیشه و باز قضیه اجبار پیش میاد. به نظرت اگه واقعا انسان دیندار مختار بود نباید انتخاب راه و روش رو میزاشتن به عهده خودش بدون دادن وعده و وعید؟

آگاهی ما از دینی که برامون تعریف شده فرق میکنه پس باید یه چهارچوبی براش تعیین بشه

این قضیه که از نظر شما اجبار جلوه میکنه فقط داره راه رو نشون میده مثل یه چراغ . یه جورایی یه نظم به این دین و اصحابش میبخشه که بشه خوب رو از بد تشخیص داد:icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه

این مسائله جبر و اختیار دقدقه ذهنی اکثر اوقاتیه که من شک میکنم به وجود دین

این سوال این جوری مطرح شه به نظر جالب تر میاد بحث اختیار و اجبار

که چرا خدا انسان رو خلق کرد در این مسئله اختیاری داشتیم ما؟؟؟؟؟؟

جواب :خیر

چرا خدا عذاب میده مگه ستم گره کسی رو خلق کنه بعد بندازتش تو آتیش اینجاست یکم خل میشم

بعد میرسم به این سوال که خدا عاقبت همه چی رو میدونه میدونه من چه غلطی میخوام بکنم پس چرا این همه مارو الاف میکنه بوق رو بزنه آخرت شه همه رو بفرسته سر بهشت و جهنمشون

بعد یه سری میان میگن این میشه اختیار؟؟؟

نه چه اختیاری

اینکه خدا بیاد از بچگی ذات من رو به شیوه پیامبران درست کنه و منو بکنه محمد امین دست منه؟؟؟؟

نه نیست اون لطف الهی که میگن شامل پیامبرانه چرا شامل حال من نشد

پس عدل خدا کو؟؟؟؟

به اینجا که میرسم دیگه نتیجه میگیرم دین کشکه:sigh:

• Like 7
لینک به دیدگاه

به نظرم تنها چیزی که ما درش اختیار داریم انسانیت هست

اینکه ما انتخاب کنیم انسان باشیم یا بر علیه انسانیت.

و انسان بودن تنها چیزی هست که مسلمان و غیر مسلمان نداره بلکه نیاز به درک متقابل از هم نوع داره.

به نظرم بجای اینکه دنبال بهشت و جهنم باشیم اگه به فکر همدیگه باشیم از هر عبادتی واجب تره.

متاسفانه جامعه و شرایط اجتماعی و اقتصادی روز به روز داره ماهارو از همدیگه دور می کنه.

در آینده احتمال اینکه همسایه اسم همسایه رو ندونه خیلی خیلی محتمل تر از وجود و عدم وجود بهشت خواهد بود.

• Like 5
لینک به دیدگاه
اینکه همه میرن بهشت گفته شما نبود ولی واقعیتی هست که گفته شده

همه اونهایی که میرن جهنم بعد اینکه جزای کارهاشون رو دیدن میرن بهشت ولی در طبقاتی متفاوت با بقیه

ولی سئوال مهم اینه چرا دو هدف بهشت و جهنم؟

و مهمتر از همه اینکه چرا باید همه برای رسیدن به بهشت تلاش کنیم؟

و چرا به شیوه هایی که قابل هضم برای آدم نیست؟

یه سئوال از شما دارم که شاید به این بحث مربوط نباشه ولی برای آگاهی بهتره:

منطق و برهان اینکه بعضی از نمازها رو باید با صدای بلند بخونیم ولی بقیه رو با صدای آروم چیه؟

مگه نماز یکی نیست؟

من اطلاعاتم اینقدر نیست که حکمت صدای بلند و آروم رو بدونم ولی میدونم اون نماز منو به یه چیزی وصل میکنه که احساس قدرت میکنم و البته مهمتر از همه آرامش

ولی اینو میدونم که آدما به خاطر اهدافشون زنده هستن وتلاش میکنن خدا هم که خالق ماست و بهتر از خودمون ما رو میشناسه پس واسمون هدف گذاشته که تلاش کنیم:icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
آگاهی ما از دینی که برامون تعریف شده فرق میکنه پس باید یه چهارچوبی براش تعیین بشه

این قضیه که از نظر شما اجبار جلوه میکنه فقط داره راه رو نشون میده مثل یه چراغ . یه جورایی یه نظم به این دین و اصحابش میبخشه که بشه خوب رو از بد تشخیص داد:icon_gol:

عزیز من براساس معارف دین شما انسان موجودی مختار هست. من دارم یه سوال ساده میپرسم: اینکه برای انسان مختار دوراهی قرار داده باشیم که یکیش به قول علمای دین به شقاوت و دیگری به سعادت منتهی میشه؛ نقض اختیار انسان نیست؟

فیلم پدرخوانده رو دیدید؟ یه دیالوگ معروف داره: "پیشنهادی دادم که نتوونست رد کنه." پیشنهاد هم تهدید به مرگ و ... هست. به نظر شما خدای ادیان به انسانهای معتقد چنین پیشنهادی نداده؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

بشار اسد هم انتخابات برگزار کرده بود تنها نامزد انتخابات ریاست جمهوری هم فقط خودش بود :ws3:

مردم مختار بودن انتخابش کنن یا نکنن

اگه میکردن که هیچ ولی اگه نمی کردن ..........:whistle:

• Like 10
لینک به دیدگاه
این مسائله جبر و اختیار دقدقه ذهنی اکثر اوقاتیه که من شک میکنم به وجود دین

این سوال این جوری مطرح شه به نظر جالب تر میاد بحث اختیار و اجبار

که چرا خدا انسان رو خلق کرد در این مسئله اختیاری داشتیم ما؟؟؟؟؟؟

جواب :خیر

چرا خدا عذاب میده مگه ستم گره کسی رو خلق کنه بعد بندازتش تو آتیش اینجاست یکم خل میشم

بعد میرسم به این سوال که خدا عاقبت همه چی رو میدونه میدونه من چه غلطی میخوام بکنم پس چرا این همه مارو الاف میکنه بوق رو بزنه آخرت شه همه رو بفرسته سر بهشت و جهنمشون

بعد یه سری میان میگن این میشه اختیار؟؟؟

نه چه اختیاری

اینکه خدا بیاد از بچگی ذات من رو به شیوه پیامبران درست کنه و منو بکنه محمد امین دست منه؟؟؟؟

نه نیست اون لطف الهی که میگن شامل پیامبرانه چرا شامل حال من نشد

پس عدل خدا کو؟؟؟؟

به اینجا که میرسم دیگه نتیجه میگیرم دین کشکه:sigh:

بزرگترین مشکل اینه که ما خدامونو دست کم میگیریم

از لطفش نا امیدیم

تو شاید محمد امین نشی ولی میتونی خودتو شبیهش بکنی یا نه؟!!

اونا فقط الگو هستن واسه امثال ما یه معیار واسه خوب وبد یه نمونه.....

• Like 1
لینک به دیدگاه
عزیز من براساس معارف دین شما انسان موجودی مختار هست. من دارم یه سوال ساده میپرسم: اینکه برای انسان مختار دوراهی قرار داده باشیم که یکیش به قول علمای دین به شقاوت و دیگری به سعادت منتهی میشه؛ نقض اختیار انسان نیست؟

فیلم پدرخوانده رو دیدید؟ یه دیالوگ معروف داره: "پیشنهادی دادم که نتوونست رد کنه." پیشنهاد هم تهدید به مرگ و ... هست. به نظر شما خدای ادیان به انسانهای معتقد چنین پیشنهادی نداده؟

غیر از اینها چه راه دیگه ای میتونست باشه؟

بین خوب و بد اختیار با ماست که کدومو انتخاب کنیم وگرنه که همه میمیرن غیر از اینه؟!!

لینک به دیدگاه
مهمان
این موضوع برای عدم ارسال قفل گردیده است.

• اضافه کردن...