رفتن به مطلب

مداخلات پزشكي در فضا با سيستم‌هاي واقعيت مجازي


ارسال های توصیه شده

سيستم و ابزار كمكي جديدي برمبناي واقعيت مجازي توسط سازمان فضايي اروپا (اسا) طراحي شده كه كاربرد تكنيك‌هاي پزشكي را در محيط مجازي براي فضانوردان امكان‌پذير مي‌كند.

 

به گزارش ايسنا، تنها كافي است كه فضانورد، نمايشگر سه بعدي را روي سر و جلوي چشمان خود قرار دهد. اين سيستم در تشخيص سه بعدي مشكل پيش آمده و انجام جراحي بسيار موثر است. به كمك اين سيستم، كه به نام «سيستم جراحي و تشخيص پزشكي رايانه‌يي» شناخته مي‌شود، مي‌توان محيط واقعي و مجازي را با استفاده از گرافيك رايانه‌يي تلفيق كرد.

 

در حال حاضر، پژوهش‌هاي ايسا براي توسعه‌ فناوري واقعيت مجازي، بيشتر بر آزمايش‌هاي فراصوت متمركز است. در تحقيقات فضايي اخير، امواج فراصوت بسيار مورد توجه قرار گرفته زيرا كاربردهاي متنوع و وسيعي در پزشكي و ابزارهاي تشخيص پزشكي دارد، ضمن اينكه در ايستگاه فضايي به راحتي در دسترس است. فضانورداني كه در ماموريت‌هاي آينده حضور دارند بايد مهارتهاي لازم براي به كارگيري تكنيك‌هاي پزشكي را كسب كنند به گونه‌اي كه بتوانند بدون برقراري ارتباط با زمين مراقبت‌هاي پزشكي را انجام دهند، زيرا در مراحل مختلف ماموريت ممكن است ارتباط با زمين با تاخير انجام شود يا حتي قطع شود.

 

مهمترين اجزاي اين سيستم شامل نمايشگر استريو، ردياب فراصوت و دوربين مادورن قرمز است. ناحيه مورد نظر از بدن بيمار با قرار دادن نشانگر فراصوت روي آن عضو، بررسي مي‌شود. اين سيستم، تصويري كلي از بدن بيمار را در رايانه ذخيره كرده و اين امكان را فراهم مي‌كند كه تمام نقاط مربوط به تصوير مجازي – كه در نمايشگر براي فضانورد پخش مي‌شود – با نقاط واقعي در بدن بيمار مطابقت داشته باشد تا به كمك آن فضانورد بتواند نشانگر فراصوت را روي بدن بيمار حركت دهد.

 

نمونه اوليه اين دستگاه هم اكنون تكميل شده است و مرحله آزمايش‌هاي تكميلي را سپري مي‌كند. مهمترين مزيت اين دستگاه اين است كه فضانوردان بدون داشتن تجربه‌اي در حرفه پزشكي، به راحتي مي‌توانند مداخلات پزشكي را انجام دهند. اين سيستم همچنين مي‌تواند در سيستم‌هاي تله مديسين يا «پزشكي از راه دور» مفيد باشد.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...