Abolfazl_r 20780 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ برداشت و تعاریف شخصی من: یکی از پدیده های مزخرف اجتماعی است. در جوامع ضد ارزش که امکانات و شرایط زندگی از قبیل درآمد، ثروت، پست و مقام، شخصیت و ... بر اساس شایستگی افراد توزیع نمیشود به وجود می آید. تازه به دوران رسیده عموما به افرادی اطلاق میشود که شرایط خاصی را از لحاظ طبقه اجتماعی پشت سر گذاشته اند و وارد دوران جدیدی از زندگی شده اند. از نظر جایگاه و طبقه اجتماعی رشد کرده اند. درآمدشان بالا رفته. از نظر مالی و امکانات وسیع شده اند ولی به لحاظ شخصیتی ابعاد محدود و کوچک و قدیمی خودشان را حفظ کرده اند. به عبارت دیگر عدم رشد هماهنگ شخصیت آنها با رشد منابع مالی و امکاناتشان منجر به این تناقض شده و نمود این تناقض در بروز اختلالات رفتاری ایشان با دیگران میباشد. تو نت هم مطالب جالبی در این خصوص موجوده. طبقه بندی های جالبی هم بود که اگر لازم شد و حوصله داشتید به اختصار براتون شرح میدم. اما پرسش های این تاپیک: 1 - تعریف شما از تازه به دوران رسیدگی با ذکر مثال چیه؟ یعنی یه تعریف ارائه بدید و مصداق انسان های تازه به دوران رسیده رو برای ما نقل کنید. 2 - موضع شما در برخورد با افراد تازه به دوران رسیده چیه؟ آیا با بی اهمیتی از کنارشان رد میشوید؟ به آنها پوزخند میزنید؟ رفتار زشتشان را که حاکی از تازه به دوران رسیدگیشان میباشد به آنها گوشزد میکنید؟ چه کار میکنید؟ 3 - فکر میکنید که در مقاطع مختلف زندگیتون نقطه یا نقاطی بوده که تازه به دوران رسیده رفتار کرده باشید؟ لطفا از شخصیت خاصی نام نبرید. 16 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده به کسی میگم که بر اثر یه حادثه و یا با استفاده از پارتی یا پاچه خواری به یه پست و یا مقام یا ثروت باد اورده ای رسیده باشه و اخلاق رو رفتاش بعد از اون به کلی تغییر کنه به دوستان و اشنایان سابقش طوری رفتارکنه که انگار نه انگار که قبل این ماجرا با هم جون جونی بودن و تو سر و کله هم میزدن 7 لینک به دیدگاه
Abolfazl_r 20780 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده به کسی میگم که بر اثر یه حادثه و یا با استفاده از پارتی یا پاچه خواری به یه پست و یا مقام یا ثروت باد اورده ای رسیده باشه و اخلاق رو رفتاش بعد از اون به کلی تغییر کنه به دوستان و اشنایان سابقش طوری رفتارکنه که انگار نه انگار که قبل این ماجرا با هم جون جونی بودن و تو سر و کله هم میزدن ممنون وحید جان. به نظر شما برخورد صحیح در مواجهه با چنین افرادی چی میتونه باشه؟ 4 لینک به دیدگاه
Astraea 25351 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده بقول معروف یک شبه ره صدساله رفته الکی و الکی و حالا حسابی جوگیر شده زمین و زمان رو نمیشناسه!!!!تازه به دوران رسیده مثل دانشجوای دکترای یونی ما که فکر میکنن استاد شده اند و هر کاری میخوان میکنن!!!مثلا یکیشون امتحان میان ترم گذاشته روز کنکور .رفتم گفتم عوضش کن گفت نه نمیشه!!!!شاید برای شما باور نکردنی باشه اما استاده،برادره!........هستش!!!! بی تفاوت رد میشم ...حتی پوزخند و نفرین هم نمیکنم اگه بهم ظلم کنند...بالاخره گذر پوست به دباغ خانه می افتد....اونا هم یه جایی کارشون گیر میکنه... نه من نشده...البته فکر کنم...چون به مقام و منصبی نرسیده ام !!! 4 لینک به دیدگاه
Abolfazl_r 20780 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده بقول معروف یک شبه ره صدساله رفته الکی و الکی و حالا حسابی جوگیر شده زمین و زمان رو نمیشناسه!!!!تازه به دوران رسیده مثل دانشجوای دکترای یونی ما که فکر میکنن استاد شده اند و هر کاری میخوان میکنن!!!مثلا یکیشون امتحان میان ترم گذاشته روز کنکور .رفتم گفتم عوضش کن گفت نه نمیشه!!!!شاید برای شما باور نکردنی باشه اما استاده،برادره!........هستش!!!!بی تفاوت رد میشم ...حتی پوزخند و نفرین هم نمیکنم اگه بهم ظلم کنند...بالاخره گذر پوست به دباغ خانه می افتد....اونا هم یه جایی کارشون گیر میکنه... نه من نشده...البته فکر کنم...چون به مقام و منصبی نرسیده ام !!! به نکته خوبی اشاره کردید در میان قشر اساتید جوان دانشگاه که متاسفانه این موضوع به وفور یافت میشه. منم با خیلی هاشون برخورد داشتم. به عینه میشه فهمید که طرف میخواد انتقام تمام ظلم هایی که در دوران تحصیل متحمل شده رو از دانشجوهای زیر دست خودش بگیره. اما یه نکته: من احساس میکنم شما هم دوست دارید این رویه انتقام گیری رو در پیش بگیرید. از یه نظر ممکنه خوب باشه. آدم دلش خنک میشه. ولی نمود این موضوع منجر به گسترش یک ناهنجاری اجتماعی میشه. اگه ما هم بخوایم همون کارو انجام بدیم پس نباید انتظار داشته باشیم جامعه اصلاح بشه. وقتی خودمون در تکثیر این بیماری نقش داشته باشیم که بهبودی حاصل نمیشه. بهتر نیست نگرشمونو نسبت به این موضوع عوض کنیم. همیشه در چنین موقعیت هایی این جمله ها شنیده میشه. کوه به کوه نمیرسه و آدم به آدم میرسه. گذر پوست به دباغ خانه میفته و ... این نوع جبهه گیری ها و کینه جویی ها نسبت به موقعیت ها منجر به سوء استفاده از موقعیت ها و اختیارات آینده ما میشه. درست میگم؟ 6 لینک به دیدگاه
Astraea 25351 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ به نکته خوبی اشاره کردید در میان قشر اساتید جوان دانشگاه که متاسفانه این موضوع به وفور یافت میشه. منم با خیلی هاشون برخورد داشتم. به عینه میشه فهمید که طرف میخواد انتقام تمام ظلم هایی که در دوران تحصیل متحمل شده رو از دانشجوهای زیر دست خودش بگیره. اما یه نکته: من احساس میکنم شما هم دوست دارید این رویه انتقام گیری رو در پیش بگیرید. از یه نظر ممکنه خوب باشه. آدم دلش خنک میشه. ولی نمود این موضوع منجر به گسترش یک ناهنجاری اجتماعی میشه. اگه ما هم بخوایم همون کارو انجام بدیم پس نباید انتظار داشته باشیم جامعه اصلاح بشه. وقتی خودمون در تکثیر این بیماری نقش داشته باشیم که بهبودی حاصل نمیشه. بهتر نیست نگرشمونو نسبت به این موضوع عوض کنیم. همیشه در چنین موقعیت هایی این جمله ها شنیده میشه. کوه به کوه نمیرسه و آدم به آدم میرسه. گذر پوست به دباغ خانه میفته و ... این نوع جبهه گیری ها و کینه جویی ها نسبت به موقعیت ها منجر به سوء استفاده از موقعیت ها و اختیارات آینده ما میشه. درست میگم؟ نه اشتباه گفتید!!!! یه عمری اسه اومدم اسه رفتم،هرچی کاسه کوزه بود سرم شکست،خدا به روزی برسه که بخوام انتقام و انتقام کشی راه بندازم.... بی پرده بگویم:جرئتشو ندارم و نیز نمیخوام آه و نفرین و تمسخر دیگران پشت سرم باشه اگه به جایی رسیدم..اینجور تربیت شده ام که کاری به کسی نداشته باشم..دیدید که گفتم بی تفاوت رد میشم....اونم که گفتم گذر پوست به دباغ خانه میفته نگفتم که من بخوام انتقام و انتقام کشی راه بندازم...اینقدر آدمای بی ظرفیت ظالم به ذاته بدجنس فراوونند که ما همه تا اخر عمرمون زیارتشون خواهیم کرد.... حرف و شعار تا عمل هم مقوله ای دیگر است!!! 5 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ ممنون وحید جان. به نظر شما برخورد صحیح در مواجهه با چنین افرادی چی میتونه باشه؟ من خودم اصلا پول و مقام برام مطرح نیست و کسی که ببینم تحت این شرایط (ترقی چه سریع چه ارام ) اخلاقش تغییر کرد و متکبر شد قطع رابطه میکنم حتی اگه تو نت باشه و حس خود پشکل پنداریش گل کرده باشه بی تفاوتی و کم محلی در برابر ادمهای این مدلی از زهر هم بد تر هست 3 لینک به دیدگاه
pianist 31129 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده کسیه که وقتی پشت میز میشینه فکر مکینه همه اونهایی که روبرشو هستن بنده و بردشن... تاز به دوران رسیده کسیه که با خوندن 4 تا کتاب اضافه فکر میکنه عقل کله... و... تو شرایط فعلی هیچ پیشنهادی ندارم... 7 لینک به دیدگاه
pesare irani 41805 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده یعنی برن باغ انارشون رو بفروشن یه تویوتا کرونا بندازن زیر پاشون اون وقت با شلوارررر ........................ توی اون توویوتا بشینن فکر کنم فقط شقایق و وحید بدونن چی میگم 7 لینک به دیدگاه
ماتینا 4434 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 اردیبهشت، ۱۳۹۱ تازه به دوران رسیده وقتی به یک پست و مقامی مرسه فکر میکنن همه ی دنیا رو خریدن انقدر از این جور آدمها بدددددددددددددددددددددددم میاد به هیچ کس صندلی مقام وفا نکرد تا دلتون بخواد از این جور آدمها زیادمیبینم اصلا بهشون توجهی نمیکنم......... 3 لینک به دیدگاه
ooraman 22216 اشتراک گذاری ارسال شده در 15 اردیبهشت، ۱۳۹۱ به کسی که تازه به یه مقام اجتماعی یا پیشرفتی رسیده عموما در مورد رسیدن به ثروت مشهود تره .... فک میکنم کسی که مدت ها تو حسرت رسیدن به یه چیزایی احساس حقارت کرده وقتی اونارو به دست میاره فک میکنه دنیارو فتح کرده اینجوری میشه که تو رفتارش تغییرات اساسی دیده میشه که معمولا خیلیم زنندست از جمله از بالا نگاه کردن به دیگران،اینکه اصلا به این فک نمیکنن که دست بالای دست بسیار است و.... از رفت وآمد و مراوده با اینجور آدما خوشم نمیاد در مقابل حرفاشونم سکوت میکنم و فقط گوش میدم شاید بعضی وقتا پوزخند بزنم راه حل خاصی ندارم راستش ...اینجور آدما بعد از مدتی که از رسیدن به اون مرحله تازشون گذشت براشون عادی میشه و شاید کم کم اصلاح بشن اگرم باهاشون خیلی صمیمی باشم به شوخی یا جدی بهشون میگم ....که نکن اینکارا رو این کارا کار ادمای تازه به دوران رسیدست خودمم پیش اومده که تازه به دوران رسیده بازی در بیارم در بعضی مواقع تو بعضی چیزا آدم ندید بدیده دیگه از پول و مقام و تحصیل و همه چی فک میکنه الان که به اینجا رسیده خیلی باحال شده ...طبیعیه خوب:smiley (18): 6 لینک به دیدگاه
Sh.92 3961 اشتراک گذاری ارسال شده در 16 اردیبهشت، ۱۳۹۱ با تعريف ابوالفضل عزيز موافقم كسي كه مقام و موقعيتش بزرگتر از سطح فكريش باشه ...يا كسي كه ميخواد با چيزايي كه مال خودش نيست ، خودي نشون بده يا حتي مال خودش هست ولي با لوس ترين راه مطرحشون ميكنه http://www.noandishaan.com/forums/images/smilies/ws52.gif 3 لینک به دیدگاه
mehrzad777 10 اشتراک گذاری ارسال شده در 13 مرداد، ۱۳۹۱ بنظرم تازه به دوران رسيدگي يعني اينكه شخصي چيزي را بدست آورده يا داشته باشد كه مطلقا ظرفيت يا لياقت داشتن آن را ندارد. درست مثل اينكه سعي كنيم آب داخل يك بطري را در يك فنجان قرار دهيم.اگر چنين شخصي فاقد شعور و بينش انساني و اجتماعي هم باشد. تازه مصيبت واقعي را براي خودش و اطرافيانش بوجود خواهد آورد. يعني بجاي اينكه راه فروتني و بي نيازي و حتي كمك به همنوع را پيش بگيرند. برعكس شروع به فخر فروشي و پزآمدن و تظاهر به داشتن چيزي هائي مي كند كه عمري حسرت داشتن آنها را مي كشيد و دائما سعي مي كند تا خودش را تافته جدا بافته اي نشان دهد كه از ديگران يك سر و گردن بالاتر است. گاهي هم تلاش مي كند تا با مقايسه خودش با افراد ضعيف تر و شكستن عزت نفس آنها و به رخ كشيدن دارائي و مزايايشان در نزد ديگران آنها را وادار به پذيرش نوعي كرنش و حقارت و فرودستي بكند. البته اين قبيل افراد بسته به ميزان عقده و بي شعوري و بي سوادي كه دارند گاهي به حدي در اين موارد افراط مي كنند كه نه تنها باعث دلشكستگي و منزجر كردن عزيزترين نزديكان خود مي شوند و عملا هيچ راهي براي دوستان و آشنايانشان جز قطع رابطه باقي نمي گذارند. در چنين شرايطي هست كه اين تازه به دوران رسيده ها يا بايد راه عزلت نشيني و تنهائي و نهايتا افسردگي و عقده اي شدن بيشتر را پيش بگيرند يا اينكه براي جبران تنهائي خودشان به معاشرت و همنشيني با چاپلوسان و متملقان و افراد متظاهر و دو رو كه بزرگترين دشمنان هر كسي به شمار مي روند بپردازد. البته هستند افراد ساده لوحي هم كه در برخورد با اين قبيل افراد بجاي اينكه تلاش كنند از گزند آنها محفوظ بمانند تلاش مي كنند تا با رقابت و چشم و هم چشمي طرف مقابل را از رو ببرند كه غالبا قرباني و بازنده نهائي هم خودشان خواهند بود. متاسفانه بعضي از تازه به دوران رسيده ها يك مرحله هم جلوتر ميروند و بعد از مدتي بسته به وجدان و ميزان شعورشان بشدت نسبت به اينكه بايد حتما هميشه بالاتر و به اصطلاح سرتر از سايرين ( بخصوص دوستان و نزديكاني كه نتوانسته اند با فخر فروشي عزت نفس آنها را بشكنند) قرار داشته باشند و تازه مصيبت نهائي يعني حسادت افراطي و فضولي و توطئه چيني آغاز مي شود و اين زماني است كه تازه غافل گير شده و متوجه مي شويم بدون اينكه بدي در حق چنين افرادي كرده باشيم مورد حسادت و توطئه و دسيسه چيني و صدمه از جانب آنها قرار گرفته ايم. غالبا تازه به دوران رسيده ها متعلق به خانواده هائي هستند كه علاوه بر فقر مالي از فقر فرهنگي بسيار گسترده اي هم عذاب مي كشيدند و دوران كودكي خودشان را در فقر و هزاران كمبود و عقده سپري كرده اند و خيلي از آنها اصلا امكان تحصيل نداشتند. البته هستند تحصيل كرده هائي از همين قشر كه متاسفانه فقط به بالا بردن معلومات علمي خود بسنده كردند و از بالا بردن سطح شعور و درك انساني غافل ماندند يا برعكس افرادي كه در خانواده هاي بسيار مرفه و تحصيلكرده اي پرورش يافته اند ولي هر چند كه ثروت و رفاه بيش از اندازه مانع احساس عقده و فرودستي در آنها شده است ولي برعكس آنها را به بيماري غرور و تكبر و خودپسندي مبتلا كرده است. اين قشر از آدم ها هم هر چند تازه به دوران رسيده به حساب نمي آيند. ولي عملا هيچ فرقي هم با تازه به دوران رسيده ها ندارند. ضمنا منظور بنده از سواد صرفا داشتن سواد دانشگاهي يا تخصصي در چيزي نيست. بلكه منظورم داشتن قدرت تشخيص و درك و منطق انساني و اجتماعي براي رسيدن به فروتني و ساختن جامعه اي انساني تر و بهتر است.اين موضوع من را به ياد يك ضرب المثل معروف مي اندازد كه مي گويد پولدار شدن سريع خيلي خطرناك تر از بي پول شدن سريع است. بنظر بنده يكسري از راه حل هاي اساسي براي ريشه كن كردن مشكل تازه به دوران رسيدگي را ميتوان در عوامل زير هم دانست كه متاسفانه يا در فرهنگ ما اصلا وجود ندارد يا اصلا نهادينه نشده است . اين عوامل عبارتند از اينكه: 1- بايد از همان دوران كودكي احترام به حقوق اجتماعي و قانوني سايرين در مدارس بصورت جدي آموزش داده شود و بايد به كودكان تفهيم شود كه تجاوز به حقوق سايرين پاداش در پي نخواهد داشت و مجازاتش قطعي است و در برابر قانون همگان كاملا يكسان و برابرند و هيچكسي مستثني نيست. 2- بايد حس تعامل و بردباري و قبول كردن اينكه انسانها لزوما نبايد همگي شبيه هم باشند را بوجود آورد و حرمت تفاوت ها و شخصيت هاي متفاوت را تا حدي كه مزاحم حقوق همديگر نشوند را نگه داشت و از خودپسندي و خودخواهي و تكبر دوري كرد. 3- بايد سطح مشخص و تعريف شده اي از رفاه در جامعه تعريف شود و سعي شود تا بيشتر مردم بسته به كار و تلاش قانوني و مشروع شان در شرايطي نزديك به آن قرار بگيرند و بايد امكان پيشرفت و دسترسي به امكانات بصورت مساوي در اختيار همگان گذاشته شود و جلوي پارتي بازي و تبعيض و رشوه گيري و انحصار طلبي و اختلاس و مفاسد مالي و اداري كاملا گرفته شود و در صورتي كه قانون شكني توسط خود نمايندگان قانون انجام شود بايد مجازات به مراتب بيشتري را براي آنها در نظر گرفت. بايد تقسيم ثروت در جامعه بصورت مساوي انجام شود ولي افرادي كه داراي ثروت بيشتري هستند را واردار به پرداخت ماليات بيشتري هم كرد و از محل ماليات ها به ايجاد فرصت هاي شغلي يا خدمات پزشكي يا دستگيري و كمك به افراد محروم و بيكار و از كار افتاده كرد.وجود بي عدالتي و بي توجه اي و تبعيض و بي قانوني وبخصوص اختلافات طبقاتي زياد و فاحش در يك جامعه درست مانند نوعي سم و زهركشنده و مهلك عمل مي كند و اعتماد و احترام و درستكاري را از بن و ريشه مي خشكاند. 4- بايستي از طريق رسانه هاي عمومي و ساير وسايل تلاش شود تا معيارها و ارزش هاي اجتماعي را از داشتن فلان اتومبيل يا فلان خانه در فلان جا يا فلان مقدار طلا يا پول نقد يا زمين و غيره به مطيع قانون بودن و احترام به حقوق شهروندي و اجتماعي ومفيد و سازنده بودن تغيير داد. 5- ضمنا يك راه حل بسيار سازنده كه من خودم شخصا آن را اجرا كردم و از نتايج آن هم بسيار راضي هستم اينست كه اگر مي خواهيد از دست مزاحمت هاي تازه به دوران رسيده ها خلاص شويد و تازه درس خوبي را هم به آنها بدهيد. فقط و فقط براي خودتان زندگي كنيد و هرگز به ادعاها و فخر فروشي هاي اين افراد اصلا اهميت كه ندهيد هيچ بلكه گوش هم ندهيد. احترام به بزرگتر واجب است. ولي اگر در فاميل يا دوستان شما بزرگتراني هستند كه هر وقت شما را مي بينند بلافاصله به ياد ماشين يا خانه يا پول خودشان يا فرزندانشان مي افتند و تلاش مي كنند تا آن را به رخ شما بكشانند يا شما را با خودشان يا فرزندانشان مقايسه كنند تا به اين ترتيب عزت نفس شما را بكشند و شما را وادار پذيرش حقارت و حسادت بكنند بلافاصله عكس العمل نشان دهيد و با گفتن جملاتي كه در عين مودبانه بودن گوياي نقاط ضعف خودشان و فرزندانشان هست آنها را تشويق به بستن دهانشان كنيد. هرگز و هرگز سعي نكنيد با اين افراد از در حسادت يا رقابت يا بحث كردن و توجيه كردن وارد شويد كه بازنده نهائي خودتان هستيد. اگر مي بينيد كه اين اشخاص به حدي بي شخصيت و عقده اي هستند كه باز هم به كارهاي بچه گانه و زشت خودشان در حضور شما ادامه ميدهند. صرفنظر از سن و رابطه خويشاوندي شان تا حد ممكن از آنها دوري كنيد و هيچ اهميتي هم به خودشان يا حرفهايشان ندهيد. توجه كنيد كه افراد تازه به دوران رسيده اگرچه در ظاهر بسيار بي نياز و كامل هستند ولي در باطن و در حقيقت افرادي بسيار نيازمند و حقير و عقده اي هستند و دقيقا به همين دليل هم هست كه براي التيام دادن درد عقده و حقارتي كه دارند تلاش مي كنند خودشان را به هر وسيله اي از ديگران برتر و بالاتر نشان بدهند پس شما هم با بي اعتنائي و پوزخند مانع عمل تجاوز و عمل زشت و شرورانه آنها شويد. لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده