رفتن به مطلب

نسل من ...

spow

به نظر شما کدام نسل دارای مشکلات عمیقتر،اینده ای مبهم ت  

57 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. به نظر شما کدام نسل دارای مشکلات عمیقتر،اینده ای مبهم ت

ارسال های توصیه شده

نسل من

چندشب پیش سعادتی دست داد تا درحلقه دوستان دراصفهان لب ابی باشیم ونان ونمکی تازه کنیم.

یکی ازدوستان نسل جدید شکوه داشت از روزگار حال و مبهمی اینده ای که برای خود به تصویر میکشید..

دوستان ساعتی درمورد اختلافات امکانات واینده ای که نسل ماداشت صحبتی توام با خنده وتلخند داشتند

اکنون برای اینکه مقایسه ای بین تفاوتهای نسل ما ونسل بعدیمان ثبت شود گوسه ای از این صحبتها نقل میشود...شماهم درمورد اتفاقات نسلتان صحبت کنید.

البته ذکر این نکته خالی از لطف نیست که منظوراز نسل ما متولدین سالهای 55-65 ونسل بعد از ما متولدین 65-75 هست(متولدین خود سال 65 هم برن تو نسل بعد از ما:banel_smiley_4:)

• Like 41
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 77
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

نسل من نسلی است که لواش دونه ای پنج ریال وبربری دونه ای یک تومان میخورد

نسل من شیرشیشه ای سه تومانی میخورد ویواشکی خامه زیردرپوش الومینیومی شیشه شیر را بلند میکرد

نسل من درکلاسهای درس هفتادنفری درس میخواند که تفاوت پوشش لباس دارا وندار کلاس درسوراخ های کفش وروفه زانوی شلوارشان مشخص میگشت

• Like 33
لینک به دیدگاه

نسل من نسل صدای این صدایی که میشنوید صدای وضعیت قرمز است چراغهارا خاموش کرده وبه پناهگاهها بروید.

نسل من نسل عادت کرده به خاموشی های مداوم وحسرت روشنایی ممتد به مدت یکساعت است

نسل من نسل نگاههای دزدکی عاشقی های خاموش دنبال کردن دختران تا سر محل وسرخ شدن از چشمک پسران ، نسل نامه های بدخط با متن تکراری عاشقانه هست

• Like 29
لینک به دیدگاه

نسل من نسل قهرمانهای چینی جنگجویان کوهستان ، کاراگاه بازی های خانم مارپل و نوستالژی ژاپنی اوشین هست.

نسل من نسل سرگرمی با هواپیمای اتاری بازی سریالی دزدوپلیس و قارچ خورمیکرو هست

نسل من نسل هدایت شده به راه راست با برنامه خانواده قرائتی هست!

• Like 27
لینک به دیدگاه

نسل من نسل درگیر تناقضات نمایشی هادی وهدی ، اقای حکایتی ، مرشد وبچه مرشد و مدرسه موشها و ... هست.

نسل من نسل درگیر گناه بزرگ قرن ویدیو هست گناهی که به خاطر ان هرچندوقت یکبار سروکله برادران کمیته درخانه هایمان سبزمیشد.

نسل من نسل سکوت هست نسلی که ترسید نسلی که بغض هایش رافروخورد نسلی که احساساتش را سرکوب کرد نسلی که هرچه گفتند قبول کرد نسلی که گم شد...

• Like 24
لینک به دیدگاه

نسل من نسلی است که هرروز درکوچه وخانه هایش شاهد پرپرشدن بهترین جوانان محله درجنگ وعزاداری ممتد بود ... داغی برروی داغ دیگر

نسل من نسلی است که از همه تاریخچه کوتاهش سیاهی میبارد از اهنگ هایش از کوچه هایش از کتابهایش ازخاطراتش از ادمهایش از لباسهایش

نسل من نسلی است که برای یک تلفن کردن درصف تلفن همگانی سرکوچه ساعتی معطل میشد و در زنگ اول ازهمسایه مخاطب مورد نظر میخواست تا فلانی را برای صحبت با تلفن به پای تلفنش دعوت کند

• Like 24
لینک به دیدگاه

نسل من نسلی است که دربرنامه کودکش یک خانم خوش ذوق وخوش صحبت نقاشی های مشابه هم را نشان میداد ومیگفت این نقاشی علی چهارساله از شمال این نقاشی زهرا پنج ساله از جنوب...

نسل من نسل زندگی درخانه های یک طبقه وفامیلیست که صبح باصدای اذان پدربزرگ بیدارباش اجباری داشت

نسل من نسل پرهیزاجباری از نوبودن ونوشدن نسل احتراز از شادی ورنگ هابود...نسلی که دخترانش حق پوشیدن جوراب رنگی نداشتند وپسرانش به جرم پوشیدن لباس استین کوتاه اخراج میشدند

نسل من نسل شیطنت های خلاقانه ووحشتناک بود!نسلی که بخاری نفتی کلاس را اتش میزد یا توی تلفن فوت میکرد تاکسی را سرکاربگذارد

نسل من نسل اتوبوسهای مملو از ادم یک تومانی وتاکسی های نارنجی هست

• Like 24
لینک به دیدگاه

نسل من شیرشیشه ای سه تومانی میخورد ویواشکی خامه زیردرپوش الومینیومی شیشه شیر را بلند میکرد

نسل من درکلاسهای درس هفتادنفری درس میخواند که تفاوت پوشش لباس دارا وندار کلاس درسوراخ های کفش وروفه زانوی شلوارشان مشخص میگشت

نسل من نسل صدای این صدایی که میشنوید صدای وضعیت قرمز است چراغهارا خاموش کرده وبه پناهگاهها بروید.

نسل من نسل عادت کرده به خاموشی های مداوم وحسرت روشنایی ممتد به مدت یکساعت است

نسل من نسل نگاههای دزدکی عاشقی های خاموش دنبال کردن دختران تا سر محل وسرخ شدن از چشمک پسران ، نسل نامه های بدخط با متن تکراری عاشقانه هست

نسل من نسل قهرمانهای چینی جنگجویان کوهستان ، کاراگاه بازی های خانم مارپل و نوستالژی ژاپنی اوشین هست.

نسل من نسل سرگرمی با هواپیمای اتاری بازی سریالی دزدوپلیس و قارچ خورمیکرو هست

نسل من نسل درگیر تناقضات نمایشی هادی وهدی ، اقای حکایتی ، مرشد وبچه مرشد و مدرسه موشها و ... هست.

نسل من نسل درگیر گناه بزرگ قرن ویدیو هست گناهی که به خاطر ان هرچندوقت یکبار سروکله برادران کمیته درخانه هایمان سبزمیشد.

نسل من نسل سکوت هست نسلی که ترسید نسلی که بغض هایش رافروخورد نسلی که احساساتش را سرکوب کرد نسلی که هرچه گفتند قبول کرد نسلی که گم شد...

نسل من نسلی است که هرروز درکوچه وخانه هایش شاهد پرپرشدن بهترین جوانان محله درجنگ وعزاداری ممتد بود ... داغی برروی داغ دیگر

نسل من نسلی است که از همه تاریخچه کوتاهش سیاهی میبارد از اهنگ هایش از کوچه هایش از کتابهایش ازخاطراتش از ادمهایش از لباسهایش

نسل من نسلی است که برای یک تلفن کردن درصف تلفن همگانی سرکوچه ساعتی معطل میشد و در زنگ اول ازهمسایه مخاطب مورد نظر میخواست تا فلانی را برای صحبت با تلفن به پای تلفنش دعوت کند

نسل من نسلی است که دربرنامه کودکش یک خانم خوش ذوق وخوش صحبت نقاشی های مشابه هم را نشان میداد ومیگفت این نقاشی علی چهارساله از شمال این نقاشی زهرا پنج ساله از جنوب...

نسل من نسل زندگی درخانه های یک طبقه وفامیلیست که صبح باصدای اذان پدربزرگ بیدارباش اجباری داشت

نسل من نسل پرهیزاجباری از نوبودن ونوشدن نسل احتراز از شادی ورنگ هابود...نسلی که دخترانش حق پوشیدن جوراب رنگی نداشتند وپسرانش به جرم پوشیدن لباس استین کوتاه اخراج میشدند

نسل من نسل شیطنت های خلاقانه ووحشتناک بود!نسلی که بخاری نفتی کلاس را اتش میزد یا توی تلفن فوت میکرد تاکسی را سرکاربگذارد

نسل من نسل اتوبوسهای مملو از ادم یک تومانی وتاکسی های نارنجی هست

نسل شما نسل با دیپلم استخدام شدن هست :icon_razz: قصدم توهین نیست ها ولی آگاهی و انتظارات نسلی که میگی کمتر از نسل ما بود، خوشبختی یه فاکتور نسبی هست، تو نسل شما دیپلم گرفتن خوشحالی داشت، یه دوست دختر داشتن و باهاش نامه نگاری کردن اوج آرزوهای شما بود، دوچرخه سه مار داشتن، تلوزیون رنگی داشتن، سینما ... کلا انتظارات در این حد بود و معمولا هم برآورده میشد

نسل مات نسل هالیوود هست، نسل دیدن امریکن پای هست، نسل مقایسه خودمون با همسنای امریکایی :hanghead:

نسل گشت ارشاد!

شماها هرچی بودین عقده ای نبودین؛ ماها عقده ای شدیم:hanghead:

اگه به شما نمیدادن، نمیدیدن که آب دهنتون بریزه رو آسفالت! به ما نشون دادن و ندادن!

شما نسل خاتمی هستید و ما نسل احمدی نژاد...

• Like 25
لینک به دیدگاه
(متولدین خود سال 65 هم برن تو نسل بعد از ما:banel_smiley_4:)

:banel_smiley_4:

من فکر کنم طبق "حوادث مهم و تاریخی" تقسیم بندی میکردی بهتر بود و تفکیک نسل ها بهتر مشخص میشد. چیزی که الی گفت، هم توی ذهن من بود. یا فرزندان دوران جنگ، دوران سازندگی (!)، دوران اصلاحات (!)، و دوران زوال (!)

مثل قبل از هجرت بعد از هجرت :w58:

• Like 17
لینک به دیدگاه
65 تا 75؟‍‍!!!!!!!! تقسیم بندی غلطه

مشکلات اینا اصلا ثابل مقایسه هست؟ :hanghead: 65 با 75

تقسیم بندی درست نیست، به نظر من بدبختترین نسل کشور دهه 60 هستند، ماها هستیم که الان باید نیروی کار مملکت باشیم ولی بیکاریم! کلا دلایل بسیاری داره، ولی دهه 70 به بعد هنوز برای بهتر شدن اوضاعشون امیدی دارند

نه زیاد هم متفاوت نیست مشکلات این بازه

از اواخر جنگ که برنامه ها تغییر کرد و اون روح انقلابی درسال 65 افول کرد تا اواخر دوره سازندگی از منظر جامعه شناختی تغییرات بزرگی رو نداشتیم

دهه شصت خودش قابل تقسیم هست که من هم همین رو مورد نظر قرار دادم

مطمئنا ضریب امید تو این دوبازه کاملا متفاوته

مثالهایی که زدم فقط برای دریافت زمینه های فکری بود که برای اکثریت شماها قابل لمس نیست وشبیه سازی دوباره اونا میتونه ادمی مثل منو تا حد افسردگی حاد سوق بده!

• Like 16
لینک به دیدگاه

من اون موقع ها رو یادمه، یه نارنگی میبردیم مدرسه انگار آقای عالم بودیم! خوشحال بودیم به خاطر نارنگی! این به خاطر این نبود که من بچه بودما، به خاطر این بود که انتظارات همین بود، خوشبختی برامون نارنگی دادن به بهترین دوستمون بود! امنیت برامون کشته نشدن توسط صدام بود! لباس رنگی مهم نبود، دل آدما رنگی بود، اون موقع ها هر روز مهمونی بودیم، مهمونی هامون هم اینجوری نبود که حتما باید سفره آنچنانی جلومون پهن بکنین، "ییرتیخله" میخوردیم خونه مهمون اما خوش میگذروندیم، از خوشی ها حرف میزدیم نه بدبختیا و وضع مملکت و فلسفه! سطحی ترین مسائل باعث شادی یه جمع میشد! الان سالی یه بار مهمونی بری، سفره آنچنانی برات پهن کنن یه چیزی کمه و اون دله خوشه! یا همه تو خودشونن یا راجع به بدبختیا حرف میزنن، همین بدبختیا اون موقع هم بودا ولی دغدغه نبود، چون نمیدونستیم میتونه وجود نداشته باشه!

ساده بودیم اون موقع ها، الان همه ... :icon_razz:

• Like 18
لینک به دیدگاه
نسل شما نسل با دیپلم استخدام شدن هست :icon_razz: قصدم توهین نیست ها ولی آگاهی و انتظارات نسلی که میگی کمتر از نسل ما بود، خوشبختی یه فاکتور نسبی هست، تو نسل شما دیپلم گرفتن خوشحالی داشت، یه دوست دختر داشتن و باهاش نامه نگاری کردن اوج آرزوهای شما بود، دوچرخه سه مار داشتن، تلوزیون رنگی داشتن، سینما ... کلا انتظارات در این حد بود و معمولا هم برآورده میشد

نسل مات نسل هالیوود هست، نسل دیدن امریکن پای هست، نسل مقایسه خودمون با همسنای امریکایی :hanghead:

نسل گشت ارشاد!

شماها هرچی بودین عقده ای نبودین؛ ماها عقده ای شدیم:hanghead:

اگه به شما نمیدادن، نمیدیدن که آب دهنتون بریزه رو آسفالت! به ما نشون دادن و ندادن!

شما نسل خاتمی هستید و ما نسل احمدی نژاد...

قصدت میدونم توهین نیست ولی یه چیزی رو میگم مطمئنا بازم موضع میگیرن همونطوری که قبلا گفتم وموضع گرفتن

دیپلم اون زمان ازلیسانس الان باسوادتر وبه نظر من ارزشمندتر بود!

کسی که دیپلم میگرفت واقعا از لحاظ تسلط موضوعی،تسلط به ادبیات،ذهنیت ریاضی وخیلی چیزای دیگه اصلا قابل مقایسه با اکثریت دانشجویان فارغ التحصیل اکادمی های مانیستند که حتی نمیتونند یه نامه اداری بنویسند یا درنوشتن دوخط متن ادبی بیست تا غلط املایی ونگارشی دارن!!

ولی آگاهی و انتظارات نسلی که میگی کمتر از نسل ما بود،

بستگی داره اگاهی رو چجوری تعریف کنی!

الان تلویزیون ماهواره اینترنت روزنامه دارین با هرچی سانسور که فکر میکنید هست!(مطمئن باش درقیاس با گذشته شماها انفجار ازادی داشتین!!) ولی ما چی؟ یه تلویزیون که از نظر نسل قبلیمون حرام بود ودوتا شبکه که ساعت 11 کرکره رو میدادن پایین

دوتا روزنامه که صرفا برای پاک کردن شیشه و بستن سبزی به کار میرفتن! چه برسه به امکانات ارتباط جمعی

کلا انتظارات در این حد بود و معمولا هم برآورده میشد

مطمئنی درهمین سطح بود واوناهم براورده میشدن؟

بزار همسن وسالای منم بیان بگن براورده شدن خواسته هاشون درحالت حداقلی چه هفت خوان رستمی بود بهتره من روده درازی نکنم

ما نمیتونستیم عقده ای بشیم چون خود عقده بودیم!نه مقیاسی برای تمثیل دراین زمینه

این مسئله فقط درک کردنی هست نه شنیدنی که امیدوارم هیچ کس هیچوقت درکش نکنه!

ما نسل خاتمی بودیم واین یه اتفاق بود که کاش اتفاق نمی افتاد!!ما نسلی بودیم که خوب فریب میخوردیم ولی شما چی؟شما فریبی نداشتید شما بزور تو موقعیت قرار گرفتین واین با عوض شدن کران ها درست میشه ولی ما باور کرده بودیم وبا باورهای ما بازی شد

اینا خیلی باهم فرق دارن

• Like 15
لینک به دیدگاه

منم فکر میکنم سال 65 با 75 اصلا قابل مقایسه نیست.70 به بعد که بچه اند هنوز....ببخشید نوجوان!!!!!!!!!!!!!

به نظر من از همو 55 تا حدود 68 خیلی به هم شبیه ترند!!!!!خیلی مواردی که گفتید برای ما هم صادق هستش!!

مثل:

و به نظرم بهترین تعبیر رو کردید....ما نسلی بودیم که گم شد!!!!!نسلی که دوید و نرسید و این قدمای به زور آخر هم اونو نمیرسونه!!!!!

اما یه چیز توی نسل ما بود که دیگه نیست و اونم سادگی و پاکیش هست!!!!

• Like 13
لینک به دیدگاه
:banel_smiley_4:

من فکر کنم طبق "حوادث مهم و تاریخی" تقسیم بندی میکردی بهتر بود و تفکیک نسل ها بهتر مشخص میشد. چیزی که الی گفت، هم توی ذهن من بود. یا فرزندان دوران جنگ، دوران سازندگی (!)، دوران اصلاحات (!)، و دوران زوال (!)

مثل قبل از هجرت بعد از هجرت :w58:

سیر اتفاقات اجتماعی مدنظم بود که همه اون چیزایی که میگی از این مسئله تاثیر میپذیره

من با گفته های شما درمورد دهه شصت به طور کلی موافقم

مثلا از سال 57 تا 68 ولی

خود این دوره هم همونطوری که گفتم قابل تفکیک هست وفقط خواستم نشون بدم که شرایط اونقدری که فکر میکنید بد نیست

ما یه انباشت بزرگ بی نظمی داریم که اگه این مسئله دچار یکی از دوحالت کنترل خطی یا هارمونیک داخلی نشه ضایعات تاسف باری درپیش رو خواهیم داشت

هرچند هرکدام نشانه های خودشون رو بروز میدن ولی بازهم کمه

• Like 12
لینک به دیدگاه

ما بچه های نیمه آخر دهه 60 بچه های آقا هستیم، ماها بچه هایی هستیم که از مردم خواستند بزایید که به نیروی کار احتیاج خواهیم داشت! بزایید که ثواب دارد، ماها نسل پیشگیری های ناقص هستیم! نسل پلاستیک های سوراخ!! چون خیلی از 67-68-69 ایها بچه آخر هستند :hanghead:

• Like 7
لینک به دیدگاه
منم فکر میکنم سال 65 با 75 اصلا قابل مقایسه نیست.70 به بعد که بچه اند هنوز....ببخشید نوجوان!!!!!!!!!!!!!

به نظر من از همو 55 تا حدود 68 خیلی به هم شبیه ترند!!!!!خیلی مواردی که گفتید برای ما هم صادق هستش!!

مثل:

و به نظرم بهترین تعبیر رو کردید....ما نسلی بودیم که گم شد!!!!!نسلی که دوید و نرسید و این قدمای به زور آخر هم اونو نمیرسونه!!!!!

اما یه چیز توی نسل ما بود که دیگه نیست و اونم سادگی و پاکیش هست!!!!

من متولد 70 :banel_smiley_4:

من نوجووووووننننمممممممممممممم؟!!!:w000:

• Like 5
لینک به دیدگاه
قصدت میدونم توهین نیست ولی یه چیزی رو میگم مطمئنا بازم موضع میگیرن همونطوری که قبلا گفتم وموضع گرفتن

دیپلم اون زمان ازلیسانس الان باسوادتر وبه نظر من ارزشمندتر بود!

کسی که دیپلم میگرفت واقعا از لحاظ تسلط موضوعی،تسلط به ادبیات،ذهنیت ریاضی وخیلی چیزای دیگه اصلا قابل مقایسه با اکثریت دانشجویان فارغ التحصیل اکادمی های مانیستند که حتی نمیتونند یه نامه اداری بنویسند یا درنوشتن دوخط متن ادبی بیست تا غلط املایی ونگارشی دارن!!

اینو که کاملا قبول دارم، ولی همین هم از بدبختیای نسل ماست نیست؟

بستگی داره اگاهی رو چجوری تعریف کنی!

الان تلویزیون ماهواره اینترنت روزنامه دارین با هرچی سانسور که فکر میکنید هست!(مطمئن باش درقیاس با گذشته شماها انفجار ازادی داشتین!!) ولی ما چی؟ یه تلویزیون که از نظر نسل قبلیمون حرام بود ودوتا شبکه که ساعت 11 کرکره رو میدادن پایین

دوتا روزنامه که صرفا برای پاک کردن شیشه و بستن سبزی به کار میرفتن! چه برسه به امکانات ارتباط جمعی

مطمئنی درهمین سطح بود واوناهم براورده میشدن؟

بزار همسن وسالای منم بیان بگن براورده شدن خواسته هاشون درحالت حداقلی چه هفت خوان رستمی بود بهتره من روده درازی نکنم

ما نمیتونستیم عقده ای بشیم چون خود عقده بودیم!نه مقیاسی برای تمثیل دراین زمینه

این مسئله فقط درک کردنی هست نه شنیدنی که امیدوارم هیچ کس هیچوقت درکش نکنه!

ما نسل خاتمی بودیم واین یه اتفاق بود که کاش اتفاق نمی افتاد!!ما نسلی بودیم که خوب فریب میخوردیم ولی شما چی؟شما فریبی نداشتید شما بزور تو موقعیت قرار گرفتین واین با عوض شدن کران ها درست میشه ولی ما باور کرده بودیم وبا باورهای ما بازی شد

اینا خیلی باهم فرق دارن

من نمیگم شما خوشبت تر بودید، ولی شما خوشحالتر بودید!

• Like 5
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...