رفتن به مطلب

طرز تهیه پیراشکی گوشت


peyman sadeghian

ارسال های توصیه شده

این غذا را بسیاری از خانمها با سلیقه ایرانی تهیه می کنند و از روش پخت آن آگاهند. برای اطلاع خانمهایی که دوست دارند روش پخت اصولی آن را بیاموزند، دستور تهیه این غذا را بر اساس یاد داشتهای یک آشپز ماهر برایتان بیان خواهیم کرد تا در مهمانی های خانوادگی آن را بپزید و از مزه لذیذ آن لذت ببرید. برای تهیه این غذا ابتدا باید خمیر آن را تهیه کرد. البته می توان از خمیرنان باگت موجود در نانوایی ها هم استفاده نمود ولی خمیری که شما در منزل تهیه کنید دارای تخم مرغ ، ماست و مخلفات دیگری است که بسیار لذیذتر خواهد شد...

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

خمیر پیراشکی

 

 

مواد لازم برای:

2 عدد تخم مرغ

4 قاشق سوپخوری روغن مایع

نصف لیوان ماست غلیظ

نصف لیوان شیر

نصف قاشق مرباخوری جوش شیرین

یک قاشق چایخوری نمک

حدود نیم کیلو آرد1 قاشق چایخوری جوش شیرین برابر 2 قاشق پکینگ پودر است در این مورد کمی جوش شیرین و کمی بکینگ پودر(با هم) بهتر است.طرز تهیه:

تخم مرغ ها و روغن را در ظرفی ریخته ، به هم می زنیم ( البته نباید تخم مرغ را با همزن، زیاد بزنیم) جوش شیرین و نمک را در ماست حل کرده و با شیر در ظرف زرده و روغن ریخته ، مخلوط می نماییم .

آرد را کم کم به این مایه اضافه کرده به هم می زنیم تا مایه خمیر سفت شود. به قدری که به دست نچسبد . خمیر را در کیسه نایلونی ریخته یکی دو ساعت می گذاریم بماند.

پیراشکی گوشتی

 

مواد لازم:

 

350 گرم گوشت چرخ کرده

2 تا 3 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده

دو قاشق سوپخوری جعفری ریز شده

دو عدد تخم مرغ سفت و ریز شده

2 تا 3 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی

به مقدار کافی نمک و فلفلطرز تهیه:

گوشت و پیاز سرخ شده را مخلوط کرده ، درروغن تفت می دهیم ( طرزتهیه پیاز داغ : اول پیاز را در ظرف ریخته بر روی شعله می گذاریم تا آب آن تمام شود سپس روغن را به آن اضافه می کنیم.)

پس از سرخ شدن گوشت ، رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب گرم حل کرده و داخل گوشت می ریزیم تا گوشت آهسته بجوشد و آب آن کاملاً کشیده شود ؛ گوشت را از روی آتش بر می داریم . تخم مرغهای سفت شده را روی گوشت رنده می کنیم و بعد از اضافه کردن جعفری خرد شده ، نمک و فلفل ، در صورت تمایل ، پودر سیر را با تمام مواد مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. روی تخته را کمی آرد می پاشیم و خمیر پیراشکی را باوردنه خیلی نازک باز می کنیم ، با دهانه لیوان دایره هایی می بریم و از مایه گوشت وسط هر دایره گذارده ، دو طرف خمیر را روی هم

می آوریم و می چسبانیم سپس فشارداده و لبه دو خمیر را پیچ می دهیم تا موقع سرخ شدن باز نشود.

روغن فراوان را داغ می کنیم و پیراشکی ها را درروغن سرخ کرده تا طلائی رنگ شود.

پیراشکی ها را در دیس چیده دور آنها را با حلقه های گوجه فرنگی و لیموترش تزئین می کنیم.

نکات تغذیه ای

این غذای لذیذ برای کودکان بسیار دوست داشتنی است . خصوصاً کودکانی که کم وزن هستند و هر غذایی را به راحتی نمی خورند ، عموماً با در دست گرفتن یک عدد پیراشکی که با کمی سس قرمز تزئین شده تمایل بیشتری به خوردن غذا خواهند داشت.

برای سرخ کردن پیراشکی ها بهتراست از روغن های مخصوص سرخ کردنی با حرارت متوسط استفاده کنید. حرارت بالا ترکیبات روغن را تغییر داده و با دود کردن روغن ترکیبات سرطان زائی درروغن تشکیل می شود . پس با تهیه غذاهای سالم سلامتی خود و را تضمین کنید.

ویرایش و تلخیص:آکاایران

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

اینم به یک روش دیگه..با اجازه البته:icon_redface:

 

 

« پیراشکی گوشتی »

 

 

مواد لازم خمیر

 

آرد سفید : 1 تا 2 پیمانه

بکینگ پودر : 2 قاشق غذاخوری سرصاف

روغن : 10 قاشق غذاخوری

شیر : نصف لیوان

نمک : کمی

 

 

مواد لازم مایه پیراشکی

 

سوسیس : 2 تا 3 عدد

پیاز : 2 عدد

فلفل دلمه ای : 1 عدد

گوشت چرخ کرده : 3 00 گرم

رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل،به مقدار لازم

قارچ خرد شده : نصف پیمانه

 

 

طرز تهیه

 

-ابتدا پیاز، فلفل دلمه ای ، قارچ را به صورت مکعبی خرد می کنیم، پیاز را در ماهیتابه ریخته و بعد از کمی تفت دادن گوشت چرخ کرده را همراه با ادویه به آن اضافه می کنیم بعد از اینکه رنگش عوض شد رب را افزوده و سپس سوسیس سرخ شده، فلفل دلمه ای و قارچ را افزوده و اجازه می دهیم با هم مخلوط شوند و چند دقیقه ای با یکدیگر تفت داده شوند.

 

 

- برای تهیه خمیر پیراشکی شیر، روغن، بکینگ پودر، نمک و 1 پیمانه از آرد را در غذاساز ریخته تا مواد با یکدیگر ترکیب و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود، در صورتیکه به آرد بیشتری نیاز بود از یک پیمانه باقیمانده کم کم اضافه می کنیم تا جاییکه خمیر مناسب درست شود.

اگر غذاساز در دسترس نبود، مواد را در کاسه بزرگی ریخته، ابتدا به کمک قاشق مواد را مخلوط و سپس با دست آنقدر ورز دهید تا خمیر حاصل شود.خمیر را استراحت می دهیم تا حجم آن دو برابر شود.

 

 

- حال خمیر آماده شده را روی سطح صافی به کمک وردنه باز کرده و آن را به اشکال مورد نظر قالب زده، مایه را وسط خمیر های قالب زده ریخته و بسته به مدل خمیر را جمع کرده تا مایه بیرون نریزد،روی خمیر زرده مالیده سپس در فر 200 درجه سانتیگراد به مدت 15 تا 20دقیقه قرار داده تا روی پیراشکی ها طلایی شود./// نوش جان ///

 

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...