رفتن به مطلب

دانستني هاي مهم درباره مسموميت غذايي


peyman sadeghian

ارسال های توصیه شده

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=bgcolor: #1D6F97, align: right]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: MarginL, align: right][TABLE=class: tblBorder, align: right]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: tblBorder, align: right]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

گوناگون- مسموميت غذايي، يک بيماري است که بر اثر خوردن غذاهايي که ارگانيسم هاي مضري هستند بوجود مي آيد. اين ميکروب هاي مضر مي توانند شامل; باکتري، انگل و ويروس باشند. آنها اغلب در گوشت خام، مرغ و تخم مرغ يافت مي شوند اما مي توانند به هر نوع غذايي سرايت کنند. همچنين مي توانند در غذايي که بيرون از يخچال مانده يا مدت زيادي قبل از خوردن فريز شده باشد رشد کنند. گاهي مسموميت غذايي بخاطر نشستن دستان قبل از غذا اتفاق مي افتد. اکثر اوقات، مسموميت جزئي است و پس از چند روز از بين مي رود. تنها کاري که مي توانيد بکنيد اينست که منتظر بمانيد تا بدنتان از شر ميکروبي که باعث بيماري شما شده خلاص شود. اما برخي از انواع مسموميت ها ممکن است جدي باشد و نياز به پزشک پيدا کنيد.

علايم مسمويت غذايي

اولين علامت مسموميت غذا معمولا اسهال است. ممکن است احساس تهوع، استفراغ يا دل پيچه در ناحيه شکم داشته باشيد. اينکه هنگام مسموميت غذا حالتان چگونه باشد، بستگي به ميزان سلامتي و اينکه چه نوع ميکروبي شما را بيمار کرده باشد دارد. اگر اسهال و استفراغ شما شديد باشد ممکن است دي هيدراته يا دچار کمبود آب در بدن بشويد. دي هيدراته، يعني اينکه بدن شما مقدار زيادي مايعات از دست داده است. دنبال علائم کمبود آب بگرديد که شامل; خشکي دهان، سرگيجه و پررنگ شدن ادرار مي شود. کودکان و سالمندان سريع آب بدن خود را از دست مي دهند و بايد بسيار مراقب آنها بود. خانم هاي باردار اگر فکر مي کنند که دچار مسموميت غذا شده اند حتما بايد به پزشک مراجعه کنند .

چگونگي ورود ميکروب هاي مضر به غذا

ميکرو ب ها زماني وارد غذا مي شوند که:

1) گوشت فرآوري شده باشد: طبيعي است که باکتري، در روده حيوانات سالم که ما در غذا استفاده مي کنيم وجود داشته باشد. گاهي باکتري با قسمت هايي از اين حيواناتي که ما مي خوريم مخلوط مي شود.

2) غذا خيس يا شسته شود: اگر آب براي گندزدايي يا شستن ميوه و سبزيجات استفاده شده باشد حاوي ميکروب هايي از کود حيواني و انساني است که اين موجودات ذره بيني مي توانند وارد ميوه و سبزيجات شوند.

3) موقع آماده کردن: وقتي فردي که دستانش به ميکروب آلوده باشد و به غذا دست بزند يا اگر غذا با غذاهاي ديگري که داراي ميکروب باشند تماس داشته باشد، ميکروب ها پخش مي شوند. مثلا اگر شما از يک تخته براي خرد کردن سبزي و گوشت استفاده مي کنيد، ميکروب از گوشت خام مي تواند وارد سبزي بشود.

چگونه متوجه مي شويد که دچار مسموميت غذا شده ايد؟

بخاطر اينکه مسموميت غذا اغلب جزئي بوده و پس از چند روز از بين مي رود،اکثر مردم نزد پزشک نمي روند. اگر ديگران همان غذايي که شما خورده ايد را خورده باشند و دچار مسموميت شده باشند شما نيز معمولا بايد دچار مسموميت شده باشيد. اگر فکر مي کنيد که مسموم شده ايد به مرکز بهداشتي و درماني خود تلفن کنيد و گزارش دهيد. اين باعث مي شود که ديگران از مسموميت نجات پيدا کنند. اگر فکر مي کنيد که بيماري تان جدي است به پزشک خود تلفن بزنيد. اگر اسهال يا استفراغتان شديد است يا اگر بعد از چند روز بهتر نشديد حتما بايد به پزشک مراجعه کنيد. اگر نزد پزشک رفتيد و پزشک در مورد علائم بيماري تان ( اسهال،تهوع يا بالا آوردن ) از شما پرسيد، درمورد سلامت عمومي خود از او سوال کنيد و يک آزمايش بدهيد. پزشک از شما خواهد پرسيد که کجا اين غذا را خورده ايد و آيا شخص ديگري که با شما اين غذا را خورده نيز بيمار شده است؟ گاهي پزشک آزمايش مدفوع يا خون نيز برايتان مي دهد.

چگونگي درمان مسموميت غذايي

در اغلب موارد، مسموميت غذا ظرف 2تا3 روز از بين مي رود. تنها چيزي که نياز داريد استراحت و مايعات فراوان است تا از کمبود آب در بدن جلوگيري کنيد. هر بار که مدفوع زياد و شل داريد، يک فنجان آب يا مايعات مربوط به کمبود آب در بدن (مانند سرم خوراکي) بنوشيد. مي توانيد نوشيدني هاي ورزشي بنوشيد. نوشابه و آب ميوه مقدار زيادي قند دارند و نبايد براي اين منظور استفاده شوند. پزشکان پيشنهاد مي کنند که تا جايي که ممکن است نوشيدني هاي طبيعي استفاده کنيد. زمانيکه ديگر استفراغ نکرديد مي توانيد غذاهايي که معمولا مي خورديد را بخوريد. اما از غذاهاي شيرين و چرب مدتي دوري کنيد. معمولا براي درمان مسمويت غذا از آنتي بيوتيک استفاده مي شود. داروهايي که اسهال را متوقف مي کنند (داروهاي ضد اسهال) مي توانند مفيد باشند اما نبايد آنها را به نوزاد يا کودکان کوچک داد. اگر فکر مي کنيد که دچار کمبود آب شده ايد بهتر است به بيمارستان برويد. و در موارد خيلي جدي مانند بوتوليسم (مسموميت غذايي حاد) يا عفونت اي کولاي (نوعي باکتري) نياز به مراقبت هاي پزشکي داريد.

راه هايي براي جلوگيري از مسموميت غذايي

1) تميز کنيد: اغلب و هميشه پيش از دست زدن به غذا دستان خود را بشوئيد. کاردهاي آشپزخانه، تخته گوشت و اپن آشپزخانه را تميز نگه داريد. مي توانيد آنها را با آب گرم، اسپري آب پاش بشوييد يا آنها را در ماشين ظرفشويي قرار بدهيد و از ضد عفوني کننده براي تميز کردن اپن استفاده کنيد.

2) جدا کنيد: گوشت خام را از ميوه، سبزيجات و ديگر غذاها دور نگه داريد. گوشت پخته را در يک سيني تميز بگذاريد نه در ظرفي که در کنار آن گوشت خام وجود دارد.

3) بپزيد: حتما گوشت، مرغ، ماهي و تخم مرغ را کاملا بپزيد.

4) در جاي خنک نگه داريد: باقيمانده غذا را داخل يخچال بگذاريد. ميوه برش زده و سبزيجات را در دماي اتاق به مدت طولاني نگه نداريد.

5) اگر شک داريد، آن را دور بياندازيد: اگر مطمئن نيستيد که غذا سالم است يا نه،آن را نخوريد.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...