رفتن به مطلب

۱۰ دلیل شکست سیاست تحریم نفتی ایران


spow

ارسال های توصیه شده

یک کارشناس آمریکایی در مقاله ای با برشمردن ۱۰ دلیل شکست سیاست تحریم نفتی ایران تاکید کرد این سیاست قیمت بنزین در آمریکا را افزایش داده و برای اوباما مشکل ایجاد کرده است.

 

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس جان کول در مقاله ای در پایگاه اینترنتی اویل پرایس به تشریح دلایل مقاومت ایران در برابر تحریم های آمریکا و اروپا پرداخته و ضمن بیان این دلایل، نقش لابی صهیونیستی در پیگیری این تحریم ها را نیز متذکر شده است.

 

وی اگرچه به عنوان یک آمریکایی تحریم ها علیه ایران را به ضرر آمریکا می داند و برای جلوگیری از این ضررها با سیاست های دولت آمریکا مخالفت می کند اما پرداختن او به مسائلی مانند عدم توانایی عربستان برای افزایش تولید، افزایش تقاضای آسیا برای نفت و نقش صهیونیست ها در اعمال تحریم ها از جمله نکات قابل توجه این نوشته است. متن یادداشت کول را به اتفاق مرور کنیم:

 

نومحافظه کاران به ما اطمینان داده بودند و قرار نبود موضوع این گونه پیش برود. قرار بود با تحریم های آمریکا ایران به سرعت از پا بیفتد. اما دو ناو جنگی ایران به راحتی از کانال سوئز عبور کردند تا در بندر تارتوس سوریه لنگر بیندازند. رژیم سابق مصر و حکومت مبارک هرگز اجازه چنین چیزی را نمی داد اما بهار عربی دولتی را در مصر به قدرت رسانده است که تمایل دارد استقلال خود از واشنگتن را به نمایش بگذارد.

 

نفت برنت به ۱۳۶ دلار در هر بشکه رسیده است بالاترین قیمت در ۹ماه گذشته و رکوردی جالب توجه، آن هم در شرایطی که بحران هایی مانند جنگ لیبی بازار را تحت تاثیر قرار نداد. دلیل اصلی این بود که بازارها از اخبار قطع صادرات ایران به انگلیس و فرانسه بیمناک هستند. (نفت ایران تنها ۱درصد از واردات انگلیس و ۴درصد از واردات فرانسه را تشکیل می دهد.)

 

اروپایی ها فروشنده های جدیدی را پیدا خواهند کرد یا اینکه با استفاده از واسطه هایی نفت ایران را به دست خواهند آورد، پس خبر قطع صادرات چندان محلی از اعراب ندارد اما به هر حال مبادله گران بازار بسیار حساس هستند. برنامه تحریم های نفتی ای که توسط اسرائیل و لابی صهیونیستی در آمریکا، بر دولت آمریکا تحمیل شده است، قرار بود موجب افزایش زیاد قیمت نشود. اما در واقع، نه تنها قیمت را افزایش داده است بلکه صهیونیست ها به دلیل مطرح کردن موضوع جنگ این افزایش را تشدید کرده اند.

 

در حالی که قیمت های فوریه رکوردی تاریخی را برای این زمان از سال ثبت کرده است و پیش بینی می شود قیمت بنزین آمریکا در تابستان امسال ۵ دلار در هر گالن باشد، ایران هنوز آرامش خود را حفظ کرده است. اما به هر حال اقتصاد شکننده آمریکا و اروپا از افزایش هزینه های حمل و نقل آسیب خواهد دید. (امریکا احتمالا با کاهش سفرهای تابستانی و گردشگری داخلی مواجه خواهد شد.) همان جمهوری خواهانی که از اوباما به خاطر اینکه با ایران به شدت برخورد نکرده است، انتقاد می کنند. به دلیل افزایش قیمت سوخت، در حال برنامه ریزی برای به راه انداختن کمپینی بر ضد اوباما هستند. این در حالی است که آنها نقش تحریم ایران و تنش های آمریکا با این کشور در افزایش قیمتها را نادیده می گیرند. دوست ندارم این جمله را تکرار کنم اما من قبلا تذکر داده بودم.»

 

چه چیزی باعث می شود ایران بتواند با مجموعه تحریم های ظالمانه و سخت گیرانه آمریکایی، اسراییلی، اروپایی مقابله کند؟

 

۱ تحریمهای مالی آمریکا و اتحادیه اروپایی به گونه ای برنامه ریزی شده بود که درآمد ایران از نفت را از طریق افزایش هزینه های بیمه و مبادله مالی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد، اما قدرت نمایی ایران مثلا در مانور تنگه هرمز، در کنار اظهارات جنگ افروزانه آمریکا و اسراییل منجر به افزایش ۱۰ تا ۱۵درصدی قیمت نفت در بازارهایی که نگران تنشها هستند، شده است. این یعنی از منظر ایران اثرات منفی تحریمها به وسیله اثرات مدیریت مطرح شدن بحث جنگ با ایران خنثی شده است.

 

۲ برنامه تحریمها علیه ایران که مورد حمایت دو روشنفکر لابی صهیونیستی مارک دوبوویتز و روئل مارک (تحلیلگر سابقcia) است، در محاسبات خود به شدت دچار خطا و اشتباه شده است، چرا که احتمال اختلال در عرضه (سودان و سوریه) و افزایش شدید تقاضا (هند، ژاپن، کره جنوبی، چین) را درنظر نگرفته است. (جان کمپ در مقاله خود این موضوع را به صورتی منطقی توضیح داده است).

 

۳ عربستان نتوانست آن طور که برای متحدان آمریکایی و اروپایی اش لاف افزایش تولید را زده بود، تولید نفت را به سرعت زیاد کند، ذخایر عربستان سالانه ۳% کاهش می یابد و این موضوعی است که از نظر اکثر تحلیلگران مغفول مانده است.

 

۴ سودان جنوبی به دلیل منازعه با سودان بر سر دزدی مقداری از نفت، ناگهان صادرات نفت از خارطوم را متوقف کرد. این اقدام ۳۵۰ هزار بشکه نفت را در روز از بازار خارج کرد.

 

۵ همچنین وقایع سوریه تولید ۴۰۰ هزار بشکه نفت در روز را متوقف کرده است و مشکلاتی هم در نیجریه ایجاد شده است. بنابراین علاوه بر اینکه عربستان نتوانست ۲ میلیون بشکه نفت در روز به بازار جهانی اضافه کند، مقدار اندک افزایش تولید این کشور هم با کاهش تولید در مناطق دیگر دنیا جبران شد.

 

۶ هند برخلاف میل دولت آمریکا، بر خرید نفت از ایران و مبادله با این کشور تأکید کرده است. اما من تعجب می کنم که نیکولاس برنز چگونه به این نتیجه رسیده است که هند با توجه به فشردگی بازار نفت و افزایش تقاضای آسیا، می تواند بدون نفت ایران به برنامه های اقتصادی خود ادامه دهد. ازسوی دیگر، اطمینان از اینکه مصرف کننده های هندی نفت یارانه ای در اختیار خواهند داشت، یک موضوع انتخاباتی و مهم در هند است.

 

۷ کره جنوبی و ژاپن معتقدند که نمی توانند واردات نفت از ایران را با دیگر عرضه کنندگان نفت جایگزین کنند و به همین دلیل مؤدبانه به واشنگتن و محافظه کاران گفته اند در قضیه تحریم نفت ایران «کاری به کار ما نداشته باشید و به کار خودتان برسید.»

 

۸ همچنین ترکیه در برابر فشار آمریکا برای خرید نفت از عربستان به جای ایران، مقاومت می کند. برخی تحلیلگران معتقدند عربستان نمی تواند تولید ۸/۱۱ میلیون بشکه ای خود را حفظ کند و اگر تولید عربستان کاهش یابد، ترکیه در شش ماه تا یک سال آینده برای قراردادهای جدید آن هم در فضایی با رقابت شدیدتر، به زحمت خواهد افتاد.

 

۹ ایران و چین بر سر قراردادی که به موجب آن واردات چین از ایران افزایش می یابد، به توافق رسیدند. چین در برابر تلاشهای آمریکا برای کشاندن این کشور در زمره همراهان تحریم ایران، کاملا غیرقابل نفوذ بوده است.

 

۱۰ ایران هنوز مورد حمایت همسایگانش است. همسایگانی که به کمک ایران نیاز دارند. عراق به شدت به مبادلات ایران وابسته است. همچنین در یک نشست سه جانبه بین ایران، افغانستان و پاکستان، رئیس جمهور پاکستان آصف علی زرداری تأکید کرد فشارهای بیرونی اثری بر روابط خوب تهران و اسلام آباد ندارد. پاکستان به بحران انرژی دچار شده است و متقاضی سوخت و برق از ایران است. بنابراین اساساً متحدان آمریکا، افغانستان و پاکستان هیچ توجهی به تلاشهای آمریکا برای ملحق کردن آنها به حلقه تحریم ایران ندارند. در واقع آنها مخالف این موضوع هستند که این سه کشور به دنبال ایجاد یک بلوک منطقه ای هستند که شاید شامل چین هم بشود.

 

آخرین برنامه احمقانه نومحافظه کاران، یعنی اشغال عراق، تاکنون۱ تریلیون دلار هزینه برای آمریکایی ها داشته است و ۵۰۰۰ سرباز را به کشتن داده است. بازی ای که اکنون با ایران شروع شده است دست کم سه برابر شکست ما در عراق هزینه خواهدداشت. از نمایندگان کنگره خود مطالبه کنید و انگشت اتهام را به سوی متهم اصلی یعنی آیپک ببرید.

  • Like 5
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...