رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

x6wql6qanr6f2onxm.jpg

 

سيد مهدي شجاعي در شهريورماه 1339 در تهران به دنيا آمد. در سال 1356 پس از اخذ ديپلم رياضي وارد دانشكده هنرهاي دراماتيك شد و در رشته ادبيات دراماتيك به تحصيل پرداخت. همزمان وارد دانشگاه حقوق دانشگاه تهران شد و پس از چند سال تحصيل در رشته علوم سياسي، پيش از اخذ مدرك كارشناسي، آن را رها كرد و به‌طور جدي كار نوشتن در قالبهاي مختلف ادبي را ادامه داد.

 

حوالي سالهاي 58 و 59 يعني حدود بيست سالگي اولين آثار او چه در مطبوعات و چه در قالب كتاب منتشر شد. حدود هشت سال مسئوليت صفحات فرهنگي و هنري روزنامه جمهوري اسلامي و سردبيري ماهنامه صحيفه را به عهده داشت. سالهاي متمادي نيز سردبيري مجله رشد جوان را به عهده داشت و همزمان در سمت مدير انتشارات برگ و انتشار حدود سيصد كتاب از نويسندگان و هنرمندان و محققان كشور همت گماشت. مسئوليت داوري چند دوره از جشنواره فيلم فجر و جشنواره تئاتر فجر و جشنواره فيلم كودك و نوجوان و جشنواره مطبوعات از فعاليتهاي هنري و فرهنگي او طي سالهاي 65 تا 75 به شمار مي‌رود.

 

او اگرچه رشته تحصيلي‌اش ادبيات نمايشي بوده و چند نمايشنامه هم به دست چاپ سپرده، اما بيشتر بر روي داستان‌نويسي متمركز شده و مجموعه‌هاي متعددي از داستانهاي كوتاه و بلند را به كاروان تاريخ ادبيات ايران، هديه كرده است.

از ديگر آثار هنري سيد مهدي شجاعي، قطعات ادبي اوست كه در قالب چند كتاب روانة بازار نشر شده است. فيلمنامه‌هاي «بدوك»، «ديروز باراني» و «پدر» كارهاي سينمايي مشترك او با مجيد مجيدي و فيلمنامه «چشم خفاش» و «قله دنيا» كارهاي سينمايي مشترك او با بهزاد بهزادپور است. از ديگر فيلمنامه‌هاي سيد مهدي شجاعي مي‌توان به «كمين» و «آخرين آبادي» اشاره كرد كه توسط كانون پرورش فكري كودكان ساخته شده‌اند.

 

شجاعي، در زمينه ادبيات مذهبي، باب تازه‌اي را گشود و قالبهاي نوين داستان‌نويسي را در اين عرصه تجربه كرد. كتابهاي «كشتي پهلوگرفته»، «پدر، عشق و پسر»، «آفتاب در حجاب»، «از ديار حبيب»، «شكواي سبز»، «خدا كند تو بيايي» و «دست دعا چشم اميد» حاصل تجربيات او در اين زمينه است. ادبيات كودك و نوجوان بخش ديگري از فعاليت هاي ادبي جدي و مستمر سيد مهدي شجاعي به شمار مي‌رود. او در اين زمينه تاكنون به تأليف و ترجمه بيش از صد كتاب مبادرت ورزيده است. سرپرستي دايرةالمعارف امام حسين(علیه السلام) از ديگر فعاليتهاي تحقيقي او به شمار مي‌رود كه تاكنون 10 مجلد آن منتشر شده است. او هم‌اكنون نگارش فيلمنامه سريالي شهيد چمران را به پايان برده و فيلمنامه سريالي حضرت يوسف(علیه السلام) را در 26 قسمت نوشته است.

 

سيد مهدي شجاعي ضمن عضويت در هيئت مديره كانون پرورش فكري، هم‌اكنون مدير مسئول انتشارات «نيستان» مي‌باشد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

پس از «طوفان دیگری در راه است» و «سقای آب و ادب» جدیدترین رمان سیدمهدی شجاعی با عنوان «کمی دیرتر» نگاهی ادبی - انتقادی به مدعیان انتظار از اول اسفند در بازار نشر کشور توزیع می​شود.

 

به گزارش خبرآنلاین، رمان «کمی دیرتر» سید مهدی شجاعی از چهار فصل زمستان، پاییز، تابستان و بهار تشکیل شده و نگاهی است متفاوت و نقادانه به فضای انتظار جامعه امروز. رمان با یک اتفاق شگفت و غریب آغاز می‌شود، جشن نیمه‌شعبان و مجلسی پرشور و بسیاری که فریاد «آقا بیا» سرداده‌اند...در این میان جوانی و فریادی که: «آقا نیا...»

 

این شروع جذاب ما را با شخصیت‌هایی آشنا می‌کند که همه مدعی‌ انتظارند اما وقتی هنگام عمل می‌رسد و هنگامه عمل به شعارها می‌رسد، آن نمی‌کنند که می‌گفتند. رمان در فضایی مکاشفه‌گونه و بی‌زمان پیش می‌رود و مواجهه همه آدم‌ها با قصه ظهور تصویر می شود و کشف چرایی «آقا نیا»ی جوان.

 

شجاعی در این رمان به شکلی ظریف همه اقشار جامعه را با بهانه‌هایشان برای نخواستن امر ظهور، معرفی می‌کند. تا آنجاکه حتی به راوی هم رحم نمی‌کند و در فضایی بدیع،‌ خودش را هم در معرض این امتحان می‌گذارد. نویسنده «سقای آب و ادب» روایت داستانی تولد تا شهادت حضرت عباس ابن علی(ع) در «کمی‌ دیرتر» همه آفت‌های انتظار را با شخصیت‌های قصه‌اش برای مخاطب روایت نمی‌کند، بلکه به تصویر می‌کشد و نشانش می‌دهد.

 

به عبارتی نویسنده انسان‌های مدعی انتظار و منتظر ظهور را آدم هایی قابل لمس در اطراف خودمان معرفی می کند و وقتی از هر قشر و صنف و گروهی یک نمونه آورده با مصادیق کار ندارد و در پی اثبات شمول ادعایش است. نویسنده در پایان همه موشکافی‌هایش در نقد منتظران به دنبال آن است که مخاطب منتظر واقعی را بشناسد و ببیند که انتظار به فریادهای بلند «آقا بیا» نیست؛ به دلی است که برای حضرت می‌تپد و اخلاصی که میان زندگی جاری است و آقایی که خودش به دیدار منتظرانش می‌آید...

 

این کتاب که توسط انتشارات کتاب نیستان منتشر شده است، 272 صفحه و 7500 تومان قیمت دارد.

 

بنابراین گزارش، چاپ هشتم رمان «طوفان دیگری در راه است» و چاپ ششم «سقای آب و ادب» از همین نویسنده به بازار کتاب عرضه شده است.

 

ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب می توانند «از اول اسفند»‌ با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهر‌ها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، می‌توانند تلفنی سفارش خرید بدهند.

 

منابع راسخون ، خبر آنلاین

 

qs7rontguy9jv97tlnpr.jpg

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...