رفتن به مطلب

نکات مهم در افزایش عملکرد ذرت علوفه ای


ارسال های توصیه شده

انتخاب هیبرید :

هیبرید های زیادی برای تولید ذرت علوفه ای موجود می باشد . هیبرید ها از نظر زمان رسیدن ، ارزش غذایی ، میزان تولید علوفه ، مقاومت به آفات و بیماری ها متفاوت هستند . در انتخاب هیبرید بیشتر از ارقام دو منظور دارای عملکرد خوب دانه و علوفه می باشد استفاده می شود.

 

 

حاصلخیزی خاک :

ذرت کشت شده برای تولید علوفه به خاک حاصخیر بیشتر از ذرت کشت شده برای تولید دانه نیاز دارد. بیشترین مواد غذایی در زمان برداشت ذرت علوفه ای از زمین خارج می گردد . تصمیم گیری برای کود دهی به خاک برای تولید ذرت علوفه ای به نتایج ازمون خاک بستگی دارد. 20 تن ذرت علوفه ای به مقدار حدود 90 کیلو گرم ازت ، 20 کیلوگرم فسفر و 90 کیلو گرم پتاسیم از خاک خارج می سازد. کشت مکرر ذرت علوفه می تواند موجب کاهش قابل توجه پتاسیم خاک گردد.

کنترل افات :

در حد کفایت برای دست یابی به عملکرد بالا و کیفیت یک نواخت در مزرعه مهم است و به طور کلی ، سطوح استانه اقتصادی در مبارزه با افات در ذرت علوفه نسبت به ذرت داته ای پائین تر است.

تناوب زراعی :

با روش تناوب زراعی عملکرد ذرن دانه ای و علوفه ای افزایش می یابد . در حالیکه کشت مستمر ذرت موجب کاهش عملکرد می گردد.

جمعیت گیاهی : جمعیت مطلوب بوته برای ذرت علوفه ای به باردهی هیبرید و خاک یستگی دارد و به طور کلی جمعیت گیاهی ذرت علوفه ای 5000 تا 10000 بوته در هکتاربیشتر از جمعیت گیاهی توصیه شده برای ذرت در نظر گرفته می شود.

زمان برداشت :

شرایط محیطی بر زمان برداشت ذرت علوفه ای تاثیر می گذارد . علوفه خیلی خیس در شرایط سیلو ترش می شود و علوفه خیلی خشک دچار کپک زدگی می گردد. ذرت علوفه ای باید زمانی برداشت شود که دانه های بلال به خوبی دندانه شده باشند اما قبل از انکه برگ ها قهوه ای و خشک شوند.در این مرحله مقدار و کیفیت ذرت علوفه ای در حداکثر حد خود قرار دارند. بعد از مرحله دندانه ای شدن دانه ها ارزش غذایی ساقه و برگ های ذرت کاهش می یابد. تخمیر ذرت علوفه ای ممکن است به خوبی انجام نشود اگر برداشت خیلی زود انجام شود.

 

ترجمه از : ارازقلی قرنجیک

کارشناس ارشد زراعت و حفظ نباتات

gonbad-agri.ir

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 سال بعد...

هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد عملکرد کمتر است

ذرت اگر نم کاری شود عملکرد بهتری دارد

بعد از کاشت حدود 40 روز از آبیاری خودداری شود تا جایی که جوانه ها به زردی گراید و سپس آبدهی شود که سرعت رشد چند برابر می شود به علت توصعه سیستم ریشه ای

تاریخ کاشت مهم است.جوانه زنی ذرت در دماهای پایین نیز انجام می شود پس آن را در اولین فرصت در اردیبهشت ماه بکارید

میزان بذر.هرچه تراکم بالاتر باشد ساقه ها ظریفتر و سبک تر می شود.25 کیلو در هکتار بذر مناسب است

کود دهی:در هر بار آبیاری مبادرت به کوددهی نمایید.ذرت کشت بسیار پر مصرفی از نظر مواد غذایی است

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...