رفتن به مطلب

اسکار حق فرهادی بود؟

alimec

ارسال های توصیه شده

آقای فرهادی به خاطر فیلم خوش‌ساخت «جدایی نادر از سیمین» باید هم جایزه اسکار را دریافت کند. رسول علم‌الهدی در یادداشتی برای سایت آوینی نوشت: آقای فرهادی به خاطر فیلم خوش‌ساخت «جدایی نادر از سیمین» باید هم جایزه اسکار را دریافت کند، چون در این فیلم:

1.از همان ابتدای فیلم، دعوا شروع می‌شود و تا آخر، مخاطب در استرس وقایع فیلم نگه داشته می‌شود.

2. هر دو طرف دعوا (نادر و زن خدمتکار) در دادگاه دروغ گفتند و برای دروغ گفتن خود، دلیل منطقی داشتند.

3.تنها کسی که دروغ نگفت «سیمین» بود که نماینده قشری است که دیگر تحمل ماندن در ایران را ندارند و می‌خواهند با مهاجرت، خود را از این کشور دروغ‌زده نجات دهند. البته همین فرد (که نماینده نسل مورد اشاره است) آنقدر به خانواده متعهد است که در ازای درخواست شوهرش برای ماندن، حاضر است ایثار کند و بماند.

4.آنهایی که دروغ گفتند، متشرّع بودند و حتی برای کارهای روزمره خود از دفتر مرجع تقلید استفتا می‌کردند.

5.«ترمه» هم بخاطر پدرش مجبور شد دروغ بگوید...

6.در همان ابتدای فیلم، سیمین پول‌ها را از کشو برداشت اما نادر (که می‌خواهد صادق باشد) بدون تحقیق قضاوت کرد و به خدمتکار تهمت دزدی زد.

7.در دادگاه‌های ایران عدالت اجرا نمی‌شود... اولاً شوهرِ خدمتکار، گرفتار همین بی‌عدالتی‌ها شده بود، ثانیاً دادگاه و قاضی نفهمیدند که چه کسی راست می‌گوید و هر دو طرف دعوا خودشان به نتیجه رسیدند.

8. قاضی بعنوان نماینده حکومت، چهره‌ای دارد ... عبوساً قمطریراً...!

9. در کشاکش دعوای اول در دادگاه، صدای اذان حزن‌انگیز پخش می‌شود... درست براساس شیوه‌ای که در فیلم‌های اسلام‌هراسی هالیوود مرسوم است. (نگوییم این‌ها توهم توطئه است؛ هالیوود به همین ریزه‌کاریها اسکار می‌دهد.)

10. تمام اماکنی که در فیلم به تصویر کشیده شد، نشان دهنده کهنگی و عقب ماندگی جامعه بود... بیمارستان، دادگاه و دادسرا، خیابان‌ها، حتی خانه نادر.

11. یکی از دلایل نادر برای خارج نرفتن، نگهداری از پدرش بود که در دادگاه آخر لباس سیاه بر تن کرده بود، یعنی پدرش مرحوم شد، پس به چه دلیل دیگری حاضر نشد؟

12. نادر به عنوان نماینده قشری که برخلاف سیمین برای ماندن در کشورش ارزش قائل است، قُد است و حتی برای یک بار هم دوستی‌اش را به همسرش ابراز نمی‌کند.

13. حالا شما جای دختر 11ساله خانواده، به سمت پدر و استرس‌های روزگار ایرانیان می‌روید یا به سمت مادر و جهانِ جدیدِ پیش رو؟

14. تمام آنچه برای مخاطب در پایان فیلم می‌ماند، تلخی ناشی از درماندگی نادر و سیمین برای رفتن یا نرفتن است.

ابراهیم حاتمی کیا در برنامه «راز» عید سال 1390 گفت: خفقانی که هنرمند با هنرش ایجاد می کند صد برابر بدتر از خفقان سیاسی است . نباید در فیلممان بگوییم که هیچ امیدی نیست و نشان دهیم که همه دروغ می گویند . بچه و بزرگ دروغ می گویند . همه جبرا دروغ می گوییم و تقصیر خودمان نیست و در آخر نتیجه گیری کنیم که برویم آن سوی آب . متاسفم که به چنین شرایط هنری رسیده ایم.(سینمافا)این کارگردانِ منتقدِ دولت، در نامه‌ای به سید رضا میرکریمی می‌نویسد: سيّد عزيز، متوقع نباش که با اين حَبّه قندت قادر به شيرين کردن کامِ جفامسلکان باشي. اين تلخي به بلنداي نسلِ اين نهضت همچنان ادامه‌دار است، ولي بدان، اين بارانِ سياهِ جفايِ غريبه‌هايِ دوست‌نما، پاياني دارد. تو حوصله کن و مباد که شکايت به غريبه بري. تو شاگردِ مکتبِ فردوسي و حافظي که نه کوچيدند و نه شوقِ ترکِ سرزمين به فرزندانشان دادند. اين عصر وارونگي پاياني دارد برادر!(سی­نت)مرتضی آوینی نیز در موارد مشابهی، چنین اظهاراتی داشته است: بنده مخالف شركت در جشنواره هاي جهاني و دعوت از منتقدان بين المللي نيستم، اما مخالف آن هستم كه به ارزيابي جشنواره ها و داوري منتقدان بين المللي ايمان بياوريم. سينماي ايران بايد در جهت دستيابي به يك هويت مستقل حركت كند. و خود را در آينه صيقلي وجود مردم ببيند، نه در سراب روشنفكري و روشنفكرنمايي.ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده گفت: «ما می‌خواهیم رسما به اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی، تبریک بگوییم... ما موفقیت او را تحسین می‌کنیم... موفقیت او سندی است بر غنا و انعطاف‌پذیری فرهنگ ایرانی»(رادیو فردا)آقای فرهادی، صمیمانه جایزه آمریکایی به فیلم ایرانی‌تان را تبریک می‌گوییم.

علی مکانیک: خب دوستان نظرتون رو بدون عصبانیت در این تاپیک بگین.

• Like 42
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 125
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

این فیلم بقدری زیبا و تلخ بود که باید اسکار بهترین فیلم رو هم میگرفت ......

حقایق جامعه رو به این قشنگی نشون داد

پس میخواستین به سریال های حکومتی جایزه ی اسکار بدن؟

اصلا معنی هنر میدونن چیه اینا که این حرف رو میزنن؟

• Like 18
لینک به دیدگاه

من یه جای دیگه هم نظرم رو گفتم،فیلمهای این دوره اونقدر شاخ نبود که کارفرهادی سخت باشه...

البته این نظر شخصی من،بدون هیچ گونه دید میهن پرستی و... هست.تمام فیلمهای این دوره رو هم دیدم:hanghead:

من ادعایی در زمینه تشخیص خوب و بد بودن ندارم و به عنوان یه بیننده نظر دادم

ولی فیلم در کل قشنگ بود،اما در حد اسکار...

خوشحالم که اولین اسکار رو برای ایران آورد

• Like 18
لینک به دیدگاه
این فیلم بقدری زیبا و تلخ بود که باید اسکار بهترین فیلم رو هم میگرفت ......

حقایق جامعه رو به این قشنگی نشون داد

پس میخواستین به سریال های حکومتی جایزه ی اسکار بدن؟

اصلا معنی هنر میدونن چیه اینا که این حرف رو میزنن؟

شما می تونید هر فیلمی/کتابی/موزیکی... رو بر اساس تعصبات خودت تحلیلی کنی...

• Like 6
لینک به دیدگاه

من خودم خیلی سبک فیلم های فرهادی رو دوست دارم ...

خیلی هم جدایی نادر از سیمین رو دوست داشتم ... چندین بار نگاه کردم

اما این فیلم به نظرم اونقدر شاهکارنبود که بخواد اسکار بگیره ...

شاید خیلی فیلم های بهتری میتونست این جایزه رو بگیره ...

اما حد اقل همین که دیگه اون فیلم های سیاه و پر از فقر و بدبختی که همیشه از ایران تو دنیا نشون داده میشد نشون داده نشد خیلی خوب بود

شاید خیلی مسائل باعث شد که راه هموار شه برای اسکار گرفتنش ...اما به هر اتفاق خیلی خوبی بود :icon_gol:

• Like 8
لینک به دیدگاه
من یه جای دیگه هم نظرم رو گفتم،فیلمهای این دوره اونقدر شاخ نبود که کارفرهادی سخت باشه...

البته این نظر شخصی من،بدون هیچ گونه دید میهن پرستی و... هست.تمام فیلمهای این دوره رو هم دیدم:hanghead:

من ادعایی در زمینه تشخیص خوب و بد بودن ندارم و به عنوان یه بیننده نظر دادم

ولی فیلم در کل قشنگ بود...

خب شما می گین فیلم های رقیب مثلا همه 40 گرفت از 100 و فیلم آقای فرهادی 41 گرفت از 100 و برنده شد شاید در واقع 90 گرفته باشه از 100...موافق نیستم حمید جان/

• Like 4
لینک به دیدگاه

ولی فیلم در کل قشنگ بود،اما در حد اسکار...

با نظر شما کاملا موافقم.

شما می تونید هر فیلمی/کتابی/موزیکی... رو بر اساس تعصبات خودت تحلیلی کنی...

با نظر شما هم موافقم.

در مورد صحبتی که مقدمه این تاپیک هست هم... نقد اصلی مخالفان حضور فیلم "جدایی" در اسکار این بود که میگفتن چهره ایرانی ها رو درست نشون نداده. ولی به نظر من روی زشت رفتارهای غلط یک جامعه رو خیلی هنرمندانه (مودبانه) نشون داده! خودمون که نمیتونیم دروغ بگیم. اینها رفتارهایی هست که هر روز تو جامعه میبینیم. نمیدونم واقعا چه فیلمی از نظر این دسته از منتقدین شایسته حضور در اسکار به عنوان نماینده ایران بوده؟

مثلا فیلمی از حضور خیل عظیم مردم در حماسه 9 اسفند، یا تظاهرات برای انرژی هسته ای، یا ابراز همدردی با حکومت سوریه و مردم مصر و یا فیلمهای صدا و سیمایی که توش همه مردم دارن از شدت خوشحالی و خوشبختی و شعف جفتک میندازن و یه خانواده ای هم که میخواد بره خارج (شما بخونید ایتالیا!) بزرگترین دغدغه اش اینه که اونجا گوجه فرنگی کیلویی 3000 تومنه!

• Like 13
لینک به دیدگاه

من یه سوال برام هست که هنوز رفع نشده

چرا از پیمان معادی همه جا اینقدر تقدیر شد اما از شهاب حسینی نشد؟

واقعا شهاب حسینی بد بازی کرده بود؟

• Like 11
لینک به دیدگاه
من یه سوال برام هست که هنوز رفع نشده

چرا از پیمان معادی همه جا اینقدر تقدیر شد اما از شهاب حسینی نشد؟

واقعا شهاب حسینی بد بازی کرده بود؟

شهاب نقش اول نبود نقش مکمل بود

• Like 7
لینک به دیدگاه
شهاب نقش اول نبود نقش مکمل بود

لیلا حاتمی چی؟ اونم نقش اول بود؟

بعد هم تو مراسم های بین الملی فقط به نقش های اول جایزه نمیدن

واقعا بدون تعصب جواب بدین اگر میدونید ... من واقعا برام سواله

• Like 5
لینک به دیدگاه
لیلا حاتمی چی؟ اونم نقش اول بود؟

بعد هم تو مراسم های بین الملی فقط به نقش های اول جایزه نمیدن

واقعا بدون تعصب جواب بدین اگر میدونید ... من واقعا برام سواله

ای خداااا چه اشتباهی کردم یه اشاره ای به تعصب کردم

خانم حاتمی بازیگر نقش اول زن بودن

• Like 6
لینک به دیدگاه

اسکار حق فرهادی هست به شرطی که بسیاری دیگر از فیلمای سینمای ایران نظیر "ده" ساخته کیارستمی هم اسکار میگرفتن

شکی نیست سیاست بزرگی پشت برگزاری این جشنواره و تصمیماتش بوده هست و خواهد بود

هر چند

این چیزی از ارزشهای فیلم کم نظیر جدایی نادر از سیمین کم نمیکنه

من از این فیلم لذت بردم...باز هم ببینم خواهم برد...

• Like 12
لینک به دیدگاه
عنوان هنر را بایستی به چیزهایی اعطا نمود که با آزادی به وجود آمده‌اند. (امانوئل کانت)

:icon_gol::icon_gol::icon_gol:

....

اما خطاب به همه دوستانی که میگن فیلم جدایی بد بوده و یا حقش نبوده اسکار:

برید فیلم آرتیست که 15 تا جایزه اسکار رو برنده شده یک بار نگاه کنید....البته اگر تا آخر فیلم دوام بیارید و ترکش نکنید...

استانداردهای هنری با استانداردهای خیلی از آدمها فرق داره...

فیلم فرهادی از لحاظ قیلم نامه بی نقص بود.

بازی ها عالی بود.

هیچ پیش داوری نداشت.

قضاوت به عهده مخاطب بود.

به شعور هیچ بیننده ایی توش توهین نشده بود.

فیلم برداریش عالی بود.

لباس و ظاهر بازیگرها به نوع بازیشون غلبه نکرده بود.شما ده و لب و چشم بازیگر رو نگاه نمیکردی محو بازی بازیگر بودی.

همه چیزمعمولی بود یه خانواده عادی با اتفاقات همیشگی اما روای عالی گفت.

برندگان بخش فیلم خارجی اسکار دوره های پیشین رو یه نگاه بندازید.فیلمهاشون هم نگاه کنید.

اگر فیلم فرهادی بد بود 56 جایزه بین المللی رو تو آسیا اروپا و آمریکا و حتی ایران خودمون نمیگرفت.

اگر فیلم بدی بود برای دیدنش تو اروپا و آمریکا مردم کشورهای دیگه صف نمیگرفتن.

:a030:

از من نقل قول نگیرید به هیچ عنوان جواب نقل قولتون رو نمیدم.:a030:

• Like 18
لینک به دیدگاه

در مورد شهاب حسینی:

تو چندتا جشنواره خارجی همراه عوامل فیلم بوده...و تقدیر هم شده...:a030:

ایشون به خاطر بعضی از دلایل(شخصی) خودشون رو یک کم کنار کشیدن.وگرنه کسی مشکلی با ایشون نداشته.

همیشه چندتا از بازیگرها فیلمی که به عنوان کاندیدای بهترین فیلم میشه برای حضور تو جشنواره ها دعوت میشن....دیگه با خود بازیگر هست که حضور داشته باشه یا نه....

• Like 15
لینک به دیدگاه
در مورد شهاب حسینی:

تو چندتا جشنواره خارجی همراه عوامل فیلم بوده...و تقدیر هم شده...:a030:

ایشون به خاطر بعضی از دلایل(شخصی) خودشون رو یک کم کنار کشیدن.وگرنه کسی مشکلی با ایشون نداشته.

همیشه چندتا از بازیگرها فیلمی که به عنوان کاندیدای بهترین فیلم میشه برای حضور تو جشنواره ها دعوت میشن....دیگه با خود بازیگر هست که حضور داشته باشه یا نه....

مرسی مرسی:icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه

من هنوز ندیدمش ... امشب یا فردا میبینمش

برای من اینقدری ارزش داشت که نگاه خیلی ها به مردم ایران شفاف تر و مثبت تر شد.

هر چی باشه جایزه اسکار رو هم برای ایران به ارمغان آورد.دستش درد نکنه

• Like 2
لینک به دیدگاه

هر چقدر دلیل بیاریم که حقش بوده باز قبول نمی کنن و انها در گمراهی اشکاراند

:icon_gol::icon_gol::icon_gol:

....

اما خطاب به همه دوستانی که میگن فیلم جدایی بد بوده و یا حقش نبوده اسکار:

برید فیلم آرتیست که 15 تا جایزه اسکار رو برنده شده یک بار نگاه کنید....البته اگر تا آخر فیلم دوام بیارید و ترکش نکنید...

استانداردهای هنری با استانداردهای خیلی از آدمها فرق داره...

فیلم فرهادی از لحاظ قیلم نامه بی نقص بود.

بازی ها عالی بود.

هیچ پیش داوری نداشت.

قضاوت به عهده مخاطب بود.

به شعور هیچ بیننده ایی توش توهین نشده بود.

فیلم برداریش عالی بود.

لباس و ظاهر بازیگرها به نوع بازیشون غلبه نکرده بود.شما ده و لب و چشم بازیگر رو نگاه نمیکردی محو بازی بازیگر بودی.

همه چیزمعمولی بود یه خانواده عادی با اتفاقات همیشگی اما روای عالی گفت.

برندگان بخش فیلم خارجی اسکار دوره های پیشین رو یه نگاه بندازید.فیلمهاشون هم نگاه کنید.

اگر فیلم فرهادی بد بود 56 جایزه بین المللی رو تو آسیا اروپا و آمریکا و حتی ایران خودمون نمیگرفت.

اگر فیلم بدی بود برای دیدنش تو اروپا و آمریکا مردم کشورهای دیگه صف نمیگرفتن.

:a030:

سینوس 30 درجه چند میشه؟:ws3:

تو رو خدا جواب بده :ws28:

• Like 3
لینک به دیدگاه
هر چقدر دلیل بیاریم که حقش بوده باز قبول نمی کنن و انها در گمراهی اشکاراند

سینوس 30 درجه چند میشه؟:ws3:

تو رو خدا جواب بده :ws28:

:w02:

نمیدونم....

اصلن حوصله ندارما...:w02: