shirin.agro 6340 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 اسفند، ۱۳۹۰ کُنجِد یا کُنجید که سمسم و جلجلان هم نامیده میشود، گیاهی است از رده دولپهایهایپیوسته گلبرگ که سردسته تیره کنجدها است. این گیاه یک سالهاست و ارتفاعش بالغ بر یک متر است. قسمت فوقانی ساقهاش پوشیده از کرک است ولی قسمتهای تحتانی آن عاری از کرک است. برگهایش در قسمت قاعده به طور متناوب و در قسمتهای انتهایی ساقه به طور متقابل قرار گرفتهاست و پهنک برگها بیضوی و دراز و نوک تیز است و در قسمت قاعده ساقه پهن تر از قسمت انتهایی است. گلهای آن که به طور منفرد و در کناره برگهای قسمت انتهایی ساقه قرار دارد، شامل قطعات پنج تایی به هم پیوستهاست و تعداد پرچمها ۴عدد است. میوهاش کپسولی و محتوی دانههای کوچک مسطح و بیضوی است. دانههای کنجد به سبب دارا بودن روغن قابل استخراج تنها قسمت مورد استفاده گیاه است. منبع:ویکی پدیا 2 لینک به دیدگاه
shirin.agro 6340 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 اسفند، ۱۳۹۰ ترکیبات شیمیایی کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغن کنجد مرکب از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است. روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که به نام ”FIRST COLD PRESSED” معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست می دهند. منبع:hakimemehr.ir 2 لینک به دیدگاه
shirin.agro 6340 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 اسفند، ۱۳۹۰ خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر است: 1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است. 2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید. 3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد. 4- نرم کننده معده و روده است. 5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست. 6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود. 7- ارده نرم کننده معده و روده هاست. 8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد. 9- کنجد ضد رماتیسم است. 10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است. 11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند. 12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه مفید است. 13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند. 14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید. 15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند. منبع:hakimemehr.ir 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده