El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ درودكم كم منتظر بودم در انتهاي نمودار زبان اصفهاني و يزدي و ...نيز ببينم براي خيلي از پست هاي ارايه شده در اين تاپيك جواب هاي مناسبي وجود دارد كه اميدوارم وقت و حوصله داشته باشم و نيز مجال چيزي كه امروز از آن به عنوان زبان فارسي در نوشتار و گفتار استفاده مي شود شكل نوشتاري تكامل يافته ي بسياري از زبان هايي است كه از مجموع آنها به عنوان زبان هاي ايراني ياد مي شود. اين نوع از زبان را ما در آثار گذشتگاني مانند رودكي و فردوسي و سعدي و حافظ و خيام و مولوي و ... نيز مي بينيم و حال آنكه با توجه به بعد جغرافيايي ما بين آنها بايد بپذيريم كه نوع گفتاري ايشان و لهجه هاي ايشان متفاوت بوده اما در نوشتار يكسان عمل مي كنند. و اين از خصوصيات زبان هاي ايراني بوده. گستره ي زبان هاي ايراني بسيار وسيع تر از مرز هاي كنوني ايران است و شامل مناطق زير است: ايران كنوني افغانستان بلوچستان پاكستان تاجيكستان قرقيزستان ارمنستان گرجستان كردستانات تركيه و عراق سوريه آذربايجان تركمستان هند كشمير بخش هايي از روسيه بخش هايي از چين ازبكستان قفقاز فلات پامير عمان بحرين قطر امارات و.... است و اين گستردگي و پراكندگي به معني اين نيست كه تمام اين مناطق فارس هستند بلكه به معني نفوذ فرهنگ و زبان ايراني در برهه اي از تاريخ در بسياري از اين مناطق است برتري فرهنگي و زباني در آن برهه ها و نيز در خيلي مواقع اجبار حكام موجب ماندگاري و تغيير در زبان و فرهنگ بومي به ايراني شده در خيلي از مناطق هم كوچ قومي از ايران به آن مناطق و ماندگاري ايشان به عنوان طبقه ي حاكم منجر به بسط اين فرهنگ در آن مناطق شده اما نكته اي بايد بگويم اين است كه تركي زباني غير ايراني است كه بررسي چگونگي استقرار و تاريخ ورود اين زبان به منطقه خود داستاني مفصل است و خارج از اين موضوع و نكته ي ديگر اينكه ايران متعلق به تمام اقوامي است كه در آن زيست مي كنند نه كسي بر حق تر است و نه كسي وامدار تر و وقتي مي پذيريم كه در چهارچوب مرز هاي اين كشور زيست كنيم و حس تعلق خاطر داشت هباشيم ايراني محسوب مي شويم .اين نكته را مي گويم كه دوستان ايراد نگيرند كه من گفتم تركي غير ايراني است و توجه كنند كه م ناز منظر زبان سخن گفتم تنها زبان هاي ايراني بطور عمده به دو بخض شرقي و غربي تقسيم مي شود زبان هاي شرقي كه امروز رايج است عبارت است از: -آسي شامل دو لهجه ي ايرون و ديگورون(اين زبان در بين زبان هاي ايراني از جايگاه خاصي برخوردار است و در منطقه ي قفقاز رايج است.اين زبان همراه با زبان لهجه ي كومزاري كه در عمان رايج است از دايره ي نفوذ زبان فارسي رايج در ايران و افغانستان خارج است و خصوصيات زبان اصلي را تقريبا كامل حفظ كرده كه از جمله صرف اسامي در حالات 7 گانه است و... و لذا از بدوي ترين زبان هاي ايراني محسوب مي شوند) -سغدي -خوارزمي -يغنوبي كه در دره ي يغنوب ميان جبال زرفشان و حصار بدان سخن مي گويند -پشتو شامل لهجه هاي:وزيري آفريدي پيشاوري قندهاري قلزه اي بنوچي -ونتسي -زبان هاي فلات پامير : وخاني يا وخي/شغناني يا شغني/ارشري/يزغلامي/روشاني/برتنگي/سنگليچي يا زبكي/اشكاشمي/مونجاني يا مونجي/يدغه اي يا ايدغه اي/اورموري يا بركي(شامل دو لهجه ي لوگري و كني گرومي)/پراچي -سكايي اهم زبان هاي دسته ي غربي: -بلوچي در بلوچستان و تركمنستان امروزي رايج است -كردي در تركيه عراق ايران سوريه شامل زبان هاي : زازا يا دملي /گوراني/كردي كرمانجي(شامل لهجه هاي مكري/سليماني ها/سنندجي/كرمانشاهي/بايزيدي/عبدويي/زندي) ريشه ي كردي از پهلوي ايران باستان است و بسياري از واژگانش ناب و دست نخورده است -زبان هاي ساحل درياي كاسپين شامل: گيلكي مازندراني طبري طالشي و فروع اينها گرگاني لهجه ي خاص فرقه ي حروفيه بوده كه از بين رفته است -زبان هاي مركزي: نطنزي/فريزندي /يارندي/ميمه اي/جوشقاني/ونيشوني/قهرودي/سويي/كشه اي/زفره اي/سده اي/گزي/قمشه اي/خرزوقي/اردستاني/وفسي/آشتياني/كهك /آمره اي/محلاتي/سيوندي/ناييني/اناركي/لهجه ي زرتشتيان يزد و كرمان/لهجه ي بهدينان/ تاكستاني/اشتهاردي/رامندي/چالي يا شالي/سمناني/سنگسري/شهميرزادي/سگردي/سرخه اي/خوري/خلخالي/هرزني/گلينقيه كرينگان در جنوب ارس زبان هاي جنوبي شاخه ي غربي: -يزدي/اصفهاني/كرماني/تاجيكي/فارسي افغانستان ... كه بطور يكجا و كلي فارسي گفته مي شود و دنباله ي فارسي ميانه پهلوي و فارسي باستان استو قدمتي در حدود 2400 سال دارد زبان تاتي در حوالي بادكوبه نيز از اين خانواده است لهجه ي يهوديان سمرقند و بخارا نيز به اين دسته تعلق دارد -لري -بختياري -لكي -دزفولي -لاري -بندري(ميناب) -سمغون -بورينگان -پاپون -ماسرم -بشكردي(شامل شاه بابكي و انگهراني) -كومزاري در عمان اين همه لهجه و زبان كه منشعب از يك زبان است برخي از اينها در طول تاريخ داراي خط و آثار ادبي و هنري قابل ضبط و ماندگار بوده اند و برخي خير خيلي از اينها سخنوران گسترده دارند و برخي در حد اهالي يك روستا اما چيزي كه هست هم هاز يك خانواده اند و همه منشعب از يك زبان هستند و سخنوارن آنها جداي از هم محسوب نمي شوند . حفظ اين زبان ها و لهجه ها نياز به خواستن خود افراد دارد و نه نياز به فرافكني و جار و جنجال دوست خوب من فارسي زبان ها با اين توضيحاتي كه دادم بسيار بيشتر از آمار و ارقامي هستند كه اين نمودار و يا نمودار هاي مشابه بيان مي كند . در كشوري كه اين همه تنوع زباني و قومي دارد به هر حال مي بايست يك زبان مشترك براي برقراري ارتباط فيمابين مردمانش باشد .در كشور ها اين زبان فارسي نوشتاري امروزي است و علت آن هم ريشه بودن با اكثريت است.اين مطلب هرگز و هرگز به معني نفي حق نوشتار و گفتار به زبان هاي ديگر نيست بنده به شخصه اعتقاد دارم شانتاژ خبري و هياهوي بي خودي كه از طرف ترك زبان هاي ايران در طول چند دهه ي اخير و به خصوص 2 دهه ي اخير صورت گرفته نه تنها خودشان را از بسياري حقوق محروم ساخته بلكه راه را براي سايرين نيز سد كرده وقتي از يك حق براي رسيدن به نا حق استفاده شود اين اجازه را به بالادست مي دهيم كه حق را از ما سلب كند و در اين حالت اين ما هستيم كه با كردار نادرست خود حق خود را ضايع كرديم. در تمام حكومت ها و در تمام قوانين وقتي از حقي براي ناحق استفاده شود آن حق از شما سلب مي شود. پس به جاي اينكه هر بار به هر بهانه بياييم جنگ اقوام راه بياندازيم و تاريخ يكديگر را زير سوال ببريم و تيشه به ريشه ها بزنيم و از دانش كم اكثريت نسبت به تاريخ و علوم قوم شناسي و زبان شناسي بهره ببريم ,خودمان را اصلاح كنيم و بينش خودمان را تغيير دهيم شادمان باشيد خط اول رو که خوندم تصمیم گرفتم ادامه اش رو نخونم چون بحثی که با کنایه شروع بشه مشخصه نمیخواد بی طرفانه قضاوت کنه و آخر بحث به کجا ختم میشه، بعد از کلی کلنجار رفتن تصمیم گرفتم بخونم! که چیز خاصی مطرح نشده بود غیر از ادعای مضحک* از خارج آمدن ترک ها و توضیحاتی راجع به زبان های ایرانی (که منبع بدید خوشحال میشم) و بعد یهو نتیجه گرفتید تعداد فارسی زبان ها بیشترند، من نمیدونم چطوری نتیجه گرفتید و چطور باید قانع بشم ولی به هر حال ، حتی اگز از جمعیت 75 میلیونی ایران 5 میلیون هم ترک باشند طبق اساسنامه سازمان ملل ( که به قول خودتون برگرفته از لوح کوروش هست) تدریس به زبان مادری از حقوق اولیه هر انسان است، جنگ اقوام رو کسی که داره از حق خودش حرف میزنه راه نمیندازه، کسی که تاکید بر له کردن حق دیگری داره راه انداخته زبان رسمی یک چیز هست زبان ملی یک چیز، رسمی بودن زبان هیچ محدودیتی نداره و زبان ملی هم میتونه خیلی راحت توسط یک سرشماری شفاف و با مشخص شدن اکثریت تعیین بشود و در مورد نمودار، "زبان" یعنی وسیله ارتباط، تو نمودار بین اون زبونهایی که از فارسی جدا شدند، اونهایی رو که میتونند با اون زبون با شما ارتباط برقرار کنند میشند همزبان شما، و اونهایی که نشه باهاشون ارتباط برقرار کرد نمیشه هم زبون شما، دورست مثل ترکمنی و ترکی بختیاری که از ترکی آذربایجانی جدا شدند شما اگر برید تو دهات لرستان یا کردستان یا گیلان تا مازندران یا جنوب کشور روستاهای عربی یا حتی روستاهای سوئد و متوجه حرفاشون میشید (البته منهای زبان های واسط!!!!) یعنی اونا همزبونتونن * 1-1 مساوی در کنایه ها :دی 2 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ ربطش اینه که شما میگی چون طبق یه افسانه ای که ما فارس ها به اسم تاریخ قبول کردیم ایران دست اقلیتی به نام فارس بوده الان هم باید اینطوری باشه .اصلن یه کاری بکنیم بی خیال ترک هاطبق ادعای تاریخ نکاران آریایی ،اسلام به زور شمشیر به ایران مسلط شد تو اون دوره فارس ها شرایط امروز ترک ها را داشتند البته قضیه این نیست که عرب ها خارجی بودن یانه و.. قضیه اینه که حقوق یه قومی به نام فارس پایمال شده بود خوب الانم ترک ها خمون وضعیتو دارن. اینم که ترکها حاکم بشن چی میشه شخص بنده حرفی از اینکه حکومت دست ترک ها باشه نزدم بقیه هم همینطور مساله ای که درواقع از حکومت کردن مهمتره اینه که این سیاست ریشه کنی قومیت ها متوقف بشه حالا قومیت عم فقط ترک نیست قومیت های دیگه هم همین ظلم در حق شون شده منتها بعضی ازاونا با هیات حاکمه هم ذات پنداری می کنند وال مثلا کردها هم همین ادعا های ترک ها را دارن همینطور عرب ها،بلوچ ها و.. وقتي شما به راحتي باور ديگران را افسانه مي خوانيد ديگران هم به راحتي حوقوق شما را هيچ مي انگارند باز هم مي گويم: از ماست كه برماست 6 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ دوست خوب مندر قانون اساسي ما دين يهود و مسيحي و زرتشتي هم به رسميت شناخته شده آيا اين به معني تغيير دين باقي مردم است؟ بر خلاف چيزيكه مطرح مي شود در قانون اساسي زبان تركي به رسميت شناخته شده .وقتي يك قوم را به رسميت مي شناسيد تمام مظاهر تمدني و فرهنگي آن هارا به رسميت شناخته ايد. در قانون اساسي ايران اقوام ايران به رسميت شناخته شده اند و اين به معني به رسميت شناخته شدن زبان آنها نيز هست اما يك اصل در قانون اساسي هست كه به اقوام اجازه مي دهد تا در كنار زبان فارسي زبان مادري را هم آموزش بدهند كه اين اصل از نظر برخي اقوام معطل مانده است و دليل آن نبودن كتب درسي در مدارس است و اينكه چرا در مدارس به زبان ايشان تدريس نمي شود. ---------------- در كل موافق حذف عربي هستم ادعای نادرست لطفا نفرمایید خیلی راحت میتوان با مراجعه به اصل 15 قانون اساسی غلط بودن این ادعا رو ثابت کرد اصل پانزدهم زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است . که در این اصل هم فقط تدریس ادبیات قانونی شده که همین قانون ناقص هم به اجرا در نمیاد 1 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ ربطش اینه که شما میگی چون طبق یه افسانه ای که ما فارس ها به اسم تاریخ قبول کردیم ایران دست اقلیتی به نام فارس بوده الان هم باید اینطوری باشه .اصلن یه کاری بکنیم بی خیال ترک هاطبق ادعای تاریخ نکاران آریایی ،اسلام به زور شمشیر به ایران مسلط شد تو اون دوره فارس ها شرایط امروز ترک ها را داشتند البته قضیه این نیست که عرب ها خارجی بودن یانه و.. قضیه اینه که حقوق یه قومی به نام فارس پایمال شده بود خوب الانم ترک ها خمون وضعیتو دارن. اینم که ترکها حاکم بشن چی میشه شخص بنده حرفی از اینکه حکومت دست ترک ها باشه نزدم بقیه هم همینطور مساله ای که درواقع از حکومت کردن مهمتره اینه که این سیاست ریشه کنی قومیت ها متوقف بشه حالا قومیت عم فقط ترک نیست قومیت های دیگه هم همین ظلم در حق شون شده منتها بعضی ازاونا با هیات حاکمه هم ذات پنداری می کنند وال مثلا کردها هم همین ادعا های ترک ها را دارن همینطور عرب ها،بلوچ ها و.. وقتي شما به راحتي باور ديگران را افسانه مي خوانيد ديگران هم به راحتي حقوق شما را هيچ مي انگارند باز هم مي گويم: از ماست كه برماست 1 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ ببینید شاید واقعا نمی دونید ولی تقریبا که نه دقیقا تمام استان های کشور دارای جمعیت ترک زبان هست ضمن اینکه غیر از آذربایجان(غرب شرقی اردبیل ) اکثریت مطلق جمعیت استان های قزوین ،زنجان ،همدان،اراک(مرکزی) واکثریت جمعیت خراسان،کردستان،تهران ،گلستان والبرز و.. ترکن ضمن این که همینطور که گفتم استانی نداریم که جمعیت قابل توجه ترک نداشته باشه. من اصلا قصد ورود به مباحث تاريخ و چگونگي ورود ترك ها به ايران را ندارم اما اي كاش در مباحثمان انقدر سعي نكنيم با گل كردن آب ماهي بگيريم قزوين تات هستند همدان ماد هستند اراك اكثريت با لر ها و تات ها هست خراسان فارس هستند كردستان كرد هستند تهران اگر از تهراني ها باشند تات هستند اگر مهاچر باشد كه از هر مدل بخواهي هست البزر تات هستند و شهر كرج اكثرا مهاجر لر هستند گلستان بجز منطقه تركمن نشين بومي هاي منطقه هستند(براي جلوگيري از اشتباه و شك من در نژادشان از گفتن مازني خودداري كردم) حالا اين اكثريت مد نظر شما در اين استان ها از كجا مي آيد من در عجبم نمي دانم چرا سعي مي كنيم با وارونه جلوه دادن و اطلاعات غلط دادن به هدف برسيم؟ راه در راستي است 6 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ اصلا صورت مسئاله رو اشتباه متوجه شدی، بسیاری کشورها چندین زبان رسمی دارند، اینکه ترکی زبان رسمی بشه به این معنی نیست یهو همه رسانه ها ترکی میشند و بچه های شما باید ترکی یاد بگیرند تا بتونند برند مدرسه، رسمی شدن زبان شامل خیلی مسائل میشه که عمده ترینشون اینها هستند تاسیس فرهنگستان براش و هزینه کردن برای حفظ و شکوفایی اون زبان تدریس در مدارس اون مطقه به زبان مادریشون که خیلی تو یادگیری فرد تاثیر گذار هست و اعتماد به نفس بچه رو از همون بچگی از بین نمیبره که میتونه در کنارش زبان دومی به عنوان فارسی و در مناطق فارسنشین زبان دومی به اسم ترکی هم آموزش داده بشه سوم رسانه های مستقل، بله الان هم شبکه های استانی داریم ولی به چه صورت، اولا هیچکدوم حق ندارن بیشتر از 50٪ برنامه به زبون بومی پخش کنن، دوما این ترکی که اینا حرف میزنن خودش بدترین تهاجم فرهنگیه، اکثر کلمات اصیل ترکی رو حذف کردن و به جاش معادل فارسی گذاشتن اینکه من نمیخوام روزی رو ببینم که خانواده ترک با بچه اش رو فارسی حرف میزنه برای اینکه تو مدرسه مشکل پیدا نکنه و فرداش تو جامعه مسخرش نکنن مکاتبات اداری و تجاری بین یک منطقه ترک با دیگر ترک ها باید به زبون مادریشون انجام بگیره، ببینید عمق فاجعه چقدره الان 90٪ ترکها باهم چت یا اس ام اس بازی میکنن به زبون فارسی مینویسن، شاید برای شما لذت بخش و خنده دار باشه ولی این یک فاجعه فرهنگیه، و دلیلش هم اینه که برای ما ترکی نوشتن و خوندن رو یاد ندادن، من اینهمه ادعای هویت طلبیم میشه اعتراف میکنم تا عمر دارم نمیتونم ترکی زبون مادریم رو مثل فارسی راحت بخونم، این ظلمه به خدا باور کنین ما با زبون شما کاری نداریم و هیچکس قصد لطمه زدن به زبان و پیشینه ی فرهنگی شما رو نداره، ولی همینطور که شما این حق رو دارید که از فرهنگتون محافظت کنید ما هم این حق رو داریم، من هم حق دارم شعرهای شهریار رو یا منظومه دده قورقود رو بدون لکنت بتونم بخونم دوست من داشتن فرهنگسرا ضامن بقاي يك زبان نيست بلكه داشتن فرهنگپذير هست كه شما را در حفظ زبان و ميراث پدري ياري مي كند شما ترك هستيد و مي گيد كه اولين كتاب هاي آموزش نوين در ايران به زبان تركي بوده و بجز رسم الخط فعلي چند رسم الخط در دنيا هست كه با آن زبان تركي را مي نگارند اما باز اس ام اس فارسي به هم مي دهيد. بنده از طرف پدري بختياري هستم رسم الخط فارسي فعلي جوابگوي تمام آواهي زبان پدري من نيست و رسم الخط مدوني نيز براي اين زبان ايجاد نشده و مشكلاتم بسيار بيشتر از شماست اما در مواجهه با دوستان بختياري خود تا حد امكان با همين رسم الخط بختياري اس ام اس مي دهم اين ها همه در حالي است كه من متولد تهران هستم و تسلط كافي هم به زبان ندارم اما تلاشم و علاقه ي من من را به اين سمت و سو هول مي دهد -------------- يادم هست در دوران دانشجويي دانشجويان دانشگاه اصفهان روزنامه ي تركي منتشر مي كردند و در دانشگاه هاي سراسر اصفهان پخش مي شد اما به خاطر مطالب ضد ايراني پس از مدتي از كه افتاد و توسط اكثريت بايكوت شد ياد دارم كه كلاس هاي اموزش تركي براي دانشجويان ترك زبان برگزار مي شد كه به خاطر نشر عقايد جدايي طلبانه از سوي تامين استان جلوي آن گرفته شد باز هم مي گويم : از ماست كه بر ماست 4 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ بچه جان چند بار باید به تو یه حرفی رو گفت؟ :icon_pf (34): رسمی شدن ترکی کوچکترین تغییری توی زندگیه تو ایجاد نمیکنه زبون فارسی هم همچنان زبان رسمی باقی میمونه و تلوزیون فارسی هم همچنان خواهید داشت و پارسا هم همچنان تو مدرسته فارسی درس خواهد خوند وحید یکم بزرگنمایی کرد که اردبیل و تبریز هم فرق میکنه و اینا، کلا شمال غرب کشور آره خوب هر شهری لهجه داره ولی در حد لهجه شیرازی ها با اصفهانی ها ، یعنی آزربایجان غربی و شرقی و اردبیل و زنجان و قزوین و همدان و کرج و تهران همشون یه زبون دارن با لهجه در اون حدی که گفتم و اصلا درک زبون هم برامون سخت نیست، ترک قشقایی تا حالا باهاش حرف نزدم بدونم چجوری هست زبونش ولی تو تقسیم بندی جزو ترکیه آزربایجانی محسوب میشه پس نباید زیاد فرق داشته باشه، ولی ترکمنی آره متفاوته ولی قوائد و کلمات ریشه ای یکسانی داره، کلمه ریشه ای یعنی کلماتی که از سالها پیش تو زبان بوده مثلا کوه - آب - نان - پدر - مادر - اعداد و ... ترك قشقايي بازمانده ي مغول در ايران هست و از نظر نژادي با مردم آذربايجان متفاوت هست حالا اينكه چجور ترك مغول هم زبانش جزو زبان هاي آذربايجاني مي شود من نمي دانم مگر اينكه باور كنم در زمان هاي بسيار بسيار دور مردماني از آذربايجان به مغولستان رفته اند و قوم مغول را بنيان نهاده اند و بعد ها اين مغولان در زمان چنگيز و تيمور باز به ايران يورش آوردند چون عكس اين موضوع كه زبان مردم آذربايجان در اثر جريانات تاريخي به تركي بدل شده قويا از سوي شما رد مي شود و من هم باوري را كه موجب شادماني دوستانم باشد باور دارم 4 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ وحید جان اینا 2 تا موضوع کاملا جدا هستن، یکی ظلمی که داره به همه اعمال میشه و دیگر ظلمی که داره به غیر فارسها اعمال میشه، به دنبال احقاق حق در هر دو ضمینه بودن هیچ منافاتی با هم نداره اگر اشتباه نكنم تاپيك خود شما بود كه در مورد تظاهرات مردمي در دفاع از درياچه ي اروميه زديد اونجا براتون بر شمردم كه شما در هيچ كدام از فجايع زيست محيطي و تاريخي كه در كشور اتفاق افتاد و مردم برايش تحسن و تجمع كردند همراهي نكرديد و نمي بايست انتظار همراهي داشته باشيد آن هم با آن نوع تبليغات كه باز ترك بودن و جدايي از فارس بودن را به رخ مي كشيد و در پاسخ اين كلام بود:ما خبر دار نشديم پس باور اين قضيه كه كه به دنبال احقاق حق عموم هستيد براي من به شخصه سخت است ما با حركت هاي غلط و با رفتار هاي غلط دشمني هايي را كه وجود نداشته دامن زديم و اعتماد ها را از بين برده ايم و از باز انتظار داريم كه ما را باور كنند و اعتماد كنند باز هم اين جمله: از ماست كه بر ماست 4 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ اگه منظورت رو درست فهمیده باشم معمولا روی ذهن مردم اون هم 100 سال قبل کشور حاکم میتونه کار کنه، اینترنت و ماهواره ای هم که نبود گیریم این فرض هم درست باشه این حق رو به هیچکسی نمیده که بزنه یه ملت رو له کنه از ترس این که مبادا روزی درخواست جدایی سر بدن! طبق اساسنامه سازمان ملل (همونی که از تندیس کوروش کبیر الهام گرفته شده!) تدریس به زبان مادری حق هر انسانی هست، هر دلیل و منطقی هم بیارید که الان وقتش نیست و مشکلات بزرگتری داریم و دارن رو ذهن مردم کار میکنن و ... قابل قبول نیست، واقعا این رفتار از قشر فرهیخته و دانشجو بعید هست و وقتی میبنم اینجوری بی منطق برخورد میشه تاسف میخورم (این جمله آخر خطاب به شما نیست، خطاب به تمامی مخالفت های بی منطق هست) تدريس به زبان مادري حق نيست ولي تحصيل به زبان مادري حق هست رسيدن به حق هم يك سري روش ها و اصولي داره كه با رعايتشون خيلي سريعتر ميشود به حق رسيد باز هم تاكيد مي كنم اين نه تنها حق شما كه حق كرد ها بلوچ ها لر ها لك ها تركمن ها عرب ها و..... هست منتها عملكرد غلط ترك ها و كرد ها نه تنها نگذاشت كه خود به اين حق برسند بلكه اين حق را از ديگران نيز سلب كردند 4 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ خط اول رو که خوندم تصمیم گرفتم ادامه اش رو نخونم چون بحثی که با کنایه شروع بشه مشخصه نمیخواد بی طرفانه قضاوت کنه جمله ي اول من كنايه نبود يك واقعيت بود در بيان اين موضوع كه ترسيم اين نمودار از سر جهل بوده و در ادامه دليل اين ادعا را با برشمردن زبان هاي هم خانواده ايراني بيان كردم و آخر بحث به کجا ختم میشه، بعد از کلی کلنجار رفتن تصمیم گرفتم بخونم! که چیز خاصی مطرح نشده بود غیر از ادعای مضحک* از خارج آمدن ترک ها و توضیحاتی راجع به زبان های ایرانی (که منبع بدید خوشحال میشم) من كجاي نوشتارم ادعاي (از نظر شما مضحك) از خارج امدن ترك ها را مطرح كرد؟ من گفتم زبان تركي جزو خانواده ي زبان هاي ايراني نيست و اين يك چيز بسيار واضحي هست,چون ساختار اين دو زبان متفاوت هست. درست كه همجواري در طول تاريخ باعث شده تا واژگان اين دو زبان در هم دخيل شود ولي اين دليل بر هم خانوادگي و هم ريشه بودن نيست درمطلبي كه من نوشتم زبان هاي هم خانواده كه از انها تحت نام ايراني ياد مي شود نام برده شد. علت اينكه چرا در منطقه اي كه زبان هاي هم خانواده وجود دارد زباني غير به اين گستردگي رايج است نياز به بررسي تاريخي و نژاد شناختي دارد كه از حوصله اين تاپيك و موضوع اصلي خارج است چيزي كه مربوط به اين تاپيك است اين واقعيت هست كه در حال حاضر ,خوب يا بد,درست يا غلط جمعيت قابل توجه اي از مردم اين كشور زبان مادريشان تركي است و ما قادر به تغير ان نيستيم و بالاتر از آن حتي مجاز به انديشيدن در مورد تغيير ان نيستيم و بعد یهو نتیجه گرفتید تعداد فارسی زبان ها بیشترند، من نمیدونم چطوری نتیجه گرفتید و چطور باید قانع بشم ولی به هر حال ، حتی اگز از جمعیت 75 میلیونی ایران 5 میلیون هم ترک باشند طبق اساسنامه سازمان ملل ( که به قول خودتون برگرفته از لوح کوروش هست) تدریس به زبان مادری از حقوق اولیه هر انسان است، جنگ اقوام رو کسی که داره از حق خودش حرف میزنه راه نمیندازه، کسی که تاکید بر له کردن حق دیگری داره راه انداخته اينكه من چطور نتيجه گرفتم با مطالعه ي مقاله مشخص است اينكه شما اگر 1 نفر هم باشيد حق داريد كه به زبان مادري تكلم كنيد و بنويسيد هم كه بار ها و بار ها مورد تاييد و تاكيد من بوده و هست اين كه به قول ما منشور حقوق بشر برگرفته از تنديس كورش هست قول ما نيست قول خارجي هاست وگرنه اگر دست ما بود منشور رو مي ذاشتيم كنار لوح زرين و سيمين و آب مي كرديم و مي فروختيم پس كنايه اي كه نوك پيكانش به جاي ديگه مي خوره ننداز اما جنگ اقوام جنگ اقوام زماني پديد مي آيد كه يك قوم خود را به هر دليل محق تر از ديگر اقوام بداند و بيشتر از سايرين بخواهد .حالا مي خواد اون قوم ترك باشه مي خواد فارس باشه مي خواد كرد باشه يا هر كس ديگه زبان رسمی یک چیز هست زبان ملی یک چیز، رسمی بودن زبان هیچ محدودیتی نداره و زبان ملی هم میتونه خیلی راحت توسط یک سرشماری شفاف و با مشخص شدن اکثریت تعیین بشود و در مورد نمودار، "زبان" یعنی وسیله ارتباط، تو نمودار بین اون زبونهایی که از فارسی جدا شدند، اونهایی رو که میتونند با اون زبون با شما ارتباط برقرار کنند میشند همزبان شما، و اونهایی که نشه باهاشون ارتباط برقرار کرد نمیشه هم زبون شما، دورست مثل ترکمنی و ترکی بختیاری که از ترکی آذربایجانی جدا شدند شما اگر برید تو دهات لرستان یا کردستان یا گیلان تا مازندران یا جنوب کشور روستاهای عربی یا حتی روستاهای سوئد و متوجه حرفاشون میشید (البته منهای زبان های واسط!!!!) یعنی اونا همزبونتونن * 1-1 مساوی در کنایه ها :دی زبان رسمي زباني هست كه كارهاي رسمي مملكت با آن صورت مي گيرد يك مقام رسمي كشور موظف هست در تمام مكان ها با زبان رسمي سخن بگويد و لذا سخن گفتم مقامات كشور ما گاه به تركي گاه به عربي تويهين مستقيم به كل مردم كشور است زبان ملي در جايي معني پيدا مي كند كه ملتي يك دست داشته باشيم.در كشوري هايي مانند ايران كه مانند پازل هستند زبان ملي معني ندارد. اما اگر منظور شما زبان هاي به رسميت شناخته شده در يك كشور هست,وقتي يك قوم به رسميت شناخته مي شود عملا زبان آن هم به عنوان زبان بخشي از مردم كشور پذيرفته شده است. اينكه محدوديت آموزش زبان در ايران اعمال مي شود دليلش و توجيهش در انكار وجود اقوام نيست بلكه ريشه در مناسبات اقوام با دولت مركزي دارد.در واقع نوعي اشتباه دو طرفه هست. ----------------- تركي بختياري؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ عزيزم نداريم ايني كه مي گي در مناطق بختياري ترك زبان داريم .حتي روستاهاي دو زبانه ي تركي-بختياري داريم اما اين به معني وجود زباني به نام تركي بختياري نيست ترك هاي ساكن در مناطق بختياري قشقايي هستند علت حضورشان هم در منطقه به حدود 80-130 سال پيش باز مي گردد كه جرياني تاريخي دارد اگر خواستي بگو بيام تو پروفايلت توضيح بدم ---------------- من كل كل ندارم نه با شما نه با كس ديگري تصميم داشتم كه ديگر در تاپيك هاي اينچنيني هم شركت نكنم سال ها پيش از اين ير سر همين مباحث مصاحبت دوستي دانا را از دست دادم و پشيمانم.اما چون شما را به عنوان استارتر تاپيك فردي معقول مي دانم بار ديگر اين ريسك را به جان خريدم كه با نوشتن اين مطالب هرچند سربسته بود دوستاني را از دست بدهم. اينكه ما چقدر انديشه كنيم و چه راهي را براي رسيدن به اهداف خود برداريم از دل همين گفتمان ها بيرون مي آيد. تمام دنيا در پي اتحاد با هم و كنار گذاشتن تضاد ها براي دستيابي به قدرت سياسي و اقتصادي بيشتر و فراهم سازي امكانات رفاهي بيشتر براي مردمان خويش است اما ما با اين پتانسيل عظيم براي اتحاد ميان حوزه هاي تمدني ايران بزرگ(و نه فارس تنها) دايما در پي آشكار تر نمودن بيشتر تضاد ها هستيم اميدوارم اين بحث ها و گفت و گو ها نه تنها منجر به جدايي بيشتر نشود كه باعث بالا تر رفتن قدرت انديشه و تحمل همگي ما شود شادمان باشيد 5 لینک به دیدگاه
A.R-KH-A 4953 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ بر اساس آمار ارائه شده از منبع زبان شناسی SIL (سایت: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در این سایت می توانید ترکیب جمعیتی تمامی کشورها رو با کلی توضیحات ببینین") در سال 1998 در ایران حدود 77 زبان وجود دارد که 2 زبان از این 77 مورد منقرض شده است و ترکیب جمعیتی ایران براساس آمار این منبع در سال 1998 (زمانی که ایران 65 میلیون نفر جمعت داشت) به صورت زیر بوده است: آدرس دقیق این آمار: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام با سلام خدمت دوستان... چون مبنای این مبحث رو سایت مذکور انجام داده و در واقع "مقدمه" استدلال و نتیجه گیری دوستان آذری ما می باشد ابتدا به سایت مذکور میپردازم.. 1.طبیعتا وقتی بحث آمار وسط میاد؛باید آمارگیری هم وجود داشته باشد و گرنه بدون بودن هیچ گونه آمارگیری؛ طبیعتا آماری هم حاصل نمیشد..مگر این اینکه پژوهشگر مذکور آمار خود رو از آمار رسمی و موسسه ای که آمارگیری را انجام میدهد بگیرد و آن را بررسی و انتشار دهید.. سایت مذکور هیچ سابقه ای در امر آمارگیری در کشور ایران نداشته و به احتمال زیاد آمار مذکور را از آمار موجود رسمی در کشور ایران گرفته است و بر روی آن استناج خود را کرده است... در لینکی که داده شده درباره "آذربایجان جنوبی" چنین نوشته است: Azerbaijani, South [azb] 23,500,000 in Iran (1997). Population includes 290,000 Afshar, 5,000 Aynallu, 7,500 Baharlu, 1,000 Moqaddam, 3,500 Nafar 1,000 Pishagchi, 3,000 Qajar, 2,000 Qaragozlu, 130,000 Shahsavani (1993). Population total all countries: 24,364,000. East and West Azerbaijan, Ardebil, Zanjan, and part of Markazi provinces. Many in a few districts of TehranTehran. Some Azerbaijani-speaking groups are in Fars Province and other parts of Iran برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام \/15/show_country.asp?name=IR فک کنم چنین بندی است برای نشان دادن آمار در عکس ارائه شده در پست نخست باشد.. کسی که در ایران زندگی میکند به خوبی میداند چنین حرفی ؛ حرفی گزافی بیش نیست و دو حالت برای این گفته وجود دارد یا اینکه سایت مذکور مغرضانه چنین حرفی رو زده یا اینکه اشتباهی در محاسباتی که پژوهشگر بخش مربوطه بایستی انجام دهد رخ داده است اگر حالت اول صادق است که حرفی برای سایت مذکور نیست و بنده برای همین آمار موجود سال 85 رو برای دوستان بررسی میکنم اگر حالت دوم صادق است باید در ویرایش بعدی حتما اشتباهش تصحیح کند... خوشبختانه سایت مذکور که دوست ما کلی مدرک در مستدل بودن این سایت ارائه کرده بود؛ در ویرایش جدیدش است که در این لینک موجود است چنین می نویسد: Azerbaijani, South azb] 11,200,000 in Iran (Johnstone and Mandryk 2001), increasing. 290,000 Afshar, 5,000 Aynallu, 7,500 Baharlu, 1,000 Moqaddam, 3,500 Nafar 1,000 Pishagchi, 3,000 Qajar, 2,000 Qaragozlu, 130,000 Shahsavani (1993). Population total all countries: 12,612,660. East and West Azerbaijan, Ardebil, Zanjan, and part of Markazi provinces. districts of Tehran برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام show_country.asp?name=IR فک کنم خطای فاحشی سایت مذکور مرتکب شده.. اختلاف 12300000 چیزی کمی برای مخدوش کردن یه مقدمه برای استدلال نیست... اینکه چرا سایت مذکور چنین خطایی رو مرتکب شده رو باید مقصر آن را پژوهشگر مربوطه دانست. 2.برای اینکه آمار قومی و زبانی زمین نماند به سایت ویکی پدیا اگر رجوع کنیم چنین مطلبی را میبینم: The following are the languages with the greatest number of speakers (Data from the برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ): [*=left]Persian, Gilaki and Mazandarani 66%[*=left]Azeri and other Turkic languages 18%[*=left]Kurdish 10%[*=left]Balochi 2%[*=left]Arabic 2%[*=left]Other languages which comprise the remaining 2%, include Armenian, Assyrian and Brahui, etc.[*=left]Total population 70,472,846 (2006 census)[2] According to the Kurdish-Belgian-American scholar Mehrdad Izady whose work can be found at Columbia University School of International and Public Affairs, Gulf 2000 Project web site.[3], the Iranian census of 2001 mentions that 68% speak Persian as first language[4] while he himself gives the following figures: [*=left]Persian, Luri 63.3%[*=left]Azeri and other Turkic languages 13%[*=left]Kurdish 7%[*=left]Gilaki 3.6%[*=left]Mazandarani 3%[*=left]Balochi 2.5%[*=left]Arabic 1.8%[*=left]Other languages include Georgian, Qashqai, Brahui, Raji, Minabi, Lari, Pashto, Turkomen, Armenian, Assyrians, as well as other Iranian languages (Talysh, Tatic, Raji, etc.) اگر به همین سایت هم استناد نکنیم؛سایت سیا چنین مینویسید: [h=2]Ethnic groups[/h] Persian 61%, Azeri 16%, Kurd 10%, Lur 6%, Baloch 2%, Arab 2%, Turkmen and Turkic tribes 2%, other 1% (2008 est.) [h=2]Languages[/h] Persian (official) 53%, Azeri Turkic and Turkic dialects 18%, Kurdish 10%, Gilaki and Mazandarani 7%, Luri 6%, Balochi 2%, Arabic 2%, other 2% (2008 est.) برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و ... 3.از آنجایی که اگر در اینجا آماری از استانها نیاوریم به نظرم بحث تا اینجای کار ممکن است مورد مقبول واقع نشود به آمار استانها رجوع میکنیم: آمار استانهای ایران تا سال 85 چنین بوده: [TABLE=class: st] [TR=class: hd] [TH]Province [/TH] [TH]HASC[/TH] [TH]ISO[/TH] [TH]Dom[/TH] [TH]FIPS[/TH] [TH]Pop-2006[/TH] [TH]Pop-1996[/TH] [TH]Area(km.²)[/TH] [TH]Area(mi.²)[/TH] [TH]Capital[/TH] [/TR] [TR=class: o] [TD]Alborz[/TD] [TD]IR.AL[/TD] [TD]07[/TD] [TD] [/TD] [TD]IR44[/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD]Karaj[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Ardebil [/TD] [TD]IR.AR[/TD] [TD]03[/TD] [TD]ar[/TD] [TD]IR32[/TD] [TD=class: n]1,228,155[/TD] [TD=class: n]1,168,011[/TD] [TD=class: n]17,800[/TD] [TD=class: n]6,873[/TD] [TD]Ardebil[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Bushehr[/TD] [TD]IR.BS[/TD] [TD]06[/TD] [TD]bu[/TD] [TD]IR22[/TD] [TD=class: n]886,267[/TD] [TD=class: n]743,675[/TD] [TD=class: n]22,743[/TD] [TD=class: n]8,781[/TD] [TD]Bushehr[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Chahar Mahall and Bakhtiari[/TD] [TD]IR.CM[/TD] [TD]08[/TD] [TD]cb[/TD] [TD]IR03[/TD] [TD=class: n]857,910[/TD] [TD=class: n]761,168[/TD] [TD=class: n]16,332[/TD] [TD=class: n]6,306[/TD] [TD]Shahr-e-Kord[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]East Azarbaijan[/TD] [TD]IR.EA[/TD] [TD]01[/TD] [TD]as[/TD] [TD]IR33[/TD] [TD=class: n]3,603,456[/TD] [TD=class: n]3,325,540[/TD] [TD=class: n]45,650[/TD] [TD=class: n]17,626[/TD] [TD]Tabriz[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Esfahan[/TD] [TD]IR.ES[/TD] [TD]04[/TD] [TD]es[/TD] [TD]IR28[/TD] [TD=class: n]4,559,256[/TD] [TD=class: n]3,923,255[/TD] [TD=class: n]107,029[/TD] [TD=class: n]41,324[/TD] [TD]Esfahan[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Fars[/TD] [TD]IR.FA[/TD] [TD]14[/TD] [TD]fr[/TD] [TD]IR07[/TD] [TD=class: n]4,336,878[/TD] [TD=class: n]3,817,036[/TD] [TD=class: n]122,608[/TD] [TD=class: n]47,339[/TD] [TD]Shiraz[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Gilan[/TD] [TD]IR.GI[/TD] [TD]19[/TD] [TD]gl[/TD] [TD]IR08[/TD] [TD=class: n]2,404,861[/TD] [TD=class: n]2,241,896[/TD] [TD=class: n]14,042[/TD] [TD=class: n]5,422[/TD] [TD]Rasht[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Golestan[/TD] [TD]IR.GO[/TD] [TD]27[/TD] [TD]gs[/TD] [TD]IR37[/TD] [TD=class: n]1,617,087[/TD] [TD=class: n]1,426,288[/TD] [TD=class: n]20,195[/TD] [TD=class: n]7,797[/TD] [TD]Gorgan[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Hamadan[/TD] [TD]IR.HD[/TD] [TD]24[/TD] [TD]hm[/TD] [TD]IR09[/TD] [TD=class: n]1,703,267[/TD] [TD=class: n]1,677,957[/TD] [TD=class: n]19,368[/TD] [TD=class: n]7,478[/TD] [TD]Hamadan[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Hormozgan[/TD] [TD]IR.HG[/TD] [TD]23[/TD] [TD]hr[/TD] [TD]IR11[/TD] [TD=class: n]1,403,674[/TD] [TD=class: n]1,062,155[/TD] [TD=class: n]70,669[/TD] [TD=class: n]27,285[/TD] [TD]Bandar-e-Abbas[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Ilam[/TD] [TD]IR.IL[/TD] [TD]05[/TD] [TD]il[/TD] [TD]IR10[/TD] [TD=class: n]545,787[/TD] [TD=class: n]487,886[/TD] [TD=class: n]20,133[/TD] [TD=class: n]7,773[/TD] [TD]Ilam[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Kerman[/TD] [TD]IR.KE[/TD] [TD]15[/TD] [TD]kr[/TD] [TD]IR29[/TD] [TD=class: n]2,652,413[/TD] [TD=class: n]2,004,328[/TD] [TD=class: n]180,836[/TD] [TD=class: n]69,821[/TD] [TD]Kerman[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Kermanshah[/TD] [TD]IR.BK[/TD] [TD]17[/TD] [TD]ks[/TD] [TD]IR13[/TD] [TD=class: n]1,879,385[/TD] [TD=class: n]1,778,596[/TD] [TD=class: n]24,998[/TD] [TD=class: n]9,652[/TD] [TD]Kermanshah[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Khuzestan[/TD] [TD]IR.KZ[/TD] [TD]10[/TD] [TD]xz[/TD] [TD]IR15[/TD] [TD=class: n]4,274,979[/TD] [TD=class: n]3,746,772[/TD] [TD=class: n]64,055[/TD] [TD=class: n]24,732[/TD] [TD]Ahvaz[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Kohgiluyeh and Buyer Ahmad[/TD] [TD]IR.KB[/TD] [TD]18[/TD] [TD]kb[/TD] [TD]IR05[/TD] [TD=class: n]634,299[/TD] [TD=class: n]544,356[/TD] [TD=class: n]15,504[/TD] [TD=class: n]5,986[/TD] [TD]Yasuj[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Kordestan[/TD] [TD]IR.KD[/TD] [TD]16 [/TD] [TD]kd[/TD] [TD]IR16[/TD] [TD=class: n]1,440,156[/TD] [TD=class: n]1,346,383[/TD] [TD=class: n]29,137[/TD] [TD=class: n]11,250[/TD] [TD]Sanandaj[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Lorestan[/TD] [TD]IR.LO[/TD] [TD]20[/TD] [TD]lr[/TD] [TD]IR23[/TD] [TD=class: n]1,716,527[/TD] [TD=class: n]1,584,434[/TD] [TD=class: n]28,294[/TD] [TD=class: n]10,924[/TD] [TD]Khorramabad[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Markazi[/TD] [TD]IR.MK[/TD] [TD]22[/TD] [TD]mr[/TD] [TD]IR34[/TD] [TD=class: n]1,351,257[/TD] [TD=class: n]1,228,812[/TD] [TD=class: n]29,130[/TD] [TD=class: n]11,247[/TD] [TD]Arak[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Mazandaran[/TD] [TD]IR.MN[/TD] [TD]21[/TD] [TD]mz[/TD] [TD]IR35[/TD] [TD=class: n]2,922,432[/TD] [TD=class: n]2,602,008[/TD] [TD=class: n]23,701[/TD] [TD=class: n]9,151[/TD] [TD]Sari[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]North Khorasan[/TD] [TD]IR.KS[/TD] [TD]31[/TD] [TD]xl[/TD] [TD]IR43[/TD] [TD=class: n]811,572[/TD] [TD=class: n]676,333[/TD] [TD=class: n]28,434[/TD] [TD=class: n]10,978[/TD] [TD]Bojnurd[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Qazvin[/TD] [TD]IR.QZ[/TD] [TD]28[/TD] [TD]qz[/TD] [TD]IR38[/TD] [TD=class: n]1,143,200[/TD] [TD=class: n]968,257[/TD] [TD=class: n]15,549[/TD] [TD=class: n]6,004[/TD] [TD]Qazvin[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Qom[/TD] [TD]IR.QM[/TD] [TD]26[/TD] [TD]qm[/TD] [TD]IR39[/TD] [TD=class: n]1,046,737[/TD] [TD=class: n]853,044[/TD] [TD=class: n]11,526[/TD] [TD=class: n]4,450[/TD] [TD]Qom[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Razavi Khorasan[/TD] [TD]IR.KV[/TD] [TD]30[/TD] [TD]xr[/TD] [TD]IR42[/TD] [TD=class: n]5,593,079[/TD] [TD=class: n]4,991,818[/TD] [TD=class: n]144,681[/TD] [TD=class: n]55,862[/TD] [TD]Mashhad[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Semnan[/TD] [TD]IR.SM[/TD] [TD]12[/TD] [TD]sm[/TD] [TD]IR25[/TD] [TD=class: n]589,742[/TD] [TD=class: n]501,447[/TD] [TD=class: n]97,491[/TD] [TD=class: n]37,641[/TD] [TD]Semnan[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Sistan and Baluchestan[/TD] [TD]IR.SB[/TD] [TD]13[/TD] [TD]sb[/TD] [TD]IR04[/TD] [TD=class: n]2,405,742[/TD] [TD=class: n]1,722,579 [/TD] [TD=class: n]181,785[/TD] [TD=class: n]70,188[/TD] [TD]Zahedan[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]South Khorasan[/TD] [TD]IR.KJ[/TD] [TD]29[/TD] [TD]xj[/TD] [TD]IR41[/TD] [TD=class: n]636,420[/TD] [TD=class: n]319,878[/TD] [TD=class: n]69,555[/TD] [TD=class: n]26,855[/TD] [TD]Birjand[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Tehran[/TD] [TD]IR.TE[/TD] [TD]07[/TD] [TD]th[/TD] [TD]IR26 [/TD] [TD=class: n]13,422,366[/TD] [TD=class: n]10,343,965[/TD] [TD=class: n]18,814[/TD] [TD=class: n]7,264[/TD] [TD]Tehran[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]West Azarbaijan[/TD] [TD]IR.WA[/TD] [TD]02 [/TD] [TD]ag[/TD] [TD]IR01[/TD] [TD=class: n]2,873,459[/TD] [TD=class: n]2,496,320[/TD] [TD=class: n]37,437[/TD] [TD=class: n]14,455[/TD] [TD]Orumiyeh[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Yazd[/TD] [TD]IR.YA[/TD] [TD]25[/TD] [TD]yz[/TD] [TD]IR40[/TD] [TD=class: n]990,818[/TD] [TD=class: n]810,401 [/TD] [TD=class: n]129,285[/TD] [TD=class: n]49,917[/TD] [TD]Yazd[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Zanjan[/TD] [TD]IR.ZA[/TD] [TD]11[/TD] [TD]zn[/TD] [TD]IR36[/TD] [TD=class: n]964,601[/TD] [TD=class: n]900,890[/TD] [TD=class: n]21,773[/TD] [TD=class: n]8,407[/TD] [TD]Zanjan[/TD] [/TR] [TR=class: ft] [TD=colspan: 5][/TD] [TD=class: n]70,495,782 [/TD] [TD=class: n]60,055,488 [/TD] [TD=class: n]1,628,554[/TD] [TD=class: n]628,788[/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای گرفتن آمار استانها به اینجا مراجعه کنید: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لینک دانلود نتایج سرشماری: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام آمار بالا در صفحه 60 کتاب موجود هست.. حال اگر مثلا برای یک سال آمار مثلا سال 75 رو بررسی کنیم به چنین نتیجه ای میرسیم: در سال 75(هجری شمسی) برابر 60055488 نفر بود. حال این آمار را بررسی می کنیم : استانهایی که با دقت بالاتر از 95 درصد ترك زبان هستند عبارت اند از : آذربایجان شرقی، زنجان، اردبیل و مجموع جمعیت آن ها برابر است با 5.4 ملیون نفر. اگر فرض کنیم 50 درصد جمعیت آذربایجان غربی نیز ترك زبان هستند این عدد به 6.6 ملیون نفر می رسد (هرچند که نقشه ها بیشینه مردم آن جا را کردزبان معرفي مي كنند). بنابراین آمار، ايرانيان ترك زباني که در مناطقی زندگی می کنند که درآن ها زبان تركي تکلم می شود حدود 10.5 درصد جمعيت کل کشور را دربر مي گيرند. البته کسان دیگری هستند که آذربايجاني تبار می باشند ولی در محیط کار و جامعه آنان زبان ترکی حاکم نیست؛ مثل آذريايجاني هاي مقيم تهران. آذربايجاني هاي تهران در آمیزش با فرهنگ های تمام کشور قرار گرفته اند ، بسیاری از آنان با افرادی که از گوشه و کنار کشور در تهران جمع شده اند ازدواج کرده اند. بسياري از آنان حتا تكلم به تركي را نيز نمي دانند. حال با همه اين احوال اگر 30 درصد جمعيت تهران را هم ترك زبان بدانيم يعني از ۱۲ ميليون ۴ ميليون. جمعيت مناطق ترك زبان اطراف اراك و قزوين و همدان و گیلان را هم اگر با مراجعه به آمار جمعيتي آن شهرها محاسبه شود، حداكثر حدود يك ميليون مي شود. كه جمع كل آنان مي شود: ۱۱.۳۶۱.۰۰۰ يعني 18.9 درصد جمعيت كل كشور. که هم با آمار ویرایش سایت مذکور در پست نخست همخوانی دارد.. باری اطلاعات بیشتر در مورد تحریف آمار قومی به اینجا سر بزنید: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ________________________________________________________________________________ به نظرم قبل از اینکه چیزی را بپذیریم که بعد مقدمه ای برای اظهارنظرهای بعدیمان باشد از صحت گفته های آن مطمئن شویم.. با اندک نگاهی به آمار ارائه شده در پست نخست به خوبی میتوان به غلط بودن آن آمار پی برد ولی متاسفانه در برخی اندیشه هایمان باعث میشود که چشممان رو بر روی واقعیات ببنیدیم تا حرف خود رو به کرسی بنشانیم.. چنین اندیشه هایی فارغ از مدل و چیستی اندیشه نه تنها راه گشا و افقی برای اظهارنظرمان باز نمیکند بلکه برعکس باعث اظهار نظر های عجیب و غریب میشود که بعد از دانستن مخدوش دانستن مقدمه استدلالمان باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد... اصرار بر نتایجی که از مقدمات غلط حاصل شده است چیزی جز غلط برای ما ندارد.. امیدوارم دوستان همیشه به صحت مقدمه مخصوصا توجه کافی را داشته باشند تا راه بی فرجامی برای نتیجه نپیماید.. موفق باشید یا حق 7 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ با سلام خدمت دوستان...چون مبنای این مبحث رو سایت مذکور انجام داده و در واقع "مقدمه" استدلال و نتیجه گیری دوستان آذری ما می باشد ابتدا به سایت مذکور میپردازم.. 1.طبیعتا وقتی بحث آمار وسط میاد؛باید آمارگیری هم وجود داشته باشد و گرنه بدون بودن هیچ گونه آمارگیری؛ طبیعتا آماری هم حاصل نمیشد..مگر این اینکه پژوهشگر مذکور آمار خود رو از آمار رسمی و موسسه ای که آمارگیری را انجام میدهد بگیرد و آن را بررسی و انتشار دهید.. سایت مذکور هیچ سابقه ای در امر آمارگیری در کشور ایران نداشته و به احتمال زیاد آمار مذکور را از آمار موجود رسمی در کشور ایران گرفته است و بر روی آن استناج خود را کرده است... در لینکی که داده شده درباره "آذربایجان جنوبی" چنین نوشته است: Azerbaijani, South [azb] 23,500,000 in Iran (1997). Population includes 290,000 Afshar, 5,000 Aynallu, 7,500 Baharlu, 1,000 Moqaddam, 3,500 Nafar 1,000 Pishagchi, 3,000 Qajar, 2,000 Qaragozlu, 130,000 Shahsavani (1993). Population total all countries: 24,364,000. East and West Azerbaijan, Ardebil, Zanjan, and part of Markazi provinces. Many in a few districts of TehranTehran. Some Azerbaijani-speaking groups are in Fars Province and other parts of Iran برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام فک کنم چنین بندی است برای نشان دادن آمار در عکس ارائه شده در پست نخست باشد.. کسی که در ایران زندگی میکند به خوبی میداند چنین حرفی ؛ حرفی گزافی بیش نیست و دو حالت برای این گفته وجود دارد یا اینکه سایت مذکور مغرضانه چنین حرفی رو زده یا اینکه اشتباهی در محاسباتی که پژوهشگر بخش مربوطه بایستی انجام دهد رخ داده است اگر حالت اول صادق است که حرفی برای سایت مذکور نیست و بنده برای همین آمار موجود سال 85 رو برای دوستان بررسی میکنم اگر حالت دوم صادق است باید در ویرایش بعدی حتما اشتباهش تصحیح کند... خوشبختانه سایت مذکور که دوست ما کلی مدرک در مستدل بودن این سایت ارائه کرده بود؛ در ویرایش جدیدش است که در این لینک موجود است چنین می نویسد: Azerbaijani, South azb] 11,200,000 in Iran (Johnstone and Mandryk 2001), increasing. 290,000 Afshar, 5,000 Aynallu, 7,500 Baharlu, 1,000 Moqaddam, 3,500 Nafar 1,000 Pishagchi, 3,000 Qajar, 2,000 Qaragozlu, 130,000 Shahsavani (1993). Population total all countries: 12,612,660. East and West Azerbaijan, Ardebil, Zanjan, and part of Markazi provinces. districts of Tehran برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام فک کنم خطای فاحشی سایت مذکور مرتکب شده.. اختلاف 12300000 چیزی کمی برای مخدوش کردن یه مقدمه برای استدلال نیست... اینکه چرا سایت مذکور چنین خطایی رو مرتکب شده رو باید مقصر آن را پژوهشگر مربوطه دانست. 2.برای اینکه آمار قومی و زبانی زمین نماند به سایت ویکی پدیا اگر رجوع کنیم چنین مطلبی را میبینم: The following are the languages with the greatest number of speakers (Data from the برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ): [*=left]Persian, Gilaki and Mazandarani 66%[*=left]Azeri and other Turkic languages 18%[*=left]Kurdish 10%[*=left]Balochi 2%[*=left]Arabic 2%[*=left]Other languages which comprise the remaining 2%, include Armenian, Assyrian and Brahui, etc.[*=left]Total population 70,472,846 (2006 census)[2] According to the Kurdish-Belgian-American scholar Mehrdad Izady whose work can be found at Columbia University School of International and Public Affairs, Gulf 2000 Project web site.[3], the Iranian census of 2001 mentions that 68% speak Persian as first language[4] while he himself gives the following figures: [*=left]Persian, Luri 63.3%[*=left]Azeri and other Turkic languages 13%[*=left]Kurdish 7%[*=left]Gilaki 3.6%[*=left]Mazandarani 3%[*=left]Balochi 2.5%[*=left]Arabic 1.8%[*=left]Other languages include Georgian, Qashqai, Brahui, Raji, Minabi, Lari, Pashto, Turkomen, Armenian, Assyrians, as well as other Iranian languages (Talysh, Tatic, Raji, etc.) اگر به همین سایت هم استناد نکنیم؛سایت سیا چنین مینویسید: [h=2]Ethnic groups[/h] Persian 61%, Azeri 16%, Kurd 10%, Lur 6%, Baloch 2%, Arab 2%, Turkmen and Turkic tribes 2%, other 1% (2008 est.) [h=2]Languages[/h] Persian (official) 53%, Azeri Turkic and Turkic dialects 18%, Kurdish 10%, Gilaki and Mazandarani 7%, Luri 6%, Balochi 2%, Arabic 2%, other 2% (2008 est.) برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و ... 3.از آنجایی که اگر در اینجا آماری از استانها نیاوریم به نظرم بحث تا اینجای کار ممکن است مورد مقبول واقع نشود به آمار استانها رجوع میکنیم: آمار استانهای ایران تا سال 85 چنین بوده: [TABLE=class: st] [TR=class: hd] [TH]Province [/TH] [TH]HASC[/TH] [TH]ISO[/TH] [TH]Dom[/TH] [TH]FIPS[/TH] [TH]Pop-2006[/TH] [TH]Pop-1996[/TH] [TH]Area(km.²)[/TH] [TH]Area(mi.²)[/TH] [TH]Capital[/TH] [/TR] [TR=class: o] [TD]Alborz[/TD] [TD]IR.AL[/TD] [TD]07[/TD] [TD] [/TD] [TD]IR44[/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD=class: n] [/TD] [TD]Karaj[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Ardebil [/TD] [TD]IR.AR[/TD] [TD]03[/TD] [TD]ar[/TD] [TD]IR32[/TD] [TD=class: n]1,228,155[/TD] [TD=class: n]1,168,011[/TD] [TD=class: n]17,800[/TD] [TD=class: n]6,873[/TD] [TD]Ardebil[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Bushehr[/TD] [TD]IR.BS[/TD] [TD]06[/TD] [TD]bu[/TD] [TD]IR22[/TD] [TD=class: n]886,267[/TD] [TD=class: n]743,675[/TD] [TD=class: n]22,743[/TD] [TD=class: n]8,781[/TD] [TD]Bushehr[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Chahar Mahall and Bakhtiari[/TD] [TD]IR.CM[/TD] [TD]08[/TD] [TD]cb[/TD] [TD]IR03[/TD] [TD=class: n]857,910[/TD] [TD=class: n]761,168[/TD] [TD=class: n]16,332[/TD] [TD=class: n]6,306[/TD] [TD]Shahr-e-Kord[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]East Azarbaijan[/TD] [TD]IR.EA[/TD] [TD]01[/TD] [TD]as[/TD] [TD]IR33[/TD] [TD=class: n]3,603,456[/TD] [TD=class: n]3,325,540[/TD] [TD=class: n]45,650[/TD] [TD=class: n]17,626[/TD] [TD]Tabriz[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Esfahan[/TD] [TD]IR.ES[/TD] [TD]04[/TD] [TD]es[/TD] [TD]IR28[/TD] [TD=class: n]4,559,256[/TD] [TD=class: n]3,923,255[/TD] [TD=class: n]107,029[/TD] [TD=class: n]41,324[/TD] [TD]Esfahan[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Fars[/TD] [TD]IR.FA[/TD] [TD]14[/TD] [TD]fr[/TD] [TD]IR07[/TD] [TD=class: n]4,336,878[/TD] [TD=class: n]3,817,036[/TD] [TD=class: n]122,608[/TD] [TD=class: n]47,339[/TD] [TD]Shiraz[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Gilan[/TD] [TD]IR.GI[/TD] [TD]19[/TD] [TD]gl[/TD] [TD]IR08[/TD] [TD=class: n]2,404,861[/TD] [TD=class: n]2,241,896[/TD] [TD=class: n]14,042[/TD] [TD=class: n]5,422[/TD] [TD]Rasht[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Golestan[/TD] [TD]IR.GO[/TD] [TD]27[/TD] [TD]gs[/TD] [TD]IR37[/TD] [TD=class: n]1,617,087[/TD] [TD=class: n]1,426,288[/TD] [TD=class: n]20,195[/TD] [TD=class: n]7,797[/TD] [TD]Gorgan[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Hamadan[/TD] [TD]IR.HD[/TD] [TD]24[/TD] [TD]hm[/TD] [TD]IR09[/TD] [TD=class: n]1,703,267[/TD] [TD=class: n]1,677,957[/TD] [TD=class: n]19,368[/TD] [TD=class: n]7,478[/TD] [TD]Hamadan[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Hormozgan[/TD] [TD]IR.HG[/TD] [TD]23[/TD] [TD]hr[/TD] [TD]IR11[/TD] [TD=class: n]1,403,674[/TD] [TD=class: n]1,062,155[/TD] [TD=class: n]70,669[/TD] [TD=class: n]27,285[/TD] [TD]Bandar-e-Abbas[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Ilam[/TD] [TD]IR.IL[/TD] [TD]05[/TD] [TD]il[/TD] [TD]IR10[/TD] [TD=class: n]545,787[/TD] [TD=class: n]487,886[/TD] [TD=class: n]20,133[/TD] [TD=class: n]7,773[/TD] [TD]Ilam[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Kerman[/TD] [TD]IR.KE[/TD] [TD]15[/TD] [TD]kr[/TD] [TD]IR29[/TD] [TD=class: n]2,652,413[/TD] [TD=class: n]2,004,328[/TD] [TD=class: n]180,836[/TD] [TD=class: n]69,821[/TD] [TD]Kerman[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Kermanshah[/TD] [TD]IR.BK[/TD] [TD]17[/TD] [TD]ks[/TD] [TD]IR13[/TD] [TD=class: n]1,879,385[/TD] [TD=class: n]1,778,596[/TD] [TD=class: n]24,998[/TD] [TD=class: n]9,652[/TD] [TD]Kermanshah[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Khuzestan[/TD] [TD]IR.KZ[/TD] [TD]10[/TD] [TD]xz[/TD] [TD]IR15[/TD] [TD=class: n]4,274,979[/TD] [TD=class: n]3,746,772[/TD] [TD=class: n]64,055[/TD] [TD=class: n]24,732[/TD] [TD]Ahvaz[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Kohgiluyeh and Buyer Ahmad[/TD] [TD]IR.KB[/TD] [TD]18[/TD] [TD]kb[/TD] [TD]IR05[/TD] [TD=class: n]634,299[/TD] [TD=class: n]544,356[/TD] [TD=class: n]15,504[/TD] [TD=class: n]5,986[/TD] [TD]Yasuj[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Kordestan[/TD] [TD]IR.KD[/TD] [TD]16 [/TD] [TD]kd[/TD] [TD]IR16[/TD] [TD=class: n]1,440,156[/TD] [TD=class: n]1,346,383[/TD] [TD=class: n]29,137[/TD] [TD=class: n]11,250[/TD] [TD]Sanandaj[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Lorestan[/TD] [TD]IR.LO[/TD] [TD]20[/TD] [TD]lr[/TD] [TD]IR23[/TD] [TD=class: n]1,716,527[/TD] [TD=class: n]1,584,434[/TD] [TD=class: n]28,294[/TD] [TD=class: n]10,924[/TD] [TD]Khorramabad[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Markazi[/TD] [TD]IR.MK[/TD] [TD]22[/TD] [TD]mr[/TD] [TD]IR34[/TD] [TD=class: n]1,351,257[/TD] [TD=class: n]1,228,812[/TD] [TD=class: n]29,130[/TD] [TD=class: n]11,247[/TD] [TD]Arak[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Mazandaran[/TD] [TD]IR.MN[/TD] [TD]21[/TD] [TD]mz[/TD] [TD]IR35[/TD] [TD=class: n]2,922,432[/TD] [TD=class: n]2,602,008[/TD] [TD=class: n]23,701[/TD] [TD=class: n]9,151[/TD] [TD]Sari[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]North Khorasan[/TD] [TD]IR.KS[/TD] [TD]31[/TD] [TD]xl[/TD] [TD]IR43[/TD] [TD=class: n]811,572[/TD] [TD=class: n]676,333[/TD] [TD=class: n]28,434[/TD] [TD=class: n]10,978[/TD] [TD]Bojnurd[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Qazvin[/TD] [TD]IR.QZ[/TD] [TD]28[/TD] [TD]qz[/TD] [TD]IR38[/TD] [TD=class: n]1,143,200[/TD] [TD=class: n]968,257[/TD] [TD=class: n]15,549[/TD] [TD=class: n]6,004[/TD] [TD]Qazvin[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Qom[/TD] [TD]IR.QM[/TD] [TD]26[/TD] [TD]qm[/TD] [TD]IR39[/TD] [TD=class: n]1,046,737[/TD] [TD=class: n]853,044[/TD] [TD=class: n]11,526[/TD] [TD=class: n]4,450[/TD] [TD]Qom[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Razavi Khorasan[/TD] [TD]IR.KV[/TD] [TD]30[/TD] [TD]xr[/TD] [TD]IR42[/TD] [TD=class: n]5,593,079[/TD] [TD=class: n]4,991,818[/TD] [TD=class: n]144,681[/TD] [TD=class: n]55,862[/TD] [TD]Mashhad[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Semnan[/TD] [TD]IR.SM[/TD] [TD]12[/TD] [TD]sm[/TD] [TD]IR25[/TD] [TD=class: n]589,742[/TD] [TD=class: n]501,447[/TD] [TD=class: n]97,491[/TD] [TD=class: n]37,641[/TD] [TD]Semnan[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Sistan and Baluchestan[/TD] [TD]IR.SB[/TD] [TD]13[/TD] [TD]sb[/TD] [TD]IR04[/TD] [TD=class: n]2,405,742[/TD] [TD=class: n]1,722,579 [/TD] [TD=class: n]181,785[/TD] [TD=class: n]70,188[/TD] [TD]Zahedan[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]South Khorasan[/TD] [TD]IR.KJ[/TD] [TD]29[/TD] [TD]xj[/TD] [TD]IR41[/TD] [TD=class: n]636,420[/TD] [TD=class: n]319,878[/TD] [TD=class: n]69,555[/TD] [TD=class: n]26,855[/TD] [TD]Birjand[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Tehran[/TD] [TD]IR.TE[/TD] [TD]07[/TD] [TD]th[/TD] [TD]IR26 [/TD] [TD=class: n]13,422,366[/TD] [TD=class: n]10,343,965[/TD] [TD=class: n]18,814[/TD] [TD=class: n]7,264[/TD] [TD]Tehran[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]West Azarbaijan[/TD] [TD]IR.WA[/TD] [TD]02 [/TD] [TD]ag[/TD] [TD]IR01[/TD] [TD=class: n]2,873,459[/TD] [TD=class: n]2,496,320[/TD] [TD=class: n]37,437[/TD] [TD=class: n]14,455[/TD] [TD]Orumiyeh[/TD] [/TR] [TR=class: e] [TD]Yazd[/TD] [TD]IR.YA[/TD] [TD]25[/TD] [TD]yz[/TD] [TD]IR40[/TD] [TD=class: n]990,818[/TD] [TD=class: n]810,401 [/TD] [TD=class: n]129,285[/TD] [TD=class: n]49,917[/TD] [TD]Yazd[/TD] [/TR] [TR=class: o] [TD]Zanjan[/TD] [TD]IR.ZA[/TD] [TD]11[/TD] [TD]zn[/TD] [TD]IR36[/TD] [TD=class: n]964,601[/TD] [TD=class: n]900,890[/TD] [TD=class: n]21,773[/TD] [TD=class: n]8,407[/TD] [TD]Zanjan[/TD] [/TR] [TR=class: ft] [TD=colspan: 5][/TD] [TD=class: n]70,495,782 [/TD] [TD=class: n]60,055,488 [/TD] [TD=class: n]1,628,554[/TD] [TD=class: n]628,788[/TD] [TD][/TD] [/TR] [/TABLE] برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای گرفتن آمار استانها به اینجا مراجعه کنید: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام لینک دانلود نتایج سرشماری: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام آمار بالا در صفحه 60 کتاب موجود هست.. حال اگر مثلا برای یک سال آمار مثلا سال 75 رو بررسی کنیم به چنین نتیجه ای میرسیم: در سال 75(هجری شمسی) برابر 60055488 نفر بود. حال این آمار را بررسی می کنیم : استانهایی که با دقت بالاتر از 95 درصد ترك زبان هستند عبارت اند از : آذربایجان شرقی، زنجان، اردبیل و مجموع جمعیت آن ها برابر است با 5.4 ملیون نفر. اگر فرض کنیم 50 درصد جمعیت آذربایجان غربی نیز ترك زبان هستند این عدد به 6.6 ملیون نفر می رسد (هرچند که نقشه ها بیشینه مردم آن جا را کردزبان معرفي مي كنند). بنابراین آمار، ايرانيان ترك زباني که در مناطقی زندگی می کنند که درآن ها زبان تركي تکلم می شود حدود 10.5 درصد جمعيت کل کشور را دربر مي گيرند. البته کسان دیگری هستند که آذربايجاني تبار می باشند ولی در محیط کار و جامعه آنان زبان ترکی حاکم نیست؛ مثل آذريايجاني هاي مقيم تهران. آذربايجاني هاي تهران در آمیزش با فرهنگ های تمام کشور قرار گرفته اند ، بسیاری از آنان با افرادی که از گوشه و کنار کشور در تهران جمع شده اند ازدواج کرده اند. بسياري از آنان حتا تكلم به تركي را نيز نمي دانند. حال با همه اين احوال اگر 30 درصد جمعيت تهران را هم ترك زبان بدانيم يعني از ۱۲ ميليون ۴ ميليون. جمعيت مناطق ترك زبان اطراف اراك و قزوين و همدان و گیلان را هم اگر با مراجعه به آمار جمعيتي آن شهرها محاسبه شود، حداكثر حدود يك ميليون مي شود. كه جمع كل آنان مي شود: ۱۱.۳۶۱.۰۰۰ يعني 18.9 درصد جمعيت كل كشور. که هم با آمار ویرایش سایت مذکور در پست نخست همخوانی دارد.. باری اطلاعات بیشتر در مورد تحریف آمار قومی به اینجا سر بزنید: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ________________________________________________________________________________ به نظرم قبل از اینکه چیزی را بپذیریم که بعد مقدمه ای برای اظهارنظرهای بعدیمان باشد از صحت گفته های آن مطمئن شویم.. با اندک نگاهی به آمار ارائه شده در پست نخست به خوبی میتوان به غلط بودن آن آمار پی برد ولی متاسفانه در برخی اندیشه هایمان باعث میشود که چشممان رو بر روی واقعیات ببنیدیم تا حرف خود رو به کرسی بنشانیم.. چنین اندیشه هایی فارغ از مدل و چیستی اندیشه نه تنها راه گشا و افقی برای اظهارنظرمان باز نمیکند بلکه برعکس باعث اظهار نظر های عجیب و غریب میشود که بعد از دانستن مخدوش دانستن مقدمه استدلالمان باید دوباره مورد بررسی قرار گیرد... اصرار بر نتایجی که از مقدمات غلط حاصل شده است چیزی جز غلط برای ما ندارد.. امیدوارم دوستان همیشه به صحت مقدمه مخصوصا توجه کافی را داشته باشند تا راه بی فرجامی برای نتیجه نپیماید.. موفق باشید یا حق منم هین رو گفتم به نظر من 2380000 با عقل جور در نمیاد 3 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ بسیار عالی من تو پست ها اول هم گفتم بحث سر اینکه شما زیادین یا ما زیادیم نیست، بحث سر حقی هست که هر انسانی تو دنیا باید از اون برخوردار بشه حتی اگه اقلیت محض باشه ولی در مورد آمار اول از همه در مورد استان خودم بگم به کدوم نقشه های بیشینه کل استان آذربایجان غربی رو کرد نشین معرفی کرده؟ خوب این سایت به نظر من باید معتبر باشه ولی جالبه اگر آمار سال 98 چه مغرضانه و یا چه اشتباه بوده باشه چرا هنوز روی سایت باقی مونده و پاک نشده؟ اگه درست بوده و پاک نشده چه اتفاقی برای اون 12 میلیون ترک افتاده؟ هولوکاستی هم که اتفاق نیوفتاده! این محاسبه جمعیت دستی هم منصفانه نیست، مثلا از 6.5 میلیون نفر جمعیت گیلان و اراک و قزوین و همدان فقط یک میلیونش رو ترک در نظر گرفتی که خیلی غیر منصفانه هست، یا جمعیت تهران و اطرافش یا استان آذربایجان غربی، ترک های قشقایی و ترکمن و خراسانی هم که هیچ بعد این 10٪ کرد و 2٪ عرب هم خیلی جالبه! ضمنا پست 13 رو هم مطالعه کنید بد نیست، وزیر امور خارجه همین یکی دو ماه پیش گفت 40٪ جمعیت ما ترک هستند، و وزیر آموزش پرورش هم 2 سال قبل گفت که 70٪ دانش آموزان ما دو زبانه هستند ولی گیریم آمار شما درست هست، فرقی تو صورت مساله ایجاد میکنه؟ چرا تو برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام زبان رومانیایی که 5٪ مردمش به این زبان تکلم میکنن زبان رسمی هست ولی اینجا وقتی از رسمی شدن حرف میزنی مثل اینکه جرمی مرتکب شدی، چه خوب بود به بقیه پست استارت هم جواب میدادی علیرضا 3 لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ دوست منداشتن فرهنگسرا ضامن بقاي يك زبان نيست بلكه داشتن فرهنگپذير هست كه شما را در حفظ زبان و ميراث پدري ياري مي كند شما ترك هستيد و مي گيد كه اولين كتاب هاي آموزش نوين در ايران به زبان تركي بوده و بجز رسم الخط فعلي چند رسم الخط در دنيا هست كه با آن زبان تركي را مي نگارند اما باز اس ام اس فارسي به هم مي دهيد. خط سوم که زیرش خط کشیدم توهین آمیز هست، من هیچ کجای این تاپیک و کل پستهام تو این سایت به انسانها از هر نژادی کوچکترین بی احترامی نکردم، شما اگر خیر خواه ما هستید لازم نیست نصیحت کنین، اگه مار رو برای رسیدن به درخواست به حقمون همراهی نمیکنین، رگ گردنتون بیرون نزنه هم برای ما کافی هست، ترک ها درسته فرهنگ پذیر نیستند، ولی فرهگ غریبه رو نمیپذیرند، وگرنه بعد از 100 که اجداد شما تمام تلاششون رو به خرج دادند تا ما رو با خودتون یک دست کنند الان خیلی وقت بود که با شما آمیخته شده بودن و تنها صدای اعتراض به بسط نژادپرستی شماها نبودند، شما که میگم شمای نوعی هست لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ اگر اشتباه نكنم تاپيك خود شما بود كه در مورد تظاهرات مردمي در دفاع از درياچه ي اروميه زديداونجا براتون بر شمردم كه شما در هيچ كدام از فجايع زيست محيطي و تاريخي كه در كشور اتفاق افتاد و مردم برايش تحسن و تجمع كردند همراهي نكرديد و نمي بايست انتظار همراهي داشته باشيد آن هم با آن نوع تبليغات كه باز ترك بودن و جدايي از فارس بودن را به رخ مي كشيد و در پاسخ اين كلام بود:ما خبر دار نشديم پس باور اين قضيه كه كه به دنبال احقاق حق عموم هستيد براي من به شخصه سخت است ما با حركت هاي غلط و با رفتار هاي غلط دشمني هايي را كه وجود نداشته دامن زديم و اعتماد ها را از بين برده ايم و از باز انتظار داريم كه ما را باور كنند و اعتماد كنند باز هم اين جمله: از ماست كه بر ماست شما اونجا گفتید مردم یک شهر که اسمش رو هم نشنیده بودم برای خشک شدن یک دریاچه که اسمش یادم نیست اعتراض کردند شما کجا بودید! من هم گفتم اگه فاجعه به وسعت دریاچه اورمیه بود و اطلاعی رسانی هم به این وسعت بود و من اعتراض نکردم حق با شماست، سفسطه میکنی دوست من، نیازی نبود قانع بشید، فقط باید پست من رو درست میخوندید تا قیاس مع الفارق نفرمایید، لطفا دوباره بخونید متوجه نشدید حتما توضیح میدم لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ تدريس به زبان مادري حق نيست ولي تحصيل به زبان مادري حق هسترسيدن به حق هم يك سري روش ها و اصولي داره كه با رعايتشون خيلي سريعتر ميشود به حق رسيد باز هم تاكيد مي كنم اين نه تنها حق شما كه حق كرد ها بلوچ ها لر ها لك ها تركمن ها عرب ها و..... هست منتها عملكرد غلط ترك ها و كرد ها نه تنها نگذاشت كه خود به اين حق برسند بلكه اين حق را از ديگران نيز سلب كردند بله شما دارین به زبان مادریتون حرف میزنید و من به زبان بیگانه، نیازی نیست تسلط خودتون به زبان مادریتون رو با بازی با کلمات به رخ بکشید، من ادعایی تو زبان شما ندارم نظرتون محترم ولی فکر نکنم در جایگاهی باشید که حرکت یک ملت رو نقد بکنید و اونها رو نصیحت بکنید، شاید بد نباشه لحظه ای فکر کنید که یک ملت ممکنه بیشتر از یک فرد مثل شما صلاح خودشون رو بدونند لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ اين كه به قول ما منشور حقوق بشر برگرفته از تنديس كورش هست قول ما نيست قول خارجي هاست وگرنه اگر دست ما بود منشور رو مي ذاشتيم كنار لوح زرين و سيمين و آب مي كرديم و مي فروختيم پس كنايه اي كه نوك پيكانش به جاي ديگه مي خوره ننداز شمام بد کنایه نمیندازی كم كم منتظر بودم در انتهاي نمودار زبان اصفهاني و يزدي و ...نيز ببينم بلكه داشتن فرهنگپذير هست كه شما را در حفظ زبان و ميراث پدري ياري مي كند ترك قشقايي بازمانده ي مغول در ايران هست و از نظر نژادي با مردم آذربايجان متفاوت هستحالا اينكه چجور ترك مغول هم زبانش جزو زبان هاي آذربايجاني مي شود من نمي دانم مگر اينكه باور كنم در زمان هاي بسيار بسيار دور مردماني از آذربايجان به مغولستان رفته اند و قوم مغول را بنيان نهاده اند و بعد ها اين مغولان در زمان چنگيز و تيمور باز به ايران يورش آوردند چون عكس اين موضوع كه زبان مردم آذربايجان در اثر جريانات تاريخي به تركي بدل شده قويا از سوي شما رد مي شود و من هم باوري را كه موجب شادماني دوستانم باشد باور دارم ویکی پدیای فارسی: قشقایی یکی از ایلات بزرگ ترک برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام است و از ایلهای بزرگ ایران از لحاظ جمعیت به شمار میرود. زبان قشقاییها برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام است که همانند و شبیه زبان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام است. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و در طبقه بندی زبانها شاخه از زبان ترکی آذربایجانی محسوب می شود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام قشقاییها مسلمان و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام هستند. مرکز اصلی این ایل برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام است.اما به دلیل وسعت اراضی وقلمرو در دیگر استانها نیز ساکن میباشند از جمله: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ( جونقان- بلداجي، بروجن، سامان، شهرکیان، طاقانک)، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام (هفتکل)و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام (قسمتهایی ازسمیرم، شهرضا، دهاقان وفریدن). برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ( دشتستان و دشتی )قشقاییها در دورههای مختلف بهتدریج به این سرزمین کوچیده و در آن ساکن شدهاند. عشایر ترکزبان در سراسر ایران پراکندهاند. استقرار ایلات ترک در مناطق گوناگون ایران در دوران برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، تیموریان و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام شدت یافتهاست. جمعیت ایل قشقائی نیم میلیون (تخمین سال ۱۹۸۶) برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و ۱٬۵۰۰٬۰۰۰ برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و 2.750.000 تخمین زده میشود. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ولی اگه کار به کنایه اندازه برسه، من نیازی به دروغ پردازی تاریخی ندارم، واقعیت های تاریخی شما که مورد تایید منابع خودتون هست و مایه ننگتون هست کم نیستا، نکن این کارو، تیکه ننداز بزار آروم بحث کنیم لینک به دیدگاه
El Roman 31720 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ زبان رسمي زباني هست كه كارهاي رسمي مملكت با آن صورت مي گيرد يك مقام رسمي كشور موظف هست در تمام مكان ها با زبان رسمي سخن بگويد و لذا سخن گفتم مقامات كشور ما گاه به تركي گاه به عربي تويهين مستقيم به كل مردم كشور است زبان ملي در جايي معني پيدا مي كند كه ملتي يك دست داشته باشيم.در كشوري هايي مانند ايران كه مانند پازل هستند زبان ملي معني ندارد. اما اگر منظور شما زبان هاي به رسميت شناخته شده در يك كشور هست,وقتي يك قوم به رسميت شناخته مي شود عملا زبان آن هم به عنوان زبان بخشي از مردم كشور پذيرفته شده است. اينكه محدوديت آموزش زبان در ايران اعمال مي شود دليلش و توجيهش در انكار وجود اقوام نيست بلكه ريشه در مناسبات اقوام با دولت مركزي دارد.در واقع نوعي اشتباه دو طرفه هست. ----------------- تركي بختياري؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ عزيزم نداريم ايني كه مي گي در مناطق بختياري ترك زبان داريم .حتي روستاهاي دو زبانه ي تركي-بختياري داريم اما اين به معني وجود زباني به نام تركي بختياري نيست ترك هاي ساكن در مناطق بختياري قشقايي هستند علت حضورشان هم در منطقه به حدود 80-130 سال پيش باز مي گردد كه جرياني تاريخي دارد اگر خواستي بگو بيام تو پروفايلت توضيح بدم ---------------- من كل كل ندارم نه با شما نه با كس ديگري تصميم داشتم كه ديگر در تاپيك هاي اينچنيني هم شركت نكنم سال ها پيش از اين ير سر همين مباحث مصاحبت دوستي دانا را از دست دادم و پشيمانم.اما چون شما را به عنوان استارتر تاپيك فردي معقول مي دانم بار ديگر اين ريسك را به جان خريدم كه با نوشتن اين مطالب هرچند سربسته بود دوستاني را از دست بدهم. اينكه ما چقدر انديشه كنيم و چه راهي را براي رسيدن به اهداف خود برداريم از دل همين گفتمان ها بيرون مي آيد. تمام دنيا در پي اتحاد با هم و كنار گذاشتن تضاد ها براي دستيابي به قدرت سياسي و اقتصادي بيشتر و فراهم سازي امكانات رفاهي بيشتر براي مردمان خويش است اما ما با اين پتانسيل عظيم براي اتحاد ميان حوزه هاي تمدني ايران بزرگ(و نه فارس تنها) دايما در پي آشكار تر نمودن بيشتر تضاد ها هستيم اميدوارم اين بحث ها و گفت و گو ها نه تنها منجر به جدايي بيشتر نشود كه باعث بالا تر رفتن قدرت انديشه و تحمل همگي ما شود شادمان باشيد زبان رسمی تعریف خودش رو داره تو قانون هم به صراحت اومده که زبان رسمی فارسی هست نه چیز دیگری، زبان رسمی زبانی هست که فرهنگستان داره و براش هزینه میشه و خیلی پارامتر های دیگه، ببخشید ولی تعریف شما من در آوردی هست --------------- منظورم ترکی قشقایی بود اشتباه لپی بود --------------- ولی متاسفانه چند بار تو پست هاتون مستقیم و غیر مستقیم تیکه های تلخی انداختین که با گفته هاتون فرق داره از دیدگاه شما دوستان فارس اتحاد یعنی له کردن دیگران و تحمیل داشته های خود به اونها به عنوان داشته های اونها، رضا خان هم از همین اتحاد حرف میزد، عزیز من رسمی شدن زبان من هیچ منافاتی با اتحاد نداره، این که من به زبان خودم درس بخونم هیچ منافاتی با اتحاد نداره، ولی تبعیضی که حکومت اعمال میکنه و شما هم خوشتون میاد و حکومتی که در همه زمینه ها ازش شاکی هستین رو فقط تو همین مورد تایید میکنید با اتحاد منافات داره اتحاد به زور همرنگ کردن همه نیست، اتحاد قدرت تحمل همدیگه هست چیزی که شما ندارین، شما اگه قدرت تحمل داشتین برای همه غیر از حودتون جک نمیساختین، غیر خودی ها رو به چشم موجودات پست و خودتون رو نژاد پاک نمیدونستین متاسفانه رگه های نژاد پرستی تو جامعه شما هنوز مونده، جامعه که دست به هرگونه نژاد پرستی میزنه ولی من رو فقط به خاطر اینکه نوشتم "محل سکونت:آزربایجان" متهم به نژاد پرستی و پان ترک بودن میکنه لینک به دیدگاه
mortaza_sakht 1109 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ این اطلاعاتی که گذاشتید چیـــــز خیلی بدیـــهی بود دوست عزیز مسلم هست که تو کشور ما ترکی زبان خیلی بیشتر از فارس ها هست. یاشاسین آذربایجان یاشاسین تــــــرک تـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرکــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 2 لینک به دیدگاه
amirgb 8546 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 اسفند، ۱۳۹۰ خط سوم که زیرش خط کشیدم توهین آمیز هست، من هیچ کجای این تاپیک و کل پستهام تو این سایت به انسانها از هر نژادی کوچکترین بی احترامی نکردم، شما اگر خیر خواه ما هستید لازم نیست نصیحت کنین، اگه مار رو برای رسیدن به درخواست به حقمون همراهی نمیکنین، رگ گردنتون بیرون نزنه هم برای ما کافی هست، ترک ها درسته فرهنگ پذیر نیستند، ولی فرهگ غریبه رو نمیپذیرند، وگرنه بعد از 100 که اجداد شما تمام تلاششون رو به خرج دادند تا ما رو با خودتون یک دست کنند الان خیلی وقت بود که با شما آمیخته شده بودن و تنها صدای اعتراض به بسط نژادپرستی شماها نبودند، شما که میگم شمای نوعی هستاشتباه متوجه شدي.من نوشتم داشتن فرهنگسرا مهم نيست بلكه داشتن فرهنگ پذير مهم هست.منظور من اين نبود كه بگم كسي بي فرهنگ هست يا چيزي تو اين مايه ها.منظور من اين بود كه براي بسط يك فرهنگ مي بايست متقاضي آن موجود باشد .اين به اين معني هست كه تا خود يك قوم نخواهد نمي توان فرهنگ آنجا را با برپايي فرهنگسرا و كنفرانس و كارگاه نجات داد و بار ها تاكيد كردم در اين زمينه ترك هاي ايران پيشتاز هستند و به خوبي فرهنگ خود را منتقل مي كنند.اگر سو برداشتي از نوشتار من حاصل شده رسما و در حضور جمع پوزش مي خواهم 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده