رفتن به مطلب

نگاهی به کاربرد rfid در صنایع دارویی و بیمارستانها


ارسال های توصیه شده

rfid ، مجموعه­ای از روش­های فنی است که به کمک امواج رادیویی با طیف فرکانسی مشخص به شناسایی پرداخته و در گستره­ی وسیعی از صنایع کاربرد دارد. لذا می­توان با تمرکز روی هر یک از کاربردهای این فناوری و شرح فرآيندهای پیاده­سازی آن، گامی به سمت فراگیر شدن استفاده از این فناوری برداشت.

با توجه به اهمیت مبحث سلامت در جامعه، این مقاله، نگاهی به امکان و نحوه بکارگیری rfidدر تأمین و ارتقای سطح سلامت جامعه داشته و با اجتناب از توضیح کامل مباحث فنی و با تمرکز بیشتر بر نحوه انجام فعالیت­ها به یافتن فرآیندهای لازم برای پیاده­سازی و اجرای یک سیستم کنترل و شناسایی rfidدر کاربردهای مرتبط با سلامت جامعه پرداخته است.

ببمارستان­ها و تولید و توزیع کنندگان دارو از عواملی هستند که نقشی اساسی و تعیین کننده در سلامت افراد داشته و می­توان با تمرکز بر این نقش اساسی و ارتقای سطح کیفی آنها گامی بزرگ به سمت اهداف مطرح شده برداشت.

تولید و عرضه داروهای تقلبی و غیرقابل مصرف نیز امروزه به بحرانی اجتماعی تبدیل شده است که ضررهای جبران ناپذیری به سلامت و اقتصاد جامعه می­زند. در این مقاله روشی برای شناسایی داروهای نامعتبر توسط فناوری rfidارائه می­شود که با توجه به کارهای انجام شده در دنیا، راه حلی مناسب برای مبارزه با این معضل به نظر می­رسد.در انتهای مقاله هم یک نمونه عملی از بکارگیری فناوری rfidدر تولید و عرضه دارو ارائه می­شود.

تکنولوژی شناسایی از طریق فرکانس رادیویی امکان برچسب­گذاری الکترونیکی و شناسایی بی­سیم اشیاء را از طریق امواج رادیویی برای استفاده در صنایع مختلف امکان‌پذیر می­سازد. همچنین rfidبه عنوان زیرمجموعه­ای از طیف وسیع تکنولوژی شناسایی اتوماتیک و تصرف کردن دادهمطرح می­شود که شامل سیستم­های استفاده از بارکد پیشرفته، شناسایی نوری کاراکترهاو سیستم­های شناسایی مادون قرمز است [1].­ به طور خلاصه، تکنولوژی شناسایی اشیاء از طریق فرکانس رادیویی، ارائه راه­حل­های مفید برای پیگیری اشیاء به صورت محلی و عمومی را امکان­پذیر می­سازد.

امروزه شرکت­های مختلف در خارج از کشور به شدت درحال توسعه سیستم­های خود با استفاده از رویه­های شناسایی خودکار در زنجیره­های تولیدی هستند . تکنولوژی مورد بحث اغلب به صورت یکپارچه با صنایع itدر کشورهای مختلف مطرح می­شود [3].

این تکنولوژی دارای کاربردهای گوناگونی نظیر سیستم­های کنترل دسترسی، پیگیری محصولات و اشیا در کارخانجات، جلوگیری از ورود داروی تقلبی به بازار دارو، کنترل بیماران در بیمارستان­ها و غیره است.

به طور کلی سادگی استفاده از تکنولوژی rfidدر محیط­های صنعتی عمده­ترین خصوصیتی است که آن را از سایر تکنولوژی­های مشابه متمایز می­سازد. یکی از امکانات ساده­ای که rfidدر اختیار کاربران قرار می­دهد، عدم نیاز به یک خط مستقیم بین برچسب و رمزخوان برای شناسایی است، به طوری که برچسب­ها در هر جهتی نسبت به رمزخوان و یا حتی از داخل بسته­بندی از طریق امواج الکترومغناطیسی قابل شناسایی خواهند بود. همچنین رمزخوان­ها می­توانند چندین برچسب را به طور همزمان شناسایی کرده و اطلاعات آن­ها را بخوانند. برچسب­هایrfidحافظه­هایی با قابلیت خواندن و نوشتن را با استفاده از تکنینک­های امنیتی بالا در اختیار کاربران قرار می­دهند. امروزه اکثر حافظه­های موجود در برچسب­ها به صورت خواندنی/نوشتنی با قابلیت پارتیشن­بندی طراحی می­شوند، به طوری که می­توان برخی از پارتیشن­ها ( به عنوان مثال پارتیشن مربوط به شماره سریال) را به صورت غیر قابل تغییر تنظیم کرد [2]. در شکل 1 حداقل اجزای موجود در فناوری rfidنشان داده شده است.rfid، از یک میکروچیپ بر روی برچسب برای ذخیره اطلاعات استفاده می­کند. اطلاعات توسط امواج رادیویی با طیف فرکانسی مشخص از برچسب­ها خوانده و یا بر برچسب­ها نوشته می­شوند. یک رمزخوان rfidامواج را توسط آنتن خود، در اطراف پراکنده می­کند تا بتواند برچسب­های اطراف را شناسایی نماید. برچسب­ها توسط این امواج، انرژی لازم خود را برای ارسال پاسخ تامین کرده و اطلاعات را به رمزخوان می­فرستند و رمزخوان نيز آنها را به کمک مدارات واسط، به کامپیوتر برای ذخیره‌ در پایگاه داده و پردازش ارسال می­کند.

 

دانلود مقاله

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...
×
×
  • اضافه کردن...