رفتن به مطلب

سورگوم- Sorghum


shirin.agro

ارسال های توصیه شده

پنجمين غله مهم دنيا مي باشد و مهمترين كشور هاي توليد كننده هند، چين و روسيه هستند.

 

خاستگاه سورگوم قاره افريقا است و از دانه هاي ان جهت تغذيه استفاده مي شود و 3 هزار سال قبل از ميلاد كشت مي شده است. قدرت تحمل سورگوم به گرما بيشتر از ساير غلات است و به همين دليل به ان شتر گياهان زراعي مي گويند و معمولا در مناطق گرم و خشك قابل كشت است

 

 

قياق ( جانسون گراس ):

از خويشاوندان نزديك سورگوم است و يك گياه خزنده بوده و سيله ريزم خزنده خود تاكثير پيدا مي كند و در بعضي جاها به عنوان علف هرز به حساب مي ايد.

 

اهميت اقتصادي :

اهميت اقتصادي سورگوم به لحاظ تغذيه انسان و حيوانات ، تهيه الكل و تهيه علوفه سبز و سيلو مي باشد.

 

انواع سورگوم: سورگم ها بر حسب نوع مصرف به 4 دسته تقسيم مي شوند .

 

1 –سورگوم دانه ايGrain Sorghum :

از دانه هاي ان به عنوان غذاي انسان، دام و طيور استفاده مي شود .

 

2 –سورگوم علوفه اي Grass Sorghum :

كه به نام سرگو sorgo ) معرف است . داراي ساقه هاي بلند ابدار و شيرين است . سودان گراس از ارقام سورگوم علوفه است كه گياه يك ساله با ساقه هاي باريك و قدرت پنجه زني بالا است

 

3 - سورگوم شيرين يا قنديSweet Sorghum :

ساقه هاي بلند اين گياه حاوي مواد قندي است . از شيرابه ساقه قند مايع توليد مي شود. عملكرد ان بيشتر از سورگوم دانه اي است لذا براي توليد علوفه سبز و سيلوي كشت مي شود.

 

4 - سورگوم جاروييbroom sorghum :

به دليل انشعابات زياد و طويل و خوشه برجسته به عنوان جاروب استفاده مي شود.

 

5 - سورگوم مومي waxy sorghum :

آندوسپرم اين گياه داري موم است كه براي ساختن چسب به كار مي رود.

 

 

 

 

 

منبع:khalilvand.ir

 

 

 

sorghumcomp_FF28E8B08ECF0.jpg

منبع:.agmrc.org

  • Like 1
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...