shirin.agro 6340 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 بهمن، ۱۳۹۰ پنجمين غله مهم دنيا مي باشد و مهمترين كشور هاي توليد كننده هند، چين و روسيه هستند. خاستگاه سورگوم قاره افريقا است و از دانه هاي ان جهت تغذيه استفاده مي شود و 3 هزار سال قبل از ميلاد كشت مي شده است. قدرت تحمل سورگوم به گرما بيشتر از ساير غلات است و به همين دليل به ان شتر گياهان زراعي مي گويند و معمولا در مناطق گرم و خشك قابل كشت است قياق ( جانسون گراس ): از خويشاوندان نزديك سورگوم است و يك گياه خزنده بوده و سيله ريزم خزنده خود تاكثير پيدا مي كند و در بعضي جاها به عنوان علف هرز به حساب مي ايد. اهميت اقتصادي : اهميت اقتصادي سورگوم به لحاظ تغذيه انسان و حيوانات ، تهيه الكل و تهيه علوفه سبز و سيلو مي باشد. انواع سورگوم: سورگم ها بر حسب نوع مصرف به 4 دسته تقسيم مي شوند . 1 –سورگوم دانه ايGrain Sorghum : از دانه هاي ان به عنوان غذاي انسان، دام و طيور استفاده مي شود . 2 –سورگوم علوفه اي Grass Sorghum : كه به نام سرگو sorgo ) معرف است . داراي ساقه هاي بلند ابدار و شيرين است . سودان گراس از ارقام سورگوم علوفه است كه گياه يك ساله با ساقه هاي باريك و قدرت پنجه زني بالا است 3 - سورگوم شيرين يا قنديSweet Sorghum : ساقه هاي بلند اين گياه حاوي مواد قندي است . از شيرابه ساقه قند مايع توليد مي شود. عملكرد ان بيشتر از سورگوم دانه اي است لذا براي توليد علوفه سبز و سيلوي كشت مي شود. 4 - سورگوم جاروييbroom sorghum : به دليل انشعابات زياد و طويل و خوشه برجسته به عنوان جاروب استفاده مي شود. 5 - سورگوم مومي waxy sorghum : آندوسپرم اين گياه داري موم است كه براي ساختن چسب به كار مي رود. منبع:khalilvand.ir منبع:.agmrc.org 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده