رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

شکستگی آلت تناسلی

خطرناکترین اورژانس اورولوژی

دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه

 

در رشته پزشکی و طب اورژانس یکی از اورژانسهای بسیار خطرناک اورولوژی عبارتند از شکستگی آلت تناسلی مردان که به تفصیل در این مقاله به آن خواهیم پرداخت باید اعتراف کرد هرگونه بیماری آمیزشی حتی بسیار ساده در کشور ما و تمام کشورهایی که متاسفانه آموزش بیماریهای جنسی در آنها وجود ندارد ، خطرناک بوده و هشداری فوق العاده جدی برای دولت مردان کشورمان که با خیل جوانان بیکاروفقیر روبرو هستند، میباشد.به خاطر دلایل زیردولت مردان ایرانی باید در آینده نه چندان دور منتظر فاجعه انتشار سریع بیماریهای خطرناک جنسی مثل ایدز ،هپاتیت، سیفلیس ،شانکر،گونوره .....بین جوانان آنهم بصورت ساده باشند : 1 - نبود سیستم آموزشی عمومی بیماریهای آمیزشی حتی در حد ساده در مدارس و دانشگاههاوعموم مردم 2 - ایجاد حجب وحیای کاذب بین مردم در موردآموزش بیماریهای آمیزشی در حالی که سی دی های فیلمهای ***ی با کمترین قیمت در تمام کشور بفور یافت میشود، 3 - عدم ارتباط صحیح آموزش وپرورش و وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی در رابطه با آموزش بیماریهای جنسی 4 - پایین بودن سرانه سلامت مردم 5 - بیکاری و فقر اقتصادی و فرهنگی جوانان در شرف ازدواج 6 - ضعف شدید اطلاع رسانی رسانه ملی و نبود کانالهای خصوصی رادیو و تلویزیونی درایران 7 - *****ینگ شدید اینترنتی در مخابرات کشورمان و..... بهرحال تنها امید آموزش برای حداقل افراد تحصیل کرده !! استفاده از اینترنت میباشد که البته معلوم نیست که این موارد نیز به زودی ***** نشوند !! . این باردر رابطه با شکستگی آلت تناسلی مردان بحث خواهیم کرد انشاالله مورد استفاده علاقمندان و دوستداران علم و دانش قرار گرفته و باعث پیشرفت جوانان خوب و عزیز ایران اسلامیمان شود .

 

با سپاس دکتر رحمت سخنی

از اورژانس مرکز آموزشی ودرمانی امام خمینی (ره) ارومیه - مرکز همیشه سرسبز آذربایجان غربی

 

لینک به دیدگاه

[h=1]شکستگی آلت تناسلی مردان

شاید در تصور اولیه افراد شکسته شدن آلت قابل توجیه نباشد ولی یکی از اورژانسهای ارولوژی شکستگی آلت می باشد. جهت درک و توضیح این حالت ابتدا لازم است ساختمان و عملکرد آلت را در حالت عادی و نعوظ توضیح دهیم تا مفهوم و مکانیسم شکستگی آلت مشخص گردد.آلت تناسلی مردان اندامی است بدون استخوان و غضروف، ولی بافت نعوظی آن از سه سیلندر به طولی حدود 20 سانتیمتر و قطر حدود 5/2 سانتیمتر تشکیل شده ( بنامCorpus carernosum و Corpus Spongiosum ) .

این سیلندرها که در کنار هم قرار گرفته در قسمت داخلی متصل به استخوانهای لگن خاصره و قسمت خارجی آن توسط پوست پوشانیده که نمای اندام تناسلی ظاهری را تشکیل می دهد.

قسمت بیرونی بافت نعوظی را اگر از داخل به خارج توضیح دهیم در داخلی ترین قسمت گفته شد که از سه سیلندر طولی ( 2 عدد بافت اصلی نعوظ کورپوس کاورنوزوم و سومی بنام کورپوس اسپانژیوزوم که حاوی مجرای ادراری است و در زیر 2 سیلندر قبلی قرار گرفته ).

 

داخل سیلندرهای نعوظی بافت اسفنجی قرار گرفته که فضای زیادی را هنگام نعوظ جهت ورود خون ایجاد می کند و دیواره آن از بافت بسیار قوی و ضخیم بنام تونیکا آلبوژینه تشکیل شده است.

سیلندرها توسط بافت قوی دیگری بنام فاسیای باکس ( Bucks fasia ) در کنار هم قرار می گیرند تا خود شکل سیلندری واحدی را تشکیل دهد و روی آن را بافتهای نرم و لغزنده زیر جلدی و پوست است که قابلیت حرکت و لغزندگی بین پوست و بافت نعوظی را ایجاد می کند تا بدون کشش وفشار بر روی پوست، سایز آلت در حالت نعوظ چند برابر بزرگتر شود.

مکانیسم نعوظ بدین شرح است که هنگام تحریک جنسی و یا فعال شدن مکانیسم نعوظی به هر دلیل، جریان خون بداخل بافت اسفنجی این سیلندرها به سرعت و شدت افزایش یافته بطوری که خون ورودی، فرصت خارج شدن از طریق سیاهرگها را ندارد. سیلندرها افزایش بارز حجم پیدا کرده و همچون بادکنکی که بطور کامل پر باد شده باشد حجیم و سفت می گردد.[/h]

لینک به دیدگاه

[h=1]مکانسیم نغوظ به شرح زیر است :[/h]

[h=1] هنگام تحریک جنسی و یا فعال شدن مکانیسم نعوظی به هر دلیل، جریان خون بداخل بافت اسفنجی این سیلندرها به سرعت و شدت افزایش یافته بطوری که خون ورودی، فرصت خارج شدن از طریق سیاهرگها را ندارد. سیلندرها افزایش بارز حجم پیدا کرده و همچون بادکنکی که بطور کامل پر باد شده باشد حجیم و سفت می گردد.

سفتی دیواره سیلندرها باعث بسته شدن 90% قابلیت خروج خون از سیلندرها می گردد تا بافت آلت پر خون باقی بماند. این فشار به بالاتر از حد متوسط فشار خون فرد، یعنی حدود 120 میلی متر جیوه می رسد و باتوجه به محصور بودن خون با دو بافت قوی تونیکاآلبوژینه دیواره سیلندرها و فاسیای باکس پوشاننده آنها منجر به قوام سخت و شبیه به استخوانی بافت آلت تناسلی مردان درحالت نعوظ میگردد.[/h]

لینک به دیدگاه

[h=1]اگر در حالت نعوظ کامل و سفت، فشار زیادی جهت خم کردن این سیلندرهای پرخون انجام گیرد، همانند بادکنک پربادی که در اثر فشار پاره می گردد، بافت سیلندرهای آلت نیز از محل خمیدگی پاره شده و خونریزی شدید در زیر پوست ایجاد می کند که باعث ایجاد درد شدید و تورم شدید آلت می شود که ادامه خونریزی در زیر پوست حتی تا ناحیه سینه و زیر گردن نیز ممکن است ادامه یابد.

پس از گذشت زمان حاد شکستگی آلت، اگر فرد مراجعه ننماید و بافت تخریب شده ترمیم نشود، در نعوظ بعدی، خون در داخل سیلندرها محصور نمی گردد و همچون بادکنک سوراخ، از همان محل آسیب خون خارج شده و در نتیجه تشدید خونریزی زیرپوستی و عدم توانایی در نعوظ می گردد که می تواند باعث ناتوانی جنسی نیز گردد.

درصورتیکه بافت به مرور زمان خودبخود ترمیم شود، محل پارگی بصورت ناهمگون و غیریکنواخت ترمیم شد که خود باعث عدم توانایی در نعوظ در آینده و یا اگر ضایعه شدید نباشد این غیریکنواختی بافت منجر به کجی آلت، هنگام نعوظ در آینده می گردد.

با درک مکانیسم نعوظ و شکستگی آلت پس مشخص است که این حادثه زمانی رخ می دهد که آلت در نعوظ کامل باشد و فشار بصورت خم کردن آلت وارد گردد.

شایعترین حالتی که منجر به شکستگی آلت می گردد زمانی است که هنگام نزدیکی زن بعنوان فرد فعال عمل می کند بدین صورت که زمانی که مرد بصورت درازکش به پشت خوابیده و زن به حالت نشسته به روی آلت تناسلی مرد اقدام به نزدیکی می کنند.

در این حالت اگر حین نزدیکی، زن بطور ناگهانی اقدام به خوابیدن بر روی مرد بکند و یا به سمت عقب، خود را حرکت دهد به گونه ای که استخوان شرمگاهی زن بر روی تنه آلت مرد فشار آورد منجر به شکستگی آلت مرد خواهد شد.

در کلینیک و اورژانس ارولوژی موارد دیگری نیز مشاهده می شود[/h]

لینک به دیدگاه

درمان شکستگی آلت:

 

 

ترمیم به روش جراحی و بصورت اورژانسی می باشد که این ترمیم هرچه سریعتر انجام گیرد احتمال عوارض کمتر است.

و عوارض عدم ترمیم یا ترمیم دیررسی ناتوانی جنسی، خمیدگی و کجی آلت هنگام نعوظ، تغییر شکل آلت به شکل ساعت شنی ( نازک شدن قسمت کوچکی از تنه آلت ) که حین نزدیکی باعث کج شدن مکرر آلت از همان قسمت باریک و ضعیف خواهد شد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...