رفتن به مطلب

هنر برای چه؟

ارسال های توصیه شده

بدون شک نگاه ادم ها از دریچه هنر به دنیای که در ان زندگی میکنند نگاه قابل تحمل تر ،تامل بر انگیز تر ، دقیقتر و لطیف تری ست نگاهی که از روح انسانی سرچشمه میگرد و چستچو گر و نماینگر ارزش های والای ادمی است

ما چه تعریفی از هنر پیدا کرده ایم و ان را چگونه در زندگی شخصی بکار میگیریم؟

انتظار داریم هنر برای چه خلق بشه؟ پول ، شهرت و نام و نشان، برتری و سلطه جویی ، لذت طلبی ، خوشنودی و رضایت دیگران ، برای سیاست ، برای بروز افکار شخصی ، برای خود هنر ، برای پنهان کردن و یا اشکار ساختن خلا و کمبود های شخصیتی و اجتماعی ، برای فرهنگ سازی ، برای ظلم ستیزی ......؟

چطور یک هنرمند و اثار هنری اش ماندگار میشوند ؟

• Like 10
لینک به دیدگاه

چند وقتیه توی انجمن های هنری شهرمون به صورت ماهانه یا دو هفته ای یک بار شرکت میکنم بیشتر به عنوان تماشگر ، انجمن های مثل انجمن عکس یا موسقی (که الان به دلیل ماه محرم تعطیله) یا انجمن ادبی شعر و داستان.... تجربه خوبیه مخصوصا قرار گرفتن در جمع ادم هایی که طرز فکر و بینش های متفاوتی نسبت به جامعه و ادم ها دارند . البته بعضی وقتا حس میکنم تنها هنر نیست که باعث شده تا ادم ها اونجا دور هم جمع بشن ولی بازم فک میکنم بهتر مثبت اندیش بود و این را به حساب متفاوت بودن سلیقه های شخصی گذاشت اما خودم بیشتر برای محکه افکار ،شخصیتم و ، تعامل بیشتر با ادم ها ، و پاسخ به علایقم شرکت میکنم اونجا این فرصت را داری که بهتر با خودت اشنا بشی و به کمک شفافیتی که در ذات هنر هست صادقانه و جسورانه تر فکر کنی ...

خب هنوز شما نظری در مورد هنر ندارید :ws52:

• Like 7
لینک به دیدگاه

کسی که بتونه فکرش رو به طور موثر، به روش جدید و در زمان مناسبش بروز بده از نظر من هنرمنده و کارش ماندگار

بنابراین من فکر میکنم هنر مند واقعی خیلی کم داریم، بیشتر مقلد داریم تا هنر مند

در کنار اینکه امروزه خیلی ها دوست دارن ادای رفتارهای بعضا نمایشی هنری ها رو در بیارن تا خاص جلوه کنن! ولی تو همون محیط های

که شما گفتی با همه فعالیت های مثبتش ، اغراق، تقلید، پوچی و بی هدفی به چشم میخوره( جمع نمیبندم) کسی که هنرمند یا هنر دوست باشه زمینه های بهتری رو برای ابرازش پیدا میکنه

• Like 7
لینک به دیدگاه

به به چه تاپیک خوبی.

عنوان تاپیکت رو دیدم یه لحظه سن سیمون و هوگو و گوتیه و ویکتور کوزین و زولا و جزوه های کنکور طراحی شهری اومدن جلو چشمم. دی:

در هر صورت مراجعه به کتاب خوب "خلاصه تاریخ هنر" ترجمه و تالیفی از مرزبان میتونه مارو از خیلی تعاریف و سیرتحول فکری در هنر که من احساس کردم دغدغه تو هست توی پست هات , خلاص کنه.

اما در کل دیدن اینکه به هنر توی ایران چگونه نگریسته میشه هم قابل اغماضه.

در کل ما دو دیدگاه داریم درباره هنر یکی دیدگاه "هنر برای هنر" و دیگری "هنر برای انسان" و به طور تخصصی در طراحی شهری "هنر برای شهروند" که باز هر کدوم از این زیرشاخه های متعددی رو شامل میشه مثلا Public art و غیره که مبحث روز جهان هست.

"هنر برای هنر" (Art for art sake) اصطلاحی است برای توصیف افراط کاری‌های مختلف در نظریه‌ای که مدعی است هنر خود بسنده است و لازم نیست که در خدمت هیچگونه هدف ضمنی چه هدف اخلاقی، سیاسی و یا مذهبی باشد.

مکاتبی مثل کوبیسم و ناتورالیسم و فیگوراتیو و مینیمالیسم و باوهاوس و ... مثلا! دنبال هنر برای هنر بودند.

در مقابل این مفهوم, مفهوم "هنر برای انسان" وجود داره که میگه هنر باید برای اکثریت انسان ها قابل درک باشه و در خدمت اونها باشه. که توی این دیدگاه میگن بعضی از هنرها اصولا خطرناک هم هست.

مثل چی؟ مثل نقاشی های روحوضی و تعزیه و ...

حالا اینکه توی ایران چطوری نگریسته میشه من به همین اکتفا میکنم که پریروز که رفته بودم موزه هنر های معاصر نقاشی ها و آثار هنری به شکل عجیبی به سمت یک موضوع واحد رفته بودکه من اسمش رو هنر حکومتی میذارم.

خدابیامرزه کمال الملک رو ...

• Like 4
لینک به دیدگاه

به نظر من هنر ینی هر چیزی که با دست خود آدمی تولید میشه.چیزی که تولید انبوه نمیشه. چیزی که از ذهن

آدمی سرچشمه گرفته و بیرون اومده. چیزی که هرچند کوچک باشه اما زاییده ی یک ذهن و احساس واقعی

هست.چیزی که خالقش نسبت بهش احساس داشته باشه و یه حس و علاقه پشتش وجود داشته باشه.

این یک چیزی که گفتم میتونه یه شال گردن بافتنی بالشه یا یه تزئئنی که به یه لباس اضافه میشه یا نقاشی ایی

که یه بچه (نه بر اساس اون چیزی که معلمش گفته ) کشیده شده و حتا یه پروفایل زیبا

• Like 6
لینک به دیدگاه

هنر اوج ظرافت و فکر و احساس یک انسان است

و مطمئنا کسی هم که به یک اثر هنری نگاه میکنه در اون حسی ایجاد میشه

هدف یک اثر هنری همون حسیه که در بیننده ایجاد میشه

-------------

یک اثر هنری میتونه یک مجسمه ... یک شعر ... یک جمله .... حتی حرف زدن و راه رفتن باشه

• Like 6
لینک به دیدگاه

پاسخ ها جالب و در عين حال متفاوت هستند فروغ از خلاقيت و نواوري در يك پديده هنري گفته كه با تكرار و تقليد و كپي برداري در تضاد هست و مطمعنا ادم هاي كه توان ذهنيت سازي تغيير نگرشهاي قديمي را ندارند خود به خود از حوزه هنر به دورند و در دنياي هنر حرفي باري گفتن ندارند اما ايا هر تغييري و هر اثر غير تكراري هم قابل قبول هست ، نترون از منظر كامل و جامع تري به موضوع نگاه كرده ديدگاه ها و گرايش هاي هنري را دسته بندي كرده ارتيست از روح و احساسي كه در يك اثر هنري هست صحبت كرده كه به نظرم يك اصل مهم هست و ادر به تاثير و الهام بخشي هنري اشاره كرده ...

تعريف من هم بيشتر از چيز هاي كه گفته شد نيست هنر ابزار و زبان مشتركي هست كه لازمه و نيروي محركه ان در گرو عشق و دوست داشتن نهفته است بدون عشق به چيزي يا كسي هيچ وقت يك اثر هنري پايدار خلق نشده ...

اما نترون به موضوع هنر براي هنر اشاره كرد به نظر شما كاري كه اكثر هنرمندان در انقلاب مشروطه ايران انجام ميدادند يعني مبارزه سياسي در قالب هنر مثل شعر داستان كتاب تصوير.... يعني استفاده هنر براي بدست اوردن ازادي كه يكي از نياز هاي ادمي هست استفاده به جايي بوده

• Like 4
لینک به دیدگاه

یاد یه داستان کوچولو افتادم

شاگرد مجمسه ساز

شاگردی نزد استاد عمری هنر مجسمه سازی می بینه ولی با اینکه تموم فوت و فن کار رو از استاد یاد گرفته ولی هرگز دست ساخته هاش شبیه کار استاد نمیشه

وقتی از استاد می پرسه

استاد میگه : تو با دلت کار نمی کنی با عقلت

روزا میگذره و شاگرد به شهر دیگری نقل مکان می کنه اونجا عاشق دختری میشه

طوری که هر روز و شبش فکر کردن به دختره میگذره

یه روز تصمیم می گیره پیکره دختره رو قلم بزنه

روزا و شبها کار می کنه و می کنه تا در نهایت هنری خلق می کنه همه از دیدنش انگشت به دهن می مون مجمسه ای که حالت نگاهش ، انحنای اندامش و.... روح داره زبان داره و باهات صحبت می کنه

شاگرد اون موقع حرف استاد رو می فهمه

به نظر من هنر یعنی اوردن ایده های بدیع و تازه ذهن به دنیای بیرون در هر قالبی (هر قالبی، حتی ایجاد حباب تو فضا یه هنره به نظرم ) اما اثری که هنر بر دنیای اطراف و افکار و دلها می زاره باید سازننده باشه باید در اخر نتیجه خوبی داشته باشه طوری که کل رو به سمت بهبود و تکامل پیش ببره

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...