رفتن به مطلب

اصغر فرهادی عضو هیئت داوری جشنواره برلین شد


ارسال های توصیه شده

اصغر فرهادی عضو هیئت داوری جشنواره برلین شد

 

 

اصغر فرهادی، کارگردان و فیلمنانه‌نویس ایرانی به عنوان یکی از داوران بین‌المللی در شصت و دومین دوره جشنواره فیلم برلین حضور خواهد داشت.

 

 

 

 

 

آنتون کوربین کارگردان هلندی، فرانسوا اوزون کارگردان فرانسوی، بوعالم سانسال نویسنده الجزایری، شارلوت گنزبورگ بازیگر بریتانیایی، جیک جیلنهال بازیگر آمریکایی و باربارا سوکووا بازیگر آلمانی از جمله کسانی هستند که به عنوان داور، در بخش بین‌الملل این دوره برلینانه شرکت خواهند داشت.

 

مایک لی، فیلمساز بریتانیایی ریاست هیئت داوران بخش بین‌الملل این دوره برلیناله را به عهده دارد و در اعلامیه جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، نام اصغر فرهادی نیز در لیست هیئت داوری به چشم می‌خورد.

 

آقای فرهادی از جمله سینماگرانی بود که از جو امنیتی حاکم بر فضای سینمای ایران گلایه داشت. انتقاد او از وضعیت سینمای ایران و فضای امنیتی حاکم بر آن در چهاردهمین جشن خانه سینما به لغو موقت مجوز ساخت فیلم «جدایی نادر از سیمین» انجامید و مدیران وزارت ارشاد از او انتقاد کردند.

 

در همین حال خبرگزاری فارس در یادداشتی نوشت که اصغر فرهادی در جشن خانه سینما «خواستار تغییر هر چه زودتر وضعیت مملکت» شده است.

 

روزنامه کیهان نیز این کارگردان را «هتاک» خواند و اعلام کرد که او «در موضع‌گیری‌های اخیر خود با محافل جریان برانداز هم‌نوایی می‌کند».

 

در نهایت اوایل مهرماه سال ۱۳۸۹ درحالی‌که ۲۰ درصد از فیلمبرداری «جدایی نادر از سیمین» انجام شده بود، جواد شمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها اعلام کرد که آقای فرهادی به دلیل حرف‌هایی که «حرف‌های جالبی نبودند» مجوز ساخت فیلم خود را از دست داده‌است و به او یک هفته داد که حرف‌هایش را «اصلاح» کند.

 

پس از آن بود که آقای فرهادی در جشن خانه سینما توضیحاتی درباره حرف‌هایی که به نقل از او منتشر شده داد و اعلام کرد که «داستان شکل دیگری به خود گرفته که من مایل و معتقد به آن نبوده‌ام».

 

در پی این سخنان، اعلام شد که دیگر برای ادامه تولید فیلم این کارگردان سینما منعی وجود ندارد و آقای فرهادی نیز توانست «جدایی نادر از سیمین» را به پایان برساند.

 

اواخر آذر ماه اما برخی خبرگزاری‌های داخلی ایران از خروج آقای فرهادی از ایران به همراه خانواده‌اش خبر دادند.

 

برخی خبرگزاری‌ها نیز نوشتند که آقای فرهادی «پس از این تجلیل شبکه ضدانقلاب بی‌بی‌سی»، به همراه خانواده اش به فرانسه رفته و در آنجا «ماندنی» شده است.

 

حالا قرار است این کارگردان سرشناس سینمای ایران، در کنار دیگر داوران این دوره جشنواره برلینانه، برنده جایزه خرس طلایی و جوایز خرس نقره‌ای جشنواره برلین را انتخاب کند.

 

کارگردانی که خود توانسته به عنوان نخستین فیلمساز ایرانی برنده سه جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره برلین، در سال‌های ۱۳۸۴، ۱۳۸۷ و ۱۳۸۹ باشد.

 

او خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین را در سال ۲۰۰۹ به عنوان بهترین کارگردان برای فیلم «درباره الی» دریافت کرد و در سال ۲۰۱۱ نیز، خرس طلایی این جشنواره را به خاطر فیلم «جدایی نادر از سیمین» که به عنوان بهترین فیلم شصت و یکمین دوره برلینانه انتخاب شد، گرفت.

 

دریافت جایزه بهترین فیلمنامه در چهارمین دوره جوایز «اسکرین آسیا پاسیفیک» برای «جدایی نادر از سیمین»، تندیس بهترین کارگردانی در چهاردهمین جشن خانه سینما برای فیلم «درباره الی»، دریافت تندیس بهترین فیلم در چهاردهمین جشن خانه سینما برای فیلم «درباره الی» به طور مشترک با محمود رضوی و همچنین دریافت جایزه بهترین فیلم‌نامه‌نویسی در سومین دوره جوایز «اسکرین آسیا پاسیفیک استرالیا» برای فیلم «درباره الی» از جمله سوابقی است که او در کارنامه خود دارد.

 

همچنین گرفتن جایزه ویژه هیئت داوران در سومین دوره جوایز «اسکرین آسیا پاسیفیک استرالیا» برای فیلم «درباره الی»، دریافت جایزه روزنامه در استاندارد در «ویناله» برای فیلم «درباره الی»، سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در بیست و چهارمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «چهارشنبه‌سوری» و نیز دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی در بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر برای فیلم «درباره الی» و گرفتن جایزه ویژه هیئت داوران سال ۱۳۸۱ برای «رقص در غبار» تنها بخشی از افتخارات آقای فرهادی است.

 

او همچنین چندی پیش با فیلم «جدایی نادر از سیمین» برای دریافت جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی سال ۲۰۱۲ نامزد شد.

 

شصت و دومین دوره جشنواره فیلم برلین ۲۰ تا ۳۰ بهمن ماه (۹ تا ۱۹ فوریه ۲۰۱۲) در برلین آلمان برگزار می‌شود.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

بدون شک جدایی نادر از سیمین شناخته ترین فیلم ایرانی برای تماشاچیان المانی است . در یه سینما که قرار بود فقط 3 روز در هفته و بمدت یک هفته (یعنی فقط 3 روز )نمایش داده بشه به مدت 4هفته تمدید شد و این معمولا بی سابقه بود . و پس از این مدت به سینما های دیگر ان گروه سینمایی برای نمایش منتقل شد . این فقط امار یه شهر بود ..

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...