Ssara 14641 اشتراک گذاری ارسال شده در 27 آذر، ۱۳۹۰ ما ایرانیها مناسبتهای جالبی داریم كه در تمام دنیا كمنظیر است. برخی از آنها با طبیعت همگرایی خاصی دارند؛ مثل همین «شب یلدا». شبی كه تا صبح نشده، جوجههایمان را میشماریم، خانه بزرگ ترهای فامیل جمع میشویم و اگر شانس داشته باشیم و هنوز در خانه مادربزرگ كرسی پیدا شود، پاها را زیر كرسی دراز میكنیم، فال حافظ میگیریم و هزار تا آرزوی رنگی میكنیم.... . در این میان، خوراكیهای شب یلدا هم چیزهایی نیستند كه بشود از آنها گذشت! با اینكه در جاهای مختلف ایران و بنا به خردهفرهنگها و آیینها، از خوراكیهای گوناگونی در این شب استفاده میشود، اما مثل «سبزی پلو با ماهی» مخصوص شب عید نوروز، شب یلدا هم خوراكیهای مخصوصی دارد. میوه و خشكبار، اصلیترین خوراكیها در این زمینه هستند و میوههایی كه برای شب یلدا خریداری میشوند، میوههایی پاییزی و تابستانی، به خصوص انار و هندوانه هستند. بر اساس یك باور قدیمی، مردم با این كار، با میوههای تابستانی وداع میكنند و با خوردن خشكبار گرم به استقبال سرما میروند و یلدا را جشن میگیرند تا نشانگر تقابل سرما، ناباروری، پژمردگی و مرگ با گرما، روشنایی، باروری، سبزی و زندگی باشد. 7 لینک به دیدگاه
Ssara 14641 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 آذر، ۱۳۹۰ [h=2]یلداهایی به وسعت ایران [/h]هر گوشه كشور را كه نگاه كنی، برپایی یلدا، سنت مخصوص خودش را دارد هر چند كه شاید بهدرستی معلوم نباشد آداب و رسوم این شهرها چقدر ماندگار میماند و این روزها مردم محلی چقدر این رسوم را به رسمیت میشناسند! شب یلدای بعضی شهرستانها مثل اصفهان، دامغان و روستاهای آن، با هندوانه و انار و انگور معنی پیدا میكند، ولی آن را به شكل آونگ مصرف میكنند و همراه با خشكبار برای پذیرایی مهمانها میگذراند. در تالش، درشب چله(یلدا)، 40 نوع خوراكی باید خورد. در اردبیل و آذربایجان، هموطنان آذری، ماستی را كه شبیه پنیر درست شده، می خورند و اعتقاد دارند خوردن ماست بریدهشده در شب یلدا، بدن را در مقابل سوز و سرمای زمستان مقاوم میكند. در كمره یا خمین، كشمشهای سبز به بند كشیده شده را میخورند،کدوحلوایی میپزند و گندم، برشته میكنند. در سنندج، كدبانوهای كرد، چند خربزه را برای شب چله، ترشی میاندازند و در محلات، چیدن سفرهای با «هفت سین» مرسوم است كه از هفت نوع خوراكی در آن استفاده میشود كه عبارتند از: سنجد، سیب، سماق، سهپستان سمونو, برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام سركه و سبزی! اما آنچه در سفره شب یلدا در اكثر شهرها و روستاها باب است، سفرهای است رنگین كه میوههایی نظیر هندوانه، انار، سیبسرخ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام خربزه و به و خشكباری مثل برگه هلو و زردآلو، انجیر خشك، سنجد و كشمش در آن وجود دارد. اما آجیل شب یلدا كه گرانترین خوراكی در بلندترین شب سال هم به شمار میآید به «آجیل هفتقلم» معروف است كه در آن، پسته، بادام، گردو, نخودچی انجیر, برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام باسلوق و... وجود دارد. 6 لینک به دیدگاه
Ssara 14641 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 آذر، ۱۳۹۰ [h=2]شب یلدا، شب سلامتی [/h]هر یك از خوراكیهای شب یلدا، خواص درمانی و طبیعی مخصوص دارند، چنانچه جعفر شهری در كتاب «طهران قدیم» در رابطه با خواص مواد غذایی كه در این شب خورده میشود، آورده است: «مردم معتقد بودند با خوردنیهای سفره شب یلدا، مثل خوراكیهای پای سفره هفتسین طبیعت گرم خود را میتوانند سرد كنند و طبیعت سرد خود را گرم كنند. به این صورت كه اگر از گرمی مزاج رنج میبرند، هندوانه و انار و اگر از سردی ناراحت میشوند، توت و كشمش و خرما و مثل آن بخورند». البته در علم چیزی به نام سردی و گرمی تایید نشده است، اما فواید خوراكیهای شب یلدا به قدری زیاد است كه خوردن هر یك، خواص درمانی خاص خود را دارد. در واقع این میوهها و خوراكیها، هر یك بار معنایی نمادین با خود همراه دارد. هندوانه كه قاچهای مدور میخورد، چون خورشید، یادآور گرمای تابستان و فرونشاندن عطش است یا انار، صندوقچه دانههای مروارید سرخ، نماد زایش و سلامتی است. 6 لینک به دیدگاه
Ssara 14641 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 آذر، ۱۳۹۰ [h=2]هندوانههای به شرط چاقو [/h]در سراسر ایران، جایی را نمییابید كه خوردن هندوانه در شب یلدا، جزء آداب و رسوم آن نباشد، زیرا عدهای اعتقاد دارند كه اگر مقداری هندوانه در شب چله بخورند، در سراسر چله بزرگ و كوچك، یعنی زمستانی كه در پیش دارند، سرما و بیماری بر آنها غلبه نخواهد كرد. در حقیقت مصرف هندوانه، به دلیل سرشار بودن از انواع ویتامینها و املاح معدنی، نیاز بدن به این مواد مغذی را تامین كرده و مایعات هدر رفته را جبران میكند. وجود مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان های مختلف در این میوه، آن را ارزشمند ساخته است. ویتامینهایA برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و C و لیکوپن برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام از مهم ترین ضداكسیدكنندههای هندوانه به شمار میآیند. این تركیبات با غیر فعال كردن رادیكالهای آزاد، از اكسیداسیون کلسترول و تنگشدن دیواره عروق و در نهایت از بروز بیماری های قلبی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام هندوانه از دیدگاه طب قدیم سرد و تر است و در گذشته از آن به عنوان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام 5 لینک به دیدگاه
Ssara 14641 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 27 آذر، ۱۳۹۰ [h=2]ترش یا شیرین [/h]بسیاری از مردم معتقدند كه انار، درمانكننده بسیاری از بیماریها و دردهاست. این اعتقاد درستی است، چرا كه انار، بسیاری از بیماریها را درمان میكند. نكته جالب اینكه خواص درمانی و حیاتی در انار شیرین به مراتب بیشتر و كاملتر است، زیرا انار شیرین، اناری است كه كاملاً رسیده و تركیبات شیمیایی آن، كامل شده است و به شكل طبیعی به تكامل مواد مغذی موجود رسیده است. در انار ترش كه مواد قندی آن كمتر است، مواد اسیدی مانند اسید مالیك و اسیدسیتریك وجود دارد كه در بعضی از افراد ایجاد ناراحتی خواهد كرد. انار برای سلامتی پوست بسیار مفید است و نكته بسیار مهم این است كه با مصرف انار، سموم بدن دفع میشود. پاكسازی سموم از بدن، در ایجاد شادمانی و نشاط در افراد بسیار موثر است و كبد كه وظیفه پاكسازی سموم از بدن را دارد، با مصرف انار تقویت میشود. مصرف انار باعث رفع لک های پوستی میشود و برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار كارآمد است. انار در حقیقت یك میوه نیست، بلكه یك پزشك و درمانكننده بیماری های کبد برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام مسمومیتهای خون، خستگی جسمی و عصبی و بالاخره رفع كننده بیماری های عفونی و انگلهای دستگاه گوارش است. در شیراز و بخشهای جنوبی كشور، رسم است كه انار شب یلدا را با گلپر میخورند. گلپر علاوه بر خواص بیشمار باعث افزایش قوای بدنی میشود و تركیب انار و گلپر از سرماخوردیگی پیشگیری میكند. تبیان 6 لینک به دیدگاه
Fakur 9754 اشتراک گذاری ارسال شده در 1 دی، ۱۳۹۰ سلام . شب یلداتون بخیر قول داده بودم بیام و تبریک بگم. الان اومدم. یلداتون مبارک و دلتون خوش باد. 2 لینک به دیدگاه
Ssara 14641 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 1 دی، ۱۳۹۰ سلام . شب یلداتون بخیرقول داده بودم بیام و تبریک بگم. الان اومدم. یلداتون مبارک و دلتون خوش باد. مرسی. من الان که دارم این رو میخونم صبح شده ولی یلدا رو با تاخیر تبریک میگم. خوش اومدین. افتخار دادین. 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده