رفتن به مطلب

آثار باستانی شهر کرج


ارسال های توصیه شده

پل کرج

جاده کرج – چالوس در ضلع شرقی این پل واقع است. پل قدیمی کرج در گذشته ارتباط میان ری و تهران را با قزوین و غرب کشور میّسر می ساخت . طول پل 20/61 و عرض آن 80/8 متر است. پل از ابتدای ساخت مورد بهره برداری قرار گرفت ولی در سال 1330 که بر اثر عبور و مرور بسیار به پل خسارات زیادی وارد آمد، با ساخت پل جدید ، رفت و آمد برای حفاظت از این پل تاریخی ، ممنوع شد. پل دارای دو دهانه است و آب رودخانه از زیر طاق چشمه شرقی عبور می کند. این پل به دوره صفویه تعلق دارد و بخشی از آن در دوره قاجار مرمت و بازسازی شده است. هر چند براساس شواهد موجود در گوشه شرقی پل ، احتمالاً احداث آن به دوران پیش از صفویه باز می گردد. قدیمی ترین تصویری که از این پل به جای مانده ، تصویری است که توسط «اوژن فلاندن» طراحی شده است.

 

pol_karaj.jpg

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

حمام تاریخی مصباح

ساختمان اين حمام در اواسط دوره قاجار در بافت مركزی شهر قديم كرج ( محله مصباح ) و اطراف كاخ سليمانيه با معماری خاص و در زيرزمين بنا گرديده است . ورودی حمام با تعدادی پله به كف آن مرتبط شده و فضاهای داخلی حمام از يك سربينه ، رختكن ، گرم‌خانه ، خزينه ، نظافت‌خانه ، محل شستشو و شاه‌نشين تشكيل شده است . مصالح به كار رفته در ساختمان حمام شامل آجر ، سنگ و ملات ساروج می‌باشد . همچنين بقايای برج قلعه‌ای قديمی كه در قسمت شرقی اين حمام بنا شده مشاهده می‌شود .

 

hamam_mesbah.jpg

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 5
لینک به دیدگاه

قلعه دختر کلاک

قلعه دختر کلاک قلعه دختر کلاک دره کلاک بالا ، سه کيلومتري شرق کرج قرار دارد. بالاي کوه قلعه اسفنديار که در شرق روستاي کلاک واقع شده ، باقيمانده ديوارهاي قلعه اي به چشم مي خورد که کاملا ويران شده و پلان و نقشه آن غيرقابل تشخيص است. قلعه دختر کلاک درخط الراس کوه واقع شده و از بالاي آن ، محدوده کرج و گرمدره و غرب تهران کاملا ديده مي شود . به احتمال زياد قلعه دختر کلاک، جزو پايگاه هاي ديده باني بوده و با قلعه هاي شاه دزد ، ري زمين ، تنگ گسيل و شهرستانک ارتباط داشته است . سفال هاي پراکنده در بالا و اطراف قلعه ، شباهت زيادي به سفال هاي سلجوقي- ايلخاني دارد و مي توان آن را با قلعه هاي اين دوره در ارتباط دانست.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 3
لینک به دیدگاه

قلعه دهشاد

قلعه دهشاد با دیرینگی بیش از ۲۰۰ سال در روستایی به همین نام، در ده کیلومتری شرق شهریار و در محدوده شهر باغستان قرار دارد. قلعه دهشاد شايد تنها قلعه روستاي استان تهران است كه كماكان سكونت در آن ادامه دارد. مالک اولیه قلعه تاریخي دهشاد مشار السلطنه بوده و بعدها شخصی به نام حاجی حبیب اله مفید آن را در اختیار گرفت و اکنون در تملک یکی از مؤسسات وابسته به نهاد هاي انفلابی است . این قلعه دارای یک ورودی در ضلع شرقی و چهار برج در زوایای چهار گانه است و دو درگاه کوچک دربدنه باروی شرقی آن به چشم می خورد. باروی آن از چینه ها و کنگره هایی نیم دایره ای تشکیل شده و در چهار گوشه قلعه و در محل اتصال باروها ، یک برج مدور با ساختاری همانند دیوارهای جانبی وجود دارد كه علاوه بر كاربري اصلي يعني ديده باني و حفاظت به استحكام و نگهداري ديوارها كمك ميكند.

 

ghale_dehshad.jpg

 

 

ghale_dehshad.2.jpg

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

  • Like 4
لینک به دیدگاه
  • 11 ماه بعد...
×
×
  • اضافه کردن...