رفتن به مطلب

جذابیت انکار ناپذیر ابتذال

ارسال های توصیه شده

ابتذال در لغت نامه معین اینگونه معنی شده :

[TABLE=class: label]

[TR=class: tablealternateitem exactMatch]

[TD][/TD]

[TD]ابتذال. الف. بسیار به کار بردن چیزی تا اندازه ای که از ارزش آن بکاهد. ب. بی ارزشی، پستی.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

فکر میکنم تعریف لغوی این موضوع مشخص باشه اما، چیزی که اهمیتش رو فراتر از یه لغت و معنی ظاهری اون میکنه، پیامدی که جامعه رو با اون رو در رو میکنه

میلان کوندرا در کتابش به این موضوع اشاره میکنه : "جذابیت انکار ناپذیر ابتذال" و معتقد است که همه ی ما کمابیش تمایل عجیبی به چیزهای سطحی و دم دستی داریم.

لولیتا در وبلاگ نسوان مطلقه معلقه تعریف جالبی از ابتذال داره : " مضامین مزخرف ونخ نما ، ملودرام های اشک آور، چیزهایی که با احساسات ما بازی کند و شعورمان را به بازی بگیرد.ابتذال از ریشه ی “بذل ” کردن به معنی بذل توجه بر چیزی است که در ذات ارزش آن را ندارد. بطور مثال شما اگر یک آفتابه را طلاکوبی کنید کار مبتذلی کرده اید. برای اینکه آفتابه آفتابه است حتی اگر طلا باشد. "

در همون پست این وبلاگ لولیتا بحث رو اینگونه پیش میبره : "ابتذال همواره دو سر دارد. آنها که آن را تولید می کنند و آنها که آنرا مصرف می کنند. تا زمانی که

تقاضا برای ابتذال وجود دارد عرضه ی آن ادامه خواهد داشت. شاید برای مقابله با ابتذال تنها راه تربیت کردن سلیقه ی جامعه است. این کار مثل اشنا کردن

کسی که عمری به خوردن آب لجن عادت کرده با یک جرعه آب زلال می ماند. تا وقتی از آب چشمه نخورده است نمی توان از او انتظار داشت که ملاک

درستی برای تعیین کیفیت آب داشته باشد. اما مسلم بدانید که بعد از آن هرگز نخواهد توانست از آب لجن لذت ببرد . اما چطور می توان بدون آنکه به ابتذال

آلوده شد از این مرحله عبور کرد وقتی نگاه ها سمت لبه ی ابتذال متمرکز شده است و ذایقه ها به آن عادت کرده است؟"

شما چی فکر میکنید؟؟لطف کنید در مورد پاراگراف اخر بیشتر فکر کنید و به سوالات زیر جواب بدید:

1- ابتذال از نظر شما یعنی چه؟

2- ایا صرف مبتذل بودن یه موضوع ان را دور انداختنی میکند؟

3- برای شما هم پیش اومده جذب مسائل و تولیدات مبتذل بشید؟

4- ایا ریشه کن کردن ابتذال رو در جامعه ضروری میدانید؟اگر آری چگونه؟

• Like 21
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 55
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

این مطلب نسوان مال خیلی‌ قبله...:sigh: عاشق این نسوانم :w16:خوندن ارشیو وبلاگ نسوان مطعلقه معلقه رو اگه نخوندید بهتون توصیه می‌کنم:w16:(ببخشید فروغ میموند رو دلم اگه نمیگفتم!:hanghead:)

• Like 3
لینک به دیدگاه
این مطلب نسوان مال خیلی‌ قبله...:sigh: عاشق این نسوانم :w16:خوندن ارشیو وبلاگ نسوان مطعلقه معلقه رو اگه نخوندید بهتون توصیه می‌کنم:w16:(ببخشید فروغ میموند رو دلم اگه نمیگفتم!:hanghead:)

اره مال خیلی قبله..منم خیلی وقت پیش میخواستم تاپیک بزنم نمیشد کلی گشتم تا پیداش کردم....بعضی از پستاشون شاهکاره نوشتاریه واقعا...

حالا نظرتو راجع به موضوع هم بگو دیگه :banel_smiley_4:

• Like 3
لینک به دیدگاه
اره مال خیلی قبله..منم خیلی وقت پیش میخواستم تاپیک بزنم نمیشد کلی گشتم تا پیداش کردم....بعضی از پستاشون شاهکاره نوشتاریه واقعا...

حالا نظرتو راجع به موضوع هم بگو دیگه :banel_smiley_4:

۱.امممم خوب مبتذل رو میشه خیلی‌ معنی‌ کرد!!من به چیزی که تو زندگی‌ تاثیر و اهمیت خاصی‌ نداره و تا حدی کوچیکو زشتوزننده مسخرست میگم مبتذل! ۲.نه خوب بستگی به خودت داره گاهی یه فیلم مبتذل میتونه تورو بخندونه! ۳.بله ۴.خوب اگه ریشه کن بشه که خیلییی عالیه! ولی‌ چطوری؟! وقتی‌ مردم جامعه از لحاظ خوراک پوشاک شغل مسکن امنیت تفریح تامین بودن میشه به فکر ریشه کن کردن ابتذال هم افتاد!!!...گاهی اشتباه رفتن یه راه درست میتونه ابتذال ایجاد کنه!
  • Like 6
لینک به دیدگاه

خوندن وبلاگ نسوان اوايل برام جذاب بود بعد هر چه بيشتر ازش خوندم بيشتر زده شدم تا ديگه اين اواخر حال به هم زن شده حتي ...اينكه يه جامعه اماري محدود به اطرافياش را در نظر گرفته و بعد كل عقايد مرد گريزي و فمنيستيش از اون نتيجه ميگره كار اشتباهيه يا اينكه چون قوانين عرف يه مملكتي حق بيشتري به مردها ميدن فك كنيم مردها همه زورگو و كثيف هستند .... ميشه گفت درون مايه اين وبلاگ سر يه بحث بي خود به اسم تفاوت گزاشتن بين زن مرد و ديو صفت جلوه دادن مردها ... در صورتي كه خوب وبد براي همه هست اگه مردهاي كثيف هستند زنهاي كثيف تر و خائن هم وجود دارند.

....................

ابتذال هم ميتونه تو هر موردي باشه حتي مسايل ديني و مذهبي همين كارهايي كه اين روز در ماه محرم انجام ميدن از ديد من يه نوع ابتذال به گند كشيدن و بي ارزش كردن بعضي ارزش ها براي استفاده ها و اميال شخصي

براي ريشه كن كردن ان هم نياز به اگاهي و داشتن جامعه ازاد هست كه نداريم

• Like 7
لینک به دیدگاه
خوندن وبلاگ نسوان اوايل برام جذاب بود بعد هر چه بيشتر ازش خوندم بيشتر زده شدم تا ديگه اين اواخر حال به هم زن شده حتي ...اينكه يه جامعه اماري محدود به اطرافيانت را در نظر بگبري و بعد كل عقايد مرد گريزي و فمنيستي از اون نتيجه بگيري يا اينكه چون قوانين عرف يه مملكتي حق بيشتري به مردها ميدن فك كنيم مردها همه زورگو و كثيف هستند بيشتر افكارش را شكل ميده ميشه گفت درون مايه اين وبلاگ سر يه بحث بي خود به اسم تفاوت گزاشتن بين زن مرد و ديو صفت جلوه دادن مردها ... در صورتي كه خوب وبد براي همه هست اگه مرهاي كثيف هستند زنهاي كثيف تر هم وجود دارند.

....................

ابتذال هم ميتونه تو هر موردي باشه حتي مسايل ديني و مذهبي همين كارهايي كه اين روز در ماه محرم انجام ميدن از ديد من يه نوع ابتذال به گند كشيدن و بي ارزش كردن بعضي ارزش ها براي استفاده ها و اميال شخصي

نسوان به موضوعی که میخوان میپردازن هیچ وقت نگفتن زنه کثیفی وجود نداره یا همه مرد‌ها بدن!!!:w16:
  • Like 4
لینک به دیدگاه
خوندن وبلاگ نسوان اوايل برام جذاب بود بعد هر چه بيشتر ازش خوندم بيشتر زده شدم تا ديگه اين اواخر حال به هم زن شده حتي ...اينكه يه جامعه اماري محدود به اطرافيانت را در نظر بگبري و بعد كل عقايد مرد گريزي و فمنيستي از اون نتيجه بگيري يا اينكه چون قوانين عرف يه مملكتي حق بيشتري به مردها ميدن فك كنيم مردها همه زورگو و كثيف هستند بيشتر افكارش را شكل ميده ميشه گفت درون مايه اين وبلاگ سر يه بحث بي خود به اسم تفاوت گزاشتن بين زن مرد و ديو صفت جلوه دادن مردها ميگزره ... در صورتي كه خوب وبد براي همه هست اگه مرهاي كثيف هستند زنهاي كثيف تر هم وجود دارند.

....................

هی داریم از بحث تاپیک دور میشیم

ولی لازمه توضیح بدم..من به عنوان ادمی که سعی میکنم از وابستگی به حزب ها و دسته بندی ها از جمله فمینیسم جدا کنم خودم رو ، نسوان رو نه فقط به خاطر قلم خوبشون که به خاطر شهامتشون میخونم و دنبال میکنم

من در همه شرایط موافق تابوشکنی نیستم اما، زنهای این وبلاگ بر عکس تصور تو اصلا نمیخوان بگن زن کثیف نیست و حتی یه جاهایی به کثیف بودن بعضی از کارهایی که کردند هم اعتراف میکنن!

اما موافقم که این روند گاهی زده به جاده خاکی....به هر حال هر اعتراضی به افراط منجر میشه یه وقتایی..این برداشت منه

مرسی از نظرت :icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه
نسوان به موضوعی که میخوان میپردازن هیچ وقت نگفتن زنه کثیفی وجود نداره یا همه مرد‌ها بدن!!!:w16:

كافي چند پستش را رندم انتخاب كني بخوني تا بفهمي چه تعريفي از مردها داره اينكه مردها خودخواه و .... هستند يا اينكه اقاي ايكس فلان كار را كرد خانم y بهمان كار را كرد پس نتيجه ميگرم كه مردها زنها را به چشم قرباني نگاه ميكنند كه نشد ...

• Like 4
لینک به دیدگاه

ابتذال در هر زمینه ای میتونه باشه.حالا گیر ندین به این نسوان.همون ممکنه از دید بعضی ها ابتذال باشه از دید بعضی ها نه

از دید عام بخوام بگم نسبی میشه و قرو قاطی.هر کس یه دیدگاهی داره دیگه.ممکنه یه چیز از نظر یکی مبتذل باشه از نظر کس دیگه نه.

اما از نظر خودم.(اگه فروغ دوباره نگه کوبنده ای و اینا) یک سری چیزها مبتذل هستند و یک سری چیزها نه.

بستگی داره تو چه زمینه ای باشه.مثلا هنر یا اگه بخوام جزئی تر بگم سینما.بعضی فیلم ها و بازیگران به نظر شخص بنده مبتذل هستند چون ارزش هنری ندارن

برای مثال این فیلمای طنز که این مدت باب شده تو ایران.یا مثلا فیلم هایی مثل سریع و خشمگین یا توالایت یا خیلی های دیگه.در صورتی که از نظر بعضی ها ممکنه اینجور نباشه

پس ابتذال هم نسبی هست در دیدگاه من و بنابراین جواب سوال 1. در هر زمینه ای اگر کاری ارزش نداشته باشد پس مبتذل است

2.نه به هیچ وجه.دلیل: چون ابتذال نسبی هست و ممکنه از نظر شخص دیگری اون عمل مبتذل تلقی نشه

3.اینکه جذب بشم نه

4.نه

البته پاسخ ها در این راستا بود که به نظرات همه احترام گذاشته بشه.وگرنه دوست دارم که حداقل بعضی از اون ها ریشه کن بشه اگه همش نمیشه

• Like 7
لینک به دیدگاه
1- ابتذال از نظر شما یعنی چه؟

همونی که شما گفتید. تکرار و اصرار بر هر چیز بیش از حد معقول و مورد نیاز باعث ابتذال میشه.

2- ایا صرف مبتذل بودن یه موضوع ان را دور انداختنی میکند؟

همه چیز ذاتا مبتذل نیست. این ما هستیم که به ابتذال کشیده میشیم. بسته به شرایط باید بعضی چیزها رو دور انداخت. مثلا مصرف بیش از حد مشروبات الکلی نمونه بارز و عینی یک نوع ابتذاله. وقتی کسی نمیتونه مقدار و نحوه مصرف خودشو کنترل کنه و به ابتذال کشیده میشه این فرد باید کلا از الکل دوری کنه.

3- برای شما هم پیش اومده جذب مسائل و تولیدات مبتذل بشید؟

آره. ولی نمیشه گفت. :whistle:

4- ایا ریشه کن کردن ابتذال رو در جامعه ضروری میدانید؟اگر آری چگونه؟

خیر. چون تلاش بیهوده ای است.

• Like 5
لینک به دیدگاه

1- ابتذال از نظر شما یعنی چه؟ابتذال یعنی خلاف عرف بودن البته اگر و تنها اگر عرف درست تعریف شده باشه

2- ایا صرف مبتذل بودن یه موضوع ان را دور انداختنی میکند؟خیر انسان باید ابتذال را هم بخواند تا آن را بشناسد و بعد خودش تشخیص بدهد که مبتذل است یا خیر!

3- برای شما هم پیش اومده جذب مسائل و تولیدات مبتذل بشید؟بله ابتذال در بعضی از موارد جذابه و از یکنواختی در میاره زندگی رو.

4- ایا ریشه کن کردن ابتذال رو در جامعه ضروری میدانید؟اگر آری چگونه؟ابتذال با ذات آدمی عجین شده!هر کدوم زیر پوست 1 انسان شاید فکری کاملا مبتذل داشته باشیم اما تا حدی که زیر همون پوست بمونه سرکوب کردنش ضروری نیست .ولی وقتی باعث ناهنجاری در جامعه شد (با شرط تعریف درست از ناهنجاری)باید فکری برایش کرد.

• Like 5
لینک به دیدگاه
1- ابتذال از نظر شما یعنی چه؟ابتذال یعنی خلاف عرف بودن البته اگر و تنها اگر عرف درست تعریف شده باشه

2- ایا صرف مبتذل بودن یه موضوع ان را دور انداختنی میکند؟خیر انسان باید ابتذال را هم بخواند تا آن را بشناسد و بعد خودش تشخیص بدهد که مبتذل است یا خیر!

3- برای شما هم پیش اومده جذب مسائل و تولیدات مبتذل بشید؟بله ابتذال در بعضی از موارد جذابه و از یکنواختی در میاره زندگی رو.

4- ایا ریشه کن کردن ابتذال رو در جامعه ضروری میدانید؟اگر آری چگونه؟ابتذال با ذات آدمی عجین شده!هر کدوم زیر پوست 1 انسان شاید فکری کاملا مبتذل داشته باشیم اما تا حدی که زیر همون پوست بمونه سرکوب کردنش ضروری نیست .ولی وقتی باعث ناهنجاری در جامعه شد (با شرط تعریف درست از ناهنجاری)باید فکری برایش کرد.

درود

فروغ خانم منم تقریبا همین نظر خانم لورنا رو می خواستم بگم مخصوصا اشاره ایشون به تعریف درست عرف و ناهنجاری

با تشکر از خانم لورنا:ws37:

• Like 4
لینک به دیدگاه

1- تعریفت متفاوت بود و البته برام جای سوال داره

وقتی میگی ابتذال هر چی خلاف عرف هست، این یعنی چی؟ مثلا ممکنه یه عرفی از دید یه عرف و فرهنگ دیگه کلا مبتذل باشه! بعد هرچی خلافش باشه احتمالا باید ارزشمند تلقی بشه نه؟!

ابتذال در این حد نسبی است؟؟ مثال میزنم : تو ذهن و عقیده من فیلمی مثل اخراجی ها مبتذل هست.. از هر حیث:کارگردانی، فیلمنامه، بازیگرا و با عرض پوزش کسانی که از این فیلم لذت میبرند...

در چه شرایطی میتونه اخراجی ها یه اثر ارزشمند تلقی بشه؟ در اون صورت راه و فکر ما مبتذل نشده؟؟

2- در مورد این سوال وقتی ابتذال رو تشخیص دادی چی کار میکنی؟؟دور میندازیش یا به جذابیت های سطحیش نیاز داری؟

3- در این مورد میتونی یه مثال بزنی برام؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
1- تعریفت متفاوت بود و البته برام جای سوال داره

وقتی میگی ابتذال هر چی خلاف عرف هست، این یعنی چی؟ مثلا ممکنه یه عرفی از دید یه عرف و فرهنگ دیگه کلا مبتذل باشه! بعد هرچی خلافش باشه احتمالا باید ارزشمند تلقی بشه نه؟! منظور من این بود ولی انقدر مرز بین این دوتایی که کفتی مشخص و واضح نیست ابتذال اعداد صفرو یک نیست که اگر این نبود پس حتما خلافشه اگر ابتذال نبود پس حتما ارزشه! ممکنه مبتذل نباشه ارزش هم نباشه کلا هیچی نباشه!

ابتذال در این حد نسبی است؟؟ مثال میزنم : تو ذهن و عقیده من فیلمی مثل اخراجی ها مبتذل هست.. از هر حیث:کارگردانی، فیلمنامه، بازیگرا و با عرض پوزش کسانی که از این فیلم لذت میبرند...

در چه شرایطی میتونه اخراجی ها یه اثر ارزشمند تلقی بشه؟ در اون صورت راه و فکر ما مبتذل نشده؟فیلم اخراجی ها مبتذله ولی اگر تو ذهن کس دیگه ای مبتذل نباشه لزوما ارزشمند هم نیست!

2- در مورد این سوال وقتی ابتذال رو تشخیص دادی چی کار میکنی؟؟دور میندازیش یا به جذابیت های سطحیش نیاز داری؟وقتی تشخیصش دادم به ابتذال های زیر پوستیم اضافش میکنم اما مثه بقیه میذارم همون زیر پوستم بمونه!

3- در این مورد میتونی یه مثال بزنی برام؟مثالشو از 2 بعد متفاوت میزنم

1)ممکنه تو هون فیلم اخراجی ها رو ببینی و به دلقک بازیاشو مسخره بودنش بخندی و کلی هم وقتتو پر کرده باشه

2)ابتذال رو مثلا اگر خوندن رمانی بدونیم که توش جز چرت و پرت های عاشقانه چیزی ننوشته باشه خوندن این رمان هیچ فایده ای برات نداره اما میخونیش یه حسی توی وجودت هست که از توصیف لحظات عاشقانه لذت میبری شاید خوتم ندونی چرا!ولی توی وجودت هست...

:ws37:

• Like 2
لینک به دیدگاه

دخترم یه جور بنویس بشه نقل قول گرفت :دی

منظور من این بود ولی انقدر مرز بین این دوتایی که کفتی مشخص و واضح نیست ابتذال اعداد صفرو یک نیست که اگر این نبود پس حتما خلافشه اگر ابتذال نبود پس حتما ارزشه! ممکنه مبتذل نباشه ارزش هم نباشه کلا هیچی نباشه!

منظورت واضح نیست...احساس میکنم داری میپیچونی :gnugghender: درسته هیچی صفر و یک نیست وقتی دید نسبی داشته باشیم....اما سوال من اینه وقتی چیزی اونی که باید نباشه، مثلا همون کتاب، فیلم و .... ذات این موارد مفید بودن، حرفی برای گفتن داشتن، قابل بحث و بررسی بودن و ... هستند

وقتی هیچ از این موارد محقق نشه، مبتذل هست یا نه؟میشه از دید سرگرمی یا Fun به همه چی نگاه کرد به نظرت؟

؟فیلم اخراجی ها مبتذله ولی اگر تو ذهن کس دیگه ای مبتذل نباشه لزوما ارزشمند هم نیست!

اینم همینطور! وقتی فیلمی از هیچ جهتی ارزشمند نیست ولی مبتذل هم نیست چی میشه بهش گفت؟دقیقا برچسبی که بهش میزنیم چی میتونه باشه؟

وقتی تشخیصش دادم به ابتذال های زیر پوستیم اضافش میکنم اما مثه بقیه میذارم همون زیر پوستم بمونه!

در نهایت این زیرپوستی ها چه جایگاهی تو ذهن و شخصیت و سلیقه تو خواهند داشت؟؟

)ممکنه تو هون فیلم اخراجی ها رو ببینی و به دلقک بازیاشو مسخره بودنش بخندی و کلی هم وقتتو پر کرده باشه

این یعنی بی ارزش تلقی شدن وقت! نه؟؟

)ابتذال رو مثلا اگر خوندن رمانی بدونیم که توش جز چرت و پرت های عاشقانه چیزی ننوشته باشه خوندن این رمان هیچ فایده ای برات نداره اما میخونیش یه حسی توی وجودت هست که از توصیف لحظات عاشقانه لذت میبری شاید خوتم ندونی چرا!ولی توی وجودت هست.

پس تو هم رسیدی به حرف میلان کوندرا؟؟

ممنون از صداقتت و امیدوارم بحث به جایی برسه :icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه

با این حرف که ابتذال دو طرفه هست کاملا موافقم ولی باید ببینی که کدوم طرف شروع کننده اولیه هست یعنی اول عامل مبتذل کننده باید باشه یا نیاز به ابتذال

• Like 2
لینک به دیدگاه
با این حرف که ابتذال دو طرفه هست کاملا موافقم ولی باید ببینی که کدوم طرف شروع کننده اولیه هست یعنی اول عامل مبتذل کننده باید باشه یا نیاز به ابتذال

خب تو جامعه ما و اگر بخواهیم جزئی تر بشیم تو بچه هامون، جوونهامون و فرهنگ مصرف رایج این موضوع رو چجوری میبینی؟؟نیاز به ابتذال؟کمبود اگاهی؟ بحران هویت؟؟

• Like 1
لینک به دیدگاه

به نظرم هرچیزی که بهت بسیار هیجان بده، اما برای رسیدن به آن هیجان باید از جامعه مخفی کاری کنی، میشه ابتذال.

ابتذال هم میتونه مفید باشه هم مخرب.

من خودم زیاد ریسک مبتذل بودن را ندارم، ناکام از دنیا نرم شانس آوردم. :sigh:

• Like 4
لینک به دیدگاه
به نظرم هرچیزی که بهت بسیار هیجان بده، اما برای رسیدن به آن هیجان باید از جامعه مخفی کاری کنی، میشه ابتذال.

ابتذال هم میتونه مفید باشه هم مخرب.

من خودم زیاد ریسک مبتذل بودن را ندارم، ناکام از دنیا نرم شانس آوردم. :sigh:

میشه بگی چرا چنین تعریفی از ابتذال داری؟؟

اینجوری ابتذال کمی تا قسمتی مثبته تو ذهنت درسته؟؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...