رفتن به مطلب

پروژه پایانی: طرح 6

ارسال های توصیه شده

با سلام خدمت دوستان عزیز

با توجه به اینکه بنده فقط این 6 واحدم مونده و با توجه به اینکه مدت زیادی ست نتونستم پایان نامه رو جلو ببرم و هنوز در ابتدای کار هستش، تصمیم گرفتم پایان نامه م رو هر هفته اینجا آپلود کنم تا کارایی رو که انجام دادم رو به نقد بگذارم. بنا به شرایطی که پیش اومده ، برای اینکه بتونم معدلم رو به 17 برسونم باید حداقل 19.63 بگیرم، در نتیجه از همه ی دوستان درخواست دارم که هر نقد و پیشنهادی به روند کار، گرافیک کار، روش تحقیق، ادبیات نوشتار، تحلیل ها و طراحی ها دارن در همین تاپیک به اطلاع بنده برسونن.

با سپاس

• Like 22
لینک به دیدگاه

ابتدا قسمت های اصلی پروپوزال رو میزارم:
[TABLE=align: left]
[TR]
[TD=align: left]عنوان پايان نامه :
فارسي :طراحی پارک شهدا و محدوده اطراف آن

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

انگليسي : design of Shohada park and it’s adjacent confine

چون نمره ی خیلی بالایی میخوام به نظر خودم صرف کار عملی و طراحی با توجه به سختگیری زیاد در نمره دادن فک کنم باید یه بعد نظری هم بهش اضافه کنم:
مثل رویکرد توسعه پایدار و ... .
به نظر شما چه بعد نظری رو بهش اضافه کنم که هم به موضوع بیاد و هم جدید باشه؟
از نظر خودم عنوانش جالب نیست: عنوانش رو چکار کنم؟

• Like 17
لینک به دیدگاه

ابتدا قسمت های اصلی پروپوزال رو میزارم:

[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD="align: left"]عنوان پايان نامه :
فارسي :طراحی پارک شهدا و محدوده اطراف آن
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

انگليسي : design of Shohada park and it’s adjacent confine

چون نمره ی خیلی بالایی میخوام به نظر خودم صرف کار عملی و طراحی با توجه به سختگیری زیاد در نمره دادن فک کنم باید یه بعد نظری هم بهش اضافه کنم:
مثل رویکرد توسعه پایدار و ... .
به نظر شما چه بعد نظری رو بهش اضافه کنم که هم به موضوع بیاد و هم جدید باشه؟
از نظر خودم عنوانش جالب نیست: عنوانش رو چکار کنم؟

سلام امید جان .قبل از هر چیز واست آرزوی موفقیت می کنم و امیدوارم هرآنچه که صلاحته پیش بیاد.اما در مورد عنوان پایان نامت،بنظرم همون توسعه پایدار خیلی جالبه و موضوع روزم هستش.شاید بهتر باشه که بنویسی طراحی پارک های شهری با محوریت توسعه ی پایدار، مطالعه موردی پارک شهدا و محدوده آن. یا نقش پارکها در سیما و منظر شهری مطالعه موردی پارک...،یا پارک و نقش آن در ارتقا کیفیت محیطی و مطالعه موردی....باید از کارت بشه واسه طراحی پارک های دیگه الگوبرداری کرد و در نهایت ضوابط طراحی پیشنهاد بده.با آرزوی موفقیت و شادکامی
  • Like 8
لینک به دیدگاه

موضوعاتی که سالار گفتش خوب بود.

واسه بعد نظری هم من سرمایه اجتماعی رو پیشنهاد میدم. مثلاً تأثیر فضاهای طراحی شده پارک های شهری بر سرمایه اجتماعی (با مطالعه موردی ......)

• Like 7
لینک به دیدگاه

امیدجان من هرکمکی از دستم بربیاد دریغ نمی کنم

قبل از هر چیز می خوام بدونم دقیقا می خوای چیکار کنی و به کجا برسی اینو بگو ا روی انتخاب عنوان بحث کنیم

مرسی داش حمید،
خیلی خلاصه میخوام یه پایان نامه ی خوب جمع و جور کنم.
میخوام یه محدوده رو طراحی کنم، که یه طرفش یه پارک هستش در جنوب پارک مسجد جامع سنندج که یه بنای تارخی هستش قرار گرفته(مسجد در جداره پارک واقع نشده)، در شرق پارک یه خیابابونی در دهه های اول قرن ایجاد شده که بافت رو 2 تیکه کرده، دقیقاً روبروی پارک یه زمین خالیه بزرگ قرار گرفته که الان از یه بخشیش به عنوان پارکینگ استفاده میشه، در ضلع جنوبی زمین خالی (به فاصله ی یه معبر 10 متری) عمارت مشیر دیوان که یه عمارت قدیمی هست واقع شده، و چسبیده به ضلع جنوبی مشیر دیوان هم عمارت آصف (یا خانه ی کرد) که این عمارت هم یه عمارت تاریخی هست، قرار گرفتن. بافت اطراف پارک و عمارت ها فرسوده هستن. توی پارک، هم مواد فروش هست هم معتاد، حالا من میخوام اینجا رو دوباره طراحی کنم.

عنوانش چی باشه؟ چه مباحث نظری رو بیارم که بعداً بتونم ازش استفاده کنم؟

ممنون محمد جان
من سعی خودم رو میکنم حالا، ناامید نیستم

چشم حتما
اگه کمکی از دستم بربیاد، در خدمتم.

ولی مگه اینا پایان نامه رو بالاتر از 17،18 میدن؟
اگه فایلت کامل شد بزار که ماهم استفاده کنیم

• Like 8
لینک به دیدگاه

ممنون از کمک دوستان:
برای بیش تر روشن شدن مسئله و کاری که میخوام انجام بدم ، در این پست"شرح مسئله " رو میزارم:
[TABLE=align: left]
[TR]
[TD=align: left]یکی از بزرگترین مشکلات شهرهای امروزه، مساله ی آلودگی است که جنبه های مختلفی دارد؛آلودگی هوا، آلودگی منابع خاک، آلودگی منابع آب و حتی آلودگی های بصری و سیمای شهری. یکی از راه حل های رفع این آلودگی ها و یا بهتر بگوییم یکی از راههای کاهش اثرات این آلودگی ها، ارتقای کمی و کیفی فضاهای سبز و فضاهای عمومی در سطح شهرها می باشد.فواید و تاثیرات فضاهای سبز و فضاهای عمومی در عصر حاضر لزوم توجه به آنها را افزایش داده است، تاثیرات اقلیمی(مانند کاهش دمای محیط، افزایش رطوبت نسبی محیط ، تاثیر در سرعت باد و ...)، تاثیرات هیدرولوژیک(مانند افزایش نفوذپذیری نزولات جوی و فوایدی که این نزولات برای آبهای زیرزمینی دارد) تاثیرات خاکشناسی و به خصوص تاثیرات اجتماعی-روانی این فضاها در شهرها، اهمیت آنها را بیشتر نموده است.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

شهر سنندج بعنوان مرکز استان کردستان و یکی از شهرهای مهم غرب ایران و به عنوان شهری که در طرح های ملی و استانی به عنوان شهری با توان گردشگری بالا در نظر گرفته شده است، هنوز نتوانسته به جایگاه خود در کشور وحتی در منطقه ی غرب کشور بیابد بنابراین فضاهای سبز شهری، بناها و بافت های تاریخی همراه با توسعه ی مراکز خرید و مراکز اقامتی که نقش مهمی را در راستای توسعه ی گردشگری یک شهردارند می تواند باعث ارتقاء جایگاه این شهر در منطقه غرب در میان مدت و در کشور در بلند مدت شود. پارک شهدا که در مرکز شهر و در داخل بافت تاریخی سنندج و در مجاورت عناصر تاریخی و راههای ارتباطی مهم قرار گرفته، با مجمو عه ی مجاور خود می تواند نقش مهمی را در توسعه ی گردشگری شهر و در سطحی کلان تر در اقتصاد شهر داشته باشد. پارک شهدا و محدوده ی اطرافش که می توانست نقش مهمی را داشته باشد امروز دارای مشکلات متعددی است:
انجام فعالیت های ناسالم و مخالف با هنجارها و ارزشهای جامعه در این پارک و بافت مجاور، فرسودگی ابنیه و واحدهای تجاری، عدم طراحی زمین های خالی ، عدم طراحی جداره ها و کنج ها، عدم طراحی خط آسمان ابنیه و بام ها، عدم نفوذپذیری بافت اطراف، عدم ارتباط بین عناصر مهم و تاریخی و بعضی مشکلات خردتر مانند عدم کف سازی مناسب محدوده، طراحی نامتناسب فضاهای داخلی پارک و ... .
پتانسیل های زیاد این محدوده و هم چنین مشکلات و تهدیدهایی که این پارک و بافت مجاورش را تضعیف نموده لزوم توجه و طراحی محدوده را بیش تر می کند.

منتظر نظرات دوستان هستم.

• Like 8
لینک به دیدگاه

سلام امید عزیز. :icon_gol:
اولا اینکه از نظر من طراحی پارک کار شهرسازان نیست. گرچه میتوانند این کار را انجام دهند. اما کار آنها نیست و دانش آنها هم در حدی نیست که بتوانند از پس طراحی پارک بربیایند. اما در هر صورت احتمالا ok اولیه رو گرفتی از اساتید.
من سعی میکنم ایرادهای بیشتری بگیرم تا سوارخهای کارت مشخص تر بشه. و مطمئنم که کار تو کار خوبی خواهد شد. شک ندارم.
امیدوارم که فرآیند تکمیل پایان نامه رو خوب ببری جلو. در زیر به برخی از موارد که توی شرح مسئله ات از نظر من مورد داره اشاره می کنم:

ممنون از کمک دوستان:

برای بیش تر روشن شدن مسئله و کاری که میخوام انجام بدم ، در این پست"شرح مسئله " رو میزارم:

[TABLE="align: left"]
[TR]
[TD]یکی از بزرگترین مشکلات شهرهای امروزه، مساله ی آلودگی است که جنبه های مختلفی دارد؛آلودگی هوا، آلودگی منابع خاک، آلودگی منابع آب و حتی آلودگی های بصری و سیمای شهری. سیما نه! منظر واژه ی صحیح تری است. آلودگی سیمای شهری یعنی آلودگی تصویرذهنی مردم از شهر!!
یکی از راه حل های رفع این آلودگی ها و یا بهتر بگوییم یکی از راههای کاهش اثرات این آلودگی ها، ارتقای کمی و کیفی فضاهای سبز و فضاهای عمومی در سطح شهرها می باشد.
فواید و تاثیرات فضاهای سبز و فضاهای عمومی در عصر حاضر لزوم توجه به آنها را افزایش داده است، تاثیرات اقلیمی(مانند کاهش دمای محیط، افزایش رطوبت نسبی محیط ، تاثیر در سرعت باد و ...)، تاثیرات هیدرولوژیک(مانند افزایش نفوذپذیری نزولات جوی و فوایدی که این نزولات برای آبهای زیرزمینی دارد) تاثیرات خاکشناسی و به خصوص تاثیرات اجتماعی-روانی این فضاها در شهرها، اهمیت آنها را بیشتر نموده است.
مواظب باش هر چی اینجا بگی ممکنه بر علیه خودت توی دادگاه استفاده بشه. وقتی حرف از مطالعات هیدرولوژیک و خاکشناسی توی شرح مسئله ات میزنی یعنی قراره تو پایان نامه ات بهش بپردازی و من حدس میزنم که احتمالا این کارها رو نمیخواهی انجام بدی. اینو یادمون باشه توی نوشتن پروپوزال نباید اسم بچه ات رو رستم بذاری که نتونی صداش کنی. پس به مقداری توی استفاده از واژه ها توی این قسمت دقت کن.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

شهر سنندج بعنوان مرکز استان کردستان و یکی از شهرهای مهم غرب ایران و به عنوان شهری که در طرح های ملی و استانی به عنوان شهری با توان گردشگری بالا در نظر گرفته شده است، هنوز نتوانسته به جایگاه خود در کشور وحتی در منطقه ی غرب کشور بیابد بنابراین فضاهای سبز شهری، بناها و بافت های تاریخی همراه با توسعه ی مراکز خرید و مراکز اقامتی که نقش مهمی را در راستای توسعه ی گردشگری یک شهردارند می تواند باعث ارتقاء جایگاه این شهر در منطقه غرب در میان مدت و در کشور در بلند مدت شود.
به کجا چنین شتابان برادر!
اول حرف از آلودگی زدی! حالا حرف از توریسم میزنی! حتما بعدش هم میخواهی حرف از توسعه پایدار بزنی! میدونی این کلماتی که استفاده می کنی چقدر داری مبانی نظری ات را کلفت تر میکنی؟ زوم کن روی یک مسئله و با آن رویکرد برو جلو. پایان نامه محل درگیری با همه مسائل نیست. درگیری با یک مسئله کوچک به صورت تخصصی و عمیق است!
پارک شهدا که در مرکز شهر و در داخل بافت تاریخی سنندج و در مجاورت عناصر تاریخی و راههای ارتباطی مهم قرار گرفته، با مجمو عه ی مجاور خود می تواند نقش مهمی را در توسعه ی گردشگری شهر و در سطحی کلان تر در اقتصاد شهر داشته باشد. پارک شهدا و محدوده ی اطرافش که می توانست نقش مهمی را داشته باشد امروز دارای مشکلات متعددی است:
انجام فعالیت های ناسالم و مخالف با هنجارها و ارزشهای جامعه در این پارک و بافت مجاور، فرسودگی ابنیه و واحدهای تجاری، عدم طراحی زمین های خالی ، عدم طراحی جداره ها و کنج ها، عدم طراحی خط آسمان ابنیه و بام ها، عدم نفوذپذیری بافت اطراف، عدم ارتباط بین عناصر مهم و تاریخی و بعضی مشکلات خردتر مانند عدم کف سازی مناسب محدوده، طراحی نامتناسب فضاهای داخلی پارک و ... .
این ذکر مصیبت باید زودتر بیاد توی شرح مسئله. شرح مسئله درواقع ذکر مصیبت و ارائه ی راه کار کلی پیشنهادی نگارنده برای حل آن است.
پتانسیل های زیاد این محدوده و هم چنین مشکلات و تهدیدهایی که این پارک و بافت مجاورش را تضعیف نموده لزوم توجه و طراحی محدوده را بیش تر می کند.

منتظر نظرات دوستان هستم.

اگر قابل دونستی به مقداری شرح مسئله ات رو طبق چیزایی که گفتم تدقیق کن و دوباره بذار تا دوباره ازت ایراد بگیریم.:icon_gol:
  • Like 8
لینک به دیدگاه

انشاءالله 20 بشی داش امید
به نطر من هم عنوان پایان نامت رو تغییر بده ولی ننویسی طراحی پارک با دیدگاه توسعه پایدار
توسعه پایدار خیلی خیلی کلی هستش و به نظرم درست نیست که توی عنوان اون رو بیاری
من هم پایان نامم به صورت خلاصه عنوانش بود سنجش آسیب پذیری بافت های تاریخی با رویکرد مدیریت بحران که به نطرم عنوان پایان نامم مشکل داشت...یعنی تازگی ها فهمیدم که مشکل داشت چون مدیریت بحران هم مثل توسعه پایدار خیلی کلی هستش
توی درس سمینار پایان نامه هم دکتر پارسی بهمون گفت که مثلا عنوان پایان نامه رو خیلی کلی ننویسید که بعدا نتونید جمع و جورش کنید و به نظرم موضوعی دوم سالار خیلی خوبه....پارک و نقش آن در ارتقا کیفیت محیطی و مطالعه موردی....البته یه کم باید تغییرش بدی تا بهتر بشه مثلا بنویسی بررسی فضاهای سبز شهری و نقش آنها در ارتقاء کیفیت محیطی (نمونه موردی:پارک شهدا سنندج)
همونطورهم که عابدی عزیز گفت طراحی پارک کار یه شهرساز نیست و به نطر من بیخیال طراحی شو
اگه خواستی عنوان پایان نامه رو عوض کنی این نکات رو حتما رعایت کن
کوتاه
ساده و قابل فهم
تخصص گرا
قابل حصول
در راستای حل یک مسئله یا معضل
در برگیرنده محتوای کامل تحقیق بوده و تحقیق در این راستا باشه(این یکیش خیلی خیلی مهمه)
به نطر من اول موضوعت رو نهایی کن بعدش برو سراغ کارای دیگه

• Like 8
لینک به دیدگاه

gis1xs3o8jtvwwrn1r4n.jpg
با تشکر از همه ی دوستان
با توجه به نظرات جوزف و عابدی، من می بینم که باید هم شرح مسئله و هم عنوان رو باز بهتر کنم، عکس فوق محدوده ای است که باید طراحی شود، باید اضافه کنم که تنها پارک شهدا نیست که مورد طراحی قرار میگیره بلکه 2 زمین خالی در طرف مقابل خیابان نیز از مهم ترین موضوعات طراحی هستند.
لطفاً نظرات و پیشنهادات تون رو در مورد عنوان پایان نامه بنویسید. اگر چند نظر هم دارید لطفاً مطرح کنید .
با تشکر از همه دوستان

• Like 8
لینک به دیدگاه

gis1xs3o8jtvwwrn1r4n.jpg

با تشکر از همه ی دوستان
با توجه به نظرات جوزف و عابدی، من می بینم که باید هم شرح مسئله و هم عنوان رو باز بهتر کنم، عکس فوق محدوده ای است که باید طراحی شود، باید اضافه کنم که تنها پارک شهدا نیست که مورد طراحی قرار میگیره بلکه 2 زمین خالی در طرف مقابل خیابان نیز از مهم ترین موضوعات طراحی هستند.
لطفاً نظرات و پیشنهادات تون رو در مورد عنوان پایان نامه بنویسید. اگر چند نظر هم دارید لطفاً مطرح کنید .
با تشکر از همه دوستان

من این مطلبی که میگم مربوط به حرفای مهندس معبدی هستش چون روی این محله خیلی کار کرده بود و تاریخچش رو درآورده بود
مهندس معبدی می گفت زمین خالی سمت راست باید به یه فضای باز شهری و به خصوص برای اجرای مراسم فرهنگی مثل جشنواره هایی برای معرفی آداب و رسوم فرهنگی کردستان اختصاص پیدا بکنه ...مثلا مراسمی مثل رقص کردی و ...
اون زمین خالی سمت چپ که کوچیکتره و به عمارت آصف نزدیک تر هستش هم به موزه و نمایشگاه صنایع دستی اختصاص پیدا بکنه
البته یکی از اساتید هم می گفت چون اینجا به شدت با مسئله کمبود پارکینگ روبرو هستش بهتره که فضای باز بزرگتر به پارکینگ اختصاص پیدا بکنه
اگه بخوایم به خواسته های مردم سنندج توجه کنیم شاید ایجاد فضای شهری مهمتر باشه اما به نطر من مردم اون محله یعنی محله سرتپوله شاید بیشتر به یه پارکینگ نیاز داشته باشن
حالا ما این وسط هم باید به خواسته مردم محله و هم خواسته مردم شهر توجه کنیم....
یه نکته دیگه هم که هست اینه که خیابان شهدا یک خیابان قدیمی هستش و راسته فروش صنایع دستی...پس ما باید توی طرحی که برای این محله میدیم به این نکته توجه کنیم و سعی کنیم که این قوت رو بیشتر تقویت کنیم
  • Like 9
لینک به دیدگاه

راستی اول باید استراکچر محله رو مشخص کنی من مال محله سرتپوله رو با کمک مهندس معبدی در آوردم ولی تو باید مال محله قلعه چارلان رو هم مشخص کنی

بعد با توجه به اون برای اون قسمت طرح بدی

• Like 9
لینک به دیدگاه

سلام امید جان

خوبی مهندس ؟

انتظار نمره بالایی رو داری ، امیدوارم که بگیریش.

من این ترم درگیری هام خیلی شده ، به خاطر همین خیلی کم فرصت میکنم بیام تو سایت، ولی باز تا اونجا که بتونم در خدمتم

در مورد موضوع و مقدمه ای که آوردی به نظر من ، هدفت گنگه یعنی داری به موضوع از چند بعد کلی می پردازی ، یعنی اینکه بحث آلودگی ها رو میاری در پروژه ای که هدفش طراحی پارک در محدوده شهر و فضاهای پیرامونیشه ، دوم داری به بحث خاک شناسی و توپو گرافی در همون اول کار اشاره می کنی در حالیکه بهتره به این مسائل نپردازی یا در مبحث طراحی پارک در نهایت با اشاره مختصری به کیفیت خاک به توانمندیها و قابلیت های محدوده مورد بررسی برسی. در نهایت اگر در مبحث کارت طراحی هست بهتره بدون اشاره به کلیت توسعه پایدار ، ابعاد اجتماعی و کارکردی مکان رو بررسی کنی ( نظیر امنیت ، تعاملات اجتماعی و .... ) و بعد کالبدی نظیر دسترسی ها و بافت و فضاهای خالی و پر و نقش آنها در کلیت محدوده و سپس چشم اندازی برای توسعه و توانمند سازی محدوده ...

به هر حال اینها نکاتی بود که در حال حاضر به نظرم رسید.فکر کنم هر چقدر پروژه ات پیشرفت کنه شناخت ما هم از کارت بیشتر بشه و بتونیم بهتر کمکت کنیم:a030:

• Like 8
لینک به دیدگاه

کومار جان ممنون که راهنمایی کردی، حتماً من هم در طراحیم بهشون توجه میکنم .

مهرداد کاملاً حق با توئه، توی شرح مسئله لزومی نداره در مورد فواید پارک ها صحبت بشه. تو شرح مسئله اصلی بهش توجه خواهم کرد.

سعی می کنم این هفته عنوان و شرح مسئله رو نهایی کنم، به کمک همه تون احتیاج دارم، واقعاً از راهنمایی های همتون ممنونم.

• Like 10
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

سلام امید جان اگه بتونم کمکی کنم خوشحال میشم. 1پیشنهاد دوستانه که حول توسعه پایدار نباش.موضوع من طراحی توسعه های جدید شهری بر طبق الگوهای پایداره،واقعا سخته کار خوب تو زمینه پایداری با این حجم اطلاعات مه 99 درصدشون از هم کپی شدن. موردی خواستی بگو بتونم کمک میکنم. موفق باشی

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...