رفتن به مطلب

کدام نوع دموکراسی را برای ایران ترجیح میدهید؟

Neutron

کدام نوع دموکراسی را برای ایران ترجیح میدهید؟  

26 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. کدام نوع دموکراسی را برای ایران ترجیح میدهید؟

• 2
    • 0
    • 9
    • 4
    • 3
    • 8

ارسال های توصیه شده

فک کنم دمکراسی مثه حلوا شکری نیست که تو سوپر مارکت بفروشن و انسان بره و بخره و استفاده کنه. دمکراسی با فکر شروع میشه و با عمل به انجام میرسه. کشور هایی که پایه و اساس باور هایشان اعتقادی هست نمیتونن دمکراسی رو پیاده کنن. تا حالام نشده.

دقیقا منم می خواستم همینو بگم مرسی فکور جان

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 54
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

من کلا با دموکراسی موافق نیستم .. هر جای دنیا هم که دموکراسی واقعی برقرار شده و مردم به طور مستقیم سرنوست و سیاستگزاری کشورشون رو تعیین کردن .. نتیجه ای در بر نداشته ... چون مردم تحت تاثیر تبلیغات و احساسات تصمیم میگیرن و اکثریت دلایل علمی و عملی برای انتخاب ندارن .. اینجوری سنگ رو سنگ بند نمیشه

همین الان در آمریکا دموکراسی فقط یه ظاهر جذاب هست .. یه گروه و اتاق فکر وجود داره پشت قضیه که بدون توجه به خواسته ی مردم .. سیاست های بلند مدت کشور رو دارن طراحی میکنن ..

به نظر من دموکراسی یه جاده ی انحرافیه که برای تخریب مدیریت ایجاد شده!

اما اینکه واقعا جایگزین اون چی میتونه باشه و چجوری باید یه عده باشن که طرح ریزی کنن ... نمیدونم!

• Like 6
لینک به دیدگاه
من کلا با دموکراسی موافق نیستم .. هر جای دنیا هم که دموکراسی واقعی برقرار شده و مردم به طور مستقیم سرنوست و سیاستگزاری کشورشون رو تعیین کردن .. نتیجه ای در بر نداشته ... چون مردم تحت تاثیر تبلیغات و احساسات تصمیم میگیرن و اکثریت دلایل علمی و عملی برای انتخاب ندارن .. اینجوری سنگ رو سنگ بند نمیشه

همین الان در آمریکا دموکراسی فقط یه ظاهر جذاب هست .. یه گروه و اتاق فکر وجود داره پشت قضیه که بدون توجه به خواسته ی مردم .. سیاست های بلند مدت کشور رو دارن طراحی میکنن ..

اما اینکه واقعا جایگزین اون چی میتونه باشه و چجوری باید یه عده باشن که طرح ریزی کنن ... نمیدونم!

خوب وقتی اکثریت یک چیزی رو انتخاب می کنن باعث میشه یه انسجام ایجاد بشه ولو اینکه اشتباه باشه

مثل شرکت اپل هر تصمیمی می خواستن بگیرن میگفتن که هر چی استیو بگه....

• Like 4
لینک به دیدگاه

از نظر من کشور آمریکا مهد دموکراسی و آزادی در دنیاست. از اینرو نوع دموکراسی حاکم بر این کشور مد نظر بنده است. دلایلش هم برای هر وجدان بیداری کاملا روشن و واضحه.

حالا کدوم یکی از این گزینه ها میشه من نمیدونم.

• Like 6
لینک به دیدگاه
خوب وقتی اکثریت یک چیزی رو انتخاب می کنن باعث میشه یه انسجام ایجاد بشه ولو اینکه اشتباه باشه

مثل شرکت اپل هر تصمیمی می خواستن بگیرن میگفتن که هر چی استیو بگه....

بله اگر یه استیوی وجود داشته باشه که همیشه بشه به اون تکیه کرد خیلی خوبه

اما مشکل اینجاست که 4 سال 4 سال این استیو ها و کل برنامه ریزی تغییر میکنن... مردم دنبال برنامه ریزی نیستن .. اونا فقط دنبال فرار از حال هستن .. پس فقط آینده رو به کسی میسپارن که این حالایی نباشه ... نتیجه ش هم میشه یه بل بشو که بعد از 100 سال هنوز تو یه نقطه در حال در جا زدنه

باور کن من کسایی رو دیدم تو کشورمون که به خاطر اینکه فلانی مدیر عامل پرسپولیس نباشه به یه کاندیدای ریاست جمهوری رای دادن!

• Like 3
لینک به دیدگاه
بله اگر یه استیوی وجود داشته باشه که همیشه بشه به اون تکیه کرد خیلی خوبه

اما مشکل اینجاست که 4 سال 4 سال این استیو ها و کل برنامه ریزی تغییر میکنن... مردم دنبال برنامه ریزی نیستن .. اونا فقط دنبال فرار از حال هستن .. پس فقط آینده رو به کسی میسپارن که این حالایی نباشه ... نتیجه ش هم میشه یه بل بشو که بعد از 100 سال هنوز تو یه نقطه در حال در جا زدنه

باور کن من کسایی رو دیدم تو کشورمون که به خاطر اینکه فلانی مدیر عامل پرسپولیس نباشه به یه کاندیدای ریاست جمهوری رای دادن!

خوب باید این افکار هم کم کم روش کار کرد و عوضش مثل کرد مثالی که فکور زد همه چیزو توضیح میداد به خوبی

همین الانشم برنامه ریزای خیلی خوبی داریم که اجازه کار کردن ندارن ولی اگر قرار باشه دموکراسی برقرار بشه خوب محکوم به تغییر میشیم.....

• Like 3
لینک به دیدگاه
خوب باید این افکار هم کم کم روش کار کرد و عوضش مثل کرد مثالی که فکور زد همه چیزو توضیح میداد به خوبی

همین الانشم برنامه ریزای خیلی خوبی داریم که اجازه کار کردن ندارن ولی اگر قرار باشه دموکراسی برقرار بشه خوب محکوم به تغییر میشیم.....

مثل اینکه سو برداشت شد من منظورم این نبود که در ایران فقط اینجوریه !

تو خود آمریکا هم مشخصا کاندیداهای هر دوره با جذابیت های عوام فریبانه وارد عرصه میشن ... این آخرینش اوباما دیگه مشخص کننده ی قضیه هست .. اما چیزی که اونجا وجود داره اینه که کلا اجازه مدیریت به منتخب رو نمیدن .. چون میدونن که این روش اشتباهه ... الان طراح ریزان و برنامه ریزان در آمریکا چند دهه ست که افراد مشخصی هستن که همه هم اونا رو میشناسن .. که البته من این نوع مدیریت رو بیشتر ترجیح میدم

• Like 3
لینک به دیدگاه

نیوترون جان کاش یه دونه مثال هم برای هر نوع از دموکراسی میاوردی. مثلا در کدوم کشور دموکراسی مشارکتی پیاده شده.

• Like 3
لینک به دیدگاه
نیوترون جان کاش یه دونه مثال هم برای هر نوع از دموکراسی میاوردی. مثلا در کدوم کشور دموکراسی مشارکتی پیاده شده.

تو سوئد , نروژ , دانمارک و بورکینافاسو و اتیوپی. البته این دو تای آخری دیگه به نوک قله هم رسیدن. اما اون سه تای اولی 90 در صد موفقند. لیبی هم فردا پس فردا میرسه. یمن هم تو نوبته. یه چند تا کشور هم هستند که قراره از ما بخرن.

• Like 4
لینک به دیدگاه

«کارل پاپر یا پوپر» فيلسوف معاصر ميگويد دموکراسي هرگزحکومت مردم نبوده، و نه ميتواند باشد، و نه بايستي که باشد.

اين خطرناک است به مردم و به ويژه به کودکان بياموزيم که دموکراسي به معني حکومت مردم است، يعني حکومت عموم، که حقيقت ندارد، و وقتي فرد از واقعیت مساله آگاه شود، احساس میکند فریب خورده است، و اين احساس ميتواند حتي به تروريسم بيانجامد.

نقدی بر این گفته ی پوپر وارد است. منتقدن پوپر می گویند: اگر قرار باشد که درک واقعیت ها در مراحل بعدی زندگی،انسانها را سرشکسته ساخته و بطرف تروریزم سوق دهد. پس نفوس تروریست ها از غیر تروریست ها زیاد تر خواهد بود. زیرا خود ما،جهان پیرامون ما خلاصه زمان و مکان ، شرایط و امکانات و واقعیت ها همه و همه د رحال تغییر و دگرکونی هستند .

انسان متکامل به کسی میشود گفت که همواره در مسیر تغییر و تکامل ، دگر شدن و نوشدن در حرکت باشد.این دقیق است که دموکراسي هرگزحکومت مردم نبوده، و نه ميتواند باشد، و نه بايستي که باشد. زیرا مردم یک مفهوم عام است .

اگر دموکراسی حکومت مردم است،

آیا در حدود یک ملیارد هندوستانی در هندوستان بر اریکه قدرت هستند؟

واین یک میلیارد بر کدام حد اقل یک ملیارد دیگر حکومت میکنند؟

و آیا مردمی که حکومت راانتخاب ميکنند قادر به انجام تصميم گيري درباره مسائل بغرنج نظير سياست اتمي يا طرح دراز مدت فضائي ویا ایجاد شبکه های گسترده وپر خرچ استخباراتی و امثالهم هستند؟

بصورت قطع خیر.

پس دموکراسی حکومت مردم نبوده بلکه حکومت نماینده گان بخشی مردم میباشد. آنهم نه حکومت نماینده گان همه ای مردم ، زیرا کاندیدانی که به نماینده گی از برخی مردم جامعه با اجندای خاصی وارد کار زار شده بودند و نتوانسته اند در انتخابات برنده شوند ؛ در حکومت حضور ندارند. بنابراین نماینده گان عده ای از مردم در حکومت اشتراک ندارند .

منبع:

[h=1]کارگاه بررسی دموکراسی[/h]

• Like 3
لینک به دیدگاه

والا سواد من به تسلط روی اوضاع سیاسی و حکومتی دولتهای دموکرات قد نمیده.

ولی خوب چیزی گفتی میرم بررسی اش میکنم. ببنیم چیزی میتونم در بیارم یا نه.

• Like 3
لینک به دیدگاه
حالا میشه به من توضیح بدی که چه جوری میشه از شجریان به تخت جمشید رسید؟ چرا قبول نمیکنی که این کار اشتباهه. اینو قبول نکنی دمکراسی رو باور نمیکنی و دمکرات هم نمیشی.:ws47:

بله هست . منتها به زبون خودشونه. باید برا خوندنش ترکی استانبولی رو بلد باشی.

من همشو خوندم و همیشه این ارزو رو دارم که چنین کتابهایی در ایران هم چاپ بشه. شما اونجا لیسانس گرفتی باید اینا رو هم پاس کنی تا اجازه استخدام داشته باشی. بقیه مقاطع تحصیلی هم همیینطوره. افراد عادی هم باید بخونن و از امتحانش قبول بشن و گرنه اجازه کار بهشون نمیدن. فعلا اجازه کار تو شرکتها و مراکز دولتی رو بهشون نمیدن مگه اینکه از این امتحانات قبول بشن.

خب قبل از اينكه بحث وارد هنر بشه ميخواستم بگم اين بحث جدا بشه ولي ديگه همونجا پست زديم..

رسيدن به تخت جمشيد همينطور..

كار اشتباهي نيست..:5c6ipag2mnshmsf5ju3

__

خب پس خيلي خوبه..

پس اونها وصيت نامه دارن...:biggrin:

من اول كه به فكر كتاب "حقوق شهروندي" بودم هميشه فكر ميكردم ممكنه مردم اون رو توهين تلقي كنن..

بعد از رفتن به مكانهاي عمومي مثلا سر نانوا رفتن و ديدن صحنه هاي عجيب و غريب هميشه تو اين فكر بود كاش يه تابلو ميزدند و حقوق نانوايي و مشتري رو مينوشتن..:5c6ipag2mnshmsf5ju3

• Like 2
لینک به دیدگاه

مرسی عابدی ولی من به گزینه شرکت نمیکنم رای دادم

دودلیل کاملا متفاوت برای این کارم دارم که مرتبط با نفس مسئله ای هست که مطرح کردی

یکی درمورد معنا وهویت خود دموکراسی هست که با عنایت به تاریخ وروال کارکردی نظامهای سیاسی بایستی مورد نقد قرار بگیره مثل همون کاری که پوپر انجام داده وترکش هاشو هم میبینی

دومی درمورد ایران وافکار عمومی ایرانیان وظرفیت پذیرش چنین مسئله ای هست

لازمه دموکرات بودن داشتن حس قوی منطق وشعور اجتماعی برای گفتمان وبحث وتبادل ارا وافکار ونظرات هست

ایا امروز اگر کسی منادی صحبت درزمینه لیبرالیسم یا سکولاریسم(به خوب وبد بودنشون کاری ندارم اگر بده بشینن تبیین کنن چرا بده واگر خوبه چرا فرصت نفس کشیدن هم بهشون نمیدن!)باشه ایا حتی جرات ابراز عقیدشو دریک تریبون عمومی ورسمی داره وایا پوپولیسم ولمپنیسم دراین ملت غیرکارا هستند واقعا؟

خب به نظرم فعلا این بحث ها یکمی خیلی زوده ولی اینکه چرا سریعا درچنین فضاهایی این افکار مورد تهاجم قرار میگیرن به نظر من به دلیل اگاهی طیف اکثریت حاضر دراین فضاست که فکر میکنن 98 درصد بقیه ایران که تو این فضا نیستن با اونا هم عقیدن درحالیکه اونا فقط ساز میزنن یا بهتر بگم اونا فقط به هرسازی میرقصن پس نباید خودمون رو به این زودی گول بزنیم که باشنیدن چهارتا حرف از دهن مبارک عامه اونا رو اگاهی یافته بدونیم

هرموقع اونا تونستن موضع نگیرن درقبال مخالفشون این بحث ها کمترین کاریه که باید انجام داد ولی هنوز فرهنگ عمومی ما بشدت بیمار وبه جرات درحال احتضار هست

حالا بازم خواستی درخدمتیم

• Like 5
لینک به دیدگاه

مرغ همسايه غاز هست؟

بله به ظاهر

-------

دوست من پاس كردن يك سري مفاهيم به عنوان اجبار معني اش بالا رفتن درك و فهم و ديد نيست

يك سري مفاهيم مي بايست بصورت باور در بيايد تا كاربرد داشته باشد.در كشوري كه يك اقليت نژادي را به رسميت نمي شناسند و به واسطه همين نژاد از كمك به زلزله زدگان هم وطن خود طفره مي روند حرف دموكراسي و تلاش براي رسيدن به آن مزحك است.

ژست زيبا گرفتن و حرف هاي عوام فريب زدن كار ساده اي است اما همه چيز بايد با هم جور در بيايد.

اي كاش مثال را از كشوري ديگر مي زديد كه حداقل شناخت كمتري از اوضاع آن در دست باشد.

------------

براي همه گير شدن يك مفهوم و يك انديشه نخست مي بايست باورمنداني بر آن انديشه باشند كه در راه آن انديشه از وقت و مال و جان خويش انفاق كنند.

مشكل جامعه ي امروز ما اين است كه لالايي خوان زياد داريم اما همه بيدارند.

روشنفكر ما دچار سردرگمي است

دانشجوي ما بيراهه مي رود

سردمدار ما در فكر اختلاس است

تاجر ما در فكر كلاه برداري است

نظريه پرداز ما در عالم هپروت است

و من نوعي خود را خداي منطق و دانش و اطلاعات مي دانم

و در اينجاست كه به ياد اين مصرع زيباي ناصر خسرو مي افتيم:

از ماست كه برماست

روشنفكر نماي ما برداشتش از دموكراسي آزادي بي قيد و شرط بيان است و در برهه اي كه كمي آزادي هاي اجتماعي بيشتر شد به جاي فراهم كردن و نهادينه كردن زير ساخت هاي دموكراسي و همگرايي اجتماعي روي به چاپ فله اي روزنامه و فحاشي در غالب كلمات شيك آورد و يك فرصت طلايي براي فراهم آوردن پيش زمينه هاي دموكراسي را از دست داد.

اين وضعيت را ما در زمان مشروطه و نيز در عصر مرحوم مصدق نيز شاهد هستيم

لذا بررسي هاي تاريخي در ايران و كشور هاي ديگر نشان مي دهد كه ما در برهه ي فعلي نياز به سيستم حكومت دموكراسي نداريم بلكه نياز به فردي معتقد به دموكراسي /پاك/ميهن دوست /مردم شناس داريم كه در مقام يك ديكتاتور وارد شود و اصلاحات اوليه را انجام دهد و افراد را در جايگاه هاي خود قرار دهد و سپس كم كم پيچ ديكتاتوري شل كند تا به دموكراسي برسد .

• Like 6
لینک به دیدگاه

ممنون از امیرگشتاسب و سجاد عزیز.

قرار دادن گزینه ی هیچکدام در نظر سنجی به همین دلیل بود.

به هرحال هدف سر زدن بچه ها به تاپیک "کارگاه بررسی دموکراسی" برای فهم بیشتر و نقد آن بود که متاسفانه حاصل نشد.

ممنون از نظرات سازندتون.

خداحافظ.

• Like 3
لینک به دیدگاه

من یه سوال دارم

توی کشور خودمون با پیش فرض تغییر انسان ها و جایگزین کردنشون با افرادی شایسته! صرفا خود نمود ظاهری قضیه دموکراسی نمایندگیه؟ (از نظر انتخاب نمایندگی و انتخابات آزاد! و تفکیک سه قوه و سایر ویژگی هاش می گم)

یعنی در وجه ظاهریش کدومشه؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
مرغ همسايه غاز هست؟

بله به ظاهر

-------

لذا بررسي هاي تاريخي در ايران و كشور هاي ديگر نشان مي دهد كه ما در برهه ي فعلي نياز به سيستم حكومت دموكراسي نداريم بلكه نياز به فردي معتقد به دموكراسي /پاك/ميهن دوست /مردم شناس داريم كه در مقام يك ديكتاتور وارد شود و اصلاحات اوليه را انجام دهد و افراد را در جايگاه هاي خود قرار دهد و سپس كم كم پيچ ديكتاتوري شل كند تا به دموكراسي برسد .

یعنی نقش مردم را در درجه دوم اهمیت میدانید؟ که خودشون بشینن و اینبار یک دیکتاتور بیاید و بقیه مطلب. . .؟

نظر شما رو قبول نمیکنم. چون این متد قبلا بار ها اجرا شده و جواب نداده.

• Like 1
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...