رفتن به مطلب

کدام نوع دموکراسی را برای ایران ترجیح میدهید؟

Neutron

کدام نوع دموکراسی را برای ایران ترجیح میدهید؟  

26 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. کدام نوع دموکراسی را برای ایران ترجیح میدهید؟

• 2
    • 0
    • 9
    • 4
    • 3
    • 8

ارسال های توصیه شده

فرض را بر این میگیریم که در ایران رفراندوم شده است و ملت آزادانه میخواهند از بین انواع دموکراسی زیر یکی را انتخاب کنند و این امر در سرنوشت آنها تاثیرگذار خواهد بود.

شما باشید کدامیک از موارد زیر را با توضیح مختصری که زیر آن قرار داده ام انتخاب میکنید؟

- دموکراسی مستقیم

دموکراسي مستقيم يعني حکومت مستقيم مردم .

- دموکراسی نمایندگی

دموکراسي نمايندگان را مي توان حکومت نمايندگان مردم يا حکومت تعدادي از گروه هاي برگزيده دانست.

-دموکراسي مشارکتي

دموکراسي مشارکتي در واقع ترکيبي از دموکراسي مبتني بر نمايندگي و دموکراسي مستقيم به مفهوم قديمي آن است.

-دموکراسي اجتماعي

دموکراسي اجتماعي بر مسووليت اجتماعي دولت تاکيد دارد.

-تلفیقی از موارد بالا

باید انواع دموکراسی را با شرایط ایران تطبیق داد و سپس نوعی تلفیقی از دموکراسی را انتخاب نمود.

-در رای گیری شرکت نمیکنم.

لینک اصلی برای اطلاع بیشتر از انواع دموکراسی:

کارگاه بررسی دموکراسی

لطفا دلایل خود را برای رای خود تشریح نمائید.

• Like 18
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 54
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

معنیش از نظر شخص شما چیه. اونا نوشتن برا خوندنه . اما من میخوام در این مورد بحث کنم. پس باید عقیده استاتر رو بدونم که روش مانور بدم. درسته؟

• Like 6
لینک به دیدگاه
معنیش از نظر شخص شما چیه. اونا نوشتن برا خوندنه . اما من میخوام در این مورد بحث کنم. پس باید عقیده استاتر رو بدونم که روش مانور بدم. درسته؟

به قول امضای شما

خوندن , ازبر کردن , فهمیدن..

درسته نوشتند و برای خواندنه، اما باید فهمید.

من هم همینها رو خوندم و برداشت کردم.

از خودم درک شهودی نسبت به دموکراسی ندارم.

اما اگر میخواهید نظرم رو پیرامون آنچه که در مورد دموکراسی خوانده ام بدونید، دموکراسی با توجه به مقیاس مردم ذی النفع و مکان تعریفش فرق میکنه.

این تاپیک با این هدف زده شده که کمی در مورد مفهوم دموکراسی تامل بشه و انواعش و اینکه حرف زدن از دوکراسی به همین راحت ها هم نیست زده شده.

• Like 9
لینک به دیدگاه
به قول امضای شما

درسته نوشتند و برای خواندنه، اما باید فهمید.

من هم همینها رو خوندم و برداشت کردم.

از خودم درک شهودی نسبت به دموکراسی ندارم.

اما اگر میخواهید نظرم رو پیرامون آنچه که در مورد دموکراسی خوانده ام بدونید، دموکراسی با توجه به مقیاس مردم ذی النفع و مکان تعریفش فرق میکنه.

این تاپیک با این هدف زده شده که کمی در مورد مفهوم دموکراسی تامل بشه و انواعش و اینکه حرف زدن از دوکراسی به همین راحت ها هم نیست زده شده.

خوب شما باز هم نظرتون رو بصورت شفاف بیان نکردید. معنی دمکراسی از نظر شما رو میخواستم بدونم که چیزی عایدم نشد. مجبورم ادامه ندم. تشکر

• Like 4
لینک به دیدگاه
خوب شما باز هم نظرتون رو بصورت شفاف بیان نکردید. معنی دمکراسی از نظر شما رو میخواستم بدونم که چیزی عایدم نشد. مجبورم ادامه ندم. تشکر

خب این تعریف من جای بحث و نقد داره:

دموکراسی، در مقیاس یک کشور، "حکومت نمایندگان مردم" میباشد. آنهم نه حکومت نمایندگان همه ی مردم. چون ممکن است کاندیده های عده ای رای نیاورند یا انتخاب نشوند.

که موارد زیر در آن به اندازه ای که موجب اعتراض مردم نشود وجود داشته باشد:

آزادي (آزادي بيان، مطبوعات، احزاب و تجمعات)؛

انتخابات آزاد؛

قانونیت؛

تفكيك قواءسه گانه(قانون گذار؛ اجرایی و قضایی)

مشاركت؛

و البته خودم دموکراسی مشارکتی رو خیلی می پسندم.

• Like 7
لینک به دیدگاه
خب این تعریف من جای بحث و نقد داره:

دموکراسی، در مقیاس یک کشور، "حکومت نمایندگان مردم" میباشد. آنهم نه حکومت نمایندگان همه ی مردم. چون ممکن است کاندیده های عده ای رای نیاورند یا انتخاب نشوند.

که موارد زیر در آن به اندازه ای که موجب اعتراض مردم نشود وجود داشته باشد:

آزادي (آزادي بيان، مطبوعات، احزاب و تجمعات)؛

انتخابات آزاد؛

قانونیت؛

تفكيك قواءسه گانه(قانون گذار؛ اجرایی و قضایی)

مشاركت؛

و البته خودم دموکراسی مشارکتی رو خیلی می پسندم.

اجازه بدید یه پدیده رو براتون تعریف کنم. این قضیه مربوط به ترکیه است که دوست داره به اروپا بپیونده و فک کنم همه شما در جریانش هستید. برای این کار دانشمندان و جامعه شناسان اروپا و آمریکایی تعدا 5 جلد کتاب در مورد فهم و شهور شهروندی و درک معانی دمکراسی و شناخت وظائف شخصی و اجتماعی تدوین کرده اند و همه مردم را بشکلی مجبور کرده اند که این کتابها رو بخونند و بیان امتحانشم بدهند. هر کسی بخواد جواز کسب بگیره یا جایی بخواد کار بکنه باید این کتابها رو بخونه و بفهمه و از پس امتحاناتش هم بر بیاد. میزان نمره کسب شده نشون دهنده میزان شعور اجتماعی اون فرد هست. مثلا ممکنه طرف دکتر باشه ولی نمره 60 بگیره و یکی هم لیسانس باشه و نمره اش 80 باشه. موقع استخدام اون لیسانس رو انتخاب میکنند جون ثابت کرده که شعور اجتماعی بالائی داره.

یعنی برای پیاده سازی دمکراسی اول انسان سازی میکنند بعدش تو قوانینشون تغییرات لازم رو میدن. اگه این کار ها تو کشور ما اتفاق نیفته ما 3000 سال بعد اینم به همین شکل خواهیم ماند.

• Like 6
لینک به دیدگاه
اجازه بدید یه پدیده رو براتون تعریف کنم. این قضیه مربوط به ترکیه است که دوست داره به اروپا بپیونده و فک کنم همه شما در جریانش هستید. برای این کار دانشمندان و جامعه شناسان اروپا و آمریکایی تعدا 5 جلد کتاب در مورد فهم و شهور شهروندی و درک معانی دمکراسی و شناخت وظائف شخصی و اجتماعی تدوین کرده اند و همه مردم را بشکلی مجبور کرده اند که این کتابها رو بخونند و بیان امتحانشم بدهند. هر کسی بخواد جواز کسب بگیره یا جایی بخواد کار بکنه باید این کتابها رو بخونه و بفهمه و از پس امتحاناتش هم بر بیاد. میزان نمره کسب شده نشون دهنده میزان شعور اجتماعی اون فرد هست. مثلا ممکنه طرف دکتر باشه ولی نمره 60 بگیره و یکی هم لیسانس باشه و نمره اش 80 باشه. موقع استخدام اون لیسانس رو انتخاب میکنند جون ثابت کرده که شعور اجتماعی بالائی داره.

یعنی برای پیاده سازی دمکراسی اول انسان سازی میکنند بعدش تو قوانینشون تغییرات لازم رو میدن. اگه این کار ها تو کشور ما اتفاق نیفته ما 3000 سال بعد اینم به همین شکل خواهیم ماند.

بله. در جریان این گونه کارها هستم.

منطق این تاپیک هم همینه.

من اول کارگاه بررسی دموکراسی به بیان ساده رو زدم. چندان کسی تحویل نگرفت.

گفتم با یه نظر سنجی توی گفتگوی آزاد بتونم بچه ها رو بکشونم تا اون تاپیک رو بخونند.

ما هم دیگه کم کم باید قمهامون رو برای فهم دموکراسی برداریم.

البته 5 جلد کتاب برای خوندن در این مملکت چیزی است بس دشوار.

به نظر من از دوره ی اعتراض به وضع موجود حداقل در این فوروم گذشتیم.

و چاره جز اینه که ناله ی شبگیر کنیم.

کم کم باید عمل کنیم. و اولین قدمش هم در این باره بالابردن درک خودمون از مفاهیم شهروندی و دموکراسیه.

و بگذارید تجربه ای مشابه با اون چیزی که فرمودید رو در یک پروژه طراحی شهری در بافت فرسوده ی آلمان مرتبط با رشته خودم رو براتون تعریف کنم.

محله ای به نام فکر کنم هاینس در محلات مرکزی برلین هست که مدت زمان زیادی پاتئق گروه های به ظاهر بزهکار اجتماعی بود. اگر توی ایران همچین محله ای بود، اولین کاری که میکردند، میسپردنش به مهندسای شهرساز و معمار تا برای حل این مشکل راهکار "کالبدی" ببینند.

اما اونجا فقط 4 سال یک گروه جامعه شناس و شهرشناس با مردم کار کردند تا زمینه ی اجتماعی لازم برای پیوستن این محله به سختار شهروندی جامعه آماده کنند بعد سپردنش دست طراحان شهری و معمارها.

اما اینجا متاسفانه، کارها مردم محور نیست. و به علوم انسانی به صورت یک تئوری نگاه میشه و کاربردی اصلا حساب نمیاد.

• Like 6
لینک به دیدگاه
بله. در جریان این گونه کارها هستم.

منطق این تاپیک هم همینه.

من اول کارگاه بررسی دموکراسی به بیان ساده رو زدم. چندان کسی تحویل نگرفت.

گفتم با یه نظر سنجی توی گفتگوی آزاد بتونم بچه ها رو بکشونم تا اون تاپیک رو بخونند.

ما هم دیگه کم کم باید قمهامون رو برای فهم دموکراسی برداریم.

البته 5 جلد کتاب برای خوندن در این مملکت چیزی است بس دشوار.

به نظر من از دوره ی اعتراض به وضع موجود حداقل در این فوروم گذشتیم.

و چاره جز اینه که ناله ی شبگیر کنیم.

کم کم باید عمل کنیم. و اولین قدمش هم در این باره بالابردن درک خودمون از مفاهیم شهروندی و دموکراسیه.

و بگذارید تجربه ای مشابه با اون چیزی که فرمودید رو در یک پروژه طراحی شهری در بافت فرسوده ی آلمان مرتبط با رشته خودم رو براتون تعریف کنم.

محله ای به نام فکر کنم هاینس در محلات مرکزی برلین هست که مدت زمان زیادی پاتئق گروه های به ظاهر بزهکار اجتماعی بود. اگر توی ایران همچین محله ای بود، اولین کاری که میکردند، میسپردنش به مهندسای شهرساز و معمار تا برای حل این مشکل راهکار "کالبدی" ببینند.

اما اونجا فقط 4 سال یک گروه جامعه شناس و شهرشناس با مردم کار کردند تا زمینه ی اجتماعی لازم برای پیوستن این محله به سختار شهروندی جامعه آماده کنند بعد سپردنش دست طراحان شهری و معمارها.

اما اینجا متاسفانه، کارها مردم محور نیست. و به علوم انسانی به صورت یک تئوری نگاه میشه و کاربردی اصلا حساب نمیاد.

یه مطلبی رو در مورد اون کتابها فراموش کردم بگم. اون 5 جلد هر جلدش برای یک موضوع اجتماعی یا یه موضوع آگاهی دهنده برای موارد خاص هست که مثل 5 حس انسان میمونه. یکیش در مورد روش انجام کار های محوله در محیط کار هست. یکیش در مورد روشهای شناخت خود و دیگران هست. یکیش در مورد قوانین و علت وضع اوناست. یکیش در مورد وظائف شهروندی و .. . . .

اونا دارند ابعاد مختلف خصوصیات انسانی رو با این کتابها به مردم یاد میدن و بعد از مدتی مردم بصورت اتوماتیک دمکراسیته میشن.

من تو یه مغازه ای بودم دیدم یه نفر عکسش رو برای روتوش کردن آورده بود که اون فرد براش تمیز و مرتب بکنه. گفتم اینکار برا چیه؟ گفت میخوام اینو بذارم تو ف ی س بوک . باید تمیز و مرتب باشه. حالا شما حساب بکن که اون فرد وقتی برای تمیزی عکسش تا این حد اهمیت میده برای پاکی و تمیزی فکر و شهر و لباس و ایناش تا چه حد حساس هست. اینا کاری است که دارن به اوم مردم یاد میدن و نتیجه ش هم هر روز مشهود تر میشه. مثال شما هم بسیار عالی و بجا بود دوست من.

• Like 4
لینک به دیدگاه

اساسی ترین زیر شاخه دمکراسی فهم درست هست.

ما قادر به فهم درست نیستیم. یه مثال میزنم. من تو اون تاپیک ماند در مورد راههای کنترل ذهن برای راحتی و برداشت مثیت مطلب زدم اونوقت بچه ها با درک نامربوط مطلب یه بلائی سر موضوع اوردن که اگه بری بخونی میبینی.:ws47:

یا مثلا اون تاپیک در مورد شجریان رو ببین. از شجریان شروع شده که راجع به موسیقی و دیدگاه مردم در مورد موسیقی بود. حالا دارند تو اون تاپیک در مورد ساخت مساجد بحث میکنند. بازم :ws47:

میخوام بگم ما در فهم درست مطلب مشکل داریم. اونوقت با این بضاعت اگه بخوایم در مورد دمکراسی هم بیاندیشیم یه چیزی تو مایه های دیکتاتوری هیتلری ازش در میاریم.

بعضی مواقع من تاپیکهای خوبی رو میبینم که دوستان میزنند. دلم میخواد برم و در موردش گفتگو کنم. داخل تاپیک که میرم میبینم از همه چی گفتگو میشه الا موضوع تاپیک.

یه جایی هم من قبلا نوشتم که : با سلاح های پوسیده و با سرباران بدون تجهیزات نمیشه در جنگهای مدرن پیروز شد.

دمکراسی ادمشو میخواد که ما نداریم.

• Like 6
لینک به دیدگاه

من با دموکراسی اجتماعی و سوسیال دموکرات موافقم

به خاطر اینکه بیشتر سعی خودش رو حفظ ارزش های اجتماع می کنه از طرفی که وضعیت اقتصادی رو در حد مطلوبی از رفاه قرار می دهد و گه باعث ایجاد حاشیه امنی میشه برای زندگی

• Like 5
لینک به دیدگاه
اساسی ترین زیر شاخه دمکراسی فهم درست هست.

ما قادر به فهم درست نیستیم. یه مثال میزنم. من تو اون تاپیک ماند در مورد راههای کنترل ذهن برای راحتی و برداشت مثیت مطلب زدم اونوقت بچه ها با درک نامربوط مطلب یه بلائی سر موضوع اوردن که اگه بری بخونی میبینی.:ws47:

یا مثلا اون تاپیک در مورد شجریان رو ببین. از شجریان شروع شده که راجع به موسیقی و دیدگاه مردم در مورد موسیقی بود. حالا دارند تو اون تاپیک در مورد ساخت مساجد بحث میکنند. بازم :ws47:

میخوام بگم ما در فهم درست مطلب مشکل داریم. اونوقت با این بضاعت اگه بخوایم در مورد دمکراسی هم بیاندیشیم یه چیزی تو مایه های دیکتاتوری هیتلری ازش در میاریم.

بعضی مواقع من تاپیکهای خوبی رو میبینم که دوستان میزنند. دلم میخواد برم و در موردش گفتگو کنم. داخل تاپیک که میرم میبینم از همه چی گفتگو میشه الا موضوع تاپیک.

یه جایی هم من قبلا نوشتم که : با سلاح های پوسیده و با سرباران بدون تجهیزات نمیشه در جنگهای مدرن پیروز شد.

دمکراسی ادمشو میخواد که ما نداریم.

داش فكور بحث ما همون صفحه 3 و4 م تموم شد..

يه نظر خواهي بود..طبيعي بود وقتي اسم "هنر" مياد شامل همه چي بشه و دوستان هم ايراد بگيرن و بحثمون ادمه پيدا كنه..

الانم كه رسيديم به تخت جمشيد..:biggrin:

يه سوال داشتم ازت فكور جان..

واقعا چنين كتابهايي هست؟ يعني دولت در اختيار مردم گذاشته كه بخونن و بعد بيان راي بدن و..؟:JC_thinking:

من قبلا به فكر كتابي بود به نام "حقوق شهروندي" كه در اختيار مردم قرار بگيره تا از حقوق خودشون خبر دار بشند..:5c6ipag2mnshmsf5ju3

• Like 5
لینک به دیدگاه

فکر کنم مشارکتی بهتر باشه...البته به شرطی که امای متخصص و لایق کاندید نمایندگی باشند و باز مجبور به انتخاب بین بد و بدتر نشیم :icon_pf (34):

• Like 7
لینک به دیدگاه
میگم چه تضمینیه که دوباره به فساد کشیده نشه هر کدوم از این گزینه ها؟:JC_thinking:

هیچی جز تغییر واقعی مردم، چه به لحاظ شعور اجتماعی، چه سیاسی و چه فرهنگی

• Like 7
لینک به دیدگاه
داش فكور بحث ما همون صفحه 3 و4 م تموم شد..

يه نظر خواهي بود..طبيعي بود وقتي اسم "هنر" مياد شامل همه چي بشه و دوستان هم ايراد بگيرن و بحثمون ادمه پيدا كنه..

الانم كه رسيديم به تخت جمشيد..:biggrin:

يه سوال داشتم ازت فكور جان..

واقعا چنين كتابهايي هست؟ يعني دولت در اختيار مردم گذاشته كه بخونن و بعد بيان راي بدن و..؟:JC_thinking:

من قبلا به فكر كتابي بود به نام "حقوق شهروندي" كه در اختيار مردم قرار بگيره تا از حقوق خودشون خبر دار بشند..:5c6ipag2mnshmsf5ju3

حالا میشه به من توضیح بدی که چه جوری میشه از شجریان به تخت جمشید رسید؟ چرا قبول نمیکنی که این کار اشتباهه. اینو قبول نکنی دمکراسی رو باور نمیکنی و دمکرات هم نمیشی.:ws47:

بله هست . منتها به زبون خودشونه. باید برا خوندنش ترکی استانبولی رو بلد باشی.

من همشو خوندم و همیشه این ارزو رو دارم که چنین کتابهایی در ایران هم چاپ بشه. شما اونجا لیسانس گرفتی باید اینا رو هم پاس کنی تا اجازه استخدام داشته باشی. بقیه مقاطع تحصیلی هم همیینطوره. افراد عادی هم باید بخونن و از امتحانش قبول بشن و گرنه اجازه کار بهشون نمیدن. فعلا اجازه کار تو شرکتها و مراکز دولتی رو بهشون نمیدن مگه اینکه از این امتحانات قبول بشن.

• Like 5
لینک به دیدگاه

فک کنم دمکراسی مثه حلوا شکری نیست که تو سوپر مارکت بفروشن و انسان بره و بخره و استفاده کنه. دمکراسی با فکر شروع میشه و با عمل به انجام میرسه. کشور هایی که پایه و اساس باور هایشان اعتقادی هست نمیتونن دمکراسی رو پیاده کنن. تا حالام نشده.

• Like 7
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...