pari daryayi 22938 اشتراک گذاری ارسال شده در 10 آبان، ۱۳۹۰ غلامعلی نادعلی زاده» از مشاهیر فرهنگ ایران است که در تعزیه سرایی (به معنای عام آن) صبغه و سابقه ی درخوری دارد. آنچه خواهید خواند، «مجلس هابیل و قابیل» است. نقل این مجلس به عنوان یک اثر نمایشی جدا از فخامت اثر، دلیل دیگری نیز داشت و آن موضوع هماره جذاب داستان آفرینش و سال های نخستین هبوط بشر بر بسیط ارض است. [h=2] نقش ها:[/h] 1-حضرت آدم (ع) 2-حضرت حوا (س) 3-هابیل (ع) 4- قابیل 5-جبرئیل (ع) 6-هاتف 7-شیطان [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 428, align: center] [TR] [TD=align: right]زبان به حمد تو بگشایم ای رحیم غفور [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ضیاء بخش سماوات و ارض، مطلق نور [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ز خاک و آب به آدم وجود بخشیدی[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] شدم خلیفه تو در زمین به حکم ضرور [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]به باغ خلد مرا از کرم مکان دادی [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ولی زکینه ی شیطان شدم ز جنت دور [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]پس از هبوط ز فرط ندامت و حرمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ز آه و گریه و زاری دگر شدم رنجور [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2][/h] [h=2]حوّا (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 412, align: center] [TR] [TD=align: right]ایا انیس دل تائبان بی یاور [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] کریم بنده نواز ای خدا جنّ و بشر [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]شرار حیله ی شیطان بجان من افتاد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بسوخت خرمن امید و بخت من یکسر [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]غریب وسوسه هایش مرا بدام افکند [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ز آستان تو هستم خجل هم از همسر [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]از آن زمان که شدم دور از بهشت برین [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نشسته ام ز ندامت میان خاکستر [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 416, align: center] [TR] [TD=align: right]الهی شکر نعمت چون نمایم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که بخشیدی تو از رحمت خطایم [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]به سیصد سال کردم گریه یا رب [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] شدم زان گریه بر بکا ملقب [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]فراق جنت و دوری ز حوا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] غم و درد پشیمانی به یک جا [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]حوا (علیه السلام) [TABLE=width: 442, align: center] [TR] [TD=align: right]چرا ای آدم از غم در فعانی [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ز بحر دیده هر دم درفشانی [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]خداوند از کرم جرم تو بخشید[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ز هر سو کوکب بختت درخشید [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]دگر این گریه و زاریت از چیست [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] چرا خون دلت از دیده جاری است [/TD] [/TR] [/TABLE][/h] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 400, align: center] [TR] [TD=align: right]بدان حوا به شکر نعمت دوست [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] روان سیلاب اشکم بر گل روست [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]تمرد کردم از فرمان یزدان[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ولی او در عوض فرموده احسان [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]مرا بر پنج تن از لطف بخشید [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] دوباره کوکب بختم درخشید [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]حوا (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 572, align: center] [TR] [TD=align: right]بلی ای آدم از الطاف ایزد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نموده مهر من مهر محمد (صلی الله علیه واله وسلم) [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]دگر مهر علی (علیه السلام) بودست و زهرا(س) [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] دگر حب حسین (علیه السلام) و هم حسن (علیه السلام) را [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بیاد آور فرستادی به کرات [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بنام پنج تن از شوق صلوات [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 374, align: center] [TR] [TD=align: right]بلی دارم بیاد البته حوا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بحکم ایزد باری تعالی [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]تو را چون از برایم بست کابین [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ز راه لطف مهرت کرد تعیین [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بنام پنج تن نازل شد آیات [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که بفرستم به جای مهر صلوات [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]حوا (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 388, align: center] [TR] [TD=align: right]بگو آدم که اندر عرصه خاک[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] چو عمر ما هم بگذشت چالاک [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]که باشد بعد تو وارث به دنیا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نشان و نام او با من بفرما [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 328, align: center] [TR] [TD=align: right]روم چون زین سرا با آه و شیون [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بدان هابیل باشد وارث من [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بر او علم نبوت را سپارم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] امامت باشد از پروردگارم [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]حوا (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 376, align: center] [TR] [TD=align: right]ز لطف کرد گارم شاد گشتم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] دگر از رنج و غم آزاد گشتم [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]یقین دارم که هابیل از کرامت [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بود لایق به انوار نبوت [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 418, align: center] [TR] [TD=align: right]سلام من به تو ای آدم صفی اله [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] امیر و هادی نوع بشر نبی اله [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ز جود و بخشش پروردگار شادانم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که داده کثرت بی حد به گوسفندانم [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام) [TABLE=width: 384, align: center] [TR] [TD=align: right]علیک من بتو ای نور دیده ام هابیل [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بکن تو شکر بدرگاه کردگار جلیل [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]که شکر حق کند افزون همیشه نعمت تو [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] قبول درگه او می شود عبادت تو [/TD] [/TR] [/TABLE][/h] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 424, align: center] [TR] [TD=align: right]این چه وضع زراعت و کشت است [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] دشت و صحرا به چشم من زشت است [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]هر چه گندم بخاک افشاندم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] آب بر این زمین همی راندم [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]حاصل من نبود غیر قلیل [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بی اثر گشت زحمت قابیل [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]این همه ریختم عرق و زجبین[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] حاصل زحتم شدست همین [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]همه ی تقصیرها بود ز خدا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که فراوانی ام نکرده عطا [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]می روم بهر شکوه نزد پدر [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] خسته گشتم زکار خود دیگر [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام) [TABLE=width: 506, align: center] [TR] [TD=align: right]باز می آید ز ره قابیل و دارد قال و قیل[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] می زند از خشم بر دیوار و در پیوسته بیل [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]از چه ای قابیل داخل گشته ای با خلق زشت [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] هان تو را بر سر چه آمد در زمین و کار و کشت [/TD] [/TR] [/TABLE][/h] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 490, align: center] [TR] [TD=align: right]ای پدر از بعد سال زحمت و کار زیاد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] حاصل کارم همه شد پوچ و یکسر شد بباد [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]خوشه های گندم و جو خالی و بی دانه شد[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] خانه ی امید من فصل درو دیوانه شد [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]هر بلایی را که در عالم خدایت آفرید[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بر سر من گشت نازل با غم و رنج شدید [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 480, align: center] [TR] [TD=align: right]ای پسر در نعمت و رنج و بلا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] شکر می یابد بدرگاه خدا [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right](شکر نعمت نعممت افزون کند[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] کفر نعمت از کفت بیرون کند) [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]رو بدرگاه خدا بنما سجود [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] تا خدا بخشد عطا بر تو ز جود [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]هم تو ای هابیل از راه نیاز[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] پیشه کن هر صبح و ظهر و شب نماز [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 338, align: center] [TR] [TD=align: right]خوش بود در نزد من ازو نیاز[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] جلوه های حق ببینم در نماز [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]با نماز و طاعت و ذکر و دعا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] می کنم آئینه ی دل با صفا [/TD] [/TR] [/TABLE] (هابیل مشغول نماز می شود) [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 420, align: center] [TR] [TD=align: right]این چه پاسخ بود کآدم گفته باز [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] از پی نعمت بخوانم من نماز [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]از زمین و کشت خود دارم گله [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] می دهد فرمان بخوانم نافله [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]می روم اندر رکوع و هی سجود [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] تا خدا بر من دهد نعمت ز جود [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]من چسازم با چنین حال خراب [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] پس نمازم را بخوانم با شتاب [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]یک قیام و یک رکوع و یک سجود [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] یک صعود و یک نزول و یک فرود [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بیل بردارم روم من سوی دشت[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]چون که کشت گندم من دیرگشت[/TD] [/TR] [/TABLE] (میدود و به سوی صحرا می رود) هابیل (نماز را به پایان می برد) [TABLE=width: 446, align: center] [TR] [TD=align: right]ای سزوار شکر و حمد سپاس[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ملک الناس یا اله الناس [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]کن قبول از کرم مناجاتم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] هم بر آور ز لطف حاجاتم [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]روح من چون جدا شود ز بدن [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] در بهشتش ده از کرم مسکن [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]دارم امید تا کنم دیدار [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] با محمد (صلی الله علیه واله وسلم وآله الاطهار) [/TD] [/TR] [/TABLE] (هابیل نزد گوسفندانش می رود) [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 408, align: center] [TR] [TD=align: right]زمین را می زنم بار دگر شخم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بپاشم از گذشته بیشتر تخم [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]دهم امسال من آبش فراوان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بسی گندم بروید باب دندان [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]نماز و شکر نعمت حرف مفت است [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] پدر از بهر من افسانه گفت [ه] است [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]نه می خوانم دعا و نه نمازی[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نه بر این کارها دارم نیازی [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]نمازم آبیاری هست و با بیل [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نماز و ذکر ارزانی به هابیل [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 400, align: center] [TR] [TD=align: right]خداوندا کریما کرد گارا[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] توئی معبود من پروردگارا [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بده برکت به جمع گوسفندان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بکن از لطف خود نازل تو باران [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]که سبز و با صفا گردد مراتع [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که بهر گوسفندان است نافع [/TD] [/TR] [/TABLE] (باران می بارد) [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 398, align: center] [TR] [TD=align: right]چه بی موقع کنون باریده باران[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که شخم من همه گل گشت یاران [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]خدایا من نه می خوانم نمازی [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نه دارم من به بارانت نیازی [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]زمین و شخم من را گل نمودی[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] چرا این کشت بی حاصل نمودی [/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 306, align: center] [TR] [TD=align: right]رسد باران حق الحمدالله [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] به هنگام شفق الحمدالله [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]خدایا قدر این نعمت بدانم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نماز شکر تو امشب بخوانم [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]به پاس رحمت بی انتهایت [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ندارم کار دیگر جز ثنایت [/TD] [/TR] [/TABLE] لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 10 آبان، ۱۳۹۰ [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 366, align: center] [TR] [TD=align: right]بپاس رحمت بی انتهایت ای معبود [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]جبین خویش به خاک درت نهم بسجود[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]مدد نمای که تا بندگی بجا آرم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] ودایع تو بروی زمین نگهدارم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] بیا به نزد من ای نوردیده ام [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بکن تو سجده به درگاه کردگار جلیل[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 364, align: center] [TR] [TD=align: right]زبان بحمد خداوندگار بگشایم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]جبین بدرگه ذات مقدسش سایم[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [h=2] [TABLE=width: 386, align: center] [TR] [TD=align: right]برو بسجده تو قابیل نزد ذات احد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که بر تو نعمت وافر عطا کند بی حد[/TD] [/TR] [/TABLE] [/h] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 424, align: center] [TR] [TD=align: right]سجده بنمایم ولی در دل ندارم اعتقاد[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] یا شدم مقبول حق یا رد، هر آن چه بادباد[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 414, align: center] [TR] [TD=align: right]ای دو فرزند عزیز از کار خود گویید باز [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] آن چه نعمت بهرتان آمد ز سوی کار ساز[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 436, align: center] [TR] [TD=align: right]من کجا شکر خدا را می توان احصا کنم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] یا چگونه ذکر و حمد خالق یکتا کنم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] هر چه از سوی خدا آید ز بحر رحمت است [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] من چسان تشریح عمق و پهنه ی دریا کنم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]گوسفندانم همه پر شیر و در افزایشند [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] عمرها باید که شکر خالق الاشیا کنم[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 410, align: center] [TR] [TD=align: right]شکر لله گشتم از هابیل و کارش شادمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]حال خود اکنون تو ای قابیل بر من کن بیان[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل [TABLE=width: 468, align: center] [TR] [TD=align: right]ای پدر خواهم به نزدت شکوه و غوغا کنم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]با خدا و با تو و با مادرم دعوا کنم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] بذر می پاشم به صد زحمت دهم آبش زیاد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] لیک محصولی ندارم تا به آن سودا کنم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]من دگر عاجز شدم از این زمین و کشت و زرع[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] سکته می خواهم دگر از زحمت بیجا کنم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] چاره ای از بهر من اندیش ور نه ای پدر [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]ناگزیرم من که کفر خویش را افشا کنم[/TD] [/TR] [/TABLE][/h] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 386, align: center] [TR] [TD=align: right]مگر این حرف های کفرآمیز [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] کلام خود بشکر حق درآمیز[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] هر آن خوب و بدی کاید زسویش [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]جبین خود بنه بر خاک کویش[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بلا و رنج و غم جز امتحان نیست[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] درون حال ما از حق نهان نیست[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ولی نذری کنید ای نور چشمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] مگر گردد قبول حی سبحان[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 370, align: center] [TR] [TD=align: right]هر آن نذری که فرمایی پدرجان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نمایم بر رضای حی سبحان[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 370, align: center] [TR] [TD=align: right]به من بر گو که نذر من چه باید [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که نذرم عقده از مشکل گشاید[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 374, align: center] [TR] [TD=align: right]نذر بنمایید این دم ز اعتقاد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] تا خدا سازد روا قصد و مراد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] هر دو با اخلاص قربانی کنید[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] شکر بر الطاف رحمانی کنید[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 426, align: center] [TR] [TD=align: right]من نمودم نذر ای جان پدر [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] با خلوص قلب دور از شور و شر[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] تکیه بر الطاف رحمانی کنم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] گوسفندی فربه قربانی کنم[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 380, align: center] [TR] [TD=align: right]من هم ازنا چاری ای جان پدر [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] گشته ام مجبور بهر این ضرر[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] یک زمینم بایر و بی حاصل است [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بهر قربانی آن دل مایل است[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 384, align: center] [TR] [TD=align: right]چون به قربانی شدید اکنون رضا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] هر دو بنمایید سوی حق دعا[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] تا بیاید آتشی از آسمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] شعله بر قربانی افتد ناگهان[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]گر شود مقبول حق آن کشتزار [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]مشتعل گردد زمین از آن شرار[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] ور قبول حق شود آن گوسفند [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] آتش حق سوزدش بی چون و چند[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 392, align: center] [TR] [TD=align: right]نشینم در این جا تماشا کنم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نظر دیده ام سوی بالا کنم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]که آتش رسد بر زمین ز آسمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]بسوزاند این مزرعه ناگهان[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] ز حرف پدر شک بود در دلم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] گره کی شود باز از مشکلم[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 386, align: center] [TR] [TD=align: right]نمودم من این نذر بی چون و چند [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که قربانی حق کنم گوسفند[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ببندم من این گوسفند نکوو [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]که حق گر پذیرا شود جان او[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] بیاید یکی اخگر از آسمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]به قربانی آتش زند ناگهان[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 470, align: center] [TR] [TD=align: right]دگر آمد به سر صبر و قرارم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نیامد آتشی بر کشتزارم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بسی مسرور و خوشحالم بدوران[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که سالم ماند محصولم زنیران[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بدین زحمت نمودم کند و کاوش [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] کجا راضی شوم سوزد در آتش[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هاتف[/h] [TABLE=width: 418, align: center] [TR] [TD=align: right]مژده بادا بتو هابیل مشو هیچ ملول [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]شده قربانی تو نزد خداوند قبول[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] دیده کن باز و کنون شعله ی آتش بنگر [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] که کند بره قربانی تو خاکستر[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 398, align: center] [TR] [TD=align: right]ای خدایی که تویی خالق و رزاق و ودود [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] تو سمیعی و بصیری و سزاوار سجود[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] سجده شکر بدرگاه تو آرم ز نیاز [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]شکر لطف و کرمت فرض مرا شد به نماز[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 430, align: center] [TR] [TD=align: right]آه که درد و غم من شد فزون [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]صبر و توان از کف من شد برون[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] آتشی آمد ز سما بر زمین [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]شعله ی سوزنده جهید از کمین[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]جانب این طرفه زمین بلند [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]سوخت بناگه تن این گوسفند[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]سوختم از آتش حقد و حسد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]کینه ی هابیل به دل شعله زد[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]شیطان[/h] [TABLE=width: 470, align: center] [TR] [TD=align: right]وقت آن است که از آدمیان گیرم داد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]نوبت وسوسه آمد که رسم من به مراد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بهر آدم شدم از جنب رضوان محروم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] آه از کینه ی آدم چکنم من فریاد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بهر یک سجده شدم رانده ز درگاه خدا[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]باید اینک بنهم رسم جدیدی بنیاد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]من که یک سجده بر آدم ننمودم تا حشر [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] رانده ی درگه حق گشته ام از کبر زیاد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]وای بر آنکه بحق سجده نیارد به نماز [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]که بود نمره ی او بیست، زمن پیش افتاد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بهر قابیل یکی نقشه کنون طرح کنم[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] اولا ترک کند سجده به حق را زعناد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]چون کند ترک نماز و دل او سخت شود [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] او شود همچو یکی صید و منش چون صیاد[/TD] [/TR] [/TABLE] (سود می زند و قابیل را وسوسه می کند) [h=2]قابیل شیطان[/h] [TABLE=width: 442, align: center] [TR] [TD=align: right]کیستی در پشت آن سنگ بزرگ [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] دوستم من با تو قابیل سنزگ[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] هان مشو پنهان ز چشم دوستت[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]جای ده من را به زیر پوستت [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] از چه خواهی رفت زیر پوستم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] چون تو را از جان و از دل دوستم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]گو چه خواهی کرد گر جایت دهم [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]قدرتی بر جمله اعضایت دهم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]با چنین قدرت چه سازم آن زمان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]داد خود گیری سبک از دشمنان[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] چون شود از دشمنان گیرم چو داد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] می رسی دیگر به هر قصد و مراد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]پس حسد را چاره کن ای چاره ساز [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]عهد کن اول کنی ترک نماز[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]خشم باب خود چه سازم بر ملا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]نزد او بر خوان نمازت با ریا [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] بعد از آن بر گو چه سازم با حسد [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] من بهر کاری تو را سازم مدد[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]آدم (علیه السلام)[/h] [TABLE=width: 434, align: center] [TR] [TD=align: right]هابیل بیا یگانه فرزند [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] کاین حکم رسیده از خداوند[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]میراث بزرگ کردگارم[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] باید به تو این زمان سپارم[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] سرمایه و رتبه ی نبوت [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] شایسته توست در خلافت[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] صندوق علوم و جمع اسرار [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] زیبنده تو بود به کردار[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]ازبعد منی نبی بر حق[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] بر قرب خدا شوی تو محلق[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]هابیل[/h] [TABLE=width: 322, align: center] [TR] [TD=align: right]صد شکر به کردگار یکتا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]کاین رتبه به من نموده اعطا[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right] من بنده کمترین درگاه [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]تسبیح کنم به ذکر الله[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]شیطان[/h] [TABLE=width: 468, align: center] [TR] [TD=align: right]وای بر حال تو ای قابیل کارت شد تمام [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]نیست دیگر نزد باب تو برایت احترام[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]هم خدا شد دشمنت هم شد پدر از تو بری [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]داده بر هابیل ارث و رتبه ی پیغمبری[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]بعد از این پیغمبرت هابیل باشد در جهان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] نیست از نام تو دیگر در همه گیتی نشان[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 478, align: center] [TR] [TD=align: right]راست می گویی تو ای یار شفیق [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] گشته ام در موج درد و غم غریق[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]من چه سازم تا بمانم جاودان [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]راه را بر من بده اکنون نشان[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]شیطان[/h] [TABLE=width: 478, align: center] [TR] [TD=align: right]تا مرا داری چه غم باشد تو را [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]گوش کن کز درد و غم گردی جدا[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]چاره ی این کار باشد از صواب[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] در بر هابیل رو کن با شتاب[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]سنگ بر فرقش بزن بی مدعا [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]تا رود در خواب تا روز جزا[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]افکنم در گردنت اینک رسن[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]با شتاب اکنون بیا همراه من[/TD] [/TR] [/TABLE] [h=2]قابیل[/h] [TABLE=width: 464, align: center] [TR] [TD=align: right]هر چه فرمایی مرا از زیر پوست [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]می دهم انجام ای فرزانه دوست [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]چون رود هابیل در نزد رمه [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]گوسفندان دوشد او با همهمه[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]سنگ بر فرقش زنم من با شتاب [/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]می رود تا عرصه ی محشر به خواب[/TD] [/TR] [/TABLE] (سنگ را می زند و هابیل نقش زمین می شود) [h=2]شیطان[/h] [TABLE=width: 408, align: center] [TR] [TD=align: right]دیگر ای قابیل کارت ساده شد[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right]کارها از بهر تو آماده شد[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right]کن رهایش تا بخوابد بر زمین[/TD] [TD=align: right][/TD] [/TR] [TR] [TD=align: right][/TD] [TD=align: right] روی کن در خانه و ساکت نشین[/TD] [/TR] [/TABLE] لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده