رفتن به مطلب

رصد جوان‌ترين سياره جهان


ارسال های توصیه شده

اخترشناسان موفق شدند تصاويري مستقيم از ابتدايي‌ترين لحظات متولد شدن يك سياره را در فاصله 450 سال نوري از زمين به ثبت برسانند

"آدام كراوس" اخترشناس موسسه نجوم دانشگاه هاوايي مي‌گويد: اين ستاره به دور از حلقه غبار و گاز، ستاره‌اي دو ميليون ساله در حال شكل گيري بوده و در حدود 450 سال نوري از زمين فاصله دارد.

بر اساس مدل‌هاي شكل گيري سياره‌ها، اين سياره به صورت تخميني در حدود 50 هزار تا 100 هزار سال پيش آغاز به شكل گرفتن كرده است. سياره LKCa15b جوان‌ترين سياره‌اي است كه تا كنون رصد شده است و سياره‌هايي كه در گذشته ركورد اين رتبه را داشتند پنج برابر مسن‌تر بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاري مهر، اخترشناسان با استفاده از تلسكوپ كك واقع در "مائوناكي" هاوايي موفق به رصد اين سياره جوان شده‌اند. به گفته اخترشناسان اين جرم در حال شكل گيري در بهترين زمان ممكن رصد شده است. رصد سياره‌ها در زمان شكل گيري مي‌تواند به دانشمندان در يافتن پاسخ سوالاتي از قبيل اينكه آيا سياره‌ها در دوران جواني ستاره‌ها به وجود مي‌آيند و اينكه آيا در نزديكي ستاره‌ها متولد مي‌شوند، كمك كند.

11-10-22-135958112.jpg

سياره‌ها پس از تكامل، مدار خود را تغيير مي‌دهند از اين رو يافتن پاسخ اين سئوالات حين مطالعه بر روي سياره‌هاي سالخورده بسيار دشوار است. دانشمندان تا كنون موفق به رصد چنين سياره جواني نشده بودند زيرا معمولا نور ستاره‌اي كه سياره در مدار آنها شكل مي‌گيرد آنها را از ديد خارج مي‌كند.

اخترشناسان براي برطرف كردن اين مشكل از دو شيوه مختلف استفاده كردند، در شيوه اول در شكل آينه‌هاي تلسكوپ براي زدودن نورهاي مزاحم اتمسفر زمين تغيير شكل داده شد و در شيوه دوم *****هايي بر روي بيشترين بخش‌هاي آينه تلسكوپ قرار داده شد. تركيب اين دو شيوه به اخترشناسان امكان داد تصويري با وضوح بالا را از لحظات متولد شدن اين ستاره به ثبت برسانند.

 

منبع: همشهري

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...