رفتن به مطلب

برداشت توپوگرافی و کد دادن به نقاط توسط لایکا tc 805


ارسال های توصیه شده

برداشت توپوگرافی و کد دادن به نقاط توسط لایکا تی سی 805 :

برای برداشت توپوگرافی توسط این دوربین به صورت زیر عمل می کنم .

ابتدا دوربین را توجیه کرده و سپس ژالنگیر ها در محلهای مورد نظر می ایستند و بعد از قراولروی به این نقاط دکمه ALL را می زنیم .

حالا اگر بخواهیم به نقطه ای که ژالن گیر ایستاده است کد بدهیم تا در نقشه های توپوگرافی ما کد مورد نظر موجود باشد به این صورت عمل می کنیم :

قبل از خواندن نقطه ی مورد نظر کلید CODE را بر روی صفحه کیبورد دوربین فشار می دهیم و کد مورد نظر را وارد می کنم و بعد ازدوبار فشاردادن کلید اینتر در صفحه نوشته می شود که CODE RECORDEDE یعنی اینکه کد مورد نظر تعریف شد . حالا هر چند تا نقطه که با کلید ALL برداشت بشود به این معنی است که کد نقطه همان کدی است که تعریف کرده ایم اگر نقطه ای با کد جدید خواستیم برداشت کنیم باید دوباره قبل از برداشت کردن نقطه کد را به صورتی که در قسمت فوق گفته شد وارد کنیم .

توجه توجه : در برداشت های توپو گرافی مهمترین قسمت برای برداشت ها کد دادن است .

کد دهی درست و تعریف کردن کدهای پر محتوا کار شما را در ترسیم نقشه های توپوگرافی بسیار آسان می کند. در قسمت زیر چند کد پر کاربرد را برای شما توضیح می دهم .

T: درخت

J : جوی آب

S : ایستگاههای اصلی

K : ایستگاههای کمکی

W : دیوار

R:جاده اصلی

و .... که به یاد داشته باشید کد دادن بیشتر سلیقه ای است و در بین نقشه برداران مختلف فرق می کند .

 

فرق دکمه DIST و دکمه ALL در لایکا تی سی 805 :

کلیه برداشت هایی که با دیست انجام می شود فقط به شما نمایش داده می شود ولی برداشتهایی که با کلیک ALL انجام می شود به حافظه دوربین داده می شود . و در هنگام تخلیه فقط برداشتهایی که با دکمه ALL انجام شده است تخلیه می شوند .

 

کار دکمهDSPدر لایکا تی سی 805 چیست :

وقتی که ما نقطه ای را برداشت می کنیم کلیه خصوصیات آن نقطه ای که برداشت شده است توسط دوربین به ما داده می شود ولی به خاطر این که صفحه این دوربین فقط 4 سطر دارد خصوصیات دیگر در سطر های پایین قرار می گیرد که با فشار دادن دکمه DIS صفحه ای که در جلوی روی ما قرار دارد بالا می رود و صفحه بعدی مشاهده می شود . بعد از دیدن خصوصیات نقطه با فشار دادن چند بار کلید DIS به صفحه اول باز گردید و وقتی که در صفحه اول هستید برداشت کنید .

خصوصیات نقطه یعنی چه : منظور "X,Y,Z" نقطه – زاویه قائم نقطه ای که برداشت شده با ایستگاهی که ما بر روی ان دوربین را سوار کرده ایم . – زاویه افقی نسبت به شمالی که انتخاب کرده ایم . – فاصله مایل از ایستگاه ما تا محل قرار گرفتن رفرکتور – فاصله افقی ایستگاه دوربین تا محل قرار گرفتن دوربین و اختلاف ارتفاع و .....

 

 

FREE STATION چیست : این قسمت زمانی کاربرد دارد که ما دو ایستگاه داشته باشیم و این دو ایستگاه به هم دید نداشته باشند بار این کار دوربین را در قسمتی قرار می دهیم که به هر دو ایستگاه دید داشته باشد و دوم اینکه فاصله دو ایستگاه تا به دوربین مساوی باشد و زاویه بین ایستگاه اول و دوربین و ایستگاه دوم بیش از 130 درجه و کمتر از 45 درجه نباشد و حالا ایستگاه اول را می خوانیم بعد ایستگاه دوم و دوباره ایستگاه اول یعنی به صورت کوپل می خوانیم و حالا محلی که دوربین بر روی آن سوار بوده مختصاتش به ما داده می شود به همین راحتی . البته نا گفته نماند که FREE STATION دارای خطا است .

و بهتر است کمتر مورد استفاده قرار گیرد مگر در مناطق کوهستانی و مناطقی که چاره ای نداشته باشیم .

 

خاموش کردن دوربین: برای خاموش کردن دوربین دو دکمه ترکیبی که بر روی کیبورد نشان داده شده است و زیر دو دکمه خطی به هم وصل شده و روی آن نوشته شده است off را به مدت یک ثانیه نگه می داریم .

 

تخلیه دوربین تی سی 805 :

برای تخلیه این دوربین ابتدا باید نرم افزار مخصوص تخلیه این دوربین را بر روی کامپیوتر نصب کنیم .

بعد از نصب نرم افزار یک آیکون بر روی صفحه ظاهر می شود به نام Lieca Surveyoffice که همان نرم افزار تخلیه است .

حالا ابتدا دوربین را بر روی میز قرار می دهیم و کابل رابط را به محل کام یک یا کام دو بر روی کیس کامپیوتر وصل می کنیم .و سر دیگر کابل را به محل مخصوص بر روی دوربین وصل می کنم.

"توجه داشته باشید که محل اتصال کابل به دوربین یکی از حساسترین قسمت ها است و انجام غیر اصولی این کار ممکن است موجب خراب شدن پورت شود توجه داشته باشید که یک نقطه قرمز رنگ بر روی کابل قرار دارد و همچنین یک نقطه قرمز رنگ بر روی محل پورت بر روی دوربین که حتما باید این دو نقطه قرمز مقابل هم قرار بگیرند و همچنیم هنگام بیرون آوردن کابل بسیار بایددقیق این کار را انجام دهیم و از محل مخصوص گرفته و مستقیم به سمت بیرون بکشیم ."

دوربین در حالت خاموش باید باشد . حالا بر روی ایکون نرم افزاری که گفته شد دوبار کلیک کرده و یا از مسیر زیر می اوریم .

Start >>> all program >>> Lieca Surveyoffice >>> Lieca Surveyoffice

و در صفحه ای که بر جلوی روی ما باز می شود .Data Exchange Manager را کلیک می کنیم . البته اگر برای اولین با می خواهید این کار را بکنید بر روی صفحه ای که اول باز می شود سمت چپ مدل دوربین TC805 را انتخاب می کنیم و بعد ok را کلیک می کنم

و در صفحه بعدی از ما می خواهد که کام ورودی کابل دوربین به پشت کیس را مشخص کنیم مثلا COM1 و بعد از کلیک کردن OK صفحه جدیدی باز می شود که دارای دو قسمت است در سمت چپ لیست کام های ورودی شما در پشت کیس است و در سمت راست دروایوهای کامپیوتر شما را نشان میدهد . حالا اگر دوربین از کام 1 به کامپیوتر متصل است شما بر روی کام یک دوبار کلیک کنیم و فایلهای مورد نظر را با موس گرفته و به پوشه ای که در نظر دارید ببرید " از سمت چپ صفحه بگیرید و در سمت راست داخل پوشه مورد نظر بیندازید ."

و در صفحه بعدی پسوند مورد نظر را وارد کنید . مثلا Observation.txt که شما وقتی پسوند *.txt را در ادامه اسم بنویسید بهتر است .

توجه توجه : کلیه نقاط برداشتی شما در قسمت Observation می باشد.

حالا یک فایل تکست شما ساخته اید مثلا در درایو E .

اولین کاری که باید بکنید این است که فورمت فایلتان را درست کنید

در واقع چون باید این فایل تکست را از طریق SDRmap وارد کنید و SDRmap هم فقط تعداد محدودی فورمت را می شناسد باید حتما طبق میل SDRmap فایلتان را تنظیم کنید .

در قسمت زیر من به شما یاد می دهم که منظور از فورمت چیست و چگونه به صورت فرمت درست کنیم

در واقع تعداد فرمت ها زیاد است من دو فرمت را به شما توضیح می دهم .

فورمت WILDSOFT :

X,Y,Z,CODE,DIS

فورمت AUTOCOGO:

X Y Z CODE DIS

که با نرم افزار DN و یا NC باید این کار را انجام دهید . نکته مهم در فورمت ها این است که همه خطوط به یک شکل باشند .و موضوع اصلی فاصله ها و یا ویرگولها هستند که بعد از چند بار تمرین منظور مرا به خوبی درک می کنید .

  • Like 6
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...