رفتن به مطلب

نقد فیلم 12 angry men

Ha.Mi.D

ارسال های توصیه شده

فیلم 12 angry men در سال 1957 ساخته شده.کارگردان این فیلم سیدنی لومت هست که متاسفانه چند ماهی هست که فوت شده.

فکر میکنم که سیدنی لومت یکی از بزرگان سینمای جهان بوده.کسی که بیش از 50 سال کارگردانی کرده و فیلم هایی مثل سر پیکو ، بعدازظهر سگی و 12 angry men رو ساخته.برای همین حتما بهتون پیشنهاد میدم این فیلم رو ببینین.

این فیلم در سایت imdb امتیاز 8.9 رو اورده و ششمین فیلم تاریخ سینما از دید طرفداران این سایت هست.

در این فیلم شاهدی بازی بسیار زیبای هنری فوندا و لی جی کوب هستیم که میشه گفت دو تا غول فیلم هستن.

ماجرای داستان این هست که پسر جوانی به اتهام قتل پسرش دستگیر میشه و دادگاه برای اون تشکیل داده میشه.در روز اخر هیئت منصفه که متشکل از 12 مرد هستن برای گناهکار بودن یا بی گناه بودن این جوان رای گیری میکنن که همه ی افراد با گناهکار بودن این جوان موافق هستند تنها یک نفر که او را بی گناه میدونه و...

یک فیلم دیالوگ محور و البته بازیگر محور هست.توی این جور فیلم ها 3 گروه بیشترین تاثیر رو دارن.نویسنده از همه مهم تر هست چون اون تعیین میکنه که بازیگرها چی باید بگن.کارگردان چون سخت ترین فیلم برای بازی گرفتن از بازیگر این جور فیلم ها هست.بازیگرهای فیلم که باید دیالوگ ها رو خوب ادا کنند.خوب عصبانی بشن.خوب بخندند.خوب گریه کنند.حالت چهره های بازیگرها وقتی بازیگر مقابلشون حرفی رو میزنه بسیار مهم هست و بازیگر اید جوری چهرشو نشون بده که قبل از اینکه حرفش رو بزنه بیننده بدونه چی میخواد بگه.

این فیلم فیلمی نیست که بیننده رو گیج کنه.فیلمی نیست که نشه اخرش رو حدس زد.از همون ثانیه های اول فیلم به راحتی میشه اخر فیلم رو حدس زد.اما با این وجود بیننده میشینه و فیلم رو نگاه میکنه و این جا نقش این 3 گروه مهم تر میشه.چرا که باید جوری فیلم رو بسازن که بیننده خسته نشه.

فیلم رو پیشنهاد میدم حتما ببینید و بعد نظرتون رو اعلام کنید.اگه کسی هم فیلم رو دیده نظرش رو بگه.ممنون

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

پ.ن یاسی دیگه زحمت درست کردن تاپیک افتاده گردن خودت.من بلد نیستم چجوری قشنگ کنم تاپیک رو:icon_redface:

• Like 9
لینک به دیدگاه

ممنون حمیدجان

متاسفانه فیلم رو ندیدم ولی حتما میزارمش تو برنامه که بعد دانلود ببینمش البته اگه این زندگی اتوبوسی اجازه بده بهمون!دی:

بمونه بعد دیدن بیشتر بنویسیم:a030:

• Like 6
لینک به دیدگاه

يه فيلم جالب كه آدم از ديدنش خسته نميشه...

هر چند آخر قضايا معلومه بازي زيبا، ديالوگهاي قوي و كارگرداني قوي به نظرم باعث جذابيت اين فيلم شده..

من اين فيلم رو به دوستان توصيه ميكنم كه حتما ببنيد...

• Like 6
لینک به دیدگاه
من ندیدم ولی داستانش رو شنیدم و به زودی خواهم دید:a030:

من رو هاردم دارمش ولی هنوز ندیدمش منم تعریفشو زیاد شنیدم

نظرمو بعد دیدن فیلم می دم...:5c6ipag2mnshmsf5ju3

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

بالاخره این فیلمو رویت کردم.............ws3.gif

واقعا فیلم زیبایی بود حدود55 سال پیش این فیلم ساخته شده ولی عجب مخی داشته نویسندش باید بهش آفرین گفت:w16:

کف کردم! چطوری یه نفر با عقاید درستش با مخالفان خودش جنگید و تونست عقاید بقیه رو اصلاح کنه!:w58:

این فیلم پر از نتیجه های خوبی داشت فیلمنامش از کوه واقعا کاخ ساخت!:ws3:

دیالوگهای فیلم خیلی قوی بود....هنری فاندا هم تو این فیلم خیلی خوش درخشید

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

12 مرد عصبانی 12 angry menیک فیلم دیالوگ محور بوده ودریک فضای شدیدا بسته ساخته شده است.

یعنی بجز سکانس اولش که دادگاه رو نشون میده بعد از اون همش ادمهارو دوریک میز ونهایتا پشت پنجره ای رو به یک شهر سیاه واسمان تیره میبینید تا اینکه فیلم دراپیزود پایانیش شمارو به فضای ازاد میبره

قدرت وخلاقیت درساخت فیلم موج میزنه وفیلم علیرغم القای فضای بسته درشروع ان با یک ضرب اهنگ نسبتا ثابت هیجان شمارا تا اخرداستان برای یک استنتاج منطقی ودرک قدرت منطق واستدلال بالا نگه میداره

مفاهیم فلسفی وکنایه های سیاسی وحقوقی درفیلم که به نقد اخلاق وروابط انسانی میپردازه با یک گویش بسیار ساده حول محور حقیقت وانسانیت باعث میشه تا بیننده به هیچوجه نتونه خودش رو از فضای اتاق دور ببینه

به شخصه از دیدن فیلم لذت بردم

تنها ایرادی که میتونم به فیلم بگیرم ضرباهنگ تند فیلم درقسمت های پایانی برای نتیجه گیری بود که با اعلام یکپارچگی درموافقت به پایان میرسه واین شاید نظم کلی حاکم بر فیلم رو بهم زده باشه

درکل ندیدن این فیلم باعث میشه شما یک فیلم ارزشمندرو از دست داده باشید هرچند که فکر کنید ساخت وموضوع فیلم قدیمیه ولی انگار که داستان ثانیه ای قبل درجریان هست...

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...