رفتن به مطلب

احمدشاه پاپ کورن تناول میفرمایند!


spow

ارسال های توصیه شده

در آغاز جنگ، شيخ الاسلام عثمانی فتوای جهاد عليه انگلستان، فرانسه و روسيه صادر کرد . يکی از مراجع بنام شيعه در آن زمان، ميرزا حسن شيرازی فتوای شيخ الاسلام عثمانی را تأييد کرد و محاربه با انگليس و روسيه را برای شيعيان واجب شمرد . رقيب او آخوند سيد محمد کاظم خراسانی يکی ديگر از

مراجع بزرگ آن زمان به دولت ايران توصيه کرد تا به روس و انگليس بپيوندد و فتوای عليه عثمانی و آلمان را صادر کرد . دو فتوای متضاد و متغاير از دو مجتهد طراز اول، ميان طلاب و روحانيون و همچنين طرفداران اين دو مرجع تقليد اختلاف ايجاد کرد و هر گروهی معجزه ای و شايعه ای پيرامون ولی نعمتان خود می ساختند.

طرفداران حاج ميرزا حسن شيرازی بر سر منابر می گفتند : امپراتور، مردم و ارتش آلمان مسلمان شده و سربازان با خودبازوبند« لا اله الا الله محمد رسول الله » حمل می کنند و تا آنجايی پيش رفتند که امپراتور آلمان را مروّج ومدافع اسلام ناميدند و به امپراتور آلمان عنوان « حاج ويلهلم مؤيد الاسلام » دادند و پادشاه مسلمانان خواندند.

طرفداران آخوند سيد محمد کاظم خراسانی دولت وملّت مسلمان عثمانی را نجس می شمردند، ولی با افسران و عمّال انگليسی ساعتها در خانه خود به مشاوره و تبادل نظر می نشستند و مورد تحقير و ايراد طلاب گروه مخالف قرار می گرفتند

دامنه اين تبليغات و طرفداريهای ابلهانه به ايران هم کشيد و رجال سياسی و نظامی به دو دسته تقسيم گرديدند . عده ای از رجال سياسی و مذهبی به طرفداری آلمان و عثمانی مشغول شدند . شعرا در مدح امپراتور آلمان شعر گفتند .

نويسندگان و روزنامه نگاران در ستايش جنگ عليه انگليس و روسيه مقالات نوشتند . رجال سياسی وادبی در رؤيای رهايی ايران از شرّ روس و انگليس را در سر می پروراندند و خلاصه فصل جديدی در اد بيات سياسی ايران مفتوح گرديد.

تهديد روس و انگليس نسبت به دولت سبب مهاجرت جمعی از وکلای مجلس و تعطيل آن شد . در هجرت دولت آزاد ايران به وجود آمد و موجب از کار افتادن دولت گشت . بدين گونه در طول چهار سال سلطنت احمدشاه، ايران در اشغال بيگانگان بود و نخست وزيران انتخابی او علناً به طرفداری از روسيه و به ويژه انگليس مشهور بودند و معاهده ها و قراردادهای ننگينی امضاء کردند که به سبب تعطيل مجلس به تصويب نهايی نرسيد اما بعدها باعث گرفتاری ايران شد .

 

23 سال - علی دشتی

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...