رفتن به مطلب

مدیریت و بهسازی باغ

soil eng

ارسال های توصیه شده

سلام

خب دوستان تو تاپیک سوال تخصصی در این مورد خیلی حرف زدیم و مطالبی گفته شد که شاید بیشتر از جواب سوال من بود!و تقریبا در مورد همه باغات مورد استفاده قرار میگیره

مفید و آموزنده

من خودم که مطالب زیادی رو یاد گرفتم.yes.gif

تاپیک مجزا نزدم و فقط پست هارو اینجا کپی کردم که حق کسی خورده نشه(بخصوص شیرین)و به اسم خود ارسال کننده مطلب بیان شه! :w16:

اگه نظر دیگه ای در این مورد داریم تو همین تاپیک ادامه بدیم شاید به درد کس دیگه هم خورد:girl_in_dreams:

اینم جمع بندی از طریقه بهسازی باغات:

یه سوالی دارم لطفا راهنمایی کنید:

یه باغی هس نزدیک دریاچه ارومیه( حتما میدونید چون آب دریاچه شور پس آبی هم که برای آبیاری استفاده میشه امکان داره املاحش زیاد باشه!! شور نیستااا)

مشکل این باغ اینه که خاکش فقیر!

توضیح: خاک این باغ رو که حدود 7 هکتار میشه دادن تجزیه و مشخص شده که درصد شن و سیلت در این زمین بالاس و درصد رس کم! همینم باعث شده که خاک نتونه آب مورد نیاز درختارو تو خودش نگه داره!

اینجور مواقع معمولا 2 تا راه حل پیشنهاد میشه:

1- افزودن ماده آلی به خاک( این کارو کرده ولی ج نداده)

2- افزایش درصد رس خاک با اضافه کردن اون به زمین.

ولی به علت زیاد بودن وسعت باغ عملا این کار غیر ممکن.

این موضوع رو با یکی دیگه در میون گذاشتم گفت بهتر از ساب سویلر استفاده بشه!

(دلیل خودم: آب املاح داره و ابن املاح در بین خاک رسوب کرده و تا عمق 90 س.متری آب رو نگه میداره!)

ولی چون این باغه استفاده از ساب سویلر باعث قطع ریشه درختا میشه...پس اینم عملی نیس!

حالا پیشنهاد و نظر شما چیه؟؟؟:ws52:

• Like 4
لینک به دیدگاه

مهندس شما دیگه خودت این کاره ای از من بی سواد توقعی نداشته باشیا

اما اگر رسوب املاح تو 90 سانتی متری باشه درخت مرخت درست و حسابی ای نمیمونه که!

باغ چی هست؟

چند ساله است؟

محصول خوبی میده؟

خاک باغ فقیره!

من فکر کنم مسئولش نباید اجازه میداد خاک فقیر بشه در این حد بعد به فکر چاره بیوفته!

خب همون 2 راه حل و اون ساب سویلر پیشنهادهای خوبی اند که گفتی کود آلی جواب نداده

الان راه حلی به ذهنم نمیرسه ... خب باید روش بیشتر فکر کرد اما یه براورد هزینه بکنید ببینید کدوم روش می ارزه

فکر کنم زدن ساب سویلر ضرورت داره برای شکستن رسوب املاح 90 سانتی متری!

البته درخت سالمی نمیمونه اینطوری!

اگه تازه نهال کاشتن و ... بهتره بیخیال بشن!

من اگر راه حلی به ذهنم رسید عرض و طول میکنم!

• Like 4
لینک به دیدگاه

نگفتم که رسوب کرده!!!!!

اتفاقا آب رو هم دادن آزمایش آبش مناسبه و مشکلی نداره....

ولی خب این فقط دلیل خودم از آب اون منطقه بود!!

باغش قدیمی...ولی هر سالم محصول خوبی میداده امسالم نزدیک به 6 میلیون درآمد داشته ولی خب

صاحب باغ راضی نیس و میگه سالهای قبل بهتر از این بوده...

کلا آدم پر توقعی :banel_smiley_4:

خر مارم چسبیده که یالا یچی بگو این درس شه..هی میگم بابا همین مهندسایی که اومدن و میان کارشون درسته ولی تو کتش نمیره که نمیره!:icon_pf (34):

حالا باز اگه روشی به ذهنت رسید منو دریاب !

• Like 4
لینک به دیدگاه

منظورم املاح کلی آب بود! که بطبع تو این منطقه باید بیشتر باشه دیگه!

خیلی زور ردم که بنده هنو نیمچه مهندسم ولی....:icon_pf (34):

مرسییییییییییییی

• Like 4
لینک به دیدگاه
دوستان مهندس یه سوالی دارم لطفا راهنمایی کنید:

یه باغی هس نزدیک دریاچه ارومیه( حتما میدونید چون آب دریاچه شور پس آبی هم که برای آبیاری استفاده میشه امکان داره املاحش زیاد باشه!! شور نیستااا)

مشکل این باغ اینه که خاکش فقیر!

توضیح: خاک این باغ رو که حدود 7 هکتار میشه دادن تجزیه و مشخص شده که درصد شن و سیلت در این زمین بالاس و درصد رس کم! همینم باعث شده که خاک نتونه آب مورد نیاز درختارو تو خودش نگه داره!

اینجور مواقع معمولا 2 تا راه حل پیشنهاد میشه:

1- افزودن ماده آلی به خاک( این کارو کرده ولی ج نداده)

2- افزایش درصد رس خاک با اضافه کردن اون به زمین.

ولی به علت زیاد بودن وسعت باغ عملا این کار غیر ممکن.

این موضوع رو با یکی دیگه در میون گذاشتم گفت بهتر از ساب سویلر استفاده بشه!

(دلیل خودم: آب املاح داره و ابن املاح در بین خاک رسوب کرده و تا عمق 90 س.متری آب رو نگه میداره!)

ولی چون این باغه استفاده از ساب سویلر باعث قطع ریشه درختا میشه...پس اینم عملی نیس!

حالا پیشنهاد و نظر شما چیه؟؟؟:ws52:

استفاده از ساب سویلر اصلا برای این زمین زراعی مناسب نیست . ساب سویلر برای زمین هایی با بافت سنگین توصیه می شه در حالی که این زمین اصلا همچین بافتی نداره

خودتم می گی آب رو نمی تونه به اندازه کافی در خودش نگه داره پس نیازی به ساب سویلر نیست :yes:

دلیلیم که به ذهنم می رسه اینه که احتمالا استفاده بی رویه از کود شیمیایی باعث تشدید این حالت شده باشه

راهشم به نظرم استفاده از کود های بیولوژیکی هست که در تعریفش اومده:

تعریف کودهای زیستی

کودهای زیستی به مواد حاصل خیز کننده ای اطلاق می شود که حاوی تعداد کافی از یک یا چند گونه از ارگانیسمهای مفید خاکزی هستند که روی مواد نگهدارنده مناسبی عرضه می شوند. کودهای زیستی بصورت مایه تلقیح میکروبی و به عنوان یک ترکیب حامل سوش های میکروبی موثر و با راندمان بالا برای تامین یک یا چند عنصر غذایی مورد نیاز گیاه تعریف می شوند. کودهای بیولوژیک میکروارگانیسم هایی هستند که قادرند عناصر غذایی را از شکل بلا استفاده به شکل قابل استفاده تبدیل کنند و این تبدیل در یک پروسه بیولوژیکی انجام می گیرد. هزینه تولید کودهای بیولوژیک کم و در اکوسیستم آلودگی بوجود نمی آورد

و

طبقه بندی کودهای زیستی ( بیولوژیک )

الف ) با توجه به نوع میکروارگانیسم ها کودهای بیولوژیک را می توان به صورت زیر طبقه بندی کرد:

1- کودهای بیولوژیک باکتریایی ( ریزوبیوم – ازتوباکتر – آزوسپریلیوم - ... )

2- کودهای بیولوژیک قارچی ( میکوریزا )

3- کودهای بیولوژیک جلبکی ( جلبکهای سبز – آبی و آزولا )

4- کودهای بیولوژیک اکتینومیست ها ( فرانکیا )

ب ) با توجه به اعمالی که میکروارگانیسم ها انجام می دهند کودهای زیستی به شرح ذیل تقسیم بندی می شوند:

1- تثبیت کننده های ازت مولکولی

2- قارچهای میکوریزا

3- میکروارگانیسم های حل کننده فسفات های نامحلول

4- باکتری های ریزوسفر محرک رشد

5- میکروارگانیسم های تبدیل کننده مواد آلی زاید به کمپوست

6- کرم های خاکی تولید کننده ورمی کمپوست

موفق باشی الهه جووونم:a030:

• Like 3
لینک به دیدگاه

ممنون عزیزم.

باغ ایشون کاملا با استاندار های امروزی داره اداره میشه- یعنی از فاصله درختا بگیر تا نحوه آبیاری

ولی اومده 2 تا روش واسه خودش در آورده که مشکل ساز البته بنظر من!

کودهای دامی رو زیر پلاستیک میزاره تا در اثر حرارت ایجاد شده آفات و تخم لارواش از بین بره

ممکن این روش بعضیاشو از بین ببره ولی واسه تعدادی دیگه هم محیط مناسب رشد! نه؟؟

هر سال برگ درختای ریخته شده تو پاییز رو به زیر خاک منتقل میکنه در حالیکه بهتره اول از روش گودال واسه تجزیه خاشاک استفاده کنه تا زودتر پوسیده شن و بعد اونارو وارد خاک کنه !

اینا استدل های منه و نمیدونم تا چه حد درسته! نظرت چیه؟؟؟!!

• Like 3
لینک به دیدگاه
ممنون عزیزم.

باغ ایشون کاملا با استاندار های امروزی داره اداره میشه- یعنی از فاصله درختا بگیر تا نحوه آبیاری

ولی اومده 2 تا روش واسه خودش در آورده که مشکل ساز البته بنظر من!

کودهای دامی رو زیر پلاستیک میزاره تا در اثر حرارت ایجاد شده آفات و تخم لارواش از بین بره

ممکن این روش بعضیاشو از بین ببره ولی واسه تعدادی دیگه هم محیط مناسب رشد! نه؟؟

هر سال برگ درختای ریخته شده تو پاییز رو به زیر خاک منتقل میکنه در حالیکه بهتره اول از روش گودال واسه تجزیه خاشاک استفاده کنه تا زودتر پوسیده شن و بعد اونارو وارد خاک کنه !

اینا استدل های منه و نمیدونم تا چه حد درسته! نظرت چیه؟؟؟!!

درسته گلم

منم با نظرت موافقم اینا هم می تونه تاثیر گذار باشه:yes:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

دوستای گلم لطفا یه سر به آلبومم بزنین عکس تجزیه رو گذاشتم اونجا:a030:

طبق این اعداد بهترین روش استفاده از چالکود کوددامی و گوگرد!

و واسه تصمیم گیری بهتر باید با یه کارشناس تغذیه گیاهی مشورت کرد!

من خودم تو دانشگاهو..نمیتونم این سوالو مطرح کنم!(ماجرای دستما کشیو...:icon_pf (34):)

اگه دوستان بتونن کمکم کنن ممنون میشم!

این اولین فعالیت علمی -بازاری منه که میخوام آخرش نتیجه خوبی داشته باشه...:hanghead:

• Like 4
لینک به دیدگاه
دوستای گلم لطفا یه سر به آلبومم بزنین عکس تجزیه رو گذاشتم اونجا:a030:

طبق این اعداد بهترین روش استفاده از چالکود کوددامی و گوگرد!

و واسه تصمیم گیری بهتر باید با یه کارشناس تغذیه گیاهی مشورت کرد!

من خودم تو دانشگاهو..نمیتونم این سوالو مطرح کنم!(ماجرای دستما کشیو...:icon_pf (34):)

اگه دوستان بتونن کمکم کنن ممنون میشم!

این اولین فعالیت علمی -بازاری منه که میخوام آخرش نتیجه خوبی داشته باشه...:hanghead:

می شه یه کم بیشتر توضیح بدی:girl_in_dreams:

یعنی میزانشو می خوایی؟؟؟؟؟؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
می شه یه کم بیشتر توضیح بدی:girl_in_dreams:

یعنی میزانشو می خوایی؟؟؟؟؟؟

شیرینم چی رو بیشتر توضیح بدم؟؟

بپرس بگم...:yes:

رفتی عکسارو تو البومم دیدی؟؟ ببینی بیشتر متوجه میشیا!

• Like 1
لینک به دیدگاه
شیرینم چی رو بیشتر توضیح بدم؟؟

بپرس بگم...:yes:

رفتی عکسارو تو البومم دیدی؟؟ ببینی بیشتر متوجه میشیا!

خب رفتم دیدم عکسارو می خوایی میزانی که نیاز هست برای چالکود رو محاسبه کنی یا چی ؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
خب رفتم دیدم عکسارو می خوایی میزانی که نیاز هست برای چالکود رو محاسبه کنی یا چی ؟

1- آره...مقدارشو میخوام!

2- بغیر این چیز دیگه ای نیاز هس یا نه؟

3- با این اطلاعاتی که من به طرف دادم آبروم میره یا نه؟:icon_pf (34):

• Like 1
لینک به دیدگاه
1- آره...مقدارشو میخوام!

2- بغیر این چیز دیگه ای نیاز هس یا نه؟

3- با این اطلاعاتی که من به طرف دادم آبروم میره یا نه؟:icon_pf (34):

خب شما فقط مقداری که این مواد تو خاک هست رو در آوردی هیچ توصیه ای از نظر اینکه چه میزان کود استفاده بشه که ندادی خب طرف از کجا بدونه چه مقدار کود نیاز هست برای اون خاک در یک هکتار زمین

درسته الهه جونم یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
خب شما فقط مقداری که این مواد تو خاک هست رو در آوردی هیچ توصیه ای از نظر اینکه چه میزان کود استفاده بشه که ندادی خب طرف از کجا بدونه چه مقدار کود نیاز هست برای اون خاک در یک هکتار زمین

درسته الهه جونم یا نه؟؟؟؟؟؟؟؟

آره چیزی در مورد مقدار بهش نگفتم!

یعنی فقط بهش گفتم این روش موثرتره...فعلا نه اون کاری کرده نه من مقدار الکی دادم دستش....

واسه همین دارم نظرشماهارم میپرسم دیگه...:girl_in_dreams:

• Like 1
لینک به دیدگاه
آره چیزی در مورد مقدار بهش نگفتم!

یعنی فقط بهش گفتم این روش موثرتره...فعلا نه اون کاری کرده نه من مقدار الکی دادم دستش....

واسه همین دارم نظرشماهارم میپرسم دیگه...:girl_in_dreams:

خب طرف که محاسبه شو نمی دونه تو باید براش بگی و محاسبه کنی.

بعدشم اینکه بسته به نوع کود مصرفی و گیاهت محاسبه باز هم فرق می کنه.

حالا شما فقط می خوایی کود دامی و گوگرد رو محاسبه کنی؟

یا بقیه عناصر و هم می خوایی؟

• Like 1
لینک به دیدگاه

به طور کلی در تغذیه صحیح باغهای میوه می توان چنین جمع بندی نمود:

· در مصرف کودهای ازته و پتاسیمی مخصوصا کودهای فسفاته در باغهای میوه حداکثر صرفه جویی به عمل آید. اگر غلضت فسفر در برگهای درختان میوه از 15/0 بیشتر بود ، از مصرف کودهای فسفاته بایستی اجتناب گردد.

· مصرف سولفات روی ، اسید بوریک (در خاکهای عیر شور)، سولفات آهن و در باغهای میوه اجباری گردند. در صورتیکه امکان مصرف خاکی آنها به هر دلیلی موجود نباشد حتما محلول پاشی ریز مغذی ها جدی گرفته شود.

· برای ارتقا کیفی درختان ، محلول پاشی با کلرور کلسیم نیم در صد ، به تعداد 8 الی 10 بار اجباری اعلام گردد. منتها پس از اصلاح ph محلول به دست آمده ، محلول از پارچه تنظیفی عبور داده تا شفاف گردد.

· برای افزایش میوه دهی ، محلول پاشی 5 در هزار پاییزه سولفات روی به همراه اوره واسید بوریک اکیدا توصیه می شود. با این عمل ساده وارزان افزایش عملکرد تا 40% نیز در باغهای میوه گزارش شده است.

· مصرف کودها در باغهای میوه حتما به صورت جایگذاری عمقی (چالکود ویا کانال کود) باشد. با رعایت اصول مصرف بهینه کود وجاگذاری عمقی آنها حداقل تا سه سال ، دیگر نیاز غذایی عده درختان میوه تامین می گردد.

· برای اسیدی کردن ریزوسفر از کودهای محتوی گوگرد(بیوفسفات طلایی محتوی روی ،گوگرد آلی و.....) استفاده نمایند تا علاوه بر افزایش عملکرد هکتاری ، کیفیت میوه ها هم افزایش یابد.

منبع: وبلاگ مهندسی کشاورزی مرند

• Like 1
لینک به دیدگاه

روش صحیح کوددهی در باغات به صورت چاله کنی(چالکود):

1- انتخاب محل مناسب برای احداث چاله ها به فاصله 20/1 الی 5/1 متر از تنه اصلی درخت در محل سایه انداز می باشد.

2- تعداد چاله ها حداقل 2 تا 4 عدد در اطراف تنه درخت می باشد.

3- ابعاد چاله ها به اندازه 50 در 40 سانتی متر می باشد.

4- خاک درون چاله تماما بیرون ریخته شود.

5- کودهای شیمیایی توصیه شده با 5 کیلوگرم کود دامی پوسیده مخلوط ودر ته چاله ریخته گردد.

6- بقیه چاله ها با کود دامی پوسیده پر شود.

7- چاله ها در مسیر آبیاری احداث گردد.

8- بلافاصله پس از کوددهی چاله ها آبیاری شود.

9- مقدارکودهای شیمیایی مصرفی :

فرمول شیمیایی 1- یک کیلوگرم ماکروکامل + سه کیلوگرم بیوفسفات ظلایی + یک کیلوگرم میکرو کامل + 5 کیلو گرم کود دامی پوسیده.

فرمول شیمیایی 2- یک کیلوگرم اوره + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + 5 کیلوگرم کود دامی پوسیده.

لینک به دیدگاه

روش مصرف ، میزان مصرف و زمان مصرف برخی از کودها که می توان محلول پاشی کرد:

کود بر:

روش مصرف : محلول پاشی شاخ وبرگ

میزان مصرف : به طور معمول 3 لیتر کود در هر هکتار باغ و زمین زراعی در هر مقدار آبی که برای محلول پاشی یک هکتار لازم است

زمان مصرف:

میوه جات هسته دار: بعد از ریزش گلبرگها

میوه جات دانه دار:قبل از گلدهی

سایر محصولات : اوایل دوره رشد هنگام وجود سطح برگ کافی

کود منگنز:

میزان مصرف : 3 لیتر کود در هر هکتار باغ و زمین زراعی در هر مقدار آبی که برای محلول پاشی یک هکتار لازم است

زمان مصرف :

درختان میوه‌ : قبل و بعد از گلدهی

کود مایع آهن‌:

روش مصرف‌ :

1- محلول پاشی 2- آبیاری قطره ای

میزان مصرف :

1- در محلول پاشی شاخ وبرگ به نسبت یک در هزار ( یک لیتر در 1000 لیتر آب ) مصرف شود.

2- در آبیاری قطره ای به ازای هر هکتار 4 الی 6 لیتر کود مصرف وبه فاصله یک هفته تکرار شود.

زمان مصرف‌ :

اوایل فصل رشد هنگام بیدار شدن گیاه (قبل از گل) نوبت دوم بعد از تشکیل میوه (پیشگیری) و یا به محض مشاهده علایم کمبود آهن (درمان) در صورت نیاز به فاصله 14- 10 روز محلول پاشی تکرار شود.

کود روی :

میزان مصرف : یک لیتر کود در 1000 لیتر آب در یک هکتار محلول پاشی می شود.

زمان مصرف :

درختان میوه : از باز شدن جوانه ها تا ظهور گل یا پس از برداشت محصول وقبل از ریزش برگها در پاییز.

سایر محصولات : بهترین زمان ابتدای فصل رشد در صورت نیاز به فاصله 14 10 روز محلول پاشی تکرار شود.

کود کلسیم :

میزان مصرف : 5 لیتر کود در هر هکتار باغ و زمین زراعی در هر مقدار آبی که برای محلول پاشی یک هکتار لازم است

زمان مصرف:

درختان میوه : دو نوبت از زمان تشکیل میوه به فاصله 14 روز

سایر محصولات : ابتدای دوره رشد، تکرار به فاصله 14-10 روز

کود منیزیم :

میزان مصرف : به طور معمول 3 لیتر کود در هر هکتار باغ و زمین زراعی در هر مقدار آبی که برای محلول پاشی یک هکتار لازم است

زمان مصرف‌ :

میوه جات هسته دار : پس از ریزش گلبرگها

کود مس :

میزان مصرف : به طور معمول 5/0 لیتر کود در هر هکتار باغ و زمین زراعی در هر مقدار آبی که برای محلول پاشی یک هکتار لازم است.

زمان مصرف :

درختان میوه : اوایل دوره رشد

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...