رفتن به مطلب

معرفی ونقد فیلم Silent Hill

spow

ارسال های توصیه شده

اینو قبلا اینجا نوشته بودم میلاد وحمید دوباره یه حس خوب رو برای دیدن فیلم برا ادم زنده میکنن!

معرفی ونقدش به عهده خود شما

این نوشته تصویریست از دریچه چشم وذهن من

عشق من سایلنت هیل Silent Hill

نمیدونم برای چندمین بار ولی مثل فیلم محشری که اولین بار به تماشای اون نشسته باشی به تماشای سایلنت هیل یا تپه خاموش نشستم

این فیلم نه هزینه های میلیاردی داره نه جلوه های ویژه نه هنرمندان خاص نه رمانتیکه نه ملودرام نه شمارو ازترس روی صندلی میخکوب میکنه نه ازهیجان اوردوز میشین

چیزی که این فیلم روایتگر اونه قصه تلخیست به اسم حقیقیت

جرات روبرو شدن با واقعیات واینکه زندگی وافکاررو از قدرمطلق تعصبات بیرون بیاریم باعث میشه این فیلم جایگاه شایسته خودش رو نزد مخاطب پیدا کنه

تداخل زمان،انسان وعقیده چاشنی داستان فیلمی هست که سعی میکنه تاثیر تعصب وایدئولوژی رو برای همگان تنویر کنه

ساکنان شهری که فکر میکنند منشی خداوند دررسیدن به سعادتند منشا اثر هستی را به بازی میگیرند وانسان کمترین قربانی این حماقت است.

داستانی که به کرات ودرانواع واقسام مختلفی روایتهای گوناگون انسان متعصب،انسان ایدئولوگ، انسان مثلا هدفمند وانسان متعالی رو دیدیم وشنیدیم واین فیلم تصویری تحسین برانگیز از این سقوط تاریخی فکر بشریست.

همیشه انسانهایی بوده اند وهستند که فکر میکنند ومطمئنا پایبندانه فکر میکنند که راه سعادت بشری را یافته اند وبا مطلق نگری به ارزشهای انسانی وروابط اجتماعی مجدانه سعی میکنند تا راه خود را متمایزتر نشان دهند ودراین راه از هیچ حماقتی فروگذار نیستند

البته درکنار این فلسفه نکات ریز ودرشت دیگری قابل طرح هستند!

1- علیرغم تمام ظاهر سازی هایی که قدرت نظامی وافکار لیبرال دموکرات هیئت حاکمه امریکایی سعی درخوش ظاهر نشان دادن انها به جهانیان هستند این دین وتفکر ارماگدونیستی مسیحیست که بالاتر ازانها نقش رهبررا درتز فکری سیاسیون امریکایی بازی میکند وبه سادگی درنمودهای عملی افکارشان تجلی میابد

چیزی که انها مثل سایر رهبران ایدئولوگ دنیا سعی درباوراندنش به مردمانی پروپاگاندا زده دارد ومردم چه ساده حرف پوپولیست هارا باور میکنند!

2- تجلی بسیارزیبایی از خدا وشیطان که فیلمنامه وکارگردانش استادانه ان را به نمایش میگذارند

جایی که شیطان نقش خدا را به عهده میگیرد ودرنمود اصلیش شیطان خدا میشود

درسکانسی از فیلم که رهبران کلیسا رز را به سمت شیطان رهنمون میسازند واورا از رویارویی با اوبرحذر میدارند اما دراپیزودی دیگر رز با نور روبرو میشود

تجلی خدا دروهم شیطان وحقیقت همیشه دردل تاریکترین تاریکی هاست !!

3- اما نکته جالب دیگر مجازات هست

فیلم وهمچنین بالاتر از ان تفکر پشت ان به روشنی نمیتواند پاسخگوی ان باشد که ایا به راستی هرکس پاسخ عمل خویش را مشاهده میکند؟

درفیلم ارزومندانه پاسخ بلی به تصویر کشیده شده است

جایی که درتداخل همزمان دواتفاق درفاصله زمانی سی سال هرکس به نتیجه وعقوبت کار خویش میرسد وهرانسانی بسته به عمل خویش جواب خودرا اززندگیش میگیرد

4- متاسفانه مانند اکثر اثار فاخر وشاخص سینما هرچیزی که درتناقض با خط مشی صاحبان سرمایه وسیاستمداران قدرقدرت باشد جایی که شایسته اش باشد را به دست نمیاورد واین اثر نیز مستثنی از این قاعده کثیف نیست!

5- سکانس اخر که رز وشارون به خانه برمیگردند ودونمای متفاوت از حضورانها وزندگی کریستوفر فریادیست با مضمون اینکه هرکدام از ما دریک تپه خاموش زندگی میکنیم وبقول دوستی بهتره از ساکنانش نباشیم حتی اگر انجا متولد شده باشیم!!

6- ونکته اخر تاریخ سازی!

تلاش عجیب وستودنی ملتی که پیشینه ای فراتر از سیصد سال ندارند در تقدس بخشی به رویدادها وقدمت دهی به مکانها وایجاد پیشینه ای ذهنی که به تاسی از عادت پذیری ذهنی بشر باعث ماندگاری وعموم پذیری ان میشود

حال این قضیه را مقایسه کنید با کشور خودمان که هرروز خدا با دست خودمان تاریخمان را برباد میدهیم ودانسته وندانسته تمامی زیربناهای قابل اتکای اندیشه را فراموشی میسپاریم

قدرت تاریخ سازی ملهم از قدرت اندیشه هست!

فیلم Silent Hill براساس گیمی با همین اسم وتقریبا با همین مضمون که توسط کمپانی کونامی ساخته شده بود ساخته شد هرچند داستان وفیلمنامه را ازکتابی دیگر روایت کرده باشند ولی شاید دوستانی که مثل من تجربه این بازی را درپلی استیشن 1 داشته باشند(سخت ترین بازی که درپلی استیشن 1 ساخته شد ومن هرچهارپایان بازی رو هنوز سیو شده دارم!) میتوانند به شباهت های کامل اون اقرار کنند مثل بازی شرمرگبار Resident Evil که تریلوژی سینماییش بسیار جذاب وجالب بود

• Like 15
لینک به دیدگاه

معرفی:

silent hill

درام،ترسناک

محصول 2006

el5apl10g35mdfbqpsuk.jpg

خلاصه داستان : شارون دختر رز داسیلوا دچار کابوسهای وحشتناک شده و در خواب راه می رود و مدام تپه خاموش را زمزمه می کند. روزی رز دخترش را به شهر تپه خاموش که شهری عجیب و متروک است می برد شاید علت پریشانیهای او را در یابد. وقتی به شهر می رسند در تصادف ماشین رز بیهوش می شود و وقتی بهوش می آید شارون گم شده است

لینک دانلود:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

part 2

password:

.

• Like 13
لینک به دیدگاه

من این فیلمو دیدم همه صحنه هاش قشنگ بود!

و نمیتونم بگم کدوم صحنه هاش جالب بود ! اینکه مادره بیدار میشه و میبینه دخترش نیس و اینکه تا شب میشه و همه به کلیسا حمله میکنن و اینکه میخوان دختره رو بندازن تو آتیش و و و...

و مرسی اسپاو چون خیلی خوب در مورد این فیلم توضیحیدی و دلم خواست دوباره ببینمش! :icon_gol:

• Like 6
لینک به دیدگاه

لینک دانلود:

part 2

password:

.

هر دو تا پارتا که 2 هستن

هر دو یکیه؟!

• Like 4
لینک به دیدگاه
فک کنم من تنها کسیم که ازین فیلم خوشش نیومده :ws37:

تاپیکه نقده..... قرار نیست تعریف کنیم که همش، امتیازشم خوب نیست البته، پس تنها نیستید!!:ws38:

• Like 5
لینک به دیدگاه
چرا؟ شمام دلیلاتونو بگین....شاید نکاتی باشه که من متوجه نشدم!:ws37:

تاپیکه نقده..... قرار نیست تعریف کنیم که همش، امتیازشم خوب نیست البته، پس تنها نیستید!!:ws38:

من از ساختار فیلم خوشم نیومد

یاد اون فیلمه بود که ماشینشون تصادف میکنه زنه میره تو کما رویا و واقیتو قاطی میکنه...

از نظر صحنه آرایی و بازی یه ساخت داشتن

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • 11 ماه بعد...

امروز عصر بالاخره بعد از مدت ها که به خاطر ترسناک بودن این فیلم سراغش نمیرفتم و دنبال یه وقت خوب بودم این فیلمو دیدم.....ولی باز هم این قدر 60 دفعه وسطش pause زدم و مجبور بودم برم و بیام کوفتم شد....نتیجه اخلاقی : هیچ وقت دنباال موقعیت مناسب برای انجام کاری نباشید !!!

جالبه بعدش تو گوگل زدم " نقد فیلم سایلنت هیل " اولین مورد رو این تاپیک آورد:ws3:

چرا آخرش مردا اینا رو نمیدید؟ سکانس آخر رو نگرفتم !

یه جایی هم شبیهش وسطای فیلم بود که هم رز و هم شوهرش و افسر پلیس مرده توی راهروی مدرسه فکر کنم بودن، اما هیچ کدوم همدیگه رو نمیدیدن. فقط مرده میگفت من حس میکنم رز اینجاست !

اما سکانس آخر به صورت یک طرفه میدیدن !:ws38:

• Like 2
لینک به دیدگاه

یه جایی هم شبیهش وسطای فیلم بود که هم رز و هم شوهرش و افسر پلیس مرده توی راهروی مدرسه فکر کنم بودن، اما هیچ کدوم همدیگه رو نمیدیدن. فقط مرده میگفت من حس میکنم رز اینجاست !

خب بعد از اون تصادف وارد ابعاد ديگه اي از فضا-زمان شدن. يعني دو تا دنياي موازي كه توي يكيشون هنوز هم اتفاقات سايلنت هيل ادامه داشت. از طرفي توي دنياي اولشون، اون شهر متروكه بود و قضايا به اون آتش سوزي هتل ختم مي‌شد.

يه چيزي تو مايه هاي دنياي مردگان و دنياي زنده‌ها! هر دو ممكنه يه مكان رو تجربه كنن ولي توي دو بعد زماني متفاوت كه به همون خاطر فضاي محيطي هم تحت تاثير قرار ميگيره.

توي سايلنت هيل با آسانسور خانومه رو فرستادن پيش شيطان كه البته با نور مواجه شد و ... كه چنين چيزي در فضاي انساني و دنياي معمول رخ نميده.

البته اين برداشت من بود! :ws38:

------------------------------------------------------

شنيده شده كه قسمت دومش اكتبر مياد . 3D هم هست گويا.

من اصلا حس خوبي نسبت به اين دنباله هاي فيلماي خوب ندارم. اميدوارم اين يكي بد نباشه :banel_smiley_4:

• Like 2
لینک به دیدگاه

خب بعد از اون تصادف وارد ابعاد ديگه اي از فضا-زمان شدن. يعني دو تا دنياي موازي كه توي يكيشون هنوز هم اتفاقات سايلنت هيل ادامه داشت. از طرفي توي دنياي اولشون، اون شهر متروكه بود و قضايا به اون آتش سوزي هتل ختم مي‌شد.

يه چيزي تو مايه هاي دنياي مردگان و دنياي زنده‌ها! هر دو ممكنه يه مكان رو تجربه كنن ولي توي دو بعد زماني متفاوت كه به همون خاطر فضاي محيطي هم تحت تاثير قرار ميگيره.

توي سايلنت هيل با آسانسور خانومه رو فرستادن پيش شيطان كه البته با نور مواجه شد و ... كه چنين چيزي در فضاي انساني و دنياي معمول رخ نميده.

البته اين برداشت من بود! :ws38:

------------------------------------------------------

شنيده شده كه قسمت دومش اكتبر مياد . 3D هم هست گويا.

من اصلا حس خوبي نسبت به اين دنباله هاي فيلماي خوب ندارم. اميدوارم اين يكي بد نباشه :banel_smiley_4:

اره دو تا دنیای موازی رو گرفتم تو خود فیلم...(شب شدن و روز شدن )

به جز همون دو تا سکانسی که شوهرش اومده بود. به خصوص سکانس آخر.....یه 5 مین فیلم زود تموم شد !!! خب دیگه داستان تموم شده برگشته (از طرفی تو راه با تلفنش خونه رو میگیره و شوهره گوشی رو برمیداره! ) پس باید جفتشون توی یه دنیا باشن....:JC_thinking:

• Like 2
لینک به دیدگاه
اره دو تا دنیای موازی رو گرفتم تو خود فیلم...(شب شدن و روز شدن )

به جز همون دو تا سکانسی که شوهرش اومده بود. به خصوص سکانس آخر.....یه 5 مین فیلم زود تموم شد !!! خب دیگه داستان تموم شده برگشته (از طرفی تو راه با تلفنش خونه رو میگیره و شوهره گوشی رو برمیداره! ) پس باید جفتشون توی یه دنیا باشن....:JC_thinking:

خب اون تصادف مديوم عبور اونها و رفتنشون به دنياي ديگه بود. چه اتفاقي ميتونست به دنياي واقعي برشون گردونه؟ :ws38:

احتمال اينكه وارد دنياي سوم شده باشن بيشتر از اينه كه به دنياي اول برگردن!

• Like 2
لینک به دیدگاه

خب اون تصادف مديوم عبور اونها و رفتنشون به دنياي ديگه بود. چه اتفاقي ميتونست به دنياي واقعي برشون گردونه؟ :ws38:

احتمال اينكه وارد دنياي سوم شده باشن بيشتر از اينه كه به دنياي اول برگردن!

دنیای سوم؟

اخه تلفنه چی میشه؟:JC_thinking:

نمیدونم شایدم دنیای سوم بود:JC_thinking:

• Like 2
لینک به دیدگاه
دنیای سوم؟

اخه تلفنه چی میشه؟:JC_thinking:

نمیدونم شایدم دنیای سوم بود:JC_thinking:

دوروغ گفتم همشو :ws3:

• Like 2
لینک به دیدگاه
امروز عصر بالاخره بعد از مدت ها که به خاطر ترسناک بودن این فیلم سراغش نمیرفتم و دنبال یه وقت خوب بودم این فیلمو دیدم.....ولی باز هم این قدر 60 دفعه وسطش pause زدم و مجبور بودم برم و بیام کوفتم شد....نتیجه اخلاقی : هیچ وقت دنباال موقعیت مناسب برای انجام کاری نباشید !!!

جالبه بعدش تو گوگل زدم " نقد فیلم سایلنت هیل " اولین مورد رو این تاپیک آورد:ws3:

چرا آخرش مردا اینا رو نمیدید؟ سکانس آخر رو نگرفتم !

امیدوارم خوشت اومده باشه

گیر دادی به محل زندگی من حالا؟:w58:

سکانس اخر که رز وشارون به خانه برمیگردند ودونمای متفاوت از حضورانها وزندگی کریستوفر فریادیست با مضمون اینکه هرکدام از ما دریک تپه خاموش زندگی میکنیم وبقول دوستی بهتره از ساکنانش نباشیم حتی اگر انجا متولد شده باشیم!!

تو اون مدرسه وبرخورد رز با کریستوفر همون تفسیر بعد فرامادی ماست

اینکه میبینیم یا میشنویم(کاری به باور داشتن یا نداشتن مسئله ندارم!) که کسی بعد مکان وزمان رو از دست میده یا چیزهایی رو احساس ودرک میکنه که به نظر عده ای دور از منطق میاد دراین اپیزود منعکس شده بود

درمورد سکانس اخرش نظر خودم همونیه که قبلا هم گفتم

زندگی فارغ از برخورد اونا نشون از برداشت کارگردان از مسئله بهشت وجهنم هست

همین جاست

درست درجایی که ما زندگی میکنیم!

اما اینکه چطوری مسئله زمان تداخل پیدا میکنه وچرا ادمایی که سی سال بعد هنوز هستن تو فضای سی سال قبل و الان زندگی میکنن یخورده گنگ هست

شاید درادامه توضیح قابل قبولی داشته باشه

منم امیدوارم ادامش مزخرف نباشه چون براساس بازی فیلم تموم شده هست:banel_smiley_4:

• Like 2
لینک به دیدگاه
امیدوارم خوشت اومده باشه

گیر دادی به محل زندگی من حالا؟:w58:

تو اون مدرسه وبرخورد رز با کریستوفر همون تفسیر بعد فرامادی ماست

اینکه میبینیم یا میشنویم(کاری به باور داشتن یا نداشتن مسئله ندارم!) که کسی بعد مکان وزمان رو از دست میده یا چیزهایی رو احساس ودرک میکنه که به نظر عده ای دور از منطق میاد دراین اپیزود منعکس شده بود

درمورد سکانس اخرش نظر خودم همونیه که قبلا هم گفتم

زندگی فارغ از برخورد اونا نشون از برداشت کارگردان از مسئله بهشت وجهنم هست

همین جاست

درست درجایی که ما زندگی میکنیم!

اما اینکه چطوری مسئله زمان تداخل پیدا میکنه وچرا ادمایی که سی سال بعد هنوز هستن تو فضای سی سال قبل و الان زندگی میکنن یخورده گنگ هست

شاید درادامه توضیح قابل قبولی داشته باشه

منم امیدوارم ادامش مزخرف نباشه چون براساس بازی فیلم تموم شده هست:banel_smiley_4:

نه بابا من به محل زندگی شما چی کار دارم؟ :ws3: همش تقصیر گوگله:ws3:

در مورد ادامش اگه حتی یه اثر خیلی خوب به لحاظ فنی، کارگردانی، بازیگری و غیره باشه مطمئننا وقتی آدم کار اول این قدر به دلش نشسته، اون کار دوم (ادامه رو ) کمتر از قبلی میبینه. ناخود آگاه این اتفاق میفته که قبلی رو بهتر میبینه. چون داستان اصلی با اون شروع شده و تعریف پیدا کرده.

این سکانس آخری رو علاوه بر اینی که شما گفتی گشتم تو سایتای ایرانی که هیچی نبود خدا رو شکر!

توی یه سایت خارجکی اینطور گفته بود :

Rose and Alessa leave Silent Hill and return
. At the same time, Cristopher returns home from his search of the archives. Although Rose and Alessa are in the same room as Christopher, the same situation as the one at the school is present. Neither one can see the other, but Christopher still appears to feel Rose's presence and the door has mysteriously opened by itself. As Sharon leaves the room, her expression turns dark, indicating that Alessa's two halves have finally rejoined after 30 years.

تقریبا اینو میگه بعد 30 سال دو نیمه آلسا به هم میرسن .شاید از دو نیمه منظورش شارون (نماد بیگناهی و خوبی آلسا )، و خود Dark Alessa هست

Rose is told that Sharon is the manifestation of Alessa's remaining innocence and goodness

شایدم برا این بود که از اون نگاهیی که کریستوفر تو خونه بود هوا آفتابی بود در عین حال بارونم می اومد. ولی جایی که رز و شارون (آلسا) بودن هوا تقریبا گرفته و سیاه بود.

در هرصورت به خود کارگردان مربوطه . من سعی میکنم دیگه گیر ندم:ws3:

---------------------

چرا خوشم اومد. جالب بود فیلمش. نقد شما هم خوب بود. خصوصا مورد 2 و 3

• Like 2
لینک به دیدگاه
نه بابا من به محل زندگی شما چی کار دارم؟ :ws3: همش تقصیر گوگله:ws3:

در مورد ادامش اگه حتی یه اثر خیلی خوب به لحاظ فنی، کارگردانی، بازیگری و غیره باشه مطمئننا وقتی آدم کار اول این قدر به دلش نشسته، اون کار دوم (ادامه رو ) کمتر از قبلی میبینه. ناخود آگاه این اتفاق میفته که قبلی رو بهتر میبینه. چون داستان اصلی با اون شروع شده و تعریف پیدا کرده.

این سکانس آخری رو علاوه بر اینی که شما گفتی گشتم تو سایتای ایرانی که هیچی نبود خدا رو شکر!

توی یه سایت خارجکی اینطور گفته بود :

تقریبا اینو میگه بعد 30 سال دو نیمه آلسا به هم میرسن .شاید از دو نیمه منظورش شارون (نماد بیگناهی و خوبی آلسا )، و خود Dark Alessa هست

شایدم برا این بود که از اون نگاهیی که کریستوفر تو خونه بود هوا آفتابی بود در عین حال بارونم می اومد. ولی جایی که رز و شارون (آلسا) بودن هوا تقریبا گرفته و سیاه بود.

در هرصورت به خود کارگردان مربوطه . من سعی میکنم دیگه گیر ندم:ws3:

---------------------

چرا خوشم اومد. جالب بود فیلمش. نقد شما هم خوب بود. خصوصا مورد 2 و 3

میگن فهمیدن دریچه ایست بر چیزهایی که نمیدانیم جدا راست گفتن

یه سری از کارگردانا دوست دارن اخر فیلم رو بزارن به عهده بیینده تا خودش با شرایط تطبیق بده ونتیجه بگیره ولی اینجا کارگردان دقیقا دستشو میزاره بر سوالات بی جواب بشری ومارو تو حیرت ول میکنه

البته تو بازی با توجه به مسیرهایی که به انتها میرسید وزمان پایان های متفاوتی داشتی ولی درهرصورت امیدوارم فانتزی بازی درنیارن

بوده فیلمهایی که قطعه دومشون بهتر وساخت یافته تر از قسمت اولش دراومده وما نیز امیدواریم:whistle:

درمورد السا قابل قبوله فقط پارادوکس زمانی اول واخر فیلم بازم گنگ میمونه

درهرصورت بخاطر تشابهش به زندگی این فیلم رو خیلی دوست دارم هرچند محبوبترین نیست ولی از دیدنش سیر نمیشم

ممنون:icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...