رفتن به مطلب

بازگشت بورس به رشد طوفاني


*Mahla*

ارسال های توصیه شده

بازگشت بورس به رشد طوفاني

 

گروه بورس- شروين شهرياري: بورس تهران پس از هفته‌ها آرامش و ركود نسبي اين هفته را با فضايي كاملا متفاوت آغاز كرد تا با رشد 3/4 درصدي شاخص خاطره هفته‌هاي رويايي فروردين ماه را در ذهن سرمايه‌گذاران زنده كند. ارزش معاملات نيز اين هفته با جهش 50درصدي مواجه شد تا با ثبت رقم 463 ميليارد تومان، بازاري داغ در زمينه داد و ستد سهام را رقم بزند.

09-01.jpg

 

بدين ترتيب شاخص بورس در پايان معاملات روزگذشته در سطح 261930 واحد آرام گرفت تا با شكستن ركورد 26676 واحدي در 27 فروردين‌ماه، رشد 6/15درصدي را براي سهامداران از ابتداي سال به ارمغان بياورد كه كارنامه نسبتا مطلوبي محسوب مي‌شود.

استقبال سهامداران از اصلاح بسته پولي

سرمايه‌گذاران پس از دريافت خبر اظهارات رييس بانك مركزي در ميانه هفته، مبني بر ارائه پيشنهاد افزايش نرخ سود بانكي در شوراي پول و اعتبار به خريد سهام بانكي روي آوردند. استقبال مزبور در شرايطي صورت مي‌گيرد كه در اظهارات بهمني تنها به افزايش نرخ سود سپرده‌هاي بانكي اشاره شده و به احتمال اصلاح نرخ سود تسهيلات متناسب با آن اشاره نشده است. اين در حالي است كه در اظهاراتي مشابه، رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران نيز از افزايش نرخ سود سپرده‌ها بدون تغيير نرخ سود تسهيلات استقبال كرده است. در اين ميان، برخي كارشناسان به امكان جذب بيشتر منابع توسط بانك‌ها پس از افزايش نرخ سود سپرده اشاره مي‌كنند و از آن به عنوان يكي از نكات مثبت تحول مزبور بر وضعيت بانك‌ها و سهام آنها ياد مي‌كنند.

به‌‌رغم اين مساله بايد توجه داشت كه به لحاظ عملي، بيش از 90 درصد منابع پولي كشور به صورت شبه پول (سپرده بانكي) نگه‌داري مي‌شود و منابع بانك‌ها حتي در صورت جذابيت بازارهاي رقيب تنها در شبكه بانكي «جابه‌جا» مي‌شود و خروج منابع از بانك‌ها به سبب نقش واسطه‌اي آنها در تبادل پول در عمل منتفي است. با وجود ابهامات مزبور، سهامداران با برداشت مثبت نسبت به احتمال تغيير نرخ سود بانكي واكنش نشان دادند كه نتيجه آن رشد 6/5 درصدي شاخص صنعت در طي هفته مورد گزارش بود. بانك ملت با رشد 5/11 درصدي پيشتاز افزايش قيمت سهام در بورس و بانك سرمايه تحت تاثير رقابت‌هاي مديريتي با رشد اعجاب‌انگيز 27 درصدي، برترين سهام بانكي فرابورس لقب گرفت.

سايه افزايش نرخ ارز بر بازار سرمايه

ثبت ركورد 1250 توماني دلار كه بالاترين قيمت تاريخي اين ارز محسوب مي‌شود در روزگذشته بار ديگر موتور رشد سهام صادركنندگان را روشن كرد. در گروه فلزات اساسي، سهام توليدكنندگان روي، مس و فولاد با صف خريد مواجه شدند. در اين صنعت، سهام فولادمباركه تحت تاثير افزايش بيش از 9 درصدي قيمت فروش محصولات گرم و نيز برخي كشمكش‌هاي سهامداران عمده بر سر كرسي هيات مديره افزايش پرشتاب 6 درصدي را تجربه كرد. براساس قيمت‌هاي اخير معاملاتي محصولات در بورس كالا، سهامداران انتظار تعديل مثبت 50 درصدي براي هر سهم «فولاد» در گزارشات آتي در صورت تثبيت قيمت‌هاي فروش را دارند.

البته بايد در نظر داشت ارزش بازار شركت فولادمباركه روزگذشته به سطح قابل توجه 8733 ميليارد تومان رسيده است كه تنها 10 درصد با اوج ارزش تاريخي شركت در تابستان 87 فاصله دارد.سهام پتروشيمي نيز كه اين روزها علي‌رغم تلاطم بازارهاي جهاني كمترين نوسان را در قيمت فروش محصولات خود شاهد هستند هفته مطلوبي را براي سهامداران خود رقم زدند تا شاخص صنعت محصولات شيميايي افزايش 9/2 درصدي را در اين هفته تجربه كند.

در اين گروه سهام پتروشيمي اراك تحت تاثير احتمال افزايش انعطاف‌ در نرخ گذاري محصولات با صف خريد و رشد 4/2 درصدي هفته را به پايان برد. سهام پتروشيمي خارك هم كه اين روزها با قيمت متانول 380 دلاري شرايط ايده‌آلي را در زمينه فروش پيش‌رو مي‌بيند، افزايشي 3/3 درصدي را تجربه كرد.با توجه ثبات قيمت‌هاي جهاني به نظر مي‌رسد رونق ايجاد شده در سهام توليدكنندگان فلزي، معدني و پتروشيمي با فرض انتفاع شركت‌ها از رشد قيمت ارز در بازار غيررسمي صورت پذيرفته است؛ فرضيه‌اي كه با توجه به اتكاي برخي شركت‌هاي صادراتي به نرخ رسمي بانك مركزي در مبادلات به طور كامل قابل تاييد نيست.

درمان تكراري براي بيماري مزمن اقتصاد

باراك اوباما روزگذشته برنامه اوليه خود براي ايجاد اشتغال و تحرك در اقتصاد امريكا را اعلام كرد. براين اساس او قصد دارد تا با تزريق 300ميليارد دلار ديگر به اقتصاد ايالات متحده در سال آينده ميلادي، اقتصاد رو به كندي كشورش را بهبود بخشد.منابع برنامه مزبور از محل كاهش ماليات‌ها و افزايش سرمايه‌گذاري دولت در زيرساخت‌ها تامين مي‌شود. دولت اين كشور قصد دارد تا كسري ايجاد شده از محل مخارج مزبور را در سال‌هاي بعدي از طريق افزايش ماليات بر درآمد جبران كند. بدين ترتيب به نظر مي‌رسد سياستمداران بزرگ‌ترين اقتصاد جهان به جاي تمركز بر راهكارهاي بلندمدت حل مشكلات، بار ديگر مسير تكراري تزريق بيشتر كمك به اقتصاد از طريق دخالت دولتي را در پيش گرفته‌اند؛ رويكردي كه هرچند در كوتاه مدت (سال 2012) مي‌تواند التيام بخش موقتي براي دردهاي اقتصاد جهان، قيمت‌هاي سهام و مواد خام باشد اما با انباشت بدهي‌هاي دولتي و كسري بودجه، تنها مي‌تواند موجب تعويق افتادن بحران پيش‌روي اقتصاد بين‌المللي گردد.

 

دنیای اقتصاد:3384s:

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...