رفتن به مطلب

راه های ابراز عشق طفل به مادر!


afa

ارسال های توصیه شده

● از ابتدای تولد تا ۶ ماهگی

در اولین ماه های بعد از تولد، فرزندتان بسیار وابسته به شماست. هم از نظر تغذیه ای به شما نیاز دارد و هم به دلیل ضعف جسمانی. وقتی دو قدم مانده به زمانی که به خاطر بیداری های شبانه گله مند شوید نخستین لبخند او شکل می گیرد. این نخستین عکس العمل او به کارهای شماست و در واقع می خواهد با این کار بگوید که چقدر به شما عشق می ورزد. برخی بچه ها از همان ابتدای تولد لبخند می زنند. البته لبخند آنها به شخص خاصی نیست در واقع آنها عشق خود به زندگی را ابراز می کنند. جالب است بدانید در ماه های اول بعد از تولد لبخندی که بین مادر و فرزندش رد و بدل می شود پایه گذار رابطه آتی آن دو است.

بررسی های محققان آمریکایی روی موش ها نشان داده، لبخند بچه موش ها سبب فعال شدن قسمتی از مغز مادر می شود که توسط کوکائین نیز تحریک می شود. در واقع لبخند بچه موش ها که نشانه ابراز احساسات آنهاست، به مادر لذتی بی حدوحصر می دهد. غیر از لبخند، کودکان بعد از تولد، سلاح جذب کننده دیگری دارند و آن هم زل زدن به شما به ویژه موقع شیر خوردن است. کودک شما این موضوع را خوب می داند که شما که هستید. شما برای او تنها اتکایی هستید که تمامی نیازهایش را برآورده می کنید. بو و صدای شما برای او آشناست بنابراین در اکثر زمان ها به شما زل می زند تا هم صورت شما را به خاطر بسپارد هم بگوید که شما را بسیار دوست دارد.

کودکان ۳، ۴ ماهه کم کم شروع می کنند به درآوردن صداهایی شبیه به حرف زدن. شاید افراد غریبه کمتر موفق شوند این حرف های ابتدایی را بشنوند زیرا این حرف ها همراه با لبخند، تنها مخصوص به مادر، پدر یا مادر و پدربزرگ است. نزدیک ۶ ماهگی، کم کم زبان بدن کودک نشان می دهد که چقدر او به مادرش اعتماد دارد. او در این سن با درخواست نوازش و به بغل رفتن، عشقش را به مادر بیان می کند.

● از ۶ تا ۱۲ ماهگی

از این زمان به بعد فرزندتان می فهمد که موجودی جدا از شماست. این کشف تازه تاثیری شگرف در ابراز احساسات او دارد. از ۶ ماه به بعد کودک تان متوجه می شود که حتی وقتی مادر حضور خارجی ندارد، هنوز هست.بنابراین این موضوع سبب احساس اضطراب جدایی در او می شود و با ندیدن مادر به گریه می افتد تا نشان دهد او را دوست دارد و از ندیدنش دلتنگ است. اگر او ببیند که مادر از او خداحافظی می کند، دلتنگی و اضطرابش بیشتر می شود بنابراین اگر در این سن می خواهید کودک تان را به جایی بسپارید و بروید حداقل از او خداحافظی نکنید.

یکی دیگر از علایمی که او ابراز می کند تا نشان دهد شما را دوست دارد، گریه کردن در بغل افراد غریبه است. در واقع هر صورت غریبه ای برای او تداعی گر نبود شماست. برخی مادرها گله می کنند که فرزندشان در این سن گاهی ضرباتی می زند یا موی آن ها را با خشونت می کشد. فکر نکنید این حرکات از روی خشم است. برعکس، هنوز از روی دوست داشتن است با این تفاوت که کودک قادر به کنترل حرکات خشن خود نیست. از سوی دیگر در این سن، او می فهمد که مادر می تواند هم مهربان باشد هم سخت گیر و خشن.

اگر صبح تا شب او را پیش پرستار بگذارید و شب به سراغش بروید شاید این دور بودن از شما را با رفتاری خشن که البته نشانه عشقش به شماست نشان دهد. از یک سالگی به بعد او بوسیدن را می آموزد. عملی که شاید یک مادر همیشه انتظار آن را بکشد. ابتدا او تنها گونه خود را برای بوسیده شدن جلو می آورد اما کم کم می آموزد که باید با لب هایش ببوسد. نکته جالبی که باید به آن اشاره کنیم این که تحقیقات نشان می دهد، بوسیدن و چشمک زدن های مادر در تکامل سیستم عصبی کودکان نقش دارد.

● یک تا ۲ سالگی

در این فاصله سنی شاید فرزند شما برای مادر خود، بیش از هر کس دیگری گریه کند. در واقع او به طور ذاتی می داند که شما به او علاقه دارید و برای رفع نیازهایش نخستین کسی هستید که به دادش می رسید. پس با نشان دادن نیازهایش سعی می کند توجه شما را به خود جلب کند. این جلب توجه نشان می دهد که چقدر به شما علاقه مند است.

یکی دیگر از کارهایی که کودکان در این سن انجام می دهند، تبعیت از رفتار مادر است. او موهایش را مانند مادر شانه می زند و ادای او را در می آورد. این نشان می دهد که چقدر دوست دارد بزرگ شود و در عین حال عشقش را به شما نشان می دهد زیرا کودکان تنها از کسانی الگو می گیرند که آنها را دوست دارند. برخی از مادرها می گویند فرزندشان در مهد یک فرشته است اما به خانه که می رسد شیطان می شود و مدام جیغ می زند. شاید باورتان نشود این هم نوعی ابراز علاقه به مادر است. در واقع او پیش غریبه ها احساس زندانی بودن می کند و تنها وقتی به مادر می رسد خود را آزاد می داند تا هر کاری می خواهد بکند. او به مادر اعتماد کافی دارد و به همین علت خلق و خوی اصلی خود را رو می کند.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...